Информация за училище ЕСПА

• 89 045
  • 267
  •   1
Отговори
# 90
Родител с две деца, това, което пишете, много ме притеснява. Може ли да установим контакт, за да поговорим? Моля, пишете ми на лични, аз не мога да ви пиша, защото не сте регистриран.

# 91
Здравейте отново,
аз попаднах на този сайт случайно, търсейки ново училище за децата си. Позволих си да опиша проблема, защото видях колко ми бяха полезни конструктивните мнения за негативни неща по други частни училища. Не искам да притеснявам никой родител излишно, но това е реалността. Тази бомба със закъснител наречена депозит ( срещу който наистина протестирахме преди 3 години) избухна и помете хубавото училище. Даде излишна сигурност срещу текучество на ученици и затова с лека ръка се изпуснаха отлични преподаватели. Екип по английски , сработен и ефективен като стария, няма да има скоро.
Виновни сме всички родители, поддадохме се на натиска, повтаряхме си че алтернативите са малко, да не кажем никакви и сега си сърбаме попарата.
Съвсем логично след напускането на преподавателите миналата година, големият отлив на деца да дойде след тази. Септември бяхме в капан, платили вече, но сега не сме. Но всички си даваме сметка какво загубиха децата ни. И ние родителите също сме отговорни за причиненото им.

# 92
Скъпи родители на деца в "ЕСПА", след няколко публикации във форума, които ме притесняват, (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=238213.0)  ми хрумна следната идея. Искате ли да поискаме официална среща с г-жа Немцова и да поставим заедно въпросите си, за да потърсим отговори и решения. Така е най-добре и най-конструктивно, вместо да пишем из форумите. Предложете дата и ще се свържа с нея да поискаме среща заедно. Мислех да поискам лична среща, но нека да отидем заедно и да решим в крайна сметка въпроса, да си изясним проблема с текучеството, депозита, таксите и всички неща, които ни интересуват.

За мен е особено важен този въпрос, защото догодина Косето е в предучилищна, и трябва сериозно да мисля за начално, а освен това мисля и за най-малкия си син, който след година ще трябва да тръгва на детска. Моля, пишете склонни ли сте да направим такава обща среща или да действам самостоятелно.

# 93
Макар децата ми да не учат в ЕСПА и поради това да нямам лични отношения с училището следих с интерес темата за него. Смея да твърдя, че предложението на Stella Maria е не само логично, но и единствената реално съществуваща възможност за решение удовлетворяващо и двете страни.
Лично аз бих постъпила точно по този начин.
Сега вече ми стана и любопитно дали всички тези многобройни недоволни родители ще се опитат наистина да застанат лице в лице с проблема си \ ако той е такъв какъвто бе описан\ или ще се окажат поредния форумен фантом.
Успех на начинанието и ще е интересно за аудиторията да разкажете макар и съвсем в резюме състояла ли се е среща и стигнало ли се е до взаимноприемливи решения, защото доста хора се информират от форумите за състоянието както на частните така и на държавните училища.

# 94
Оооо, Дами, възстание в ЕСПА. Hug Hug Hug  Дойде пролетта и почваме да се пробуждаме. Сядам да шия байряка. Laughing
Но да си призная, повече ме сърбят ръцете да се кандидатирам за ковчежник на метежа. Особенно ако целта ще са ония гаранционни таксички от хиляда и кусур евра на дете. Предлагам да ги вземем и да ударим една първа копка на строежа на новото училище. Може и за учителите да заделим по нещо, че както е тръгнало и на просия за даскали ще тръгнем. Laughing
Майтапа на страна, но чашата на търпението ми преля. Няма да отида на разговор със собственичката защото:

1. Това няма да върне избягалите учители
 Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry Cry
2.Ще чуя отново красиви обещания и нищо няма да се промени
3.Няма да сменя комерсиалното мислене на собственичката и ще продължат да ми искат пари за щяло и нещяло.

Искам да чуя една сума равностойна на образованието на сина ми за една учебна година, с вклучени консумативи, екскурзии, и всички екстри и като я платя да се приклучи.  Crossing Arms Crossing ArmsЩе се вместват в планираното. На вас някой сменя ли ви бюджета за годината когато ви се прииска да я карате в офиса по на широко?

Аз моя го изучих, сега кандидатстваме и си тръгвам от ЕСПА, но не е там въпроса. Ще ми се утре да си спомням едно добро училище , а не добре изграден механизъм за събиране на пари.
 И едно конкретно питане. За новата 2008 имаше търг и всички си купихме картините на децата си по поне 50 лева. 250 деца правят 12500 лева. Уж всичко беше за новото училище. Искам да се включат ония верни защитници на Немцова и да ми обяснят как се сабират така пари и къде потъват. newsm78 И моля не ми отговаряйте, че ще се отчетете, минаха година и три месеца оттогава, имахте време. Напоследък прокуратурата се самосезира за какво ли не, дано намине и към нас.

# 95
"родител с две деца в ЕСПА"-много ти благодаря за конкретното мнение - това вече е нещо, което си струва да се обсъди и ме кара сериозно да се замисля.  Текучеството е проблем за повечето държавни училище, но в частните би трябвало учителите да са мотивирани добре, за да останат. Ако директорката не разбира, че учителите са най-големият актив на едно училище, то това е за сметка на децата и в последствие на самата нея.

Благодаря още веднъж за споделеното мнение

# 96
Stella Maria, явно сега за първи път се сблъскваш с каквито и да е негативни мнения за Еспа и разбираш, че те може би имат някакво основание.  hahaha Не мисля, че идеята за директна среща със собственичката е толкова добра. Така ще стане ясно точно кои родители са писали във форума, а техните деца са в училището. Мисля, че това може да се превърне в повод за специално, по-скоро негативно отношение към тях, а все още учебната година не е свършила. Децата на тази възраст са много уязвими и не трябва да има риск те да станат жертва на евентуални училищни неуредици.

Колкото до г-жа Немцова - аз съм убедена, че подчинените й имат поглед върху това, което се пише във форума. Така че, ако тя иска да вземе мерки, може да го направи и без да се среща лично с конкретни родители. Тя трбва да има инициативата да движи проблемите, а не да чака някой да я уведоми. Българската държава плаща около 1200 лева на дете в държавната обраователна система. Еспа е частно училище с доста по-високи такси, доколкото разбирам, и не би трябвало родителите да "тичат" след собственичката, за да дискутират проблемите.

# 97
Здравейте, пише един от новопостъпилите учители в ЕСПА. Аз не бих могла да коментирам финансовите параметри в ЕСПА, но мога да изразя мнението си относно обучението и чисто човешкото взаимоотношение учител - дете. Идвам от държавно училище, а и в друго частно работих... Това, което ме накара да започна работа в ЕСПА е ценностната система на институцията и качествата на вашите, наши талантливи деца. А ето и някои от задължителните правила за всички учители в ЕСПА:
Децата никога не остават сами, без учител и това е  първото и основно правило, което научих в ЕСПА (в други училища не е така и резултатите се виждат и с просто око).
 Агресията (основният проблем в целия заобикалящ ни свят) тук  не съществува, защото децата се възпитават в добрина, състрадание, благородна амбиция, постигане на високи резултати - и цялата им енергия е насочена натам.
Качеството на обучението се постига със сериозен контрол от страна на методическите ни ръководители, а дори и от самата Директорката. Постоянно ни се дава възможност, като учители, да се развиваме, да се обогатяваме и да повишаваме квалификацията си.
Аз всеки ден прекрачвам прага на ЕСПА щастлива, защото зная, че ще ме посрещнат моите деца, готови да се потопят в света на знаието, на доброто, на творчеството, на спорта.
Мили родители, искам да ви благодаря, че ми давате възможност да бъда част от света и живота на вашите, наши деца, като продължавате да гласувате доверие на ЕСПА, въпреки всичко, което се говори тук, на страниците на този форум.
БЛАГОДАРЯ ВИ!  bouquet

# 98
След тази среща, която ще направите с Г-жа Немцова, няма да се учудя ако детето ви бъде намразено и от отличникът на класа успехът му да спадне драстично... Г-жа Немцова обича тези, които си мълчат и не и правят проблеми...  Confused Confused Confused

# 99
Здравейте, пише един от новопостъпилите учители в ЕСПА. Аз не бих могла да коментирам финансовите параметри в ЕСПА, но мога да изразя мнението си относно обучението и чисто човешкото взаимоотношение учител - дете. Идвам от държавно училище, а и в друго частно работих... Това, което ме накара да започна работа в ЕСПА е ценностната система на институцията и качествата на вашите, наши талантливи деца. А ето и някои от задължителните правила за всички учители в ЕСПА:
Децата никога не остават сами, без учител и това е  първото и основно правило, което научих в ЕСПА (в други училища не е така и резултатите се виждат и с просто око).
 Агресията (основният проблем в целия заобикалящ ни свят) тук  не съществува, защото децата се възпитават в добрина, състрадание, благородна амбиция, постигане на високи резултати - и цялата им енергия е насочена натам.
Качеството на обучението се постига със сериозен контрол от страна на методическите ни ръководители, а дори и от самата Директорката. Постоянно ни се дава възможност, като учители, да се развиваме, да се обогатяваме и да повишаваме квалификацията си.
Аз всеки ден прекрачвам прага на ЕСПА щастлива, защото зная, че ще ме посрещнат моите деца, готови да се потопят в света на знаието, на доброто, на творчеството, на спорта.
Мили родители, искам да ви благодаря, че ми давате възможност да бъда част от света и живота на вашите, наши деца, като продължавате да гласувате доверие на ЕСПА, въпреки всичко, което се говори тук, на страниците на този форум.
БЛАГОДАРЯ ВИ!  bouquet
Де да беше така...  Joy Joy Joy

# 100
Стига вече с тези разправии!

Като имате проблеми или критики към училището си - разрешете ги с училището си. Особено тези мами, които имат деца в това училище и пишат по форумите колко са недоволни - не ви прави чест! Вие като родители също сте част от училището и е абсолютно некоректно да изнасяте 'кухненските си неща' на всеослушание.

Наистина - вече се превръща в някакви персонални обиди, кой какво казал и направил - махленска история. Аз лично нямам познати, чиито деца учат в това училище - моите деца са по-големи. Но цялата тази история ми прилича на (няколко човека решили да "провалят" училището - и даваааай да пишем по форумите).

Разбира се, частните училища могат да имат много "врагове" - а) учители и персонал, които са напуснали, б) конкурентни училища, в) родители, чиито деца вече не учат там, г) родители, чиито деца все още учат там. Това не се отнася само за училище Еспа - според мен всички частни училища на всякъде по света се сблъскват с такива ситуации.

Това, което определено ме дразни са тези нерегистрирани никове, които почти всеки ден се логват (без значение от къде) и решават отново да избълват злоба и ниска култура. Това не се случва за първи, нито за последен път. И предишни години е имало подобни изцепки с други частни училища, тази година е Еспа, следващата година ще бъде някое друго училище.

Вместо да се правите на обидени, изненадани, и възмутени - използвайте времето и енергията си за нещо полезно за децата си - нарисувайте картина заедно, посетете филм, говорете, забавлявайте се. Времето прекарано във форума и описването на "тежки ситуации" можете да прекарате с децата си и любимите хора. Надявам се, че ще се замислите малко и ще си дадете сметка в каква махленска драма се превръща това.  

# 101
Ако някой от вас се надява на ползотворна среща с Немцова. по добре да  си го избие от главата.От опит ви казвам,че това не е възможно,по простата причина, че Немцова не може да събеседва нормално а само да командва и да налага собственото си мнение.Ако някой не е съгласен с нея, то той е обявен за враг номер 1,2,3,4.... и т.н.Опити за такива срещи са правени вече, но уви те са безрезултатни, защото "любимата ни госпожа Немцова" цели разединение на родители,учители и деца а не обединение.Обръщам се към учителката ,която е писала по горе:Моите почитания и преклон пред избора ви на професия на Вас и  на всеки един друг учител.Но мила госпожо точно в случая с ЕСПА, мисля че грешите-да не говорим за примера за един по мирен свят в училището, Кой по точно мирен свят -  този с наказанията,или този с непрекъснатите обвинения на деца,или този с вечните истерии и крясъци на учители и директорки,или този с вечните интриги и много още други?!А може би този с удрянето на шамари!Кой по точно???И нека нещо да поясня:Идеята за обучение на ЕСПА е много добра и прекрасна,но тя просто е управлявана от неправилният човек.Доколкото знам идеята не е и на Немцова.Така че мили мами търсете  откровението в очите и не си навивайте на пръста ,че ЕСПА е някакво незаменимо училище.За съжаление отвън изглежда прекрасно, а като влезеш вътре се оказва че е захарна къщичка.

# 102
Добре, благодаря ви за изказванията, внимателно прочетох всичко. Аз все пак съм доволна от отношението към моя син и поне в детската градина за мен няма проблеми. Но тъй като съм обезпокоена от изказванията на много родители за училището, все пак ще поискам такава среща и ще помоля да ми отговорят на въпросите, които обсъдихте тук, а най-вече за текучеството на персонала в училището и за нивото на образованието, също за таксите и как ще се увеличават и тн. Ако някой родител има желание и интерес, можем заедно да отидем, нека ми пише на лични. Ако не, обещавам да споделя какво сме си говорили с г-жа Немцова, която ми се стори много любезна (на единствената ни лична среща, така че не си мислете, че сме някакви близки приятелки или съм й верна защитничка, както някой намекна, това са пълни нелепости, не съм от вчера във форума и доста хора ме познават и лично Simple Smile)

Нека потърсим някакво решение или обяснение на проблема, пак повтарям, не знам как е в класовете, но в ДГ синът ми е много щастлив, а това не ни е първата частна градина, която пробваме, тоест, имаме някакъв поглед към нещата.  Давам ви две седмици за контакт с мен на лични и после ще уговоря въпросната среща.

# 103
Мили родители на "Еспарчета"!
Форумът е нещо действително полезно за хора, които могат да анализират споделената инфомация, и да си дадат ясна сметка за достоверността на посочените доводи и обвинения.
...
Без да се натрапвам, предлагам моите.
...
Нека да започна със загрижената майка, която иска отмяна на забраната за носенето на GSM. - "Мила майко, носенето им ще бъде още един повод за парадиране на материализма, насаден като нездрава ценност у децата ни, не само в ЕСПА. От друга страна, едва ли може да се доверим на малките ученици, че апаратите ще бъдат отговорно изключвани преди началото на часа, след като самите родители не го правят по време на съвместни мероприятия. (Била съм свидител на това.)
....
Коментарът за предлаганата нискокачествена храна е  несъстоятелен. Може би всички ще бъдат щастливи, и доволно нахранени, ако се въведе американски стил  хранене.
....
По повод напускането на учители -  Не виждам притеснение в това, че човек сменя работното си място. Учудва ме факта, че учителите са напуснали на стаден принцип, сякаш всички, в един миг са получили прозрение за "несправедливостта" в ЕСПА.
...
Какво да кажем за настоящия учителски екип? - отидете и станете свидетели на тяхната работа. Влезте в час, разговаряте с тях, отчетете факта, че зад безкрайните инициативи, предлагани от ЕСПА , за духовно израстване на Вашите деца се крият преподователи, изморени и удовлетворени от резултатите, които не се случват мигновенно. А по отношение на тяхното заплащане - винаги има какво да се желае, както това се отнася може би и за вашите служители и работници.
...
А има ли проблеми в ЕСПА? Има, както навякъде, за да  се отчита развитие при тяхното разрешаване.
Моето виждане е, че един проблем съществува в ЕСПА и това са безкрайните и разнообразни инициативи, които не само учениците не могат да възприемат и анализират, но и техните родители и учители.  Амбициозна програма, насочена за изграждане на добродетели, познания, развиване на разнообразни способности, индивидуално отчетени, отговорни хора, със прекрасен стил  в общуването, културни и възпитани хора.
Това може да бъде реализирано само тогава, когато има избирателност за учениците от ЕСПА, т.е не всеки може да има привилегията да бъде част от ЕСПА. Някои деца трябва да бъдат помолени да напуснат ЕСПА.
...
Поздравявам родителите за избора, децата им да бъдат част от ЕСПА. Помагайте на учителите, уважавайте ги.
Нека се опитаме да възпитаме в тях първо духовни ценности, и след това да ги превърнем в способните бъдещи мениджъри. Нека да върнем детските им разговори, а не да ставаме свидетели на разговори за предстоящите търгове и сделки на родителите им.
...
 Аз съм преподавател в ЕСПА.
Обичам работата си. Възхищавам се на голяма част от децата, и амбициозните им родители. Харесвам г-жа Немцова и нейния стил на управление. Отчетете дори нейната маниакална загриженост за децата, което понякога  води до стресови ситуации за преподавателите. Вашите деца не са по-различни, те са като всички останали. Те могат да се контузят, да паднат, да се сбият - за това учителите, не трябва да бъдат карани, да се чувстват виновни.
За да се финализира случая ЕСПА, ви предлагам , родители, срещнете се с г-жа Немцова и разговаряйте. Какви са тези страхове, за отмъщение от учители .... - смешно!!! В кое време живеем, спрете да демонстрирате позиция на слабия и страхливия. Покажете се или спрете, защото може би, не си давате сметка, че проблемите се крият в самите вас.
Благодаря Ви!

# 104
Добре са ви обработили! Освен ако не сте самата директорка или някой от близкото обкръжение!!!Заради такива като вас страдат деца и родители!!!Трагично е !!!

Общи условия

Активация на акаунт