Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 269
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 080
И аз докато рових останах в учудване че на места в интернет пише че е проблем на индивид с един бъбрек а на други при наличие на два бъбрека на проблемни. Знам че последната ФМ се прави именно стази цел- детектиране на проблеми с бъбреците , които обаче са решими и лечими веднага след раждането. Затова мила успокой се, нека се надяваме на най-доброто.
 Hug

# 1 081
Благодаря ти за подкрепата   bouquet
сега ни остава ходенето по доктори, различни (мнения с натрупване), и да чакаме бебка да се роди здравичка  Praynig

# 1 082
Благодаря ти за подкрепата   bouquet
сега ни остава ходенето по доктори, различни (мнения с натрупване), и да чакаме бебка да се роди здравичка  Praynig
Стискам плаци. Praynig

# 1 083
Jerita, дъщеря ми е с малформативен синдром. Засегнат е единият бъбрек, по-точно артерията липсва. В последствие той склерозира(изсъхва) и не функционира. Това се вижда на ФМ (липсата на ренална артерия) още в 20г.с. С бебе Теди, тогава изключихме вероятността и той да е с увреждания.
Пожелавам ти здраво бебче Praynig

# 1 084
Jerita,кой постави/или се съмнява в/ тази диагноза?Вижам,че си от Варна...И не ти ли обясниха какво представлява?И как се лекува?
Пожелавам здраво бебенце Praynig Hug

# 1 085
Д-р Давидков предполага , че става въпрос за синдром на Вундерлих на десния бъбрек, а за левия ми каза хидронефроза и мега уретер.
Бях преди това и при Балев, той каза, че не вижда десен бъбрек , а левия е уголемен. Също каза, че има киста на яйчника.
Обясненията им не бяха задоволително точни.

# 1 086
Обясненията им не бяха задоволително точни.
Rolling EyesДобре,де-би трябвало да ти обяснят какво следва след раждането!Или поне да те насочат към специалисти в София примерно /че за Варна не се сещам да има светила/.Говори и с двамата отново,разпитай ги подробно,колкото и несловоохотливи да са.Ако трябва си запиши всички въпроси на хартия,да не пропуснеш някой в притеснението си.Потърси консулт и София ако искаш преди раждането.Момичетата от София могат по-добре да те насочат.
Стискам палци Praynig

# 1 087
uanda  аз въпросите си ги зададох и на двамата, но отговора беше един и същ: ела след месец и ще видим. Това не е решение за мен. Тогава ще съм в началото на 9тия месец и ако тогава ми кажат, че е по-добре да родя в София, да родя секцио и да изкарат бебето по-рано, няма да имам никакво време за подготовка. В събота ще се среща с доц. Близналова и най-вероятно другата седмица ще пътувам за София.
Благодаря на всички за подкрепата   bouquet

# 1 088
Jerita
за съжаление и двамата са прави в момента не биха могли да ти предложат нещо защото ситуацията още търпи развитие. Именно затова според мен в момента е чудесно това което правиш, отиди в София за друг консулт, там ще си по близо до "извора" така да се каже. Във всички случай обаче трябва да знаеш че никога не можеш да си  "подготвена" за каквото и да е било когато си бременна и чакаш дете.
Успех стискаме палци, пиши ни какво е развитието по въпроса.

# 1 089

И аз съм на мнение, че си взела добро решение да пътуваш за София, мисля че там ще получиш по-добра информация, а и няма да си в напрежение все пак.

Jerita
Успех стискаме палци, пиши ни какво е развитието по въпроса.

Дръж ни в течение  Hug

# 1 090
Здравейте и от мен!
Първото ни дете имаше аномалии и почина на 1г и 2 месеца. преди да се решим на второ посетихме проф. Кременски и той каза че нямаме генетични проблеми и можем да правим опити за второ. Е сега съм бременна в 5 г.с и  съм решена да направя всички необходими изследвания за да не изживеем същия кошмар.
Искам да питам във Варна може ли да се направи БХС 11-14 седмица и Фетална анатомия, както и нухалната транслуценция?
 Някоя мама от Варна минала през тези изследвания може ли да ми даде съвет при кого да отида?

# 1 091
катя555 , моят съвет е да посетиш д-р Давидков. Координатите му ги има в нета, щом напишеш името му. Не мисли лошо, само позитивни неща.
Успех миличка Hug

Момичета в сряда заминавам за София. Искам да питам вече раждалите мами, какво е положението в АГ Майчин дом? В смисъл като условия и специалисти. Тук във Варненското АГ има ВИП етаж , с по-добри условия , повече персонал се грижи за майката и бебето. Просто искам да знам какво да очаквам.

# 1 092
Катя555,аз също бих те насочила към др.Давидков,макар че доста майки биха скочили срещу това.Мненията за него са противоречиви.
Не съм сигурна,че ти е нужен ранен БХС.За случай като твоя си директно за амниоцентеза.
Желая успешна бременност Peace

# 1 093
Здравейте и от мен!
Първото ни дете имаше аномалии и почина на 1г и 2 месеца. преди да се решим на второ посетихме проф. Кременски и той каза че нямаме генетични проблеми и можем да правим опити за второ. Е сега съм бременна в 5 г.с и  съм решена да направя всички необходими изследвания за да не изживеем същия кошмар.
Искам да питам във Варна може ли да се направи БХС 11-14 седмица и Фетална анатомия, както и нухалната транслуценция?
 Някоя мама от Варна минала през тези изследвания може ли да ми даде съвет при кого да отида?

Катя
Абсолютно съм сигурна че ти трябва ранен БХс, не заради нещо друго а за да получиш поне малко спокойствие през този период. Освен това точно в сайта на МД софия пише че този ранен БХС дава най-голяма точност за откриване на възможни отклонения. При следващия точността вече пада. Ако има интересуващи се, ще потърся линка за да се убедите.

Сега по въпроса.
във Варненската терапия има кабинет генетична консултация при доц. Ангелова.От близък познат научих че те предлагат вече и тази услуга ранен бхс. В смисъл вземат кръвна проба и със заключение и снимка от ФМ ги изпращат в София където трябва. Терапията има централа, молиш кабинет генетична консултация. Говори с лекарката- тя ще ти каже подробности и работо време на кабинета. Доколкото разбрах за тази ранна ФМ е препоръчала именно Давидков ( доста противоречиво) или Яков от Мд а не Балев. Обаче понеже може да не съм 100% точна в информацията ще получиш таква от доц. Ангелов и нейната асистентка.

Успех.

П.С не бих препоръчала веднага амнио, все пак не сме наясно с възрастта и ситуацията.

# 1 094
Благодаря Ви за съветите.
Ще се свържа с доц.  Ангелова и ще и кажа за нашия случай. А имате ли някакви впечатления от нея?

Общи условия

Активация на акаунт