Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 300
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 020
zdraveite na vsi4ki.az ve4e sam v kraq na 6-tiq mesec i poneje nqmam mn vreme da pro4eta cqlata tema,koqto e mn interesna i polezna iskam da popitam dali ne e mn kasno da se napravi fetalna morfologiq.i ako moje da mi prepora4ate nqkoi dobar lekar za tazi procedura v plovdiv nezavisimo ot cenata.blagodarq vi predvaritelno
Уточни в коя седмица си.Втората ФМ се прави обикновенно между 28-32г.с. така,че предполагам не си закъсняла,но предвид това,че часове се записват доста по отрано може и да няма свободни.
За Пловдив не мога да кажа нека живущите там се изкажат.Успех!

# 1 021
  • Варна
Тогава не е ли третата?
Цитат
Първа фетална морфология между 11-14 г.с.

Втора фетална морфология между 18-23 г.с.

Трета фетална мофрология между 28-32 г.с.
- така съм чела

# 1 022
Тогава не е ли третата?
Цитат
Първа фетална морфология между 11-14 г.с.

Втора фетална морфология между 18-23 г.с.

Трета фетална мофрология между 28-32 г.с.
- така съм чела
Всъщност да!Точно това исках да кажа,но съм се объркала,мерси за поправката. Hug
Понеже казва края на 6 месец и се ориентирам към последната ФМ,ама май трябва да поспя повечко. Laughing Blush

# 1 023
  • Варна
А, аз не че разбирам много, но сега чета повечко и заради сестра ми, та затова искам да съм в час Hug

# 1 024
Момичета, аз говорих с моята лекарка и тя буквално ме навика като ми каза,че аз съм първата, която вместо да се радва я пита за разни изследвания на плода , как може млада жена, вместо да се радва на бремеността си да мисли за болести и др и да дърпам дявола за опашката, каза ако нямаш нещо в твоето семейство и на мъжа ти нетрябва да се прави и при това имало риск за спонтанен аборт!
Направо незнам какво да правя !

# 1 025
  • София
Как така не знаеш какво да правиш?Ти на колко години си,нямаш ли собствено мнение?
На някой хора май името Доктор не им подхожда ooooh!
Извинявай,може би съм крайна,но недай си боже нещо му има на бебчето ти,тогава къде ще търсиш вината?В една "докторка",която трябва да е твърде невежа,за да ти каже подобно нещо!
Това е мое мнение и не ангажирам никого с него Peace
здраво бебче ти желая Hug

# 1 026
Съгласна съм с kali-76.
От доктор до доктор има голяма разлика.Един ще ти каже едно,а друг друго.Просто титлата "доктор" не е за всеки,а в днещно време титли се дават,както се казва просто така(в някои случаи).
Всеки човек има собствено мнение,помисли кое ще е най добре за твоето бебче.Успех

# 1 027
  • Варна
За съжаление генетичните аномалии, а и всякакви други, изобщо не са задължително наследствени. Много често се проявяват и при напълно здрави родители без каквито и да е заболявания в рода. При днешните възможности за диагностика е просто престъпна небрежност да не си направиш възможните изследвания. С най-добри чувства Hug Не целя да те плаша и психирам, разбира се, че преди всичко трябва да се радваш на бременността си, но и да подходиш максимално отговорно към бебчето и себе си. Пожелавам ти здраво и хубаво бебе  bouquet

# 1 028
Момичета, аз говорих с моята лекарка ...............

Отиваш при друг лекар, който ще подходи по-отговорно към бременността ти! Изобщо не се чуди, направи си изследванията, за да си спокойна.

# 1 029
За съжаление генетичните аномалии, а и всякакви други, изобщо не са задължително наследствени. Много често се проявяват и при напълно здрави родители без каквито и да е заболявания в рода. При днешните възможности за диагностика е просто престъпна небрежност да не си направиш възможните изследвания. С най-добри чувства Hug Не целя да те плаша и психирам, разбира се, че преди всичко трябва да се радваш на бременността си, но и да подходиш максимално отговорно към бебчето и себе си. Пожелавам ти здраво и хубаво бебе  bouquet
Именно!

# 1 030
Момичета, аз говорих с моята лекарка и тя буквално ме навика като ми каза,че аз съм първата, която вместо да се радва я пита за разни изследвания на плода , как може млада жена, вместо да се радва на бремеността си да мисли за болести и др и да дърпам дявола за опашката, каза ако нямаш нещо в твоето семейство и на мъжа ти нетрябва да се прави и при това имало риск за спонтанен аборт!
Не съм съгласна с лекарката ти. Миналата година и моят доктор твърдеше същото. Наистина нямаме никаква фамилна обремененост, нито хронични болести, нищо, но с бременността ми се оказа, че има сериозен проблем след амниоцентезата! Трябва да се направят възможните изследвания, за да е спокойна жената, че носи здраво бебе! Аз имах вече две здрави дечица и нормални бременности преди това. Но се оказа, че генетичните аномалии не са задължително наследствени.

# 1 031
slavina_S,много благодаря за отговора ти,благодаря и на другите момичета които са ми писали по-горе.Аз също мисля като вас, на мен ми е първа бременност и много се радвам,сега съм в пета г.с. и според мен всяка отговорна жена трябва да се изследва. Аз се чудя дали неможе да се направи само амниоцентезата, нали това е най-сигурното изследване, неможе ли да се направи само тя без другите ?
А също да ви попитам в кои болници го правят и навсякъде ли се заплаща еднакво ?

Последна редакция: пт, 08 май 2009, 08:15 от maria_2103

# 1 032
Мария,

Амниоцентезата е най-сигурното изследване за потвърждаване или отхвърляне на появило се съмнение при БХС и ФМ. Тази процедура крие своите рискове. Искам да ти кажа, че при първата ми бременност бях също толкова наплашане, колкото съм и сега, но с тази разлика, че тогава не бях толкова информирана и запозната. Не ми бяха правени специални изследвания, бога ми БХС и прочие..... След като изгубих бебето обаче, събрах сили да продължа напред, открих причината за смъртта на бебка, направих най-различни изследваня. Сега, гледам да не пропускам изследване, но ранният БХС слава богу показа много нисък риск 1:29000  newsm53
Успех  bouquet

# 1 033
Мдам и аз съм на мнението на deni_
Но както е казала и тя, трябва първо да се запознаеш с рисковете. Peace

# 1 034
Да, риска има, но и изследването е важно ! Аз съм много разочарована от лекарите,аз въпреки че влизам 6 г.с все още не са ми направени никакви изследвания - кръв, урина и др, само се чуваме с личната по телефона и всеки път чувам рано е още...

Общи условия

Активация на акаунт