Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 189
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 180
Именно, аз си пропуснах часа за 20-та седмица, защото баща ми се поряза много лошо  Sadи едва за 26-та успях да се презапиша ... сега вече е невъзможно да си запазя час за 28-ма  Sad  Надявам се, че не е чак такъв проблем...

# 181
  • София
Ако искаш се обади и попитай там, където си се записала. Можеш да опиташ да си смениш часа за 28 -30 седмица например, защото е по-нататък, а като гледам сега с в 23 седмица, така че имаш време.  newsm78

# 182
Виждам ,че всички вие сте ужасени да не родите дете с малформации. Като майка на такова, мога да ви кажа, че нито с  едно от изследванията не е можело да се видят дефектите му. Кариограмата ни е нормална(не е хромозомно заболяване), а феталната морфология не открива такива дефекти. Там се гледат органите, а ние имаме съдови малформации. Така че , молете се Бог да не ви изпраща такова изпитание! Все още има неща , които не можем да предвидим и предотвратим:)
Всеки родител би бил ужасен смятам аз , но това не означава че ще си изхвърли детето.
Защо обаче да оставяме нещата в ръцете господни ако имаме възможност поне да предотвратим част от тях,  не съм ли права.
Ако сме направили всичко възможно и все пак рожбичката ни се ражда с проблем тогава значи така е трябвало да се случи...
Ако пък от друга страна сме решили да "мислим позитивно" и да не правим нищо диагностично и превантивно но се случило нещастието значи отново трябва да носим последствията от решението си.

Мили майки, тази тема е за тези които искат да знаят какво е желателно да се направи като превенция първична и вторична а кой какво ще прави си решава сам...

# 183
Разбира се, че всеки сам решава какво ще прави! Но тук виждам как всекидневно се подтикват бременни да правят амниоцентеза. Ще са сигурни , че бебчо няма хромозомно заболяване, това добре. А ако последва спонтанен аборт следствие на изследването, тогава какво? Как ще си прости тази бъдеща майка , че е жертвала живота на рожбата си, само за да успокои страховете си? Аз не бих могла да живея с това! Приветствам Феталната морфология, дори бях решила да се възползвам от нея. Уви , третата ми бременност приключи много бързо, за да го направя.
Нека наистина всеки сам реши за себе си, а не да слуша постоянно напътствията в тази тема. В крайна сметка това е животът на неговото бебче и никоя майка тук няма да поеме отговорност за него.

# 184
  • София, Борово
desi_jul, моето мнение съвпада с твоето относно амниоцинтезата.

# 185
  • София
Ей момичета,много се стреснах чак сега разбирам,че щитовидната жлеза има отношение към умственото развитие на бебчо  Shocked Shocked Shocked.Кажете ми какви иследвания трябва да направя???Аз като се върна 5 години назад ту имам Хашимото ту нямам,последно преди година ТАТ-а и МАТ-а ми бяха в норма,но от тогава нищо не съм иследвала  Closeпо дяволите,никой не ми е казал,за какво са тези консултации,дори не ме е питала за щитовидната ми жлеза.Моля ви кажете ми какво да направя?А съм вече в 16-та седмица.

И само да добавя,че хормоните винаги са ми били в норма,само антителата преди време не бяха  newsm78
А какво е TSH?Това е хормон,нали?

# 186
На всички бебета след раждането се правят генетични изследвания за фенилкетонурия и хипофункция на щитовидната жлеза, защото имат отношение към развитието на бебето.

Незнам дали ако ти имаш проблеми с жлезата се отразява по някакъв начин на бременността, но имаше подобни теми в здравния може да се поразровиш, а и да се консултираш с гинеколога си.
Как ти мина феталната морфология?

# 187
# 188
Разбира се, че всеки сам решава какво ще прави! Но тук виждам как всекидневно се подтикват бременни да правят амниоцентеза. Ще са сигурни , че бебчо няма хромозомно заболяване, това добре. А ако последва спонтанен аборт следствие на изследването, тогава какво? Как ще си прости тази бъдеща майка , че е жертвала живота на рожбата си, само за да успокои страховете си? Аз не бих могла да живея с това! Приветствам Феталната морфология, дори бях решила да се възползвам от нея. Уви , третата ми бременност приключи много бързо, за да го направя.
Нека наистина всеки сам реши за себе си, а не да слуша постоянно напътствията в тази тема. В крайна сметка това е животът на неговото бебче и никоя майка тук няма да поеме отговорност за него.
Аз пък мога да споделя че феталните ми морфологии бяха добри ( при специалист който се пишеше за добър )  и независимо от това в 22 седмица загубихме бебето като се оказа от малформация която е трябвало да бъде забелязана от наистина добър специалист. Казаха ни че дори е било възможно да износя бебето и то да се роди неспособно на живот , нямаше да го обичам по малко но не е ли по добре да знаех каква е истината щом някой наистина може да го диагностира. Пък знаейки доагнозата нека пак сам всеки решава какво да прави.

# 189
  • София
На всички бебета след раждането се правят генетични изследвания за фенилкетонурия и хипофункция на щитовидната жлеза, защото имат отношение към развитието на бебето.

Незнам дали ако ти имаш проблеми с жлезата се отразява по някакъв начин на бременността, но имаше подобни теми в здравния може да се поразровиш, а и да се консултираш с гинеколога си.
Как ти мина феталната морфология?
Мина добре,всичко е наред според Д-р Марков...толкова се успокоих,че даже се отказах от амниоцентезата.Всички маркери са наред,а гънката отново беше 2,7мм при граница-5мм.в 16-та седмица.
Надявам се всичко да е наред,неискам повече да се притеснявам Rolling Eyes

# 190
Ей момичета,много се стреснах чак сега разбирам,че щитовидната жлеза има отношение към умственото развитие на бебчо  Shocked Shocked Shocked.Кажете ми какви иследвания трябва да направя???Аз като се върна 5 години назад ту имам Хашимото ту нямам,последно преди година ТАТ-а и МАТ-а ми бяха в норма,но от тогава нищо не съм иследвала  Closeпо дяволите,никой не ми е казал,за какво са тези консултации,дори не ме е питала за щитовидната ми жлеза.Моля ви кажете ми какво да направя?А съм вече в 16-та седмица.

И само да добавя,че хормоните винаги са ми били в норма,само антителата преди време не бяха  newsm78
А какво е TSH?Това е хормон,нали?

kali-76, аз съм с Хашимото. Правят се изследвания всеки триместър на нивата на антителата и на ТСХ (тироид стимулиращ хормон), По време на бременността нуждата от хормони на щитовидната жлеза се увеличават и затова трябва да се следи дали са в норма.

# 191
  • София
Мила Дидка,а ако случайно се окаже,че не са в норма?Аз съм в 16-та седмица вече...имам час за четвъртък за гинеколог-ендокринолог.Претеснявам се,може ли от това на бебчо да му има нещо?

# 192
Ако не са в норма се приемат хормонални таблетки, който са безопасни за плода (аз съм на такива от преди да забременея и продължавам да ги пия), за антителата обикновенно изписват аспирин в ниската профилактична доза (това също го пия). Не се притеснявай предварително, направи си кръвните изследвания и бих ти препоръчала ако си от София да се консултираш с д-р Катя Тодорова - ендокринолог от Майчин дом.

# 193
  • София
Точно в това е проблема,че ако не са в норма...е трябвало да пия лекарства,а аз не съм пила.От там идва моето претеснение,че може да съм навредила на бебчо

# 194
  • София
"Възникващите функционални изменения на щитовидната жлеза /хипо - и хиперфункции/ неблагоприятно влияят на протичането на бременността. Неадекватното лечение на майчината хипертиреоза може да доведе до различни усложнения по време на бременност: анемии, прееклампсия, отлепване на плацентата, следродови кръвотечения и нарушение на функциите на сърдечно-съдовата система. При тиротоксикоза по време на бременност има риск от спонтанен аборт, ниско тегло на плода, проблеми в развитието. "

А какво точно е-тиротоксикоза???пише,че при нея има проблем в развитието #Crazy

Някой ако е наясно да помага

Общи условия

Активация на акаунт