Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 828
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета,с първата си бременност не съм си правила никакви изследвания ,защото това беше в далечната 91 год.,с втората ходих но фетална морфология и ф.ехокардиография при доц.Томова и мисля моя доктор ме беше пратил на скринингови тестове и маркери,от Димитрова никак не съм доволна сега реших да ходя при нея от началото защото съм на 37 и си мислех, че е добре тя да ме наблюдава, но уви и двата пъти беше хладна претупа ми прегледите нищо не коментира и сърцето ми подсказа че това не е моя доктор,та да питам понеже няма да се върна във Фемина ,в Токуда не правят ли всички тези изследвания все пак това е най-модерната болница на Балканите за този момент.

# 196
Здравейте предстои ми в края на месеца да си направя БХС и искам да ви попитам ,зная че това се прави в МД,но има ли значение при кой лекар ще е?Също така съм решена да си направя и амниоцентеза при д-р Димитрова,някой правил ли си я е при нея да каже нещо,че като чета само лоши отзиви за нея?Благодаря предварително ако някой се отзове.

# 197
  • Бургас/Пз
Моля ви дайте телефона на д-р Томова за ф.м. Нещо не мога да го намеря във форума.

# 198
Доц. Томова 0887606830
педиатър, специалист по ехография и фетална ехокардиография

# 199
В сряда си получих резултатите от БХС и се оказа, че съм с висок риск 1:226 при норма 1:250. Доцентката от Майчин дом съветва да се направи амниоцентеза, а и гинеколога ми е на същото мнение. В началото бях против, но след 2 лекарски мнения реших да си направя. Записана съм за сряда. Моля ако някой си е правил амниоцентеза в Майчин дом София да даде повече информация за самата процедура /може и на лични/

# 200
В сряда си получих резултатите от БХС и се оказа, че съм с висок риск 1:226 при норма 1:250. Доцентката от Майчин дом съветва да се направи амниоцентеза, а и гинеколога ми е на същото мнение. В началото бях против, но след 2 лекарски мнения реших да си направя. Записана съм за сряда. Моля ако някой си е правил амниоцентеза в Майчин дом София да даде повече информация за самата процедура /може и на лични/
Здравей
Амниоцентезата се води манипулация и представлява вземане със спринцовка на околоплодна течност. Мястото откъдето се взема тази течност е на около 4 пръста под пъпа. Манипулацията е бърза и абсолютно неболезнена. Преди това лекаря погледна разположението на бебето и плацентата на видеозон.
Мен ме приеха в болницата ( МД) в 10:00 а в 11:30 вече беше приключило. Аз самата бях вцепенена от ужас и дори не усетих кога е свършило. По мое мнение примерно поставяне на инжекция боли за разлика от това, аз дори не усетих убождането.
Знам от собствен опит че не можеш да спреш да се притесняваш, дори и да те убеждавам в обратното Simple Smile
Поздрави и ти желая отличен резултат от амниоцентезата.

# 201
Поздравления за темата  bouquet.....аз с първото не правих тези скъпо платени изследвания, но с второто се наложи и те ми дадоха избор, макар и най-тежкия досега в живота ми...

# 202
  • София
Hristush , стискам ти палци!
БХС дава само вероятности, нали знаеш.
Бъди спокойна за амниоцентезата. УСПЕХ!  Praynig  Hug

# 203
Знам, че са вероятности, но въпреки това се притеснявам.
Благодаря за пожеланията на _ и на Kia   bouquet
_ писах ти на лични.

# 204
Момичета искам да ви попитам БХС и амниоцентезата с предварително записан час ли се правят?

# 205
За БХС /в Майчин дом София/ може да си занесеш кръв /както аз направих/, а те ти правят изследването - в този случай не се изисква записване на час предварително. Ако там ти вземат кръвта обаче незнам как става.
За амниоцентезата когато вземаш резултата от БХС и ако се налага въобще да я правиш ти казват кога да отидеш /при мен беше така/

# 206
Благодаря Hristush .

# 207
Много  е интересна темата и точно тя ме интересува,но мисля че съм закъсняла ,защото вече сам в20 г.с..Свързах се с този център Фемина,но ми казаха ,че имат свободни часове чак за март месец.

# 208
micheto83, въпреки този факт си запиши час, аз също бях доста закъсняла, даже повече от теб. Пожелавам ти всичко все пак да си е наред, но има аномалии, които не са фатални(в смисъл с хирургическа намеса на време) и за които ако се знае, може да се предприеме нещо, докато е още време. А и за твое успокоение. Още повече, че ФМ се прави и в 22 и 32 седмица. Прецени си, но ако искаш да направиш ФМ все още имаш време.

# 209
micheto83 , имаш време да отидеш на ФМ ....освен Фемина преглеждат и на други места  Марков, Томова....а и трябва да си по настоятелна, не им отстъпвай по телефона, ако трябва и на място отиди.
Желая ти успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт