Декоративни свещи

• 44 628
  • 314
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте...
Рядко пиша в сайта но този път реших да го направя защото вече имам повечко свободно време и съм се решила да пробвам какво мога да спретна като свещ. Досега не съм правила и бих искала да ви помоля ако някои може да ми даде линкове за рецепти?!? за свещи... намерих само за глицериновите... ще съм ви много благодарна... пък ако има сполучлив опит може и да пусна някои др снимка  Crazy
а и също така как става номера с аромата на самата свещ, със нейния цвят със украсата... май мн мн в на4алото ви връщам за което моля да ме извините   bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря предварително!   bouquet Embarassed

# 301
  • Добрич
Мечо Пух, добре дошла сред нас!   bouquet
Рецепти няма. Всеки сам си решава как и какво да прави. Сега ще ти напиша накратно най-опростената технология.  Wink
Купуваме свещи от магазините за левче, защото не продават восък. Нарязваме свещите, така че да можем да вземем фитила и после да го ползваме. Топим парафина. Ако искаш да оцветиш, се прави с маслени пастели като пускаш в почти разтопения восък избрания от теб цвят. Араматите са обикновените и разнообразни масла. Капват се няколко капки от маслото също когато восъка вече е разтопен. След това се лее парафина в предварително намазан калъп с олио, за да може после лесно да извадиш готовата свещ.  Laughing Почти като е стегнала свещта правиш малка дупка с шиш и поставяш фитила. Изчакваш до пълното изтиване на свещта и вадиш от калъпа! Вече имаш готова собсвеноръчно направена свещ!  Wink Това е в общи линии. Успех ти желая и чакаме снимки!   bouquet

# 302
Момичета от София.
Имам едно предложение за вас относно парафина.
Намерих в нета и писах по имейла на една фирма, която търгува с хран. парафин.
Отговориха ми,че най-малката разфасовка им е 5 кг.
Та,затова си мислих,дали някоя не иска да взема от този парафин и да си го разделим?Като поделим и сумата?
Писаха,че 5 кг. струва 44.64 лв/опаковка, с ДДС. Нямам представа колко е голям този калъп,но според мен трябва да е доста голям или поне обемен.

П.П.Всъщност,може би ще стане и пращане и по пощата,ако има и други желаещи извън София.

# 303
  • Добрич
Медовинке, тази цена е страшно висока за това количество.  Wink 5 кг. парафин са 12-13 опаковки свещи от по левче. Е, вярно е, че този е хранителен, но за нашите цели май не е необходимо. Една позната намери много хубава оферта - 20кг. парафин за около 40 лв. и правят доставка в страната чрез куриер.  Simple Smile Ако има навити ще я питам коя е фирмата.  Peace

# 304
Мечо Пух, добре дошла сред нас!   bouquet
Рецепти няма. Всеки сам си решава как и какво да прави. Сега ще ти напиша накратно най-опростената технология.  Wink
Купуваме свещи от магазините за левче, защото не продават восък. Нарязваме свещите, така че да можем да вземем фитила и после да го ползваме. Топим парафина. Ако искаш да оцветиш, се прави с маслени пастели като пускаш в почти разтопения восък избрания от теб цвят. Араматите са обикновените и разнообразни масла. Капват се няколко капки от маслото също когато восъка вече е разтопен. След това се лее парафина в предварително намазан калъп с олио, за да може после лесно да извадиш готовата свещ.  Laughing Почти като е стегнала свещта правиш малка дупка с шиш и поставяш фитила. Изчакваш до пълното изтиване на свещта и вадиш от калъпа! Вече имаш готова собсвеноръчно направена свещ!  Wink Това е в общи линии. Успех ти желая и чакаме снимки!   bouquet

kadrokosa Много ти благодаря за бързия отговор... сега остава само да намеря свещите защото във Варна рядко съм засичала по тези магазини свещи  Confused като намеря запрятам ръкавите и да видим какво ще се получи...
Благодаря ти пак kadrokoske   bouquet
До скоро...  Laughing

# 305
Къдрокоске, питай.
Може би това е точно уловката,че е хранителен.
Но за какво се използва?!? newsm78 newsm78 newsm78

# 306
  • Добрич
Мечо Пух, надявам се бързо да намериш свещи и да запретнеш ръкави!  Wink Чакаме...  bouquet
Медовинке, изпратих ЛС на позната ми! Дано да пази координатите!  Praynig Пък хранителният восък се използва както в хранителната промишленост, така и във фармацевтиката и дрогериите.  Wink

# 307
Мечо Пух,
Купуваме свещи от магазините за левче, защото не продават восък. Нарязваме свещите, така че да можем да вземем фитила и после да го ползваме. Топим парафина.
...ам.. малко тъпичко може да ви изглежда, но като за новак като мен кажете как разстапяте този парафин  newsm78 Blush

P. S. и благодаря за топлото посрещане   bouquet

# 308
  • Добрич
Парафина се разтопява на водна баня - най-добре става, но може и направо на котлона. Аз ползваш кутиите от АМ на детето.  Wink

# 309
Медовинке, изпратих ЛС на позната ми! Дано да пази координатите!  Praynig

На 13. стр. още написах , каквото знам по въпроса.  Wink
За съжаление не пазя оригиналната оферта, но всеки, който се интересува, може да пише на фирмата.  Peace

# 310
момичета, аз се завърнах с гръм и трясък - направих една голяма свещ и даже я подарих снощи на кумовете ни...
преди няколко дни исках да кача снимки и да ви я покажа, но нещо снимка.бг правеше номера  Rolling Eyes

# 311
как ме зарибихте Hug, особено в това зимно време
аз горя по 3-4 свещи на ден, в момента съм запалила 8. Обичам да горят по много. Преди време майка ми правеше като вашите свещи. Смятам да опитам и аз. Blush Ще намина покрай магазините за 1 лев и ще накупя материал.

# 312
  • Плевен
Много красиви свещи правите. Преди няколко дни даваха филмче по дискавъри как се правят цветни свещи - приготв се восък в различни цветове в отделни съдове. Свещта се топи в единия цвят, после във вода, после в друг цвят и пак вода и така, докато се получи нужната дебелина. После с нож се правят разрези по восъка и се получават различни форми. Казаха, че  майстор на свещи се става за около година.

# 313
записвам се да ви следя, правите големи красоти Peace

# 314

Общи условия

Активация на акаунт