Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 195 924
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 435
kuki4ka,радвам се че си се поуспокоила малко  и всичко е минало ок .

# 436
 pregnantАмниоцинтезата е малко болезнена,но е 100% сигурна.Днес си разбрах резултатите от а-зата:детето е здраво и е момиче.Преди месец ми я направи д-р Янкова от 1АГ в София,тя ме гледа и на 4D.ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ Д-Р ЯНКОВА И АК.ЦАКОВА   bouquet

# 437
Ааа,забравих да Ви споделя моето разочарование от Марков,след като му обясних с няколко думи,че имам мега висок риск от БХС,че чисто гинекологично нямам много големи шансове,че съм адски уплашена и се нуждая спешно от неговото мнение,той ми ОТКАЗА!!! и то доста просташки,повиши тон  и ме нахока 4е не съм си записала час преди  месец!!!Е,разбира се,не е длъжен да ме приеме,но така,големия специалист се оказа малък човек...поне за мен!А за щастие доц. Димитрова ме прие веднага без увъртания и то в МД, свърши си перфекно работата,че и с усмивка!Незнам,все пак си мисля,4е голяма част от тази професия е хуманното отношение към пациента,в много случаи добрата дума и доброто отношение вършат чудеса!!!доц. Томова също ме прие веднага като чу какъв ми е риска,само "великия" Марков не благоволи,много му здраве!! Peace

# 438
Здравейте момичета!
Аз съм в 22г.с. и съм ходила само на БХС.Беше в норма.Не съм ходила на ФМ,така се стекоха обстоятелствата,а и гинеколожката не ме посъветва.Според вас трябва ли да отида или е вече късно?
Някой знае ли освен в Селена в Пловдив къде другъде правят ФМ и ако може координати.Съжалявам ако се повтарям,но не можах да изчета отначало темата.

# 439
pregnantАмниоцинтезата е малко болезнена,но е 100% сигурна.Днес си разбрах резултатите от а-зата:детето е здраво и е момиче.Преди месец ми я направи д-р Янкова от 1АГ в София,тя ме гледа и на 4D.ВЪЗХИТЕНА СЪМ ОТ Д-Р ЯНКОВА И АК.ЦАКОВА   bouquet
След цял месец ли са излезли резултатите?! newsm78,леелеее,щях да се побъркам,ако трябваше да чакам толкова!!!но щом новините са добри,какво значение има:)Всичко добро за теб и беб4ето Grinning

# 440
Момичета виждам,че сте в час горе-долу,какво значат резултатите от БХС,моля да разчетете и моите,защото съм на косултация на 13,а не ме сдържа Praynig.АFP 37.5U/ml;bhCG7.8ng/ml;1:10000.Надявам се да съм написала правилно всичко,бредварително благодаря.  bouquet

# 441
  • София
мария радева, мисля, че рискът е 1:10000, от това, което си написала. В документите тр. да е написано - риск според възрастта и индивидуален. Ако е имало проблем сигурно са щели да ти кажат.  Thinking

# 442
Ми не ми казха,изследването беше запечатено в плик,попитах в лабораторията,но ми отговориха,че докторката ще ми обясни.а рискът за възраст е 1:1217  bouquet

# 443
Ми не ми казха,изследването беше запечатено в плик,попитах в лабораторията,но ми отговориха,че докторката ще ми обясни.а рискът за възраст е 1:1217  bouquet
Резултата ти е перфектен Peace, бъди спокойна и лека бременност.

ПП. Аз също съм разочарована от Марков - прехваления доктор (по повод поста на Кукичка по-горе). Претупа ме за 10 минути, особено пък като разбра, че съм ходила преди това пак на ФМ, не си направи много много труда да ме прегледа обстойно. Аз също имах висок риск от БХС 1:136, и в 17 седмица ходих във Фемина, казаха че всичко е наред, но да повторя изследването, категорично отказах Stop (не мога да разбера защо има изследване, което ти дава някакви вероятности, а не конкретен резултат) и води до такава психоза, че не е истина просто. Две седмици съм си ходила на главата, докато отида на феталната морфология да огледат бебето. По.добре направо да се прави амниоцинтезата като изследване (не е по-добре разбира се де, защото е по-рисковано), но имам предвид някакво по-точно изследване, а не процентни вероятности взети на база средна статистика.
Не съм повтаряла БХС-то отидох на втора фетална в 22 седмица при Марков, който както казах като разбра, че вече съм ходила ме претупа набързо и като че ли се интересуваше повече от къде съм разбрала за него и тем подобни въпроси. Правеше си статистика човека, колко е известен Stop Въобще не съм доволна. А накрая като му казах, че имам висок риск от БХС и съм притеснена и затова най вече отивам, той вика абе я остави това БХС Crazy

# 444
  • София
Много жалко, че някои от вас не са останали с добро впечатление от д-р Марков. Аз като ходих при него също така подплашена от лошо БХС ми обърна страхотно внимание, отговаряше на всичките ми адекватни и неадекватни въпроси, успокои ме така, че наистина му повярвах и не направих амниоцентеза, но явно всеки човек си има някакви лоши моменти предполагам. Но преди прегледа аз му изожих подробно всичко, което съм правила, къде съм ходила, с кой съм се консултирала и очаквах от него да обобщи всичко, което той и направи. Така че от своя си опит бих могла да го препоръчам.

# 445
.......но явно всеки човек си има някакви лоши моменти предполагам. .....
Напълно съм съгласна и подкрепям мнението ти, че всеки човек има лоши моменти, но тук говорим за професионализъм и то за доктор, който има име и от когото бъдещите майки очакват успокоение за това детето им здраво ли е и т.н., където лошите моменти от ежедневието, трафика по улиците, настъпилата те бабичка в автобуса или тем подобни битовизми няма абсюлотно никакво място.

# 446
НА 03.04 БЯХ НА 4D РИСКЪТ МИ БЕШЕ 1:10 327,ЛИЧНО ЗА МЕН 1:517.НА 30.04 БЯХ НА БХС В СТ.ЗАГОРА МИ СПРЯХА ТОКА КАТО МИ КАЗАХА,ЧЕ РИСКЪТ Е 1:50,А ЗА РИСК СЕ СМЯТА 1:250.НА 09.05 ОТИДОХ НА АМНИОЦИНТЕЗА ПРИ Д-Р ЯНКОВА В СОФИЯ.ВЧЕРА МИ СЕ ОБАДИХА,ЧЕ ДЕТЕТО  Е НАПЪЛНО ЗДРАВО.СПОРЕД МЕН БХС Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ И НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВЯРВА.

# 447
НА 30.04 БЯХ НА БХС В СТ.ЗАГОРА МИ СПРЯХА ТОКА КАТО МИ КАЗАХА,ЧЕ РИСКЪТ Е 1:50,А ЗА РИСК СЕ СМЯТА 1:250.
Кога ти казаха резултата от БХС-то. Къде ти взех кръв - в Стара Загора и я пратиха в София нали. Защото БХС се прави само в Майчино дом - София.

# 448
НА 03.04 БЯХ НА 4D РИСКЪТ МИ БЕШЕ 1:10 327,ЛИЧНО ЗА МЕН 1:517.НА 30.04 БЯХ НА БХС В СТ.ЗАГОРА МИ СПРЯХА ТОКА КАТО МИ КАЗАХА,ЧЕ РИСКЪТ Е 1:50,А ЗА РИСК СЕ СМЯТА 1:250.НА 09.05 ОТИДОХ НА АМНИОЦИНТЕЗА ПРИ Д-Р ЯНКОВА В СОФИЯ.ВЧЕРА МИ СЕ ОБАДИХА,ЧЕ ДЕТЕТО  Е НАПЪЛНО ЗДРАВО.СПОРЕД МЕН БХС Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ И НЕ ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВЯРВА.
Ох Praynigще си затворя очите и ще си представя,че няма значение каде са ти правили БХСто!!! Моя риск е1:61 от МД и утре си чакам резултатите от амниото SickДано да потвърдя тезата,4е е пълна глупост БХСто PraynigВече съм почти испляскала,даже пуснах"бръмбари"в МД,4е да ми станат по-бързо резултатите!! Ако дай-Боже забременея отново,никой и нищо няма да успее да ме прати на БХС никога повече!!

# 449
Момичета, Биохимичния скрининг се прави САМО И ЕДИНСТВЕНО в Национална геннетична лаборатория - София в Майчин дом. Кръвта за иследването може да ти я вземат и в с. Джулюница Mr. Green, но самото изследване се прави само в София в Майчин дом.

Общи условия

Активация на акаунт