Как да установим аномалии и заболявания на плода

• 196 822
  • 1 350
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте.Има един въпрос към вас
Днес на моя приятелка ѝ направиха амиоцентеза (резултатът от БХС е 1:200) и околкоплодните води са били малко мътни.Знае ли някой дали е нормално и от какво са станали такива.Тя е в първите дни на 5месец

# 571
Здравейте.Има един въпрос към вас
Днес на моя приятелка ѝ направиха амиоцентеза (резултатът от БХС е 1:200) и околкоплодните води са били малко мътни.Знае ли някой дали е нормално и от какво са станали такива.Тя е в първите дни на 5месец

По принцип е нормално околоплодните води да са мътни понякога.Единствения проблем би бил,че по този начин изследването малко се позабавя с резултата,защото се прави някаква посявка на водите.Иначе проблем-няма.
P.S И кажи на твоята приятелка да не се притеснява-детенцето и ще е здравичко-амноицентезата ще го потвърди и стопроцентово ще и кажат пола на бебока.

# 572
harem_style,благодаря за отговора  bouquet.Обадих ѝ се сега да я успокоя малко

# 573
  • София
А къде и при кого във Варна може да се направи такава фетална ехокардиография?

Мога да ти дам координати в София при най -добрите лекари в тази област.Най -добра по гледане на сърце е доц. Томова и проф. Велковски, който работи в 3 -та градска.Изследването се прави между 17 -24 г .с.

Reni-805, не знаех, че ФМ и Ф ехокардиография са различни изследвания....Мислех  че на ФМ гледат и сърцето....

Моля те дай координатите на лекарите които споменаваш...нека ги има и тук- за улеснение на всички.
Благодаря предварително!

# 574
доц. Снежинка Томова
частен център ,,Красимира'' ул ,,Балша''. тел :9520324
клиника Св. София
проф .Иван Велковски 3 -та градска тел:  9211543
Това са едни от най -добрите лекари за фетална ехокардиография.

# 575
reni_85,аз току-що говорих с доц.Томова и тя ми предложи мед център "София" на бул."Цар Борис"3-ти #54(там ехокардиографията е 70 лв) и в клиника "Св.Лазар"(там е 130 лв)-апаратът бил малко по-добър,но нямало значение и "на двете места ще свършим работа"(цитирам).

# 576
reni_85,аз току-що говорих с доц.Томова и тя ми предложи мед център "София" на бул."Цар Борис"3-ти #54(там ехокардиографията е 70 лв) и в клиника "Св.Лазар"(там е 130 лв)-апаратът бил малко по-добър,но нямало значение и "на двете места ще свършим работа"(цитирам).

Мила ,не жали пари за тези прегледи. Те са много ама много важни .Уверявам те в това .Нищо не е по- скъпо от живота на децата .

# 577
Момичета имам въпрос, някоя от вас говорила ли е скоро с д-р Марков.Не успях да си запиша час при него за първата ФМ, но искам да си запиша за следващата, което ще е някъде началото на октомври.Звъня всеки ден и никой не ми вдига и на двата телефона   newsm78, не знам вече какво да правя Thinking.

Аз звънях на 11.08. и ми дадоха час чак за 29.09.  #Crazy Явно д-р Марков е доста зает. Доколкото разбрах до 14.00 е в Майчин дом и после от 15.00 в "Марковс". 
Ако не си успяла да си запазиш час за подходящите седмици, не се притеснявай. Виждам, че си от София - можеш да ходиш и да чакаш в клиниката, често се случва някоя мама да не се появи и да те прегледат вместо нея. А ако отидеш 2 поредни дни и гледаш жално, никой не би ти отказал  Laughing.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 14:40 от mamma_eva

# 578
  • Варна
Добре де.Аз искам да питам нещо. като бях при Давидков на ФМ той около 20 минути гледа само сърцето, като пуска и гледа всяка една камера поотделно как работи. Това не е ли пак ехокардиография?

# 579
GSM на доц. Томова е 0887606830. Надявам се че е актуален - даде ми го преди 2 месеца, като прави ехоКГ на детето ми в Клиниката по педиатрия. Беше малко разсеяна, но мисля, че е добра с ехографа. Не говореше много по време на прегледа, но накрая даде достатъчно инфо за това какво е видяла.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2008, 14:53 от mamma_eva

# 580
Reni,съжалявам за загубата ти!
Аз написах не цените толкова,колкото имах предвид местата,където преглежда(защото ти пишеш за "Св.София").Иначе напълно подкрепям твоето мнение.Аз ходя доста често при др.Марков и досега нямах намерение да ходя и при тази доцентка.Но след всички суперлативи,които прочетох....Единственото,което се чудя,е как се процедира ако се установи нещо?Може би идеята е,че човек е информиран предварително за някаква евентуална бъдеща операция или какво?

# 581
  • в гората

Аз звънях на 11.08. и ми дадоха час чак за 29.09.  #Crazy Явно д-р Марков е доста зает. Доколкото разбрах до 14.00 е в Майчин дом и после от 15.00 в "Марковс". 
Ако не си успяла да си запазиш час за подходящите седмици, не се притеснявай. Виждам, че си от София - можеш да ходиш и да чакаш в клиниката, често се случва някоя мама да не се появи и да те прегледат вместо нея. А ако отидеш 2 поредни дни и гледаш жално, никой не би ти отказал  Laughing.
  Аз от началото на август се опитвам да си запазя час при него, звънях всеки ден по различно време и никой не ми вдигаше.Най-накрая в понеделник се свързах, но имат часове чак след 15.10.,еми отказах се записах си час при Димитрова във Фемина.

# 582
Топло ,това че си написала цените е много хубаво  .В полза си е на бъдещите мами, а за местата тя по принцип работи на доста места, моята информация беше такава  за момента .Дано не се налага да се процедира и все по -рядко да се случва ,но по принцип -да когато се знае за дадена малформация стига тя да не е от най -лошите следва адекватно и бързо разрешаване на проблема от специалистите  в тази област. Когато  се види, че е много тежка вродена малформация се прави аборт по мед .показания. Болка има няма как, но това да родиш и да го гледаш известно време след което да го загубиш е жестоко.

# 583
здравейте мами дали някоя от вас си е правила хорионна биопсия и дали от това изследване се разбира пола на бебето както при амниоцентезата

# 584
Зравейте и от мен!Има ли мама на която резултата от БХС да е бил 1:69?Аз съм на 35г,втора бременност,19г.с ,икакви са били резултатите ви след амниоцинтезата?

Общи условия

Активация на акаунт