Мами от Norge 11

• 17 212
  • 298
  •   1
Отговори
# 150
а, то и аз минах на социализира6то пу6ене, т.е. с колеги в обедната по4ивка и с приятели, които пу6ат, но цялото отно6ение на хората ме нерви. Пък аз и не мога да си мъл4а, все трябва да си кажа. Голям вой от една колежка за храната в болница. Ло6а била. Естествено, 4е е ло6а. Болница му викат хората, не САС хотел. Ама не гладуват хората като болниците в БГ.
mishelle, не се стряскай, това тук са си всекидневни проблеми, ни6то ло6о няма. Откъдето и да го погледне6 е подобре скандинавия, отколкото където и да било другаде в Европа. А ние винаги 6те си се оплакваме. Например когато вестника дойде в 9 вместо в 6 ...

# 151
  • Stavanger,Norway/ Varna
Охооо какво виждам, снегове са паднали насам и натам. Тук още е сухо ама какъв вятър духаааа, мозъка да ти отвее.
Аз да питам, че пак не ми стана ясно. Йована, като бебе за пътуването трябва да има паспорт, или всеки път трябва да се разкарвам до Осло да и изкарвам пасаван. То голям ахамалогия било, ужас. Сега говорих с майка ми и май преди години като тръгвах за насам, оставих на баща ми едно генерално пълномощно. Ако още важи ще се опитаме с малко шашми, те от там да ми направят нужните документи. Ако пък не, пак ще шикалкавим, да видим как ще изкараме генерално пълномощно на майка ми. Уффф, а искахме да мръднем я до Дания, я до Белгия, задушавам се вече в тоя Ставангер.

Хахах, аз да си кажа, че родината ми е легнала на сърцето, със всичките и хубости и нехубости. Даже тук във форума имаше една тема и там линк към сайт, в който ти показва какъв си бил в предишен живот. На мен ми излеле, че съм живяла пак в България  Mr. Green. Дълбоко ми е срасла в сърцето и няма мърдане.... Laughing

# 152

........и трябва да го сменявам само при смяна на паспорта. Обаче за тези 25 години не трябва да имам самменхенгд опхолд за повече от 2 години извън Норвегия, а трябва да искам разрешение за това. И сега какво, за всяка ваканция извън страната трябва да искам разрешение?

ркб...този срок доколкото знам не важи за ферието... а важи за един цял период. Ако решите да остъствате от страната за период от 2 години...Така че и аз мился като палачинка..и нора .

А за опоковките  нали решихме  да пратим от тук и там директорката да опакова на място.  Thinking Картичките палачинка да ги надпише,и ще ги сложим при пликоете за опаковка...Някой тук писа че можел да намери евтини торбички,вместо да купувам от българия??? Кой беше писла това?  Да си признава веднага...newsm78

....А иначе и в България Коледната е вълшебна! Всичко е украсено свети! Наистина е много красиво!

Марйо миличка...ти да не си от Варна... Grinning Щото били много красиви Коледните украси там... WinkРадвам се че взеха да правят красиви Коледи и у нас...само и изкуствен сняг ако  можеха да вкарват от някъде....идилията щеше да е пълна..Joy

Еееее ама не само палачинка ви заръчва да се позитивни..и аз ви заръчвам така....  Naughty...... Hug

....... От сирене и вино място за играчки в куфарите не остана  Laughing

Joy Joy Joy.... Ще ме съсипеш..да знаеш... Joy Joy Joy

Еми засега е само Франция   Joy
Живяла съм и в Кипър, но нещо и там не ме теглеше да остана  Wink

Ах deata...,живяла ли си във Франция? Не... Joy  Еми ела да те запозная  тогава със сестрата на моя бивш съпруг...франкоманка... Joy Та е живяла там и е имала гадже французин... Знае перефктно фрнски,и и беше мечта да живее в Фрнация. Сега не иска и да чуе за там.... Joy Сега е в Щатите....Та тя да ти разкаже за Франция малко,з а расизма там,за скъпотиятя,за гдните ,надути и  студени французойки... Twisted Evil  за бунтовете в Париж....и мисля че мерака много бързо ще ти се изпари..и ще сънуваш милата и родна и спокойна   Норвегия пак.... Joy

mishelle....с две ръце подкрепям Милва..тук в Скандинавията е по-добре от където и да е в Европа. Социалната им исистема за майки с деца и пенсионери е незаменима... Peace Е така че искам да съм пенсионерка в Норге.... Joy Но ще живея накъде на топло, извън Норге добре е за дъртите кокали да са на топло  Mr. Green

А относно живеен е в други държави в Европа...аз много съм пътувала,и съм имала страшно много контакти с българи живеещи къде ли не из Европа. Всеки мрънка да знаете....Така че ви е простено... Joy

Няма да споменавам държавите поименно..но когато споменавах че живея в Норге.. много ме  рзпитваха за това как е живота,и могат ли лесно да си намерят работа ако дойдат... Wink
За какво ще ме питата за работа и дали лесно се намира,ако са доволини и щастлив там където са?  Whistling  Само ще спомена че двама бяха от Холандия,една девеойка от Швейцария...,един млад човек от Германия... Rolling Eyes
Освен това аз имах гадже холандец около една година....който не беше от Амстердам,но учеше там. Е неее,не бих живяла там...разбрах го и то много бързо. А човека искаше да се мести да живее в България... #Crazy но аз не исках... Rolling Eyes

Пак изписха цял ферман...нещо да съм забравила... newsm78

А да ...вчера си изпробвах колата на връщане от работа в 23.00 вечрта... като натисках бясни спирачки и завивах рязко  на завоите... ми тя много стабилна е тази моя кукла бе.... Heart Eyes Не занесе на завоите ...а и спирачките ковът...като набих рязко...щях да изхвръкна през предното стъкло... #Crazy Е всичко това го еклеприминтирах вечерта когато нямаше коли  на пътя де...така че не съм самоубийка... Crazy Но сега съм по-спокойна като карам.... Hug

Отивам на работа...

До  довечера...  bouquet

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 16:53 от roza66

# 153
roza66 , точно така си пише в решението: че се приема като самменхенгенде независимо дали съм имала едно или много кратки пътувания. И мъж ми така го разбира Thinking
Иначе norah , аз съм тук от 3 години, право на паспорт ще имам след 6 месеца. Но според новия закон не се разрешава двойно гражданство. Ако намеря начин да ги убедя да ми разрешат, ще взема паспорт, иначе си оставам с българския.
И да roza66, мисля че беше точно norah с идеята за торбичките Joy
deata, и на мен много ми хареса Франция, но там е такъв национализъм че не е истина просто.
bob4enka , ми вие по добре направете едно пълномощно на майка ти, ще стане по бързо отколкото всеки път да вадите пасаван Laughing

# 154
  • София/Осло
deata, и на мен много ми хареса Франция, но там е такъв национализъм че не е истина просто.
E за това им свалям шапка  Wink

# 155
Съгласна донякъде Hug
Но.......да живееш там в тези условия.......

# 156
  • България
Върнах се ...
 Да,аз съм онази с торбите Joy Joy,но викам ,ако все пак от саита се натискат да опаковат Grinning,да опаковат пък,ако не аз или които и да е , можем да вземем 50 броя торби от магазин за игра4ки newsm78

По другата тема съм дотук Stop:казах каквото имам да казвам за Норвегия,не 6та воина ,нито да си разваляме отно6енията ,тук сме една 6епа хора,даи сега и да се изпокараме Mr. Green Joy Joy
Не приемам някои да псува нито едната ,нито другата държава,понеже имам кръвна връзка и с двете ,но някои не6та са просто факт.То4ка Peace
Аз съм винаги за истината,ако не вярвате идете да видете как се възму6тавам от бГ  в другата тема Twisted Evil
Боб4енка,не знам как е ,ние сме с два паспорта,извадих му по миналата година в БГ ,и двамата родители трябва6е да присъстват....но може и в Осло,да
Ркб,да не кажат сега ,4е не може двоино,та да го връ6там,аз имам понеже 2  Confused

# 157
  • София/Осло
Съгласна донякъде Hug
Но.......да живееш там в тези условия.......
Веднага бих отишла  Joy Joy..просто ми е в сърцето  Laughing

# 158
  • България
Ето ви потвърждение на моите думи,като 6те има да става,няма зна4ение къде си,както и не6то друго: Скандинавските държави ,благодарение на наплива на 4ужденци от кол и въже ,дето са се засилили насам е на път да стане "изгубеният раи":

http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1121643

# 159
  • България
Ако не съм пак в гре6ка Blush,би трябвало да имаме една рождени4ка днес Joy

nbirthday  newsm67  bigdance2

Момо,4естит рожден ден bouquet  bouquet  bouquet

# 160
  • София/Осло
брейй два пъти ми се появи съобщението...делвам го

# 161
  • София/Осло
Ейй да бее...браво норче ,зорко око си ти  Wink

newsm59МОМО, честит рожден ден newsm59  bigdance2

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 19:50 от deata

# 162
момо, честит рожден ден  ura  party023

# 163
  • Stavanger,Norway/ Varna
Момо, честити рожден ден, весело празнуване, много радости и здраве.   bouquet

Ркб значи мога от тук да и направя пълномощно. Ако ми кажеш къде се прави много ще съм ти благодарна   bouquet

# 164
  • България
Еи,да не заспахте,ехооо

Деатке,аз понеже отдавна мисля как да си сменя ника,4е да е по- близко до името ,направо мога да се прекръстя на "деси зоркото око" Joy

Ми аз така, като вляза във форума и ме се набива на о4и вси4ко,ина4е съм късогледа ,мога да мина отгоре някои, без да го позная на улицата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт