Ябълков сладкиш с канела и бисквити

  • 133 438
  • 462
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 5 462
Провери в Метро .

# 376
  • Benelux / Varna
  • Мнения: 1 524
Ооо не зарибихте ме, четох, четох, преглъщах и сега вече не се сдържах, замятам ръкави! Дано да ми се получи, че онзи ден гледах един ябълков пай и още го сънувам Simple Smile После ще споделя резултата, ако ми се получи.

Бакплувер слагате ли му? Аз се зачудих дали да сложа, но се оказа, че моя е свършил и пропуснах, но попринцип да питам, за да зная.

Последна редакция: пт, 18 ное 2011, 15:32 от zornitsa

# 377
  • Мнения: 8 530
Аз го правя по рецептата от стр.1 и не слагам бакпулвер, режа ябълките на тънки кръгчета и ги подреждам върху бисквитите, отгоре изсипвам яйчената смес.

# 378
  • Мнения: 5 221
Не се слага бакпулвер.

# 379
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
Мисля, че с тоз сладкиш ще стигнем 200 кила за няма и 200 дни  Laughing

Фукла  Heart Eyes  bouquet

# 380
  • Мнения: 5 221
Мисля, че с тоз сладкиш ще стигнем 200 кила за няма и 200 дни  Laughing

Фукла  Heart Eyes  bouquet


Еее, Шани, най-после да ти върна жеста за прословутите чушки с боб, за които ме светна и ми станаха най-любимото ястие.  Hug

# 381
  • Видин
  • Мнения: 4 991
Ето го и моето сладкишче! Много е вкусно  Laughing
http://www.flickr.com/photos/41989265@N06/6364006649/in/photostream

# 382
  • БУРГАС
  • Мнения: 213
И аз сега го направих,получи се страхотен и ухае прекрасно,изядох 3 парчета.Сложих бисквити Ревю с овесени ядки.Благодаря много за рецептата!

# 383
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 19 143
сгрешила съм... отиваме към 300-ста кИла  Joy

# 384
  • Мнения: 5 462
С три яйца дали ще стане ?Че са ми останали само три , а много ме мързи да изляза .

# 385
  • Мнения: 10 105
Не ям масло, а също и яйца. ще правя промени, няма как. после ще кажа.

Моля те да споделиш, ако се получи добре - аз постя и много добре ще ми се отрази една модификация на сладкиша.  Grinning

Еликсир, ти пак даваш страхотни идеи - задължително ще пробвам след постите правоъгълните бисквити на Престиж, на тази фирма каквото съм пробвала, много ми е харесало.

Извинявам се, че толкова късно отговарям, но не бях видяла, че има въпрос към мен Embarassed Ето как го направих:
300гр(чаша и 1/2 прясно мляко)
300гр брашно
150гр захар
1 бакпулвер
3с.л канела
3с.л олио
2 ябълки
1с.л захар и 1с.л канела за ябълките
1 пакет какаови бисквити
Прясното мляко смесих със захарта, разбърках да се разтвори захарта в млякото. Смесих брашното, бакпулвера и канелата и тази суха смес я прибавих към млякото. Получи се тесто като за кекс. Сипах и 3 с.л олио и обърках. Измих, нарязах ябълките на малки кубчета, сипах лъжица канела и лъжица захар, смесих ги.
1 пакет какаови бисквити, правоъгълни    ги топнах леко в прясно мляко и ги наредих в тава, която предварително добре намазах с олио(може и масло, но аз не ям животинска мазнина). Над бисквитите разпределих равномерно ябълките и отгоре сипах кексовата смес. Пекох на горната решетка на печката около 15-20мин. Стана приятен сладкиш, който ухаеше на канела. Не беше лошо. Съжалявам, че не снимах Whistling

# 386
  • Мнения: 5 221
С три яйца дали ще стане ?Че са ми останали само три , а много ме мързи да изляза .

Ще стан, само малко намали брашното и захарта, за да не стане много гъсто.

Unadaptabale, благодаря.

# 387
  • Мнения: 5 462
С три яйца дали ще стане ?Че са ми останали само три , а много ме мързи да изляза .

Ще стан, само малко намали брашното и захарта, за да не стане много гъсто.

Unadaptabale, благодаря.
Даа точно така направих .
Умишлено този път не сложих канела.Стана страхотен , ухае на яйца , масло и бисквити.

# 388
  • Мнения: 5 462
Онзи ден много ми се прияде този сладкиш и понеже не си струваше да правя голяма тава / тоест пълна доза / реших да я направя абсолчтно на око .
Сложих три яца , брашно 2-3 максимум  супени лъжици/сега дори не помняколко точно / , половин чаша захар , масло сигурно около 50 грама и нарязах половин ябълка на кубчета.Бисквити сложих 6-7 бисквити .
Канела и орехи изобщо не сложих.
Ползвах керамична/порцеланова индивидуална тавичка .
Искам само да ви кажа че стана страхотен с тези три яца , но пък със това съвсем малко количество брашно.
Надигна се , бухна , препече се отгоре с хубава жълта коричка , а отвътре оста много мек и сочен.
Стана нещо средно между суфле и сладкиш .
Вече само така ще го правя.

# 389
  • Мнения: 118
Скоро правих този сладкиш за втори път, по рецептата на Фукла от първа страница. Върху ябълките и канелата сложих стафиди и орехи. Мъжът ми каза, че за 20 години това е най-хубавият сладкиш, който съм правила  Laughing Фукла   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт