Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 232
  • 1 350
  •   2
Отговори
# 1 125
  • Варна
Тъжно е когато има такива инциденти...

# 1 126
_re_ge Консултацията се състоеше в много подробно разглеждане и прочитане на всички епикризи на детето. След което около 40 минути разговор с нас. Каза ни че аномалията на детето ни не е генетична а е чиста случайност, след като ние и в нашите родове нямаме такива здравословни проблеми. Не бяха необходими генетични изследвания, просто нямаше какво да ни се изследва. Вероятността да се случи същото с нашето бебе е нищожна. Каза че сме готови да имаме друго дете и ето на 2 месец забременях. Препоръча ми само да направим БХС в 11-14 седмица+фетална анатомия; 15-20 и 19-23 седмица ФМ. Както и нухална транслуценция. Това е при нас.
Затова ви питах дали може да се направи БХС в 11-14 седмица при доц. Ангелова.
yas_min_a къде прави ФМ и колко ти струва?
ами във Варна в клиника Темелков при д-р Балева - беше 45 лева, а при Балев е 65лв.

# 1 127
Ох момичета забравих да пиша нещо много важно.
Тук в Бг мама прочетох преди няколко седмици че доц.Балев приемал и в Терапията за ФМ срещу заплащане. Записването ставало много по лесно от това с големите опашки в клиника Темелков. Ако на някой му потрябва нека опита там.
  bouquet

# 1 128
ами във Варна в клиника Темелков при д-р Балева - беше 45 лева, а при Балев е 65лв.
Др.Балева е гастроентеролог!

# 1 129
  • варна
 Аз ходех в Терапията на ФМ при Балев в 11, 19 и 34 седмица. Миналата година се плащаше 40 лв на касата.
 Наистина нямаше почти никой там, но часовете ми ги запазваше мъжа ми ,който познава там служители ,не зная иначе как се запазват.
 Друг е въпросът ,че той не видя вродения дефект на бебето, но не съм сигурна дали изобщо някой би могъл да види такова нещо- затворена носоглътка. Thinking
  Не че това би променило нещо за мен, така или иначе щях да си родя бебето, но може би усложненияата нямаше да ги има ,ако предварително знаехме какъв е проблема.

# 1 130
Аз ходех в Терапията на ФМ при Балев в 11, 19 и 34 седмица. Миналата година се плащаше 40 лв на касата.
 Наистина нямаше почти никой там, но часовете ми ги запазваше мъжа ми ,който познава там служители ,не зная иначе как се запазват.
 Друг е въпросът ,че той не видя вродения дефект на бебето, но не съм сигурна дали изобщо някой би могъл да види такова нещо- затворена носоглътка. Thinking
  Не че това би променило нещо за мен, така или иначе щях да си родя бебето, но може би усложненияата нямаше да ги има ,ако предварително знаехме какъв е проблема.

Orchid много съжалявам за случилото се. В тази ситуация не знам кой би могъл да предполжи и да детектира подобен проблем.
Аз за такъв не съм и чувала ...

# 1 131
Значи за да ни прегледа Балев в Терапията трябва да се търсят познати така излиза!

# 1 132
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМИ!АЗ СЪМ ОТ ВАРНА И СЪЩО СЪМ ХОДИЛА ПРИ БАЛЕВ ПЪРВО В 18 Г.С. ЗАЩОТО ИЗКАРАХ ВАРИЦЕЛА,ВСИЧКО БЕШЕ ОК СЛАВА БОГУ И СЕГА МИНАЛАТА СЕДМИЦА ПАК ХОДИХ ВЕЧЕ БЯХ 31 Г.С. И НАКРАЯ УСТАНОВИ ЧЕ ЕДНОТО ЛЕГЕНЧЕ НА БЪБРЕЧЕТО НА БЕБЧО Е ДОСТА НАД НОРМАТА (НОРМАЛНОТО БИЛО ОКОЛО И МАЛКО НАД 5 ММ,А НАШЕТО Е МЕЖДУ 8 И 9ММ)МНОГО СЕ ПРИТЕСНИХ!ТОЙ МАЛКО МЕ УСПОКОИ КАТО КАЗА ЧЕ ПОВЕЧЕТО БЕБЧЕТА С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ СЕ НОРМАЛИЗИРАЛИ СЛЕД РАЖДАНЕ И ДО ГОДИНКАТА,НО КАЗА ЧЕ ОБЕЗАТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДИ....НЕ ЧЕ МНОГО СЕ УСПОКОИХ,НО..ВСЕ ПАК!ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ИМА ЛИ МАМИ КОИТО СА СЕ СБЛЪСКВАЛИ С ПОДОБНО НЕЩО?МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ!БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

# 1 133
  • София
ЗДРАВЕЙТЕ МИЛИ МАМИ!АЗ СЪМ ОТ ВАРНА И СЪЩО СЪМ ХОДИЛА ПРИ БАЛЕВ ПЪРВО В 18 Г.С. ЗАЩОТО ИЗКАРАХ ВАРИЦЕЛА,ВСИЧКО БЕШЕ ОК СЛАВА БОГУ И СЕГА МИНАЛАТА СЕДМИЦА ПАК ХОДИХ ВЕЧЕ БЯХ 31 Г.С. И НАКРАЯ УСТАНОВИ ЧЕ ЕДНОТО ЛЕГЕНЧЕ НА БЪБРЕЧЕТО НА БЕБЧО Е ДОСТА НАД НОРМАТА (НОРМАЛНОТО БИЛО ОКОЛО И МАЛКО НАД 5 ММ,А НАШЕТО Е МЕЖДУ 8 И 9ММ)МНОГО СЕ ПРИТЕСНИХ!ТОЙ МАЛКО МЕ УСПОКОИ КАТО КАЗА ЧЕ ПОВЕЧЕТО БЕБЧЕТА С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ СЕ НОРМАЛИЗИРАЛИ СЛЕД РАЖДАНЕ И ДО ГОДИНКАТА,НО КАЗА ЧЕ ОБЕЗАТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ СЛЕДИ....НЕ ЧЕ МНОГО СЕ УСПОКОИХ,НО..ВСЕ ПАК!ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ИМА ЛИ МАМИ КОИТО СА СЕ СБЛЪСКВАЛИ С ПОДОБНО НЕЩО?МОЛЯ ВИ ПИШЕТЕ!БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Първо моля те пиши с малки букви.

За бъбреците - определено не е нормално и не, определено повечето бебета нямат този проблем. Това, което можеш да направиш е да се следи състоянието на бъбреците на детето след раждането много стриктно. И то при специалист нефролог.

# 1 134
първо извинявам се за големите букви и благодаря за мнението

# 1 135
първо извинявам се за големите букви и благодаря за мнението
И моето бебе имаше такъв проблем,но в ранна бременност,около 19 г.с.-уголемено бъбречно легенче на десния бъбрек.Правиха ми нов,обстоен преглед ,чрез ФМ няколко седмици по-късно,когато нещата се бяха оправили.Обясниха ми,че това се получавало често при момченцата,в следствие от влиянието на хормоните на майката.Така и не разбрах точно.Детето се роди здраво,засега не е имал проблем с бъбреците.Дано и при вас нещата не са сериозни.

# 1 136
оооо много ти благодаря мила деси  Grinningако знаеш само как се поуспокоих,дано и при мене нещата се развият така ще се моля,а и малко ми остава,ама незнам може и да се побъркам от мисли Sad

# 1 137
  • София
При феталната морфология в 20-21г.с. ми казаха , че двете бъбречни легенчета са уголемени, при следващия преглед, след месец само едното беше в горната граница, а после всичко се нормализира и сега детето няма приблем. Често срещано е и трябва да се следи, но верочтността да остане не е голяма. Желая ти, още на следващия преглед да те успокоят, че всичко е в нормата.
Между другото имам познат, на 38 години е вече, който има един уголемен бъбрек и каза, че си живее спокойно така.  Simple Smile

# 1 138
Аз през няколко минути преглеждам темата и честно казано много ми олеква като чуя такива неща.Благодаря ти Ками,незнаеш колко много значо отговора ти за мен!ЦЕЛУВКИ

# 1 139
Аз ходех в Терапията на ФМ при Балев в 11, 19 и 34 седмица.
Ако се касае за атрезия на хуаната-да,би могло да се види.Но с добра техника.При прегледите,които ми правиха,след 20г.с /може и по-късно да е било,не помня/,на два пъти са ми казвали,че не се наблюдава.Хубаво е майките да са подготвени с евентуалните проблеми,за да може да се реагира веднага.

Общи условия

Активация на акаунт