ЯНУАРИ месец сме родени и сме весели деца засмени!

• 11 017
  • 282
  •   1
Отговори
# 255
Бон Тони, нямат ли край вашите мъки Cry Хайде дано това другата седмица да ви е последната операция и вече да забравите за всякакви доктори, аман от болести Confused Стискам палци да е последната операция Praynig

Нелина, честит рожден ден, здраве, успехи и много щастие ти желая  bouquet

Анту ,за гърнето и Ники днес каза преди да се изака - ако, ама като го сложих на гърнето - нищо, после в памперса се изака и баща му му вика цял ден че е тихосерец, което ме изважда от равновесие, Ели днес 2 пъти се изпишка на гърне и съм много щастлива Mr. Green Явно вървим към усъвършенстване Party

Бистре, това с интересния цвят звучи все едно съм си сложила лилави и розови кичури на главата Joy

Да ви кажа моята Елена с ехрани вече чудесно самичка, много пъ-бързо отколкото ако я храня аз, и Ники сам се храни, но се разсейва доста, а Ели докато отида до кухнята да й сипя второто и тя е омела първото и вече вика пак Ам Ам Crazy И се храни доста чисто за разлика от брат си.

# 256
BON_TONI, много съжалявам, че минавате през всичко това  Cry Стискам палци скоро всичко това да е зад гърба ви!

Мишленце, как ги научи да се хранят сами бе? Я сподели опит, моля те Hug

# 257
Виличка, Стефан яде сам, откак е тръгнал на ясла, т.е. 2 месеца вече. Не знам как са го научили там, един ден просто издърпа лъжицата от ръката ми и започна да се храни. Оттогава не обича ние да го храним и много рядко се съгласява. Бърка, маже, но яде. Накрая много смешно си вдига купичката, за да доизпие съдържанието. Laughing
Според мен единствените начини са:
1. Оставяш я да яде сама, без да се притесняваш за неминуемото омазване после.
2. Детето винаги се храни заедно с родителите си на масата.  Peace

# 258
Анту , браво на Стефан за гърнето. Бояна казва "Ак-ак" от началото на октомври, но си се напикаваше до скоро, особено след като започна да ходи на ясла след стачката. И понеже като се напикае й казвам, че се е напикала като крава Simple Smile , сега като се напикае идва при мен и каза "Кава, кава" Simple Smile, т.е. като крава Simple Smile Не съм махнала само нощния памперс, но това не ме притеснява.
BON_TONI, кураж! това последната операция ли ще бъде?
mishlentze , това за "тихосереца" много ме разсмя Simple Smile

Нелина, Честит рожден ден и от мен  bouquet

# 259
Момичета, още нещо се сетих да ви питам. Коя е любимата игра на вашите дечица, с какво най-много и продължително се занимават? Сигурно са все стандартни неща, но все пак ...
Бояна най-често "готви", вади си тенджера или тава от шкафа, взема лъжица, иска да й налея вода и започва да готви. Събира разни листа, хартия и каквото още намери и го слага в "манджата". Много често се залива с вода, поради което й обличам една непромокаема грейка -елек и това маалко помага. Simple Smile Обича също много да "чете" книжки. И много, много да танцува Simple Smile

# 260
Честит Рожден Ден Нелина

BON _TONI стига толкова операции,разбирам ви,една от племенничките ми мина вече по този път,когато беше на 1г и 10м.

Мишленце мисля че найстина близнаците проговарят по-късно.
Мойте племенички /вече са на 6г./ до 3 - тата година си бръщолевеха нещо помежду и винаги се разбираха.На 2г не казваха почти нищо.Но с това не те отчайвам де ,сега  се надтреварват коя ще го каже първа и почти никога нищо не мога да разбера.
Анту права си за храненето,Ади беше на 1г и 7м ,когато един ден имах работа,сложих я на столчето я оставих сама да се храни.

И от тогава не дава да я храня аз.Още в началото забелязах че се храни много чисто дори и да се изцапа веднага ми иска салфетка.

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=193361
Имам и още много интересни снимки но са в лаптопа.
Така че действайте и оставяйте малките да се хранят сами.
Извинявайте нотрябва да ставам от компа че мъж ми и той чака.

# 261
  • София
Нелина, Честит Рожден Ден!
Нека всички хубави пожелания се сбъднат!
love001

МимитоиСветла, благодарско!

Бон Тони, стискаме палци, дано бързо минат мъките!

За яденето - Мъри яде сам от началото на октомври. Един ден просто го оставих за малко пред купичката с попарка, че звънна телефона и той като си хвана лъжицата-все едно цял живот сам е ял...Оттогава не ще и да чуе аз да го храня.
То всъщност оттогава започна всичко да иска да прави сам - наскоро започна да стига дръжките на вратите и докато не отвори и затвори сам, никой не може да мине, редим се на опашка да преминем, голямо чакане пада...
Сам си събува чорапите, иска и да ги обува, но не може и голям рев пада когато накрая аз му ги обуя.
Сам слиза и качва стъпалата(това е отдавна)
От 2-3 дена насам си мие и зъбите сам(изненадващо добре се справя). Доскоро двамата държахме четката, но вече не дава да я пипна-пищииии...

Само за гърнето се инати - ама не ми пука, когато - тогава...

# 262
Добро утро!  Hug

Анту, благодаря за съветите.  Hug

Роситка, Алекса най-много обича да танцува, да се крием и да гледа Телетъбис  Mr. Green Ааааа, и да тича  Joy

Пепито, много сладки снимки!  Peace

ludmilana, голям смях с тези врати и опашките пред тях  Joy Joy Joy

Хайде на кафенце!  food010

# 263

Ами хайде, но ако знаете в Пазарджик какъв дъжд вали... Wear Umbrella

# 264
Следобедно кафенце пиете ли? Mr. Green
Нелина, и при нас времето е отврат от вчера. Sick А наши приятели от няколко дни се опитват да ни изкарат от къщи, да сме им ходели на гости (в съседния квартал, 10-тина мин. пеша до тях) - аз не и не, ама днес май няма да мога да се измъкна. Naughty Само като го погледна навън какво е мрачно и дъждовно и ми иде да свия пред ТВ-то с чаша горещ чай в ръка или както сега - на компа и да мързелувам цял ден.
Ох, много мързелива съм станала напоследък, от времето ли е, що ли, ама само като видя чиниите в мивката или дрехите за гладене и все едно е дошъл края на света. Май ми има нещо... Thinking Вие имате ли подобен проблем?
Росита, няма нещо, което да задържи вниманието на Стефан твърде дълго време. Обожава да си играе с колите си, но и те му омръзват накрая. В общи линии най-обича да фучи из апартамента. Снощи ей така откара сигурно 20 мин. - просто тичаше от стая в стая, без да прави нещо определено. НЕ обича да гледа ТВ (слава Богу) и НЕ обича да чете книжки (за мое огромно съжаление). Има си една книжка - автобус, колелата се движат, тя му е любимата, щото е "коуа" и вътре има нарисувани коли и един "баге". Другите книжи са му интересни само понякога и само за малко. Рядко танцува, макар че аз се кълчотя всеки ден и го карам да танцува с мен. Виж, ако го сложа пред компа да чука по клавиатурата и да щрака с мишката, може и да откара повечко... Joy
Днес Стефан не си е искал гърнето, но още не се е и изакал, така че има време. Mr. Green
Хайде чао до скив!

# 265
Пиеме,пиеме...макар да не е много добре за кърмещи,ама с много мляко Grinning

БОН ТОНИ,силни прегърдки от нас и да се оправят вече нещата,че ми е толкова мъчно Rolling Eyes Дано следващото ти включване бъде само с хубави новини,стискам палци и се моля от сърце за вас Hug Praynig
Мишленце, и аз се посмях с тоя "тихосерец" Mr. Green Joy
Роси,при нас най-любимата занимавка е да гледаме книжки,най-често с баба и.Но не харесва да и ги четеш ами иска да си измисляш по картинките разни неща и тя добавя по нещо и и е много интересно.Донася една по една почти всички книжки и иска да "четем" Crazy Също танците са и страст,и то най-вече народните.Ако ви кажа че у нас от нея друго освен фолклорният канал неможе да се гледа.Слиза сутрин долу и казва "пусни фолка" или "пусни иха-ха".Понякога я наблюдавам ,направо немее пред определени песни Shocked Последният хит от вчера е едно бебе в корито,баба и и купи,и го разнася къпе,сглобява разглобява,абе сама много си се занимава детето,немога да се оплача.Също обича да готви но в нейните си детски съдчета и редовно ни раздава "кутета"(кюфтета Mr. Green),черпи с бонбони от въображаеми кутии и така....
Ани,браво на Стефан за гърнето - така се започва.Днес може да не иска но утре пак ще повтори и така докато свикне съвсем.

Лика,мерси за поздравите Hug Браво на Алекс,че така слушка детенцето.

# 266
Сядам малко да се разтоваря.
От тази сутрин сме със сополи и направо незнам от къде се взеха newsm78.Ама то колкото се пазиш май по -зле става.
Едни течни като водичка и киха от време на време.
Та незнам утре като станим ако е по зле няма да я пращам на ясла.
А баща й се перчеше че утре цял ден щял да спи,но то винаги тъй става.Като си намисля нещо да свърша когато детето го няма и то взема че се разболява.
При нас времето е ужасно,духа силен вятър.
Дес и Ади много обича да си къпе бебето,но ние нямаме корито и използваме кутията от мокрите кърпички на Памперс/счипихме капака/.Идеално корито се получи.

# 267
  • София
Пепито, прозрачните сополи не са толкова опасни (ако не водят до зелените, както в повечето случаи става). Аз си я водя Вики с прозрачни, като докторката ни е казала преди това, че няма проблем.
И ние сега сме със сополи, минаия уикенд бяха гадни зелени и тъкмо се бяха оправили и вчера и онзи ден  бях немърлива в даването на хомеопатията (Коризария, Еуфорбиум ...) и пак станаха зелени  Sad Дано утре да не се влоши.
Анту, виждам, че Морската ( Hug) ти е дала точно това стихотворенийце ... не знаех, че има и песничка с него  newsm78
Има една поредица (ако не се лъжа от 3 книжки, с касетки) - "В джобчето ми дрънкат семки и бонбонки' - има много хубави стихотворенийца за малчугани, както и всички песнички (в книгата има и нотите, който ги разбира) - http://www.book-bg.com/details.php?id=17120 ... http://bulgarianclassicforchildren.shops.medianet.bg/9686.html
Ние имаме синята книжка, често си я ползваме.
Роси, за игри питаш - при нас занимание номер 1 е да гледа фолмчета  ooooh! Tired -най-продължителното, иначе през останалото време за заиграва с кукли (бебета и всичко свързано с тях), с дет. комплекти за готвене (за Коледа мислим да й купим и кухненски бокс), 'чете' книжки, пее песнички, танцува (на каквото й пуснем), рисуваме й едно човече: 'точка, точка запетая', сещате ли се - кара ни по 100 пъти на ден да го рисуваме и все със същия интерес  Mr. Green, иначе и тя си драска, ама бързо й омръзва ... също много обича ние да й четем (вече една цяла книжка с пластмасовите дръжки мога да й прочета наведнъж, преди само за малко се застояваше и предимно да й разказваме по картинка). Иначе имаме разни занимателни играчки, но всички са й омръзнали (въпреки, че й крия някои за определено време). Кажете и вие някоя интересна игра/играчка?  newsm78
Да ви попитам нещо - прпоръчайте ми някой ресторант (механа) в Сф, в който да има детски кът (или поне да е подходящ за малки деца, знаете за какво иде реч), който  да става за (малки) семейни сбирки.

# 268
Здравейте и от нас!

BON TONI, имаш и моята подкрепа! Дано следващия път като се включиш новините да са наистина само добри!  Hug Praynig

За гърнето - и Калоян само го носи, седи, вика "пишка", сваля си панталона (но не и памперса). Надявам се и при нас това да е началото и да си призная - изцяло е заслуга на яслата  Embarassed Чудно ми е обаче защо слага найлонова торба в гърнето и после сяда? Дали в градината правят нещо подобно или просто е запомнил, че преди слагахме там торбата с мръсните памперси  newsm78

За яденото - още от лятото е на таем "може сам"...  ooooh! Отнася се за всичко - ядене (вече е много добър - куса супа без да разлива), обуване (не се справя), събуване (отличен  Mr. Green), миене на зъби (среден)... Joy Цаката наистина е да го оставиш сам да се справя и след време вече са отличници  Laughing

Игрите - както вече писах най-много обича да играем някакви ролеви или ситуационни игри заедно. Сам си играе с колите - сменя гуми, паркира ги и играе върху едно килимче с улици, магазини, къщи... Понякога четем книжки, ТВ почти не гледа (само рекламите), обича да вади неща от шкафчетата, но аз не ...  Joy

Галита, ресторанти с детски кът знам много, ама за лятото, а за зимата трябва да се почудя  Thinking

Анту, и мен ме хванал мързела, особено, ако имам много работа... Тогава просто не знам откъде да започна...

Момичета, дайте да организираме една срещичка (първо без децата  Embarassed), че нещо ме хващат лудите  Crazy Сега и колата ми се скапа, а и на преглед се оказа, че не съм минала и замалко не ни глобиха. Ще ми се да разнообразя  Peace

# 269
Здравейте и от мен!

Днес следобяд имах среща на кафенце с едни приятелки.Понеже Али много рано заспа, реших да изляза по-рано и да си купя нещо - дънки, поличка, блузка - нещо такова  Mr. Green Обаче си харесах едно страхотно палто - бяло, с квадратни черно-бели копчета, кашмирено, вталенко, до под коляното - страаааашно! И като се влюбих аз в това палто изтеглих пари от картата, купих го и бързо бързо избягах от останалите магазини - не стигнах нито до дънки, нито до нищо  Joy Обаче палтенцето ми е суууупееер! Ейй, за първи път си купувам палто - до сега носех все якета  Crazy И така, много съм доволна  Mr. Green После на кафенце с приятелките - добре разпуснах днес  Mr. Green

Приятна вечер, че ме викат  Crazy Joy

Общи условия

Активация на акаунт