Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 194 894
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 135
здравейте на всички!
Търся добър гинеколог в  Търговище!Имам вече един аборт а много желая тоя път всичко да е ОК
Чувала съм за Някои имена но искам и вашите мнения.

# 136
  • София
7812  , виж в подфорума "По градове" на началната страница на форума. Там ще има инфо за д-р от Търговище.  Hug

# 137
Здравейте момичета!Темата е страхотна и всички бъдещи мами трябва да знаят за правото си да направят тези изследвания!Аз се лекувам от 3г. със "Сероксат" защото направих тежка депресия и не трябваше да помисляме за бебе защото риска от увреждане на бебето е голям.От няколко седмици съм на по-безопасен препарат и лекарката ми даде разрешение да започнем да правим опити за бебчо.Но аз съм си на "тръни"зо здравето на бебето.Ако някой може да ми даде адрес или координати къде мога да направя тези изследвания-БХС,ФМ и амиоцентеза в Пловдив или да ме насочите към добър гинеколог в града? baby_neutral

# 138
  • София
Здравейте момичета,вчера ходих на ф.морфология...в 13-та седмица съм,нухалната транслуценция на бебчето е-2,7мм.при допустима норма до 3мм.,Д-ра ме уплаши много.Моля да споделите всички вие минали през това иследване...колко беше при вас и какво последва?Аз ще ходя пак на 5-ти Февруари и тогва ще милим.Благодаря ви

# 139
kali-76 доктора ли те уплаши,или ти се уплаши като си разбрала стойността?Все пак си в допустимата граница.Има майки,които са споделяли,че резултатите от нухалната транслусценция са били показателни за Даун,но са раждали съвсем здрави дечица.Надявам се,че ще ти направят и БХС и ако резултата е висок риск,или дори да е нисък,но близо до стойностите на високият-най-добре е да направиш амниоцентеза.Но предполагам,че тези неща ще ти ги разясни лекарят.
Успех:)

# 140
кали-76
А гледаха ли за кост на носа?

# 141
  • София
Да,гледаха...имаме си костица на нослето,но от израза на д-ра ми стана ясно,че има повод за притеснение,а за костицата каза,че е добре,че я има.

# 142
kali_76, първо, къде прави изследването?
Второ, казваш, че само по израза на доктора съдиш, че има проблем.А той каза ли ти директно - да, имате проблем ето такъв и такъв.Все пак си в допустимата граница и имай предвид, че може и доктора да не го е измерил съвсем точно.Много пъти съм писала тук думите на доц.Балев от Варна - "това, което гледаме са косвени показатели, единствено амниото има решаващо значение."Недей да се терзаеш излишно, тревогите ти се предават на бебенцето!
От сърце ти желая всичко да е наред и да се успокоиш. newsm03

# 143
здравейте и от мен.искам да попитам при нормално протичаща бременност-без предишни аномалии в семейсството и т.н.необходими ли са толкова много изследвания с ехограф?не е ли вредно за плода честите видозони.аз си правих фетална морфология 11-13 сед.и беше ок.сега наближава време за втората и се чудя да ходя ли тъй като скоро ходих на видозон по здарвната каса исе чудя какво да правя.

# 144
  • София
Бебешор-По добре ходи на морфология,отколкото на женска консултация...по др.каса...там само ти казват-всичко е наред,да не говорим с каква допотопна техника работят.А и по късната морфология е доста по-изчерпателна...като си ходила на 1-вата,би ли ми казала колко беше при теб-нухалната транслуценция?И само да добавя,аз също нямам никакви болести в рода,и освен това имам едно прекрасно момченце,вече на 13год.
Viva_nova ходих при Д-р Марков,от когото останах очарована,и мога да кажа,че всичко написано за него е вярно...много добър специалист е.И не израза му е виновен,каза точно така-че за него 2,7мм.е гранично с горната граница,т.е. е много близо до 3мм.,което не значи 100% проблем,но аз се уплаших и това е нормално..Сега на 5-ти февруари пак сме при него,пак ще се гледаме и ще мислим за БХС и амниоцентеза...това е,притесни ме най вече факта,че при някои тази гънка е под 1мм.,и аз също като него реших,че моята е на горната граница...но се надявам наистина всичко да е наред.

# 145
здравей kali-76.знаеш ли като се вгледах по .добре и...по скоро съм била на втората за гънкатана врата,но см не мога да ти кажа защото просто не ги помня пък и като гледам не са ги писали,но доктора ми каза че разстоянието е в норма и това е.няма място за безпокойство.чесно казано колкото повече информация имам ,толкова повече се обърквам.мисля че ако я карам по -спокойно резултатът ще е същия.да чукна но дърво разбира се.

# 146
  • София
Много си права,но като тръгнеш един път,връщане няма...и аз силно се надявам...да е наред всичко,но вече при създалата се ситуация не мога да махна с ръка...а трябва да продължа... baby_neutral

# 147
Някой знае ли, къде в Бургас се правят такива изследвания, които са описани в началото на темата.Искам да Ви попитам нещо, като не ми дойде М.взех хапчета приномот нор/ не съм сигурна, че ги изписвам правилно/ бяха ми казали, че ще предизвикат идване на М.но въпреки това не ми дойде, сега обаче много се притеснявам да не би да са попречили на плода.Моята лекарка каза, че с плода всичко е на ред аз съм в 8г.с.но съм на 35г.
Много Ви моля, ако някой може да ми каже нещо нека да ми пише на лични.

# 148
Здравейте!
Имам голяма нужда от съвет и пове4е инфо!
Сестра ми е бременна в 3-я месец,преди месец един на4инае6т кардиолог(преди ДжиПи)и каза 4е има пролапс на митралната клапа! Shocked
разбрах 4е в БГ са разредили ехографите по ЗК(а искат жените да имат стимул,да раждат деца  Sick),пък и в Мездра и околностите не зная да има 4-измерен ехограф.
Въпросът ми е препоръ4айте ми добър гинеколог в София,който да види бебко?Кординати на добър кардиолог?Къде може да направи вси4ките изследвания на плода,които са посо4ени в на4алото?Много въпроси,оба4е няма как 6те помагам!

# 149
  • София
Д-р Димитър Марков
Медицински център"Марковс"
гр.София
ул.Алеко Константинов-17;вх.А;ет.1
www.mc-markovs.com
GSM:0899130550
02/9460795-след 14.00h.

Успех

Общи условия

Активация на акаунт