Отговори
# 30
да се запиша, пък после ще прочета назад...

# 31
  • София
Едно заглавие за по-нататък - Сняг вали навънка вече и щипка бузките на октомврийското човече!

Ние в крайна сметка си правихме погачата в къщи, взехме столчета от нашите ... hahaha м но стана доста добре.  PeaceСега всички си отидоха и едва гледам, толкова ми се спи, а искам толкова много да напиша.  Sad Какво да разкажа - имаше много сладки неща (захаросана съм вече отвсякъде)  Crazy също и солени. Имаше една кърпа върху питката и всички сложиха парички. След това се връзва - нито стегнато, нито хлабаво. Сложихме после кърпата нависоко, за да престой една нощ. Разчупиха питката после върху нас с бебка и всеки хапна по малко питка и мед. И така...след това продължихме с яденето и приказките.  Mr. Green Чакаме разкази и от Рали и Нигелка.Simple Smile)) Уж имаме и някакви снимки, но много малко и нямаме точно от главните моменти, защото бяхме изгонили мъжете фотографи в другата стая   Laughing Май това беше, но съм толкова заспала, че не помня вече...... Joy

Първо честит бебок на Иленката! newsm51 newsm51 newsm51 Аз тъкмо от сутринта бях започнала да и пиша пост в темата за естествените методи за предизвикване на раждането, но до сега така и не остана време да го допиша, а сега гледам, че няма смисъл вече.  Mr. Green

Честита дъщеричка и на luvio
smile3525 smile3525 smile3525

От доста време не съм писала и май не казах добре дошли на Пра и Мппуле! Прочетох за ражданията ви - не ви е било лесно, важното обаче е, че всичко е свършило благополучно с най-хубавите бебчета!  Heart Eyes

За зрението - на мен малко даже ми беше паднал диоптера през 8 м. и се беше появил астигматизъм на едното око  #Crazy и сега не знам. Но тези дни ще отида пак на преглед, защото трябва да си купя нови лещи и може би нови очила да си направя.

Дженка - и при теб е било един кошмар.  ooooh! Добре, че не си се поддала на паниката и кърмата брзо се е възстановила. 
Hug

tanini - ти си майка-геройня!  Hug Въпреки че мойто бебе е много спокойно, плаче много рядко, когато има колики и пак покрай всички дребни задължения не ми остава много време и все съм недоспала. Често се чудя с две как щеше да е и не мога да си представя. А ти освен, че се грижиш за два юнака си имаш и още едно детенце, което също не е много голямо - как се справяш не знам, но шапка ти свалям.  Simple Smile

За лохиите - при мен няма, няма..и хоп появява се някакво кафеникаво зацапване. Ей днес пак,а  вече 40 и кусур дена минаха. 
ooooh!

misholina - много хубаво предложение.  Peace

Наденце
- Радвам се, че всичко е наред вече!  Продължавайте в същия дух да пълните добре памперсите и да папкате:hug:

Mpulle
- за кърменето - аз кърмя от една гърда, понякога изцеждам другата - но само 2-3 пъти на ден, за да има за съхранение. Това, което са ти препоръчали.... Thinking Знам, че по време на коластрата се дава от двете гърди, а после бебето трябва само от едната да пие - за да изпие и предното и задното мляко и ако не му стигне даваш и втората. Изглежда много "рецепти" има, според мен вие най-добре ще си напаснете режима с бебо как и по-колко.  Peace

valen_tina - утре ще ти стискаме палци за изпита!  Peace Най-добре се доизцеждай след всяко хранене и двете гърди и съхранявай в хладилник, защото до утре на стайна температура може да се развали.

# 32
  • София
ЧЕСТИТИ ПОГАЧИ НА ИВОН, РАЛИ И НИГЕЛА  Flowers Bouquet Flowers Bouquet Flowers Bouquet чакаме снимки момичета    smile3503
ИВОН МНОГО ХУБАВО, ЧЕ СТЕ СИ ИЗКАРАЛИ ДОБРЕ  newsm10 БРАВО ЗА ЗАГЛАВИЯТА  newsm51 НА МЕН МНОГО МИ ХАРЕСВАТ  smile3521 smile3521
ЧЕСТИТО НА  ilenkata И luvio  newsm51 smile3525 newsm51ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА И МНОГО, МНОГО ДА ВИ РАДВАТ  smile3504 smile3504
[/color]
МПУЛЕ НА МЕН ПЕДИТО МИ КАЗА ДА ДАВАМ И ОТ  ДВЕТЕ ГЪРДИ И ПОСЛЕ ДА ЦЕДЯ, ПОНЕЖЕ БЕБЕТАТА СА ОЩЕ МАЛКИ И СЕ ИЗМОРЯВАТ ЛЕСНО, А И ПОСЛЕ С ЦЕДЕНЕТО СЕ СТИМУЛИРАЛА ЛАКТАЦИЯТА.
УФ НИЕ С БЕБА ОЩЕ НЕ МОЖЕМ ДА ВЛЕЗЕМ ЩО ГОДЕ В НЯКАКЪВ РЕЖИМ  #Puppy dog СПИ, НЕ СПИ, ЯДЕ, КОГАТО СИ ИСКА...АБЕ  #Shocked
  love001  love001  love001 ОТ НАС

# 33
  comp03 smile3515 smile3511

поасле ще пиша да нахраня Жорко !

# 34
  • София
Първо да кажа на Галето и е гръмнала видеокартата, та няма нет сега, иначе Жорката папа и расте.(каквато съм отнесена щях да забравя.)

Иленката, да ти е жив и здрав Иван, а ти бързо да се възтановиш.

МИРАМА КЪДЕ СИ за енти път подред питам - някой да я е чувал  newsm78

Ивон, Рали, Нигела, ха честити погачи  Grinning явно ще се женят децата (нали бях споменала, че ако не се прави погача, спорад поверието от наше село - нямало да се ожени, омъжи детето) Та по този повод няма мърдене и аз на 11 ще правя погача.

Mpulle намери за теб най-добрия вариант на кърмене. Аз до скоро давах и двете гърди, но постепенно увеличих минутите на първата гърда. Дано разбра. (ама как го обясних) Т.е кърмя по 20 минути, като в началото 10мин от едната после 10мин от другата. Сега вече кърмя 15мин от първата и 5 от втората, а все по-често втора вече не давам.

valen_tina ще стискам и аз палци за утре. А кърмата -в хладилник, нека после я стоплят до 37-38градуса на водна баня. Цедиш от гърдата от която е цокала, а може и малко от другата.

Дженка сънят е много важен- ако пак недай си боже се случи - лягаш да спиш, при мен тово помогна и аз имах такъв кошмар и що реввввввв беше.

Наде - и ти да знаеш сън, спокойствие, течности и храна - Ама ние си ги знаем тезе работи, но като ни хване паниката......., а всъщност АМ има също свойте предимства.

misholina това със снимката със една и съща плюшена играчка е страхотен жокер - чакам да се събуди и почвам сесията.

Mpulle сменяй сега преди, а после като почне да бубува повече може и след. поне аз така правя, сменям преди, а ако будува и се е изакала и след.

mishonka95 вдигам да се уригне, но ако е заспала нищо не прави, а продължава да спи на рамото ми. Та често я слагам да си спи без да се е оригнала, но от шубе я слагам на една страна и подпирам с едно одеало гръбчето - да не мърда.

luvio честита дъщеричкаааааа - да пишеш по-често ей. И снимки да пуснеш.

маграт чеснова ей тез наши мадами дето ядат на поискване направо ни вземат здравето и ние сме същите, един ден се къпем в 8 друг в 11 - направо ни въртят на малките си пръстчета.

geriing и на мен педито така ми беше казала, аз спазих това и съм доволна, а сега вече пробваме да минем на една гърда на ядене, но не винаги става.

егати аз докато напиша поста и галето оправила компа  Joy  Joy  Joy

# 35
Специален поздрав за ДОБРА и нейното малко слънце Simple Smile
http://www.kartichki-bg.com/details.php?image_id=1862
Честито и на Иленката   bouquet този път по-нетърпеливо се оказа бебето  Peace

Ето статиите за коликите, които споменах.
http://gimli.logris.org/koliki.doc
http://xedra.wordpress.com/2007/07/05/Да-излекуваме-коликите-–-четвъртият-т/
И малко от книгата "какво ви очаква през първата година...":

"Най-правдоподобна е сякаш теорията, че бебето се ражда с вътрешен защитен механизъм, изолиращ прякото нахлуване на дразнители и възбуждащи фактори - това му помага да спи и да се храни, без да се влияе от околната среда.След няколко седмици този механизъм изчезва и новороденото става все по-възбудено и все по-отворено за впечатления от околния свят. Изведнъж се превръща в обект на целодневна атака от нови впечатления и усещания (звуци, миризми, образи) и дори да му дойде в повече, то не разполага със сили да блокира всичко това. Привечер възбудата достига своя връх. Някъде към третия, а понякога дори чак към петия месец, бебето добива умения да регулира и прекъсва напора от впечатления още преди да усети изтощения и с това се слага край на коликите.
Макар да липсва обяснение, цигареният дим в дома е сред факторите, допринасящи за изостряне на коликите. Голям ли е броят на пушачи в семейстото, голяма е опасността от колики и то в остра форма.
"

# 36
  • София
Да се отчетем и ние.Мисля,че започват коликите да мъчат малкият Мики.Взех Еспумизан,защото педито го изписа,но ще видя,ако не действа ще го сменям на своя глава.
Ние с яденето сме странни-яде по около един час и от двете гърди и после дохранвам.След едно от храненията се изцедих ,за да видя дали има нещо останало-е,нямаше.Значи не му стига кърмата на детето и ще си се дохранваме.Дано поне да имам кърма ,за да си хапва и от нея.
Това с пишката ми е голяма дилема и на мен.От преди да се роди съм се замислила за този момент Confused.

# 37
Привет слънчеви мами с бебурани....
На бързо се разписвам и аз и изчезвам да поспинкам до към десет, когато ни е време за папкане.
При нас нещата са относително добре. Режимче на около три часа сме. Против коликите даваме Еспомезан Л преди всяко кърмене по 12 капки и да не казвам голяма дума, но колики (или както ги наричаме ни е кока-коли) не сме усетили.
Хайде нека ви е слънчево, цветно и нежно.....

# 38
ЗДРАВЕЙТЕ И ОТ МЕН
ПЪРВО ДА ЧЕСТИТЯ НА НОВИТЕ МАМИ И ДА ИМ ПОЖЕЛАЯ САМО СЛАДКИ МИГОВЕ С ДЕЧИЦАТА   bouquet
Сега да споделя и аз-ние сме с колики от 3 дни.Започнах да давам Еспумизан по 25 капки преди хранене,но само вечер,тъй като тогава са най-силни. Да ви кажа за сега съм много доволна от тях-пробуждаме се само един два пъти за три часа и то за кратичко.
Относно кърменето-ние се дохранваме за мое съжаление smile3507.Какво ли не опитах ама явно не става.То не бяха чайове на Хип, жито,кисело мляко-абе изобщо ..........Ама
не иска.Ядем по 40 гр.,след това даваме добавка и това което съм изцедила и това през 3 часа.. Проблема според мен е в това,че изобщо не ще да суче от едната гърда /по-малка е от другата Embarassed/,а само от едната не стига.
Ай-де стига съм досаждала с нашите проблеми.

# 39
Честит очакван бебчо на Иленката - Браво - и това октомврийче се излюпи вече  Hug

Ивонка, заглавията са супер просто!!!  smile3501

Ето статиите за коликите, които споменах.
http://gimli.logris.org/koliki.doc
http://xedra.wordpress.com/2007/07/05/Да-излекуваме-коликите-–-четвъртият-т/

Джиджа, виж линковете от Карина - ако пеочетеш, ще разбереш какво имах предвид онзи ден по повод Инфакола и подобните му  Peace

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 21:29 от Jenna

# 40
 Crossing Arms мразяяя компютритееее  ooooh! то небяха видеокарти, н ахората им горят мониторите пиксел по пиксел..на мен ми се взриви целия Whistling после някакъв кабел изгорял ли ко станало....и така 2-3 дена сега ми дадоха един стар и огромен монитор които заема цялото ми бюро... #Crazy ама поне имам нет...а да и нета не работеше....мишката отказа..абе направо ми идеше да го заблъскам тоз компютър ooooh! да си иде мъжооо че да го оправя или да купува нов....извинявам се че не съм ви чела ама сега започвам да чета... Whistling

а за бравих д апитам Жори яде по 130 мл на ядене..през 3-3,5х не е ли много....ми иначе реве и се дереее..яде си ръцете.. #Crazy така като хапне и е доволен  newsm78

# 41
а за бравих д апитам Жори яде по 130 мл на ядене..през 3-3,5х не е ли много....ми иначе реве и се дереее..яде си ръцете.. #Crazy така като хапне и е доволен  newsm78

Гале, отгледала си си малко прасенце, като моето, точно по това време и аз забелязах, че започна да омита такива количества и моят лакомник. Чакай голямо качване на кг/гр на месечната консултация  Laughing
Ако не се лъжа, скоро те чака плюене от преяждане... този мурафет го овладяхме 3тата седмица  Rolling Eyes

# 42
Гале, отгледала си си малко прасенце, като моето, точно по това време и аз забелязах, че започна да омита такива количества и моят лакомник. Чакай голямо качване на кг/гр на месечната консултация  Laughing
Ако не се лъжа, скоро те чака плюене от преяждане... този мурафет го овладяхме 3тата седмица  Rolling Eyes

а плюмчи се той...днес ходих да купувам нови боденца, че от 0-3 м не ни стават бе..къси са ни..а на изписването му бяха малко големки...опънах шивашки метър ми около 3см е пораснал ужасс....хаха май наистина ми е прасенце..да ми е жив и здрав само   Hug мерси Дженче за отговора

# 43
И аз да се запиша най-после.
Все нямам време да пиша. Все на ръце се носим. Голям рев. Спи много неспокойно и много лесно се буди. Направо полудявам Rolling Eyes Вечер се буди понякога и на всеки час. Почти не съм спала. И кърмата ми май хич я няма. Днес вече не издържах и пратих мъжо да купи АМ. Почувствах се много гадно, но вече не издържам. Голям рев и аз не знам вече от глад ли плаче или от колики??? Въпросителните са много.
След като му дадох за дохранване от АМ не намерих промяна към по-добро. Скъса се да повръща. Така , че с АМ до тук! Поне за сега.
Момичета, казвайте имало някакви хомеопатични хапчета за кърмачки. Знаете ли нещо за увеличаване на кърмата.Изпитано средство. Предварителни ви благодаря! Мисля, че май няма дълго да мога да кърмя Sad Cry Sad А така се бях интусиазирала...
Иленката, честит бебчо ИВАН! Да ви е здрав и умен и роден с късмет!

# 44
Днес явно ще спамя, но съм луднала с малкия - реве та се къса от 7 (сега е почти полунощ). Към 1 ми свършва "смяната" и таткото го поема.  ooooh!

Венера, позволявам си да ти дам съвет, защото и аз си мислех, че нямам кърма допреди два дни. При мене беше намаляла драстично от това, което нормално имах преди, но явно все пак изхраних детето и без АМ.
Моята рецепта беше хранене на 3 часа като го оставям да суче до безкрай, ревът след това го отдавах на глад, но като му дадох от замразената се скъса да повръща (т.е. беше му много и преяде).
Явно кърмата ти стига, и АМ му е дошъл в повечко - знам как се чувстваш, гадно ми беше и на мене, полегни ако можеш и поспи, но гледай и да го кърмиш достатъчно често за стимулация. След ден два ще си 6.
Надето или някоя друга мама да потвърди, че всичко се оправя  Hug

Не съм лекар и не ти давам съвет, но виж това (кажи ми ако имс нужда от превод). Ползвах това лекарство преди няколко години за гастро проблеми и като страничен ефект започна да ми тече мляко (коластра?) от гърдите. Говори с лекар преди това обаче.
http://www.thenewparentsguide.com/breastfeeding-domperidone-drnewman.htm

Последна редакция: нд, 04 ное 2007, 23:59 от Jenna

Общи условия

Активация на акаунт