Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 255
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 095
Прекрасен специалист, само добри неща за нея и екипа й от мен и мои познати които са се сблъсквали с нея.
Затова те съветвам да говориш с тях направо за точна информация,съвет и препоръки.

# 1 096
  • Варна
re_ge точно Давидков  препоръчва ранния БХС, вече ходих и резултата ми е ад,
съждлявам, че си го причиних. Резултата от ФМ перфектен от БХС кошмар. В крайна сметка
амниото е 100 % сигурно... така ,че катя555 не си създавай излишни тревоги.
Ето за това говоря http://www.svetamarina.com/article2.php
Мини през Давидков за ФМ ,ако си решила вече да правиш ранен БХС.
От генетичките в МБАЛ “ Св.Марина” препоръчвам доц. д-р Людмила Ангелова.

# 1 097
re_ge точно Давидков  препоръчва ранния БХС, вече ходих и резултата ми е ад,
съждлявам, че си го причиних. Резултата от ФМ перфектен от БХС кошмар. В крайна сметка
амниото е 100 % сигурно... така ,че катя555 не си създавай излишни тревоги.
Ето за това говоря http://www.svetamarina.com/article2.php
Мини през Давидков за ФМ ,ако си решила вече да правиш ранен БХС.
От генетичките в МБАЛ “ Св.Марина” препоръчвам доц. д-р Людмила Ангелова.

Evil
Затова се препоръчват двете заедно ФМ и кръвен тест - за да се получи обща картина.
Давидков няма да го коментирам, не искам да стряскам момичетата тук. В това ранно БХс от него се иска само ФМ. Аз обаче ако трябваше да избирам бих предпочела Яков от МД. Доволна бях от него именно в подобна ситуация при предходната ми бременност. Катя обаче първо нека да се консултира с д-ц. Ангелова ( линка е перфектен - благодаря)

# 1 098
  • Варна
Именно де, то без ФМ, ранен БХС не се прави. То е ясно!
Исках друго да кажа,че въпреки перфектната ми ФМ, резултата
от БХС е лош. Нали се сещате, че фактор възраст, както кг. височина,
пушиш или не,коя по ред е бременнста и т.н. всичко това комплексно
обуславя резултата на така наречения двоен тест. Няма да хваля Давидков,
въпреки че препоръчва ранния тест, практиката му показва, че резултатите
от него са изключително противоречиви.

# 1 099
Благодаря Ви момичета, аз имам още време ,но искам да съм добре информирана. Този път искам да направя всичко необходимо.Може би ще искам да отида при Яков. Надявам се доц. Ангелова да не работи с Давидков и да ме прати там.

# 1 100
Абсолютно съм сигурна че ти трябва ранен БХс, не заради нещо друго а за да получиш поне малко спокойствие през този период. Освен това точно в сайта на МД софия пише че този ранен БХС дава най-голяма точност за откриване на възможни отклонения.
Съжалявам,но това абсолютно не е вярно!Жалко,че момичетата,които лично познавам,потърпевши от перфектни резултати от ранният скрининг,не се включват тук да пишат.Практиката показва,за жалост,че този ранен скрининг далеч не открива 95% от аномалиите /както бе писано преди година,когато се интересувах от него/.В случаите,които познавам е показал фалшиво положителни резултати/нисък риск/,но след късният скрининг в 16г.с,лош,граничен и последвала амниоцентеза,тези момичетаа направиха аборт по медицински показания!

П.С не бих препоръчала веднага амнио, все пак не сме наясно с възрастта и ситуацията.
Самото споменаване на понятието "възраст" не е уместно!За жалост аномалии се случват доста често при жени далеч под 35 г!
Подкрепям идеята за среща с доц.Ангелова PeaceИзключително приятен и ангажиран с работата си специалист.

# 1 101
А можете ли да ми кажете каква е точността на БХС в късен етап?

# 1 102
Грешиш.Изчисленията на компютъра,че бебето е в 21-ва седмица,отново са базирани на датат на последната менструация.
[/quote]
Не е точно така, взима се под внимание и тези данни, но основно се преценява по параметрите на плода. Поне това е моето впечатление от правените ми през бременността 22 ехогравски и 3D изследвания. При мен беше обратния вариант плода отговаряше на повече седмици от колкото се получаваха съобразно последна менструация.

По темата. За съжаление и днес голям процент от българите неглижират проблема с възможни вродени проблени на бъдещите си деца.
За не малка част от българите това е божа работа. Причини много, като се почне от ниска култура, се премине през закостенелите схващания на бъдещите баба, които налагат мнението си на всяка цена, и се стигне до нихилизма на лекарите.

А ако нещата следва да са като в 21 век, ако искаме децата ни да бъдат здрави, да се намали риска от вродени заболявания, да бъдат самостоятелни индивиди, а не болни, безпомощни придатъци на родителите си.     

Създаването на деца не е самоцел.

Смятам, че българина следва да бъде по-добре информиран и образован в това направление. Семейно планиране не следва да е само сух термин, а в действителност да се прилага, не би следвало децата ни да са следствие на случайно събитие. Според мен нещата следва да се почнат от там когато двама души решат да са заедно и да създадат семейство да си направят съответните изследвания за съвместимост, кръвна, генетична, опознаване на фамилния генофонд. При взимане на решение за създаване на живот би следвало бъдещата майка да предприеме всички мерки за да роди едно здраво дете /например терапия с фолиева киселина/. След констатиране на бременността би следвало да се направят всички необходими изследвания и тестове, ПКК, биохимичен скрининг, хематология изследвания за типични за географската ни ширина заболявания /напр. средиземноморска анемия/, съобразно генофонда на родителите да се предприемат необходимите изследвания. В последствие фетална морфология. Не трябва женска консултация да е само мерки и теглилки, не е редно да се налага на бъдещата майка да вади с клещи информация от водещите консултацията. По мое схващане е задължително ежемесечното проследяване на бременността / видиозон, 2d, 3d, 4d/, кръвна картина.   

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 23:38 от bebkakrasi

# 1 103
  • Варна
petia_sport  ще ти цитирам проф. д-р Иво Кременски и процентите за които говори  Wink

Цитат
Изследването е кръвно (Биохимичен скрининг) 11-13 -та седмица и се провежда в комбинация с нухалната транслуценция. Изследването открива до 90% от случаите с Даун. За сравнение биохимичния скрининг в 15-19 седмица открива до 70% от случаити с Даун. До 70% открива и нухалната траслуценция самостоятелно.
Бъдете здрава
Кременски

# 1 104
Благодаря Ви момичета, аз имам още време ,но искам да съм добре информирана. Този път искам да направя всичко необходимо.Може би ще искам да отида при Яков. Надявам се доц. Ангелова да не работи с Давидков и да ме прати там.

Кате тя НЕ избира при кого да те прати на ФМ- ти избираш а тя препоръчва. Преди месец е препоръчала на позната Яков и Давидков...

Уанда. Макар и да съм минала пред нея не смятам че трябва да се препоръчва амниоцентеза по повод и без повод. Все пак си има показания и предписания. Те ти препорчват а ти решаваш какъв риск да поемеш. И между другото навсякъде пише че фалшивоотрицателните резултати са по често срещани в по млада възраст- трябва само да му се обърне внимание.

Последна редакция: нд, 07 юни 2009, 23:07 от _re_ge

# 1 105
re_ge,съвсем не без повод съм За амниоцентезата,в случая на катя555.Та момичето е загубило дете  с аномалии на 1г,2м /съжалявам искрено за кето Sad/  И това ако не е повод............

# 1 106
  • варна
 Jerita, само искам да те посъветвам, ако очакваш бебето да има проблеми, да родиш в АГ болница. Неонатологията е най-доброто място, специалистите са отлични. Не го казвам случайно, а от опит.

# 1 107
  • Варна
Цитат
Грешиш.Изчисленията на компютъра,че бебето е в 21-ва седмица,отново са базирани на датат на последната менструация.
Не е точно така, взима се под внимание и тези данни, но основно се преценява по параметрите на плода. Поне това е моето впечатление от правените ми през бременността 22 ехогравски и 3D изследвания. При мен беше обратния вариант плода отговаряше на повече седмици от колкото се получаваха съобразно последна менструация.

bebkakrasi,
ставаше въпрос, че и в двата случая се касае за гестационни седмици, а не както момичето се опитваше да обясни, че разликата идвала от разликата в деня на последната менструация и деня на зачеване.

# 1 108
Jerita, само искам да те посъветвам, ако очакваш бебето да има проблеми, да родиш в АГ болница. Неонатологията е най-доброто място, специалистите са отлични. Не го казвам случайно, а от опит.

Да, очакваме да има проблеми с бъбреците. Точно за това ме пращат в София, за да бъде поето в Пирогов. За това и всички лекари настояват да родя в Майчин Дом.Всички лекари, с които говорих твърдят, че там са най-добрите микропедиатри.  В случая не е  важно нищо друго, а най-доброто за бебка.

# 1 109
re_ge,съвсем не без повод съм За амниоцентезата,в случая на катя555.Та момичето е загубило дете  с аномалии на 1г,2м /съжалявам искрено за кето Sad/  И това ако не е повод............

Uanda

Аз съм подобен случай. Така че съм минала по пътя два пъти. След проблемите с едната ми бременност, на следващата  ми препоръчаха амниоцентеза само защото ФМ имаше лоши показатели. Иначе обаче нямахме някакви проблеми които да са предпоставка за аномалии. Така или иначе се оказа че всичко наред и сега се радваме на син. Както прочетохме Катя направила изследвания и аномалията на нейното дете не се дължи на генетични и прочие проблеми. Да кажем лошо стечение на обстоятелствата както при нас. Това е друг случай и отново не може да се препоръчва амнио с лека ръка. Това според мен ще решат  медиците. При мен именно Ангелова ми препоръча и съдейства за амниоцентеза.

Общи условия

Активация на акаунт