Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 838
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 240
алфира,права си.Да,късно е и е много гадно,когато трябва да вземеш това решение/да махнеш плода/Но за съжаление,по-ранната точна диагностика-хорионбиопсията е по-рискова от амниоцентезата и затова много рядко се прилага.Само в случаи,когато ултразвуковите изследвания в 11,12с. показват,че има някакъв проблем,който би могъл да е съпътстващ хромозомна аномалия.Като пример-синдрома на Патау и синдрома на Едуардс са придружени със значитени анатомични аномалии,които се виждат на ултразвуково изследване.Виж-синдрома на Даун не е точно така.....за жалост има форми,при които не се откриват анатом.проблеми и единствено амниоцентезата може да докаже има ,или няма проблем.Освен това,след аборт се прави хистологично изследване на плода и не може да имаш съмнение дали е станала грешка.
Най-важното нещо,което трябва да разберат бременните,а и не на последно място-лекарите-да насочват за ранните ултразвукови маркери-още в 11с!Заедно с кръвните показатели може да се вземе адекватно решение-дали да се стига до амниоцентеза,или не.
Успех на всички Hug

# 241
здравейте!боже колко изследвания имало!аз имам 2 момчета-на 9 и на 7.от край време искам момиченце и май ще започна да действам по въпроса - щом се зарових и в такива сайтове. но въпроса с изследванията живо ме интересува .някой може ли да ми каже правят ли се въобще такива в плевен и къде.благодаря ви!

# 242
Уанда, благодаря ти за отговора.Аз съм в 19та седмица и след чудесни резултати от нухалната и феталната се чудим да правим ли амино Thinking

# 243
алфира, а прави ли БХС?И какви бяха резултатите?Важни са всички изследвания,взети заедно.Кое те кара да се"чудиш" за амнио?

# 244
Благодаря на авторката за полезната тема!  bouquet

# 245
  • Попово
темата е чудесна  bouquet
лично аз съм ходила на ФМ  и то с второто си дете, но първия ми перглед беше в 22 седмица което е доста късничко както разбрах в последствие... сега съм бременна е 3то и смятам още12-13 гс да направя първата ФМ, ако има нужда и от някакви други изследвания също

# 246
  • София
Ами вече ти е време да си записваш час,че добрите лекари са заети поне месец напред,а е хубаво 1-вата фетална да е м/у 11/13седмица.Успех

# 247
  • Попово
време е да, но доктора при който смятам да отида записва в петък, за следващата седмица понеделник и сряда Simple Smile така ч`е другата седмица живот и здраве съм първа кипра  Sunglasses

# 248
Аз съм 14г.с. имоят доктор ми каза,че ми било рано за ФМ и БХС... Rolling Eyes
На ФМ щял да ми запише час за 20-22г.с.,а за БХС да отида през 18....
Струва ми се малко късничко...  newsm78

# 249
  • София
ФМ 19 - 22 седмица е ок. Най-добре е в 20 седмица обаче.
БХС е от 15 до 19 г.с. в България. Най-добре е в 16 г.с.

# 250
  • София
Аз пък чух че БХС-то и ФМ трябвало да са заедно...че се нанасяли разни данни от ФМ на изследването за БХС... newsm78
Все едно де, ме лекарката ме записаза на ФМ и БХС  за 03.04. тогава ще съм в 17г.с. Дали е добре според вас?

# 251
Незнам,май всеки доктор си има собствено мнение за това кога да се направи ФМ и БХС... Thinking
Няма как-ще се доверя на моя доктор,не мога да действам на своя глава,защото така съм прочела в нета!Пък да се надяваме,че няма да е късно  Praynig Praynig Praynig

# 252
  • София
Преди БХС се минава задължително на ултразвуков преглед и се записват определени показания на езин лист...

# 253
алфира, а прави ли БХС?И какви бяха резултатите?Важни са всички изследвания,взети заедно.Кое те кара да се"чудиш" за амнио?

БХС не правих защото твърдо бях решила за амино защото съм над 35 годишна,а за предишната бременност не правих амино, а БХС ми бе разбира се добър ако съм на 30 год , с фактора над 35 става рискован но детенце е добре.
Сега като видяхме с таткото колко е голям беб и като съм ер хаж отрицателна риска з амолкото ни се стори неоправдан.Още повече си представихме че ако резултата е съмнителен не бихме рискували да махнем а после след изследването  на плода да чуем яе е нямало рск Thinking

# 254
  • София
уффф,много са относителни тези неща...да се чуди човек какво да прави newsm78

Общи условия

Активация на акаунт