ЯНУАРИ месец сме родени и сме весели деца засмени!

• 11 017
  • 282
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Добро утро!

...За партито - аз имах предвид да е без деца.За децата можем да го направим Януари като миналата година - мисля, че ще е по-добре.Но незнам де, чакам мнения от вас  Hug...

smile3555 smile3555 smile3555Ама, че съм и аз! Така съм свикнала Мъри да е постоянно залепен за мен, че варианта да излезем по женски въобще не ми мина през ума... doh doh doh

Много добра идея, и там ме бройте! thumbsup thumbsup thumbsup

Гушанке, как е Криско? Освен снимки, драсни и някой ред...

Не съм "срещала" и  JIM отдавна тука, някой знае ли нещо...

# 226
Не съм "срещала" и  JIM отдавна тука, някой знае ли нещо...

Ами ние се чуваме редовно по телефона, но в този студ не се виждаме много много  Rolling Eyes Иначе са добре с Еми, гледкат си се в къщи и така  Peace

# 227
  • там където ме зове сърцето!!!
Здравейте!!!!

Мимито & Светла , ludmilana ,Gushanka БЛАГОДАРЯ!!! Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes

Vili4ka,   аз компромати не давам!!! Joy hahaha Joy

ludmilana, едно време майка ми като работеше в яслата  сутрин имаха занимания -танци, песнички , рисуваха , лепяха -беше много забавно за децата ,предполагам не се е променила много програмата!!!!
Като вали няколко поредни дни и ни е скучно го водя в детски клуб и там сред децата се чувства супер!Последния път се присламчи към жената дето ги гледа ,гушка я, обяснява и (чак се учудих ) и тя му отговоря (не че му разбира бръщолевенето) Joy Joyи той още по доволен и "говори", даже и и  пя (дори жената разбра , че е песен hahaha)!

# 228
Може ли да се разпиша Laughing

Определено от както тръгна на ясла Ади започна много да говори.
Аз винаги като я взема  я разпитвам-Какво правихте днес мамо?
А тя "граим"/играхме/
Какво друго?
-"Ам-ам,мий-мий,нани"
Какво ядохте за закуска?
-"Ап и кай"/хляб и чай/,понякога казва "бам"/баница/
А на обяд?
-Ньони/месо/,или боб и ап
Понякога казва дам/банан/
Вчера отивам да я взема и лелката им пуснала на DVD детски песнички.
Няколко пъти я забелязвам че има нарисувана звездичка на ръчичката и попитах лелката какво е това
Тя ми каза че това значело че много е слушала.
От както й казах браво започнада ми се хвали всеки път има звездичка.
Явно пеят песничката за Спи сиво зайче,защото иска да й я пея и веднага започва да я играе,както е за Хей ръчички.
Просто сутрин е толкова щастлива когато тръгва за яслата,а заедно с нея и аз се радвам.
Та зи сутрин забързана ми каза "Мамо тау и цунки",мъж ми каза че много бързала да влиза и в групата ,не успявал да й свали чорапогащника.
Е това е за сега че аз пак е захласнах........

# 229
Вивка, Честит рожден ден и от мен! Бъди здрава, обичана и щастлива мама на сладура и сладураната!
Мацки,виждам подели сте предложението за среща Laughing. Направо ,за да не въртим и сучем и накрая да се видим за рождените дни ви предлагам среща на 8 декември, в по-ранно време,че вечерта със сигурност много народ от нас ще запразнува студентските отминали години Laughing Да го направим детско парти с маймуните,хем и те да се вдидят,хем и ние.Вече няма да имаме онези неудобства от рождения ден (кой проходил,кой не и дебнене да не падне лошо Mr. Green) и ще можем да се наклюкаме на воля Stop Какво ще кажете, а? Пак някое детско кътче, в удобно за всички ни време и място? Давайте предложения Laughing Аз в края на януари вече ще съм търкаляща се топка и сигурно няма да ми е до купонясване Confused
Виличка,скъпа как без деца мари, ти нещо още от сватбата те държи и тегли на към нощен живот, а? Mr. Green Mr. Green Mr. Green
То може и без деца де, на кафе в Мола примерно Wink,ама за клуб аз съм пас Mr. Green Mr. Green Stop
Телмичка,как е? Дано да е добре,не е писала нещо...
За Йоан какво да ви кажа, ръси страшни сладурски изречения,някои от тях са с японска транскрибция, както казва таткото,добре,че живеем в Япония, та взе да отбира и от техния език Mr. Green Mr. Green Mr. Green Но като цяло му се разбира всичко (ние му разбираме де),предполагам,че сега като се приберем с бабите ще изпитат взаимно езикова бариера,докато те влязат в час, че за два месеца,откакто си бяхме в бг той се е променил коренно Heart Eyes
Отивам да се изкъпя набързо, докато не е извикал "приятелката си" (нарича ме на име, само като ми се подмазва ми вика маме)
Трябва да дам на някой номера на тел.си,че в София нямаме комп,та да не изтърва срещата Mr. Green Телмичка го имаше,ама не знам дали все още го пази Laughing
Аре много целувки от нас и пазете доброто настроение Peace

# 230
tanitaia, не съм казала да ходим на клуб, а на по питие Simple Smile но както искате де - с деца, без деца - както прецените Simple Smile

# 231
Аз също съм за и с деца и с без деца за срещата,защото вече сме по-кротки и като има деца не й се чува гласчето.Мен ме включете при всяко положение.

В яслата съм сигурна,че им е интересно на малчуганите,имат различни занимания,много деца няма скука.Ние в къщи пеем песни,малко с играчките,обикаляме по стайте и се радваме като ни дойде някой на гости-за нас е разнообразие.Забелязвам как й е скучно някой път,но на мен не,защото докато се обърна става време за писане на домашни,учене на уроци с баткото и т.н.
Гушанке,весело изкарване!

# 232
  • София
идеята за среща е не е лоша (въпреки сезона на гриповете и настинките - ще си омешаме малко сополите, да знаете  Laughing Mr. Green). Само незнам до 8 дек. да не се случи да пътуваме извън Сф някъде Thinking
Иначе и аз си мисля, че на Вики й е интересно вече в яслата, ама почти не пропуска сутрин да се разциври като я вземат  ooooh! У нас вечер ни изнася програма - застава на точно определено място в хола (нещо като сцена) и ни казва; 'мамо, гедай' и почва да пее песнички, само трябва да я подсещаме като свърши с коя да продължи (знае целите 'зеленчуци, който не яде', 'с червените ботушки', 'мила моя мамо', 'зайченцето бяло', '2 калинки' ...) и много смешно си смотолевя някой ред  Laughing После задължително трябва да ръкопляскаме и да викаме бравооо  Grinning В яслата имаме табло 'МАМО, ДНЕС НАУчИХ' (не го сменят всеки ден, де) и от там аз научих едно стихотворенийце за Мечо Пух (много смешно го декламира и изиграва Laughing) и в моменти, в които иска да ми мрънка почвам да го рецитирам и тя го продължава. Иначе аз съм я научила няколко песнички, в яслата само са я доучили на тях и на едно бебешко стихотворенийце на Леда Милева - "Аз имам 2 ръчички ..."
Хайде, че много хвалба стана и за нас!
Хубав ден на всички.

# 233
И аз съм за среща каквато и да е! Ще ми се да срещнем децата, но ми се иска и да можем да се видим без тях и да се наклюкарим на воля  Laughing Предлагам две срещи - със и без. Така ще имаме две дати и все една от тях ще е удобна  Joy А пък ако успеем и за девте още по-добре  Peace

За яслата - при нас има табло и там изнасят текстовете на песничките и стихчетата дето учат. Ама наистина като не знам мелодията  ooooh! Имаше една песен "Мечо си облече топлото елече..." Хубаво научих текста, ама от мелодията и идея си нямам, а Каолян вика "Мамо, пей мечо"  Crazy Иначе пеят, рисуват, правят гимнастика, лепят апликации. Даже ни дават рисунките им. Вече имам една апликация Дърво (малко килнато)  Joy Калоян винаги ми казва, че са яли "супа" и "Гали гачките". Обяснява ми много и винаги разказва за другите деца "Кака Мими плаче", "Има цицина", "Жоро папка".... Знае много деца по име и все ме пита "Мамо, киде е Митко... Жоро... Софи" и т.н.  Wink

като гледам май песничките и стихчетата са подобни в градините.

Виличка, ако искаш пробвай и в нашата градина. Тя е препълнена, но преди седмица приеха едно съседско дете, а и сега вече може някои деца да се откажат (не могат да свикнат или заради болестите). ако искаш ще ти пусна на ЛС телефон.

Айде малкия спи и ще ходя и аз да се опъна, въпреки че днес си спахме до 9.00  Mr. Green Чувствам се като чисто нова като съм наспана  Wink

# 234
  • София
galita, petenceto, напишете ми поне по първите коплети на песничките за мечо, все отнякъде в нета ще излезе и мелодията...

Във форум "Нашите деца" има тема за песни, стихчета, такива работи...

(Мимито и Светла, няма начин да ги нямаш, ти си по тая част, редовна си там, помагай...)

# 235
  • София
galita, petenceto, напишете ми поне по първите коплети на песничките за мечо, все отнякъде в нета ще излезе и мелодията...
Нашето е стихотворение:
Аз съм мечо Пух,
имам нов кожух.
Щом настане студ и мраз -
гушвам се във него аз!

Накрая показва с ръчички как се гушва и с една смешна интонация.
Иначе и ние напоследък сме на вълна Мечо Пух - имаме няколко анимационни филмчета дублирани на бг (горещо ви ги препоръчвам!), иска непрекъснато да ги гледа, сутрин още не станала от леглото и М.П. й е на устата. И ние, както казва Лисана, купуваме всякакви 'артикли' на Мечо Пух. Grinning
Мами, да ви попитам - как са малките ви с капризите към дрехите? При нас е голям проблем сутрин, най-вече за обувките - не искам тези, искам другите (примерно някои по-изрязани или неподходящи за дъжд). Няма време за дълги обяснения (които и хич не вървят, де), почва се едно тръшкане, дърпане, лягане на пода, борба... и почти винаги излиза от дома разревана, а аз със скъсани нерви  Tired После на улицата се пък друго - ниискам шапка, гъди-гъди якето (ципа й боцкал, откопчава го), рев и за ръкавиците ... а после като й измръзнат ръцете ми вика 'мамо, топли'. Мъжът ми вика дано сега сме в кулминацията на лошия период на възрастта, че незнае как ще издържи. .. надежди, надежди ...

# 236
ВИВКА, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!  bouquet  bouquet  bouquet на патерици
Как мина празника?  Simple Smile

Аз съм много заета с работа напоследък и не ми остава време за писане тук, а и за четене.
За неспането и трудното заспиване на Бояна много съм писала, у дома продължава да е така, ОБАЧЕ в яслата спяла без никакъв проблем. Ядяла даже супа и други готвени неща, което ме изуми, въпреки, че имах надежда с тръгването на ясла да настъпи подобрение Simple Smile Така че, в обобщение да кажа че съм много доволна от този факт Simple Smile

За постенето определено съм против- говоря за себе си. Не мисля /а и не само аз/, че яденето на толкова много въглехидрати е полезно за човешкия организъм. Мисля, че по-важно е душевното пречистване. Simple Smile
Поздрави на всички Hug

# 237

Нашето е:
Мечо си облече
топлото елече
с крушки в торбата
тръгна през гората.
Зима иде вече
той е умно мече
в топлата хралупа
крушки ще си хрупа.

Галита, за дрехите няма кой знае какви претенции, но си избира обувките  ooooh! Трудно го предумвам да си обуе тези, които аз съм намислила. Обаче вкъщи непрекъснато си събува топлинките и обува или мойте чехли или апреските  Shocked

За филмчетата - не успявам да му спра вниманието за повече от пет минути, независимо какво и на какъв език е! Не знам на кого се е метнал - аз толкова обичам да гледам ТВ  Mr. Green

Росита, и Калоян все иска супа да яде откакто ходи на градина. И аз съм мн. доволна от факта  Wink

# 238
Привет, момичета Hug

Вивка, честит рожден ден, много любов, здраве  и щастливи мигове Hug

Мерси на всички запохвалите за новата прическа, снимката стана кофти, защото се снимах с телефона и на светлината на лампата и съм малко като бледоликия Джо, но поне да добиете представа Laughing

Илиндичка, още не мога да се възприема с кърава и руса коса и затова ходя всяка седмица да ми я изправят, че иначе не се възприемам, ама сега като замина за щатите там ще трябва да се гледам с къдрава, че скъпичко ще ми излезе удоволствието от изправянето там Laughing

В тази връзка да ви кажа, че ням ада съм тук за срещата с коктейлите и ако правим среща през януари ако може да е след 7-ми, за да съм си тук Praynig

Като гледам какво сте написали, моите явно изостават с говоренето и май ще излезе истина, че близнаците по-трудно проговарят, защото си комуникират доста добре помежду си. Наистина си имат техни думи, които си ги повтарят помежду им, но за мен нищо не значат Rolling Eyes

С приспиването нямам проблеми, лягам до тях и те за 5-10 минути заспиват, после ги разхвърлям по креватите и така. Но пък през нощта си се будят колкото си искат. Ели спи по-дълбоко и ако го няма Ники при нея си спи по цяла нощ, буди се много рядко, но като са заедно то йкато се събуди и я буди и нея и е страшно. А не искам да ги разделям, защото ще свикнат да спят поотделно и после ще им е кривоч, а нямаме още една детска за момента.

Да се похваля, че децата вече са ок, мина им всичко и от понеделник мисля пак да започваме с яслата, живот и здраве Praynig

Леле, Галита забравих те с телефона на хомеопатката. ooooh! Ама че съм шматка, ей сега ще ти го пусна Outta Joint

Дес, направо ме разби с новината за започване на работа #Crazy Как ще се оправяш не знам просто Shocked Бебето няма и един месец Crazy

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 22:31 от mishlentze

# 239

Нашето е:
Мечо си облече
топлото елече
с крушки в торбата
тръгна през гората.
Зима иде вече
той е умно мече
в топлата хралупа
крушки ще си хрупа.
Тази я знам, редовно я пея на Стеф. Grinning Ама как да ви я изпея тука? newsm78
Галитка, аз пък искам текста на "Аз имам две ръчички", защото и нея му я пея, но текста го знам оттук-оттам и само си измислям.
 Peace
За срещата ви - завиждам! Много!  Crossing Arms  Mr. Green |Да направите много снимки, че поне виртуално да съм била с вас, като не мога реално... Sad
Хайде лека нощ от мен!

Общи условия

Активация на акаунт