Ябълков сладкиш с канела и бисквити

• 133 434
  • 462
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Стана вкусно, а стана и нещо странно - белтъците при печенето някакси избиха отгоре като че ли, препече се коричка, точно като целувка.

...
Така става-наистина
Първия път като го правих ми се получи точно този ефект и чесно казано мниги ми се ронеше ...
От тогава го правя като си добавям мъничко кисело мляко и щипка сода към сместта и към самата смес добавям нарязаните ябълки/знам че кисело мляко не върви с ябълки,но те са само 1-2 л-ци и на мен лично така много повече ми хареса/Става по мек самия сладкиш и не слагам пудра захар отгоре.Правя го поне веднъж месечно,а есента и всяка седмица.Дори на мъфини съм го правила с кръгла бисквитка на дъното на хартийката за мъфини отгоре  от сместа- става страшно ефектно за индивидуална почерпка
 Peace

# 406
Мъжът ми каза, че за 20 години това е най-хубавият сладкиш, който съм правила  Laughing Фукла   bouquet

Ехаа, страхотен комплимент.  Grinning

За маслото - вече не си спомням оригиналната рецепта, аз го правя на око, но със сигурност голямо пакетче е много. Аз слагам повече от едно малко пакетче - около 1,80 гр., защото го харесвам с много масло.

# 407
  • София
Добавям още един глас за страхотния сладкиш Peace
Аз сложих пакетче масло от 125гр. и поръсих ябълките и с натрошени орехи.
Невероятно лесен и вкусен десерт! Благодаря!

# 408
Само на мен ли ми стана толкова ужасно сладък? Да не би защото захарта ми беше на доста ситни кристалчета  Thinking

# 409
  • София
 Може би има значение какви са ябълките, дали са сладки, кисели  newsm78

# 410
И аз мисля, че зависи от ябълките - на мен не ми е ставал твърде сладък до сега.

# 411
  • Benelux / Varna
Блонди, определено си попаднала на много сладки ябълки, аз точно обратното смятам, че захарта му е малко на сладкиша ( явно моите ябълки са били по-киселки Simple Smile). Сладкиша като цяло обаче не се удобри при нас ( нищо лично, въпрос на вкусове), иначе изглеждаше страхотно. Бих му пуснала снимка, но ми е на другия комп., утре ако се сетя ще пусна.

# 412
  • Sofia
Направих го с овесени ядки,вместо бисквити,стана добре,но ядките се отделят,ронят се

# 413
Може би са били сладки, да. Мъжът ми не одобри бисквитите отдолу, каза, че не връзвали със сладкиша. Аз пък тях харесах най-много. Ябълките, явно заради коричката, ми стоят хрупкави. Ще го нагодим  Grinning

# 414
  • Пловдив
Аз да попитам защо винаги бисквитите ми залепват яко за тавата и си прецаквам сладкиша,като не мога да извадя цяло парче?

# 415
  • Sofia
И моите залепват,въпреки обилното количество масло....а и прегарят понякога

# 416
Аз го правя в тефлонова тава и не ми залепва,може да слагате на дъното хартия за печене.

# 417
  • София
 Аз правя двойна доза и затова правя сладкиша в йенска дълбока тава/тенджера, никога не ми е залепвал.

# 418
И аз в тефлонова го правих и не залепва. Е, стоят по-тежки и твърди, има риск да се разтроши парчето, ама не са залепнали  Simple Smile

# 419
  • София
Този сладкиш ми е любим от малка, но ябълките ги стържа и  после режа с една чаша на полу-месеци. Поръсвам с пудра захар.

Общи условия

Активация на акаунт