Декоративни свещи

• 44 637
  • 314
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Марче,отдолу слагам домакинско фолио.Когато сипвам восъка натискам формичката плътно към фолиото.След като стегне восъкът отлепвам стените на свещта от формичката като просто разтягам колкото е възможно формичката настрани.После натискам отгоре свещта с пръст и тя излиза без проблем.Не съм имала неуспешен опит с формичките специално.Дори с тях е мн. лесно.Дано ме разбра,че как го обясних Heart Eyes

Последна редакция: вт, 06 ное 2007, 20:35 от geniko

# 106
Браво момичета много хубави неща сте сътворили.И аз днес малко си поиграх и сега да ви покажа какво направих.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174866&photo=5
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174866&photo=6
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174866&photo=7
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174866&photo=8

# 107
Ох,какви страхотии.
Направо настръхнах.

Аз днес ще пропусна с леенето,че нещо ми идва в повече.
Но искам да ви питам нещо.
Вчера си купих бяла глина с идеята от нея да правя различни форми.
Но дали след направата на формата не трябва да се изпече на фурната,преди да лея свещта?
И на какви температури?Дали по-висока или по-скоро като сушене да действа?

# 108
Медовинка, не си ли пише дали се пече? Аз имам една глина, не се пече...само се чака да изсъхне.

# 109
Медовинке, според мен може на слаба фурна да я сложиш, един вид да ускориш съхненето newsm78, ако нямаш търпение да я чакаш да съхне...
Момичета, да ви се оплача, едната ми свещ не иска да излиза от права /уж/ чаша, не е залепнала за нея, топих я в топла вода , какво ли не я правих-не ще и не ще.Явно чашата само на мен ми се е струвала права Cry
А вие такива красоти правите smile3501 newsm51, че другата свещ няма пък да ви я покажа Embarassed

# 110
Медовинка, не си ли пише дали се пече? Аз имам една глина, не се пече...само се чака да изсъхне.
Еее,браво,Марчеbouquet  bouquet  bouquet
Добре,че си ти да ми кажеш. ooooh!
С много ситен шрифт пише,че съхне на въздух.
Ама мисля да пробвам със съвета на Фанси Н.В слаба фурна,до 50 градуса.

Фанси,не си и помисляй.
Дай да видим какво си направила.
Моите далеч не са толкова идеални.
Виж на Къдрокоска и Весенцето...  Hug Hug Hug

# 111
 Embarassed И другата свещ не стана както си я мислех, та се наложи със салфетки да оправям положението, ама ,като гледам сега снимките, и в салфетките съм си "оставила ръцете" тоя път...Като се правят нещата набързо, така става... Confused

# 112
А какво си си мислела да представлява,Фанси?
На мен ми допадна.

Даже се сетих за едни страхотни салфетки,които съм виждала с горска полянка,сърничка... биха били идеални за детски РД,например.

# 113
ами червеното трябваше да е отдолу, щях да правя нещо коледно..."Чух", че Къдрокоска бучела с шиш, за да сложи фитила и аз-давай и аз така!-ама не можах после да го намеря откъм бялата страна Joy

# 114
Радинаневеротни са розичките,много изпипани! Hug
patenceto_    bouquetпървата най-много ми харесва!
Марчето интересна е!
Fancy N добре се е получила Peace

ето с какво си играх вчера :
тук
тук
тук
и тук

# 115
ето една рецепта за глицеринови(прозрачни свещи)

[img=Глицериновые свечи делают следующим образом:
смешивают при нагревании 5 г желатина, 25 мл глицерина и 20 мл воды до получения прозрачного раствора, затем добавляют 2 г таннина, предварительно растворенного в 10 мл глицерина при нагревании. Полученный раствор нагревают до кипения; появившаяся вначале муть постепенно исчезает. Раствор кипятят до тех пор, пока не испарится вся вода. Затем из полученной массы отливают свечи. Глицериновые свечи прозрачны, как стекло, горят спокойно и без дыма, не распространяя никакого запаха.
][/img]

# 116
  • Бургас
Ванда, много ми хареса тази с канелата  bouquet как успявате да закрепите нещата по краищата - на мен ми се събират  и не се виждат Confused
Някой питаше как стават розите, ето:  С лъжица сипвам от разтопения парафин на дъното на тава, ако не е станало заоблено изрязвам с нож, когато е полувтвърдено го отлепям и оформям розата около фитила. Листчетата са тънки и става много бързо.
Фанси, не се отчайвай - всеки има лоши дни, но поне свещите лесно се претапят Laughing
Патенце, и на мен първата най ми хареса  bouquet
Марче, това вътре макарони ли са?

# 117

radinna това не е канела а нарязано стебло на папур. WinkИмам в една ваза от лятото!
Първо наредих пръчиците на едната стена на калъпа и залях отгоре с малко парафин,засъхва бързо и ги държи!Така и на четирите стени и след това наливам вътре останалия парафин! Hug

# 118
Здравейте
много ми харесват всичките ви свещи.Ще се пробвам и аз да сътворя нещо,че ми харесва този вид дейност.Още не съм направила нито една и съм се зарибила Wink

# 119
  • Добрич
Ейй, нямате спирка, значи.... Whistling
Поздравления за всички, че сте много и с много красоти! Справили сте се чудно!  Hug
Фанси, как така го загуби тоя фитил, бе мила?  Joy Развесели ме както винаги!  Hug Сега обяснявам как я правя тая процедура. Когато вече съм готова със свеща и парафина е леко изтинал, така че като направиш дупчица тя да остане, промушвам с шиш и в направената вече дупка/по цялата дължина на свеща/ поставям фитила. За да се заличи дупката в най-горния видим пласт на свеща поливам с малко разтопен парафин и хем фитила са задържа и хим се изравнява свеща!  Wink Дано обясних разбираемо!  Laughing
Ани Джи, добре дошла и на теб! Чакаме първото ти творение!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт