Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 759
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 1 230
Дадох линк към темата на една приятелка. Не знам дали ще успее да пише.
Ще задам въпрос от нейно име.
Тя чака второ внуче.
Цитат
Ира ходи преди месец в София на видеозон и сега в неделя при един варненски детски кардиолог, който идва в Бургас. Написал е в документа, че вижда тумор на сърцето на бебето , около 3 мм. Ира запази час другата сряда в Трета градска в София при една лекарка, която Матей й посочи. Малко съме сговнини в настроението сега всички...Моля се, дано всичко отмине  ...

Бургазлии са.
Знам, че в 3та градска са най-добрите специалисти. Водила съм Дияна там на преглед на 11месечна възраст.
Добре се е насочила към трета градска нали? Не знам при кой лекар ще отиде на преглед. Препоръки?

Най-добрият специалист по фетална ехокардиология е доц.Снежинка Томова. 

Телефонът й е 0887606830. Графикът и е запълнен поне за месец напред, но ако й се обясни какъв е проблема, съм сигурна, че ще намери начин да приеме хората по най-бързия начин.

# 1 231
  • София
Писах на приятелката ми. Писах за Томова. Тя ми писа, че е дала инфото на дъщеря си.
Цитат
Танче, душко, благодаря много! Изпратих цялото писмо на Ира и й се обадих. Тя каза ,че май при нея си е записала час. Целуфкиии...и до скоро
Ще чакам да видя какво ще кажат в сряда. И им стискам палци.

# 1 232
  • Варна
Всички стискаме палци fingerscrossed Късмет и успех Flowers Four Leaf Clover

# 1 233
Да ви кажа ,днес сестра ми като ходи на 4Д доктора и казал че всичко с бебето е на ред и предложил да си направи повторно БХС вместо да ходи до МД за амнеоцентеза , но тя е оказала .Дано всичко да е наред

# 1 234
Благодаря ви момичета  Hug,тя се обади и записа час за утре и са и казали да си приготви багаж ,че има вероятност да лежи 2-3 дни, а днес е в Пловдив на 4Д, че от БХС иследването резолтатите показвали ,че плода е със синдрома на даун.

Аз мисля , че непременно трябва да си направи амниоцентеза , БХС не дава диагноза  , а вероятност.Но при Даун най-често има сърдечна малформация и най-добре да направи амниото.Но в коя седмица е ?
Дано бебчето и е здраво  Praynig

# 1 235
Благодаря ви момичета  Hug,тя се обади и записа час за утре и са и казали да си приготви багаж ,че има вероятност да лежи 2-3 дни, а днес е в Пловдив на 4Д, че от БХС иследването резолтатите показвали ,че плода е със синдрома на даун.

Аз мисля , че непременно трябва да си направи амниоцентеза , БХС не дава диагноза  , а вероятност.Но при Даун най-често има сърдечна малформация и най-добре да направи амниото.Но в коя седмица е ?
Дано бебчето и е здраво  Praynig
Сестра ми ще прави амнеоцентеза точно затова, мисля ,че е в 15 или 16 седмица

# 1 236
Здравейте, направих само Биохимичен скрининг в Майчин Дом, така ми каза гинеколожката, сега разбирам че е неточно като изследване. Защо не се направи списък на всички задължителни и незадължителни изследвания и всеки да има достъп до тях?Първа бременност ми е и не съм запозната, осланям се на лекарите, но ако те не преценят какво е нужно, после какво???

# 1 237
Здравейте, направих само Биохимичен скрининг в Майчин Дом, така ми каза гинеколожката, сега разбирам че е неточно като изследване. Защо не се направи списък на всички задължителни и незадължителни изследвания и всеки да има достъп до тях?Първа бременност ми е и не съм запозната, осланям се на лекарите, но ако те не преценят какво е нужно, после какво???
А добри ли са резултатите?
На фетална морфология преди това ходила ли си?
Аз като цяло предпочитам да се информирам и сама ,за да не се получава ,че разбирам нещо впоследствие;
Докторката ,която ми следи ЖК не е особено в час с най-новите изследвания също ,разбрах това като стана
ясно ,че според нея има БХС само в 15 г.с.-тоест не знае за ранният.
Като специалист акушер-гинеколог смятам ,че е добър лекар ,но виждаш как е-излизат все нови  нови неща.
Длъжни сме и сами да се интересуваме Peace
Затова си ходя и при нея и на частно.

# 1 238

Цяло чудо че въобще ти е казала за биохимичния скриининг защото често и това не правят.
Принципно всичко което е писала Бамбина е така, смятам че на самото БХС е трябвало да ти кажат че е една вероятностна характеристика и целта и е даде оценка на риска в съчетание с ФМ. Тя не дава 100% гаранция, освен това зависи от много фактори- възраст наличие на лоша предистория,състяие на бремеността и прочие.
За да няма недоразумения има такива теми като тази , понеже винаги е по лесно да решиш сам за себе си като имаш пълния достъп от възможности. Аз вече веднъж пострадах от предоверие към акушер гинеколог затова апелирам към активно натрупване на информация.
 Hug

# 1 239
А пък моята докторица Thinking, не знам защо се сети да ме пита дали сме правили БХС много след като въпросната г.с. за това мина и ме прати на фетална - слава богу всичко е наред с бебе, но мисля, че е от значение и възрастта(на 23 г. съм) Вие как мислите, дали ФМ е достатъчна, вече яко се панирам  #Crazy
Бъдещи мами ПИТАЙТЕ  И ЧЕТЕТЕ МНОГО, защото понякога мисля ги мързи да мислят докторите #Cussing out

# 1 240
Аз пак да питам, просто нищо не намерих по темата  Blush
Сложиха ми Анти д профилактично по мое желание в 28 седмица, първа бременност ми е Simple Smile, но може ли някой да ми каже  сега вероятността бебе да се разболее от тежка жълтеница (патологична) каква е и да кажа че тестовете за антитела бяха отрицателни....моля кажете   bouquet

# 1 241
  • София
Предполагам, че никой не може със сигурност да каже каква е вероятността.
Аз и синът ми сме от една и съща кръвна група (А). Аз съм с положителен резус ф-р, той е с отрицателен. Беше с тежка жълтеница. Лекарите от детското отделение ми казаха, че се дължало на различните резус ф-ри. Мина само с 5-6 посещения под лампата.

# 1 242
А то всъщност аз като съм  0-, вероятността бебече да е 0- е 50% нали?

# 1 243
Днес взех изследванията от БХС, показателите са в норма, но се панирах от в-са на генетичния консултант, която ме попита аз какво смятам за резултата, дали е нормален, при положение че не съм медицинско лице, а той е 1 : 10000 за Даун. Даде ми тел на Фемина и каза, че е добре да се отиде на фетална морфология. Аз не, че няма да отида, но тук прочетох че този резултат се смята за добър, едва ако падне на 1 : 3000 се смята за патология. Струва ми се глупаво поведение от страна на специалист.

# 1 244
Днес взех изследванията от БХС, показателите са в норма, но се панирах от в-са на генетичния консултант, която ме попита аз какво смятам за резултата, дали е нормален, при положение че не съм медицинско лице, а той е 1 : 10000 за Даун. Даде ми тел на Фемина и каза, че е добре да се отиде на фетална морфология. Аз не, че няма да отида, но тук прочетох че този резултат се смята за добър, едва ако падне на 1 : 3000 се смята за патология. Струва ми се глупаво поведение от страна на специалист.

Напротив
обезателно трябва да отидеш и на 3-те ФМ. Не искам да плаша никой, но  едно е генетични малформации, друго е физически проблеми. Верно че БХС се прави в съчетание с ФМ - следят се определени маркери които присъстват при плод с генечини отклонения или дефекти на невралната тръба, НО нали бебето си има и физика...през трите Фм  се следят, сърцето, бъбреци, очни дъна и много други показатели - сега да не изброявам.

Така че sdeneva, току що са ти дали оценка на риска за генетино оклонение - синдром на Даун. Резултата като медицински показате е много добър, но изказването ти за ФМ е прибързано. Според мен НЕ БИ трябвало да обиждаш генетичния с консултант с "глупаво поведение" ...

Общи условия

Активация на акаунт