Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 194 906
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Уффф,незнам момичета аз съм все още притеснена,но момента на 2-рата морфология/която се прави в 16-та седмица/настъпи във вторник сме при д-р Марков,и се надявам да се успокоя,ако не-амниоцентеза/която се прави между 16-та и 20-та седмица.Стискайте палци ще пиша baby_neutral

# 166
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър лекар, който да извършва едновременно фетална морфология и фетална ехокардиография? Благодаря предварително!

# 167
А какво сте чували за Д-р Спасов от Фемина? Само ехокардиография ли прави? Имате ли  някакъв негов  GSM номер за връзка?

# 168
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър лекар, който да извършва едновременно фетална морфология и фетална ехокардиография? Благодаря предварително!

Здравей, аз утре съм на преглед в медицински център София 2006 за скрининга в първия триместър, ето това им е страницата :
http://www.zarodish.com/
www.fetalmedicine.com
Ако те интересува ще пиша, но зная,че правят и фетална ехокардиография.

# 169
Здравейте момичета!
Много съм притеснена, днес ходих на жк.и гинеколожката ми каза, че главичката на бебо не отговаря на гестационните седмици, и не може да се измери, т.е по-малка. Бременна съм в 14 г.с. На някоя от вас случвало ли се подобно нещо?МНого ще съм ви благодарна да ми отговорите.

# 170

Д-р Марков (казват, че е от най-добрите)
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 64&Itemid=123
има много хубав раздел с информация

# 171
Здравейте и от мен  Hug
Темата наистина е изключително полезна, за което и аз благодаря на авторката. Под ръководството на моята лекарка  си направих всички изброени от вас изседвания. Също така тя ми препоръча втората морфология да я направя при Томова, защото щяла да обърне повече внимание на сърцето т.е  2 в 1 -  фетолия ехокардиография и фетална морфология. Аз също се страхувах от БХС, но в крайна сметка го направих миналата седмица и вече нямам търпение да дойде утре за да си видя резултатите.
Желая на всички здрави и щастливи бебчета.

# 172
Доколкото знам амниоцентеза може да се направи по всяко време, но обикновено не се прави ако няма показания за това, като възраст над 35 години и/или лош резултат от биохимичния скрининг.
Малформации се откриват по два основни начина, единия е амниоцентезата - открива хромозомни аномалии, другия начин е феталната морфология. Тя се прави на 3 пъти веднъж 13-14 седмица, после към 20-24 седмица и понякога има една към 33 седмица.
Бих те посъветвала да направите морфологията, все пак при амниоцентезата има известен риск от спонтанен аборт. Мисли позитивно, не си трови бременността с постоянни мисли за малформации, особено след като няма показания за такива.

ето това е меко казано грешно изявление.
амниоцентезата е единственото откриващо редица малформации ( не всички !!!)
На фетална морфология не може да се разчита , ако желаеш да получиш 100% достоверен резултат,ако се поровите тук в Бг мама ще видите доста случаи на добри фетални морфологии и лоши последствия от това. Амниоцентезата наистина има риск от аборт , но бих казала че той е минимален , освен това процедура не се прилага към рискови бременности.

Нека не звуча гадно, но понякога само позитивно мислене не достатъчно - нека бъдем по отговорни към децата си.

П.С аз направих амниоцентеза в 20 седмица в МД. Казах ми че съм позакъсняла добрият период е 15-18 седмица , но закъснението си дължах на некомпетентността на моята гинеколожка

# 173
Здравейте отново. Понеже не съм се доизбистрила в предишния си постинг искам да доуточня, че амниоцентезата ( както и БХС) откриват възможни хромозоми малформации, както и спина бифида примерно. Феталната морфология пък има възможност ако е направена от добър специалист да детектира възможни физически малформации.
Така че и едното и другото за задължителни при следенето на бременност....

# 174
Вчера си взех резултатите от БХС и са в норма  Simple Smile

Моята гинеколожка ме изпраща за това при доц. Томова - прави и двете.

# 175
Виждам ,че всички вие сте ужасени да не родите дете с малформации. Като майка на такова, мога да ви кажа, че нито с  едно от изследванията не е можело да се видят дефектите му. Кариограмата ни е нормална(не е хромозомно заболяване), а феталната морфология не открива такива дефекти. Там се гледат органите, а ние имаме съдови малформации. Така че , молете се Бог да не ви изпраща такова изпитание! Все още има неща , които не можем да предвидим и предотвратим:)

# 176

Д-р Марков (казват, че е от най-добрите)
http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 64&Itemid=123

има много хубав раздел с информация

Аз също ходих при д-р Мрков и съм много доволна . На мен БХС ми показа висок риск -  1:184 .Бях много притеснена , но отказах да отида на амниоцинтеза заради риска от спонтанен аборт . Отидох при д-р Марков ( 21 г.с.) и той ме увери че няма никакви аномалии . Провери всички органи на бебчето и всички белези .Така се успокоих и сега бебчо е на 21 дена живо здраво .

# 177
Благодаря на всички за отговорите и отзивчивостта!  Grinning Интересувам се от добър лекар,   защото прегледите са доста скъпички и ако ще давам много пари, то поне да знам, че компетентността и квалификацията на лекаря ги заслужават, а и ако има лекар, който да прави двата прегледа едновременно - фетална морфология и ехокардиография- на по-достъпна цена, но със същото качество, би било добре. Виждам, че водещи имена в тази област са Томова, Мазнейкова, Марков, Димитрова от Фемина. А за Димитров от Фемина какво сте чували?  Grinning

# 178
Здравейте!
Искам да попитам дали  някой е правил и дали има смисъл да се прави ФМ в 26 седмица? Ще попитам и в клиниките, но съм сигурна, че от там ще ми отговорят положително...
Благодаря ви!

# 179
  • София
margarete, бях в понеделник при Марков на ФМ в 20 г.с. Каза ми, че следваща мога да направя в 28 - 30 г.с. По-добре изчакай и си направи в 28 г.с. Където и да решиш да си я направиш, ще трябва около месец по-рано, че и повече, да си запишеш час. Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт