Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 237
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 110
Jerita, само искам да те посъветвам, ако очакваш бебето да има проблеми, да родиш в АГ болница. Неонатологията е най-доброто място, специалистите са отлични. Не го казвам случайно, а от опит.

Да, очакваме да има проблеми с бъбреците. Точно за това ме пращат в София, за да бъде поето в Пирогов. За това и всички лекари настояват да родя в Майчин Дом.Всички лекари, с които говорих твърдят, че там са най-добрите микропедиатри.  В случая не е  важно нищо друго, а най-доброто за бебка.

Прекрасно решение Джерита.
Стискаме палци.

# 1 111
мамчета аз искам да споделя какво се случи при мен...в 13г.с. отидох в майчин дом софия да си правя биохимичен скрининг,и лекаря който вземаше мерките на бебка се оказа супер некадърен,защото беше дал показатели които нямат общо деиствителността,караха ме да ходя пак при един специалист отново от майчин дом-патологични бремености-който се чудеше как са измерени първите показатели понеже нямало нищо такова.вечерта преди втория преглед изобщо не мигнах....побърках се от притеснение и ужас,но слава богу бебка си е много наред...

Успех и Лека бременност!

# 1 112
  • варна
 Още по-добре, тогава Peace
 За специалистите в Пирогов мога само добри неща да кажа, там беше една от операциите на моето бебе .Стискам и аз палци да се окажат по-малки проблемите и бързо да си отидете вкъщи. Hug

# 1 113
Момичета, ние бяхме на консулт при Кременски. Той не ми препоръча амниоцентеза. Ако се наложи ще я правим. Не искам да ни сполети нещастието от първата ми бременност. Надявам се,че мога да разчитам на вас за съвет и помощ.  love001  love001  love001

# 1 114
Здравейте, нова съм във форума. Искам да попитам дали е задължителен биохимичния скрининг, след като съм била на ФМ. Аз съм в 13та седмица

# 1 115
Здравейте, нова съм във форума. Искам да попитам дали е задължителен биохимичния скрининг, след като съм била на ФМ. Аз съм в 13та седмица
Пожелателен е,не е задължотелно изследване,както и ФМ.

# 1 116
пожелание е ,но според мен всяка бъдеща майка трябва да го направи,аз го направих за лично успокоение...и не съжалявам

# 1 117
Момичета, ние бяхме на консулт при Кременски. Той не ми препоръча амниоцентеза. Ако се наложи ще я правим. Не искам да ни сполети нещастието от първата ми бременност. Надявам се,че мога да разчитам на вас за съвет и помощ.  love001  love001  love001

Кате какъв консулт ви направи Кременски  , моля те сподели, на какъв принцип - ще е от голяма полза за всички ни.

# 1 118
_re_ge Консултацията се състоеше в много подробно разглеждане и прочитане на всички епикризи на детето. След което около 40 минути разговор с нас. Каза ни че аномалията на детето ни не е генетична а е чиста случайност, след като ние и в нашите родове нямаме такива здравословни проблеми. Не бяха необходими генетични изследвания, просто нямаше какво да ни се изследва. Вероятността да се случи същото с нашето бебе е нищожна. Каза че сме готови да имаме друго дете и ето на 2 месец забременях. Препоръча ми само да направим БХС в 11-14 седмица+фетална анатомия; 15-20 и 19-23 седмица ФМ. Както и нухална транслуценция. Това е при нас.
Затова ви питах дали може да се направи БХС в 11-14 седмица при доц. Ангелова.
yas_min_a къде прави ФМ и колко ти струва?

# 1 119
Катя 555,знам,че в "Света Марина" /терапията/ вземат кръв и я изпращат в София в националната генетична лаборатория.
Мога да ти дам на "лични" моб.тел. на доц.Ангелова.Много е отзивчива и ще ти отговори на всички въпроси Peace

# 1 120
Кате благодаря
това потвърждава моят погледа върху нещата че амнио може да бъде препоръчана само ако БХС ( кръвна кратина плюс ФМ) се окаже с тревожещи резутати.

Катя 555,знам,че в "Света Марина" /терапията/ вземат кръв и я изпращат в София в националната генетична лаборатория.
Мога да ти дам на "лични" моб.тел. на доц.Ангелова.Много е отзивчива и ще ти отговори на всички въпроси Peace
Подкрепям този пост 100%. Не е задължително да се ходи в София и при ранното и при късното БХС. Така ще си спестиш трудното пътуване. Доколото ми е известно на познати Давидков е поискал 150 лева за ФМ. Дали това му е реалната цена не знам. За д-р Яков при Майчин Дом - също нямам актуална информация, но ще ми е любопитно да узная. Знам че при доц-Балев ставаше въпрос за около 50-60 лв.

# 1 121
Ре-ге,за амниоцентезата може много да се спори /в смисъл дали да се прави и в кои случаи/.Нали знаеш,всеки изхожда от собствения си опит и мироглед.Аз също съм преживяла загуба.И въпросната злополучна бременност беше с ФМ без забележки,а скрининга ми бе в категория "висок",но на границата!Посещавах др.Давидков.Бях пропуснала /не бях информирана за прегледа в 11,12 г.с./.Думите му бяха,че единствено амниоцентезата може да даде 100% отговор за състоянието на плода.Не ме е натискал да я правя,решението бе мое.За жалост резултата бе лош Sad......След това,което ми се случи,знам,че за никого няма гаранция-нито възраст,нито фамилна обремененост,нищо!Чиста случайност!И амниоцентезата за мен бе единственият начин да съм спокойна,както и абсолютно всики други изследвания-ФМ ,консултации със специалисти /доц.Ангелова/.
Знам,че много майки настръхват като чуят името "Давидков",но аз съм доволна от него!/абстрахирам се от манията му за величие,не ме интересуват характеровите му особености/ Прегледите винаги са били достатъчно обстойни,с всички разяснения от негова страна.Да,цените са високи!И не са постоянни /това не харесвам/Но цената е около 120 лв.
Цената при доц.Балев е 60 лв при първо посещение,за второ и последващи е 40,или 45./моя позната ходи преди седмица там.
За др.Яков нямам инфо.

# 1 122
Ре-ге,за амниоцентезата може много да се спори /в смисъл дали да се прави и в кои случаи/.Нали знаеш,всеки изхожда от собствения си опит и мироглед.Аз също съм преживяла загуба.И въпросната злополучна бременност беше с ФМ без забележки,а скрининга ми бе в категория "висок",но на границата!Посещавах др.Давидков.Бях пропуснала /не бях информирана за прегледа в 11,12 г.с./.Думите му бяха,че единствено амниоцентезата може да даде 100% отговор за състоянието на плода.Не ме е натискал да я правя,решението бе мое.За жалост резултата бе лош Sad......След това,което ми се случи,знам,че за никого няма гаранция-нито възраст,нито фамилна обремененост,нищо!Чиста случайност!И амниоцентезата за мен бе единственият начин да съм спокойна,както и абсолютно всики други изследвания-ФМ ,консултации със специалисти /доц.Ангелова/.
Знам,че много майки настръхват като чуят името "Давидков",но аз съм доволна от него!/абстрахирам се от манията му за величие,не ме интересуват характеровите му особености/ Прегледите винаги са били достатъчно обстойни,с всички разяснения от негова страна.Да,цените са високи!И не са постоянни /това не харесвам/Но цената е около 120 лв.
Цената при доц.Балев е 60 лв при първо посещение,за второ и последващи е 40,или 45./моя позната ходи преди седмица там.
За др.Яков нямам инфо.

Уанда, мила, съчувствам ти за случилото се . Виждам по подписа ти че в момента се радваш на бебче.  Hug
При нас аномалията беше в бременност в която гинеколожката не ме беше уведомила въобще за подобни възможности за проверка - нито БХс ни амнио- дори не и за ФМ при специалист, а ние понеже си имахме вече дъщеричка въобще не ни е идвало на ум какво може да се случи. Когато се случи нещастието тогава разбрахме че никой няма да мисли вместо нас. При следващата бременност бяхме много стриктни. За съжаление при ФМ към късен БХс имаше удебеление на вратните какво беше там- "нухална транслуценция" 9 може  да греша в изписанието ) . На консулта който поискахме при доц. Балев той ни каза че не вижда отклонения но на въпроса може ли даде 100% гаранция каза че не е бог и отговор може да даде само амниоцентезата. Доц. Ангелова ни съдейства за спешна такава. На моя приятелка роднина обаче загуби бебето след амнио- нещо свързано с отрицателен резус, макар и лекарите да я убеждаваха че е безопасно... Затова колкото и безобидна да ми изглежда тази процедура види се че носи и рискове.

Много е хубаво  момичетата тук да питат и да се интересуват, нека не минават по нашия път
  bouquet

# 1 123
Аз също съжалявам за всяка майка,загубила най-желаното........ SadИ т.к съм минала по този гаден път,пиша в тази тема,именно с цел-информация.На базата на моя опит.Изринах нета да чета,консултирах се с именити специалисти,направих всичко каквото можах,за да не се случи отново........Слава на Бога,родих здрава дъщеря Praynig
Бих искала да съм последната,преживяла това,но знам,че отново ще се случват трагедии,ще има и други такива като мен и теб..........за жалост.
В крайна сметка всяка бременна жена взема най-правилното за себе си решение.Дори медиците не могат да го вземат.

Относно амниоцентезата-да,риск винаги има.Онзи ден попаднах на пост на майка,тук във форума,но в друга тема,която пише,че преди 3г.е загубила бебето,в следствие на амнио.Само,че не се знае дали бебето е загинало в нея,именно поради процедурата /обикновенните грешки са пукане на околоплоден мехур/.Питайки кой е извършил манипулацията,тя казва,че дори не й помни името,някоя си Кара.........За такъв специалист аз не съм чувала.Все пак не са много специалистите в тази насока.Та,ако амниоцентезата се извърши от специалист с практика,то риска от аборт е нищожен.Съжалявам за твоята позната,незнам къде е правила амниото.....много безотговорно са постъпили с нея!

Последна редакция: пн, 08 юни 2009, 23:46 от uanda

# 1 124
  • Варна
На моя приятелка роднина обаче загуби бебето след амнио- нещо свързано с отрицателен резус, макар и лекарите да я убеждаваха че е безопасно... Затова колкото и безобидна да ми изглежда тази процедура види се че носи и рискове.

Ох, това е ужасно. Сестра ми е с отрицателен резус фактор и след амниото се оказало, че нямали от тази инжекция, която се бие в такива случаи и първо и бяха казали сама да си я търси. Добре, че в крайна сметка си я намериха и я биха и за щастие всичко мина добре.

Общи условия

Активация на акаунт