Декоративни свещи

• 44 658
  • 314
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, изрових един линк как се правят гелообразните свещи.На английски е, но е дадено стъпка по стъпка, така че всичко  е ясно.

http://johnbokma.com/mexit/2007/03/24/making-scented-gel-candles.html

# 226
Кампари, аз така направих една свещ.С нагрята лъжица минах по цветята,които исках да залепя към свещта и стана много успешно.
Но явно нещо инглиша ми куца,защото не разбрах от линка за гелообразни свещи откъде се взема гела.  newsm78 Или се прави с желатин?

Някой би ли се наел да го преведе,за да изпуснем някоя важна подробност?

# 227
И на мен много ми харесват гелообразните свещи, за жалост хората май ползват готов гел  newsm45

# 228
Кампари, обаче с медиума за свещ, салфетката си гои като свещ - нормално. Само дето не стои така лъскаво, а по скоро матирано... Thinking

За гела - то сигурно някъде го продават, ама  си мисля ако намерим подходяща съставка и е желатинираме Mr. Green Mr. Green ей че дума. Имах в предвед да използваме желатин+ още нещо - което трябва да помислим и съм сигурна че ще стане. Може да се ползват със желатина и оцветители за яйца Mr. Green Mr. Green
Може да звучи глупаво ooooh! Whistlingама това асоцеирах като видях канчето с гел на котлона hahaha

# 229
Момичета вие сте страхотни   bouquet . Творите невероятно красиви неща. Възхищавам ви се и малко ви завиждам  Embarassed .
Ето още нещо от мен:

# 230
Като гледам какви карасоти създавате................Абе зарибихте ме.Снощи се въоръжих с нужните материали и си направих 4 малки свещички.Моите в сравнение с вашите са далеч от истината,но тази вечер пак ще правя Grinning,защото ми е много забавно.Ако намеря апарат,ще покажа какви ги натворих.

Искам и да попитам с какво може да се оцвети парафина и по какъв начин.Благодаря ви

# 231
Бонбонче, много интересна идея!  bouquet
Сваляла съм си снимки на подобни свещи, но примерно триъгълничета или сърчица в различни цветове. Но нямах много ясна идея как се правят.
 Hug

# 232
  • Добрич
Сисак, парафина го оцветяваме с восъчни пастели!  Wink

# 233
 А от къде се купуват тези восъчни пастели? Много ми харесват нещата, които сте направили. Невероятни сте. Искам и аз да опитам да направя някоя свещичка.  bouquet

# 234
Това са най-обикновени пастели за рисуване. Продават се в книжарниците. Но обърни внимание на опаковката им да пише, че са восъчни, а не маслени.

# 235
Добре де аз си купих най-обикновени(маслени) пастели от 0.50 ст.и всичко си е наред с оцветяването Rolling Eyes.Не са восъчни. Rolling Eyes newsm78

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 21:02 от ВЕСЕНЦЕ

# 236
я кажете откъде се снабдявате с восък,
аз си мислех от магазините всичко по 1лев, обаче назнам дали са хубави тези китайски прелести Mr. Green И друго - фитилите - вие ли си ги "сучете" или купувате нещо готово Thinking

# 237
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
и восъка и фитилите от купени готови кухненски или каквито там се водят свещи

# 238
фитила по принцип е памук...може да се усуче от памучни 100% конци или кълчища Thinking
обаче ...то е само ако не се топят свещи , ами се купува парафин на калъп. само че имали такъв промишлен парафин??

Последна редакция: сб, 24 ное 2007, 15:16 от JuliS

# 239
  • София
За гелообразните свещи и аз съм се чудела, какъв им е точно състава. Ще ми е интересно,ако някой знае нещо повече по въпроса да каже. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт