Ябълков сладкиш с канела и бисквити

  • 133 438
  • 462
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 27 523
От няколко дни се каня да търся рецепта за ябълки с бисквити и масло, понеже типичния щрудел или ябълков сладкиш не харесвам и попаднах на рецептата. Днес ще се прави  Party

Умишлено този път не сложих канела.Стана страхотен , ухае на яйца , масло и бисквити.

Уф, ей това много го мразя  Sick Точно се притеснявах с 4 яйца дали няма да се усеща миризма, дори и с канела? Никак не искам  Confused

# 391
  • София
  • Мнения: 1 465
 Не бих пропуснала канелата, но е въпрос на вкус. Аз усещах само аромата на масло и бисквити, може би зависи и от продуктите, освен от обонянието  Peace

# 392
  • Мнения: 5 462
От няколко дни се каня да търся рецепта за ябълки с бисквити и масло, понеже типичния щрудел или ябълков сладкиш не харесвам и попаднах на рецептата. Днес ще се прави  Party

Умишлено този път не сложих канела.Стана страхотен , ухае на яйца , масло и бисквити.

Уф, ей това много го мразя  Sick Точно се притеснявах с 4 яйца дали няма да се усеща миризма, дори и с канела? Никак не искам  Confused
Аз пък обичам да ми мирише на яйца , масло и орехи примерно .
На миризмата на канела не държа.
Именно затова харесвам сладкиши като Агнес и Ванилов Колач , защото в тях преобладава миризмата на яйца , масло и на ванилия.

# 393
  • София
  • Мнения: 1 465
 Markrit,  много ми хареса как звучи ванилов колач, но не намирам рецепта. Моля те, сподели твоята  Hug

# 394
  • Мнения: 5 462
Markrit,  много ми хареса как звучи ванилов колач, но не намирам рецепта. Моля те, сподели твоята  Hug
Ще ти дам рецептата на лично , но трябва да се прибера и препиша от тефтера ми .
Страхотен сладкиш за кафе /който обича така да го съчетава / , аз си го хапвам като в детските градини с натурално кисело мляко. Joy hahaha
Става мек , пухкав , жълт от яйцето и маслото и посипан с финна пудра захар. Heart Eyes

# 395
  • Мнения: X
Маркрит,така както си го направила ти,с по-малко брашно,прилича на един вид клафути,на което се прави подложка от маслена кора,в случая при теб тази роля играят бисквитите.Със сигурност е било страхотно вкусно! Hug
Аз направих преди време рецептата на Фукла,но на мъфини с мнооого локум,обаче още не съм ги показвала в блога.Станаха убиец! Crazy

# 396
  • Мнения: 27 523
А, да питам - под 1 пакет масло се има предвид 250гр, нали? Не е ли множко?  newsm78

# 397
  • София
  • Мнения: 1 465
 Аз го направих последния път с 250 гр., може и с по- малко според мен, но аз съм пристрастена към маслото  Blush

# 398
  • Мнения: 27 523
То и аз, така че ще си го бухна цялото  hahaha Мерси  Hug

# 399
  • София
  • Мнения: 1 465
 Колкото повече, толкова повече    Mr. Green Hug

# 400
  • Мнения: 27 523
Стана вкусно, а стана и нещо странно - белтъците при печенето някакси избиха отгоре като че ли, препече се коричка, точно като целувка.

1 ч.ч. захар за тази смес обаче е ужасно много, стана нетърпимо сладко  Sick другият път с 1/2  Peace

# 401
  • Мнения: 311
И аз сега го направих. Страхотен е!  bouquet

# 402
  • Мнения: 2 694
А, да питам - под 1 пакет масло се има предвид 250гр, нали? Не е ли множко?  newsm78

Мисля, че Фукла е имала предвид 1 традиционно българско пакетче масло от 125 г Wink (е, вече има и по-големи опаковки, но да кажем, че традиционно е малкото) - 2 пакетчета ще са твърде много за бисквитите според мен. Поне аз го правя с малко и винаги ми се получава перфектно.

Иначе по повод това, че понякога става по-въздушна тестената смес и стои с коричка - при мен се получи така само веднъж, когато разбивах сместа с миксер. При обикновеното бъркане с тел си се получи тежко и плътно тесто и понеже повече ми допада така, така си го и правя. Сладкишът ми е сред любимите и обира овации винаги Peace

# 403
  • Мнения: 27 523
Трябва да се пише, като се дава рецепта, как да гадая  Tired Много беше 250, определено.

# 404
  • София
  • Мнения: 1 465
 Ох, сега погледнах рецептата и видях, че аз съм правила двойна доза и така съм си я записала  Blush
 Блонди, извинявам се, че съм те подвела   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт