Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 194 854
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 120
uanda много се радвам, че "работенето по въпроса" е доло резултат newsm68. Стискам палци всичко да протече нормално и леко бременеене. smile3525

P.S. Изпращам ти тези слончета за късмет  smile3535  261uu smile3535  261uu smile3535  261uu smile3535
Сърдечно благодаря HugТи си наясно с моят случай...Дано този път всичко е наред...
Чета темата и виждам,че много момичета се страхуват от амниоцентезата...Аз може да съм пристрастна,предвид това,което ми се случи...Вероятно съм била тази единица от хиляди,но БЯХ!След всички фетални морфологии  в норма...Затова горещо апелирам за амниоцентеза при всеки съмнителен резултат....

# 121
Здравей uanda,значи на теб всичко е било ОК и само амниоцентезата ти е показала лош резултат ли?Извинявам се ,че питам ,но и аз имах загуба на дете поради малформаций,а пък ме е страх сега от тази амноцентеза тъй като съм голям карък. 

# 122
Здравейте,
бих искала да попитам правилите БХС в Майчин дом каква е процедурата за извършване на изследването - трябва ли предварително да се запише час и колко време преди това?
Опитвам да се свържа с лабораторията, но засега никой не вдига..

# 123
ходихте ли на преглед за даун?

# 124
Здравей Меранда, Аз си правих БХС преди около два месеца в Майчин дом на 14 ет. Отидох директно там, без предварително записване. Искат ти ехограф от преди 2 дни най-много. Ако нямаш снимка, можеш да минеш и при тях на ехограф. Самото изследване се заплаща 25 лв. взима се венозна кръв, а резултатите излизат след около седмица. Изследването се прави между 16 и 20 г.с.
Имай впредвид, че понякога резултатите са фалшиво тревожни. На моя приятелка излезе висок риск при БХС и и препоръчаха амниоцентеза. Там резултатите бяха добри и сега има прекрасна дъщеричка на годинка и половина   bouquet

# 125
Здравей uanda
От сърце ти желая всичко да мине прекрасно, да се наслаждаваш на една лека и безпроблемна бременност и да се радваш ти и семейството ти на едно малко съкровище ...
Гледай позитивно напред , безпокой се с мярка и вярвай в добрия край.
Подкрепям те и те съветвам и личен опит защото и ние бяхме в подобна ситуация. Сега близо две години и половина след трагедията която ни сполетя , ние със съпругът ми и каката на 10 години се радваме на малкия ни син, който след няколко дена ще стане на една година .
Пожелавам ти прекрасни мигове.
Поздрави

# 126
kristi_vg Благодаря ти много за информацията  bouquet

# 127
  • BG
Здравейте мили бъдещи и настоящи майки!

Поздравявам авторката на темата за изявената инициатива   bouquet

Аз си направих всички необходими изследвания на време, но едва в 7-мия месец забелязаха, че плода има някакви малформации. Д-р Томова направи ФМ в 22 г.с и понеже по онова време плода беше добре ме посъветва да не правя повече такова изследване. На своя глава реших в 7-ми месец да го повторя и тогава се видя, че плода има проблем. Не съм правила амниоцентеза, защото нямаше повод за това, а и бях чувала, че риска за загуба на плода е голям. Държа да отбележа, че нямам 35 години. Няма да забравя, че всички роднини наоколо ме обявиха за луда, защото съм се била изследвала толкова, но аз не им обърнах внимание. Направих БХС, няколко ФМ, изследване за съсирваемостта на кръвта ми (изследване, което може да покаже дали се захранва достатъчно с кръв плода и се прави на 14 етаж на Майчин дом, София) и ми беше препоръчано от д-р Карагьозова от Фемина (след като установи, че плода е деформиран).
За д-р Димитрова, за съжаление не мога да се изкажа ласкаво, но предполагам, че аз съм единичен случай. Към мен тя подходи доста студено, въпреки, че когато отидох при нея бях пред нервен срив, защото ми казаха, че детето ми е увредено. Не ми каза какво и е мнението докато не платихме с мъжа ми 60лв в Майчин дом. Не е въпрос за парите - по време на бременността ми давахме пари за всевъзможни изследвания, но ме заболя от отношението и към мен. (моля да ме извините за off topic-a)
Чувала съм прекрасни неща за д-р Марков, който също работи във Фемина и е специалист по ФМ.
Със съжаление мога да кажа, че техниката за генетични изследвания в БГ е под всякаква критика. Има само един апарат (ужасно стар), който може да прави само хромозомно изследване. Всички останалаи изследвания, при съмнение от специалистите могат да се правят в чужбина, а всички знаем колко скъпи са те.

Сега се радвам на малкото си съкровище, и търся начини за лечението му, което най-вероятно ще е в чужбина тъй като и до ден днешен няма точна диагноза.

Моят съвет към всички мами е да си правят всички необходими изследвания и да се интересуват, защото гинеколозите не винаги дават достатъчно информация. Ако имате вузможност направете 2-ра ФМ 6-тия месец- за контрола. Дори в 6-тия месец може да се прекъсне бременността (по медицински причини).
Благодарна съм на форума, защото благодарение на него научих много, срещнах ценни хора и получих информация.  newsm51

Желая леко бременеене на всички мами и да им се родят здрави малки съкровища!   bouquet

uanda, стискам палци и успех!  smile3525

# 128

На мен също ми предстой да си направя изследване за сърчицето на бебка.Проблема е че аз вече влязох в 22 рата седмица и не разполагам с време,а часовете за това изследване се записват с месец напред,така че,запишете си час по-отрано,за да не изпаднете в мойта ситуация Wink
Гинеколожката ми е много готина(Специални благодарности на др.Барбова от МЦ. Полимед)и ми каза че ще се опита да ме изпрати по спешност на такова изследване.
Щом трябва да се направи-направете си това изследване Ще бъдете по-спокойни и вие от това Party

# 129
katia82 да,само амниоцентезата показа хромозомен проблем...Ф.М беше о.к,ходих при двама специалисти.Но тези отклонения не могат да се диагностицират в такъв етап от бременността/направих аборт в 21г.с/Направих и два скрининга,като първият беше висок относително,а вторият нисък Rolling EyesТа,първият резултат ме накара да направя амниоцентеза и слава Богу.А и амниоцентезата не е никак страшна,повярвай ми:)Недей да бъдеш фаталистка.
Stephi и аз нямам 35г. и изобщо не ме интересува дали ще ме обявят за луда FlutterВажно е аз да съм спокойна/доколкото мога/Стискам палци да намериш начин  за лечение на детенцето си Praynig
_ Благодаря за пожеланията...Съжалявам,че и на теб ти се е случило нещастие и се радвам,че си успяла да намериш нова радост...Позитивна съм:)Аборт направих преди 3 месеца,а вече съм бременна.Опитвам се да не мисля негативно до колкото мога,но страхове ще има винаги...Въпроса е те да не ни обезсърчават.А каквото има да се случва,то ще се случи....
 Hugна всички

# 130
Благодаря зя успокоението uanda,незная как да мисля положително при положение,че и аз трябваше да ми предизвикат раждане в 6 месец,сега пак съм бременна и вчера прокървях и изпаднах в ужас, просто имам чувството,че всичко лошо все е при мен и тъй като има опастност от аборт при амниоцентезата незная какво да правя ако БХС е лош.Надявам се обаче всичко да потръгне и да имаме всички здрави и живи бебчета. Praynig

# 131
Момичета обещах да се обадя след резултатите от амниоцинтезата и ето:Бебчо е здравичък за мое най-голямо щастие!!! smile3535Пожелавам само хубави резултати на всички мами които чакат!!! Two Hearts

# 132
  • София
зита бонита , честито!   bouquet

# 133
зита бонита поздравления за чудесната новина smile3525
katia82 след всяко лошо случило се нещо,няма начин да бъдем спокойни.Това е нормална човешка реакция.Мислим,че все на нас се случват неприятности,но както каза _ трабва да се тревожим умерено:)Ако БХС покаже лош резултат,помисли кое би било по-страшно-да родиш бебе с увреждане/поради страха от аборт при амниоцентеза/,или огромната вероятност да не се случи нищо при манипулацията и да си спокойна след това,че носиш здраво бебе/разбира се никой не може да гарантира,че плода е здрав,но това е дълга тема/,или в случай,че резултата от амниоцентезата е лош/както се случи на мен/,да вземеш адекватното решение.Всичко,което съм изчела до сега в интернет за аниоцентезата,не съм срещнала майка,която да е абортирала от тази манипулация.Макар,че самата аз съм здравен работник,умирам от страх,когато ме бодат,или ми всемат кръв Embarassed,но амниото изобщо не го усетих:)По-безболезнено е от една инжекция например:)Уверявам те-не се страхувай LaughingИ гледай по-позитивно на бременността си:)Дано всичко е наред Hug

# 134
Днес се върнах от преглед тъй като ходих на Плевен при лекар с по-добра апаратура и всичко е ОК слава богу. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт