Ябълков сладкиш с канела и бисквити

  • 133 299
  • 462
  •   1
Отговори
# 285
  • Мнения: 322
И аз го направих,много е вкусен,но така ме е яд ,че не сложих орехи/много ще му ходят/,ама забравих.Чакам гости и ще им го предложа за десерт и утре ще пиша харесали ли са го  chef
За майсторката на рецептата smile3525,все така да даваш вкусни и лесни рецепти/фен съм им/

# 286
  • Мнения: 185
Първо направих сладкиша с бишкоти савоярди, защото нямах бисквити под ръка. След това го правих втори път с чаени бисквити. Честно казано с бишкоти се получи с пъти по-вкусен. По-мекичък, пухкав и сочен. А бишкотите като абсорбират маслото и му запазват по-осезаемо аромата. И с бисквити беше много хубав, но вкъщи сме единодушни, че бишкотената вариация е по-сполучлива.

Ето го с бишкоти



Ето го с бисквити

# 287
  • Мнения: 56
silviti, чудесно предложение! Ще се пробва и с бишкоти. Peace

# 288
  • Мнения: 9
Поздрави на всички почитатели на ябълковия сладкиш. Това е най-често правения сладкиш у дома. Колкото и да е вкусен ни беше доста писнал, затова вчера експериментирах, като замених чаените бисквити с чаени с какао и в тестото добавих щедро три супени лъжици качествено какао, като пропуснах канелата. Сладкиша стана божествен, въпреки че вкусът му няма нищо общо с традиционната рецепта. Ще се радвам да пробвате този вариант и да споделите впечатление. Това ми е премиерата в сайта. Blush

# 289
  • Мнения: 185
Добре дошла, Сила. Аз лично ще пробвам твоя вариант с какаовите бисквити и какао в тестото. Щото нещо колкото и да е хубаво - писва в даден момент. А имам толкова много ябълки, че нямам избор, освен да произвеждам сладкиши и сокове нон стоп.

А ти ванилия и бакпулвер в тестото слагаш ли?

# 290
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Здравейте! Още един фен на сладкиша в мое лице. Направих го с шоколадови бисквити "Закуска", орехи и стафиди. Божествен вкус и хрупкава коричка!

# 291
  • Мнения: 9
Да, сложих бакпулвер. Ванилия обожавам, но този път не сложих исках да преобладава какаото. Всъщност оригиналната рецепта е 200 гр. масло, чаени бисквити, настъргани ябълки; сместа за тестото е в следните пропорции: 4 яйца, 1 ч. чаша захар, 1 ч. чаша брашно, ванилия, бакпулвер и орехи. Честно казано канела никога не съм слагала, а орехите ги слагам върху тестото, а не при ябълките.

# 292
  • Мнения: 185
Да, сложих бакпулвер. Ванилия обожавам, но този път не сложих исках да преобладава какаото. Всъщност оригиналната рецепта е 200 гр. масло, чаени бисквити, настъргани ябълки; сместа за тестото е в следните пропорции: 4 яйца, 1 ч. чаша захар, 1 ч. чаша брашно, ванилия, бакпулвер и орехи. Честно казано канела никога не съм слагала, а орехите ги слагам върху тестото, а не при ябълките.

Всичко хубаво, ма не мога да се съглася с настърганите ябълки. Не става ли малко глетаво, кашообразно? Не е ли по-хубаво да са на цели парчета? По-ярък вкус и сочност. newsm78

# 293
  • Ispania
  • Мнения: 4 527
Вал, някъде пишеше 28см., но моята тава е 30 и пак се получи добре.
Мерси Hug, и моите са пове4ето 30 см, та в тях Ще го пробвам Hug

# 294
  • Мнения: 9
Silviti , може и да е по-добре с парченца ябълка, но рецептата ми е с настъргани. Сладкишът става глетав само ако съм прекалила с ябълките или ако самите ябълки са твърде сочни. Но, следващият ми сладкиш, обезателно, ще е с  парченца ябълка.  Simple Smile
 

# 295
  • Мнения: 219
Най-накрая и аз го направих -НЕВЕРОЯТЕН!!!!! Омете се за нула време  Laughing Аз прибавих локум и стафиди. Благодаря за страхотната рецепта!   bouquet

# 296
  • Мнения: 34
И аз да се включа - направих го с бисквити "Роден край" с масло и мляко, орехи, локум /забравих стафифдите , а ванилията ми се стори излишна/. Страхотен стана катио за първи опит  chef  bouquet

# 297
  • Мнения: 95
Страхотна рецепта,направих го в петък.Сложих бишкоти както е писала Silviti  Peaceстана страхотен.Ние го хапнахме с топка сладолед Laughing
Силви,мерси за идеята  с бишкотите bouquet

# 298
  • Мнения: 2 935
Сладкишът е невероятно вкусен и лесен за приготвяне.Правих го вече два пъти и се омете за нула време;-D, но втория път го направих с маргарин, че нямах масло в къщи, а не ми се излизаше. От маргарина ли е, но бисквитите ми не станаха хрупкави Sad

# 299
  • Мнения: 681
Моята рецепта е подобна, но без карамфил и към сместа добавям 1 бакпулвер.
Сладкиша наистина е страхотен и много лесен Peace

Аз го правя с нарязани на дребни парченца ябълки, настърганите нещо не ми се връзват.

Общи условия

Активация на акаунт