Канада - 19

• 26 356
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
  • Калгари, Канада
Вери , честита бременност! bouquet
Ако решиш да ползваш крема за целулита - пиши какво е станало. На мен ми го донесоха, ама планираме бебето да го правим догодина, тъй че си го пазя. Иначе ползвах на ThymeMaternity по време на бременността и нямах проблем до раждането, но после го спрях и се нацепих по краката. Давам си сметка, че трябваше поне още няколко месеца да го ползвам  след раждането. Ама минало вече ....

# 256
Здравейте мами! Моля, помогнете ми как да се справя с адаптацията на синът ми на Канадска земя! Ние сме от скоро в Монреал, но детето ми се чуства много самотно, взехме си коте, но това не помага. Пробвахме и с градина - ходи няколко дена , но се травмира много поради езиковата изолация  и поради това, че се отделя от мама. Освен това още от самолета лепна нещо и не е спрял да боледува, вече сме на изчерпване на лекарствата от БГ. Много трудно се оказа имиграцията за нашето слънчице. За сега решихме да не ходи на градина докато научи достатъчно думи. А той милия почти всеки ден ми повтаря, че не му харесва тук. Моля ви посъветвайте ме как да преодолеем този период. Къде мога да го водя, да се разнообразява, да поиграе, да контактува с други деца. Дали единтвения вариант е градината и на улицата, където няма деца. Благодаря ви предварително! Надявам се, че ще ми помогнете!     

# 257
Вери , честита бременност! bouquet
Ако решиш да ползваш крема за целулита - пиши какво е станало.
Simple Smile
Засега не ми се купува, не ми се дават 100 кинта, нали толкова беше? Или трябва да следя промоция, ако има. Засега се мацотя с Джонсън гел, бая мазен. Знам, че със зехтин е най-здравословно, но не ми се занимава, ако съм честна, голяма хамалогия ми се струва. Може после и на крема, който ти си ползвала да се спра. С Маги си се понацепих, но не съм се мазала редовно с какъвто и да е крем, к'во да правя като съм мързелива в това ошение. Simple Smile
teta beta, за съжаление не мога да помогна, аз съм от скорошните мамета тук. Просто имам късмет с дъщеря ми в това отношение, абсолютен непукист, а и е много контактна. В началото като ходехме по градините да я запишем, ревеше, искаше да остава при децата, не й се тръгваше. Мое мнение, но градината е по-добрата среда за свикване с езика. Нямаш ли възможност един ден да изкараш с него в градината, макар и половин ден? Имам позната, която така процедира. Или пък в началото да кара само няколко часа в там.

# 258
Здравейте мами! Моля, помогнете ми как да се справя с адаптацията на синът ми на Канадска земя!

Аз нямам опит, защото моята дъщеря е родена тук, но като за начало може би е добре да го събираш с български дечица- да си играят с игри, да гледат тв. Всички бг деца, които ходят на градина, като се съберат заедно говорят на другия език предимно, така може да се адаптира по-лесно на българо- френски.
Успех, дечицата по принцип бързо свикват, не се тревожи!  Grinning

# 259
Връщаме се от гости в Монреал и за мой най-голям ужас Ирина не иска да спи като хората вече. МРсК, Росист и останалите с бебта на по 4-5 месеца - кажете как ги приспивате? Направо се чудя какво да правя. Иска да заспива на цицата само, а пък това вече не ме урежда, защото не може да заспи и иска да суче по 1 час  Shocked . С дундуркане става, но отнема часове и отделно като я оставя и се събужда. Като я оставя полузаспала и почват неистови ревове...  #Crazy Кажете при вас каква е хавата.
Ох, Еми, ако знаеш колко ми е позната тази история. Кърмех, носех на ръце по час, люлях в количката и когато благоволеше да заспи, се будеше след един час с рев и така  на всеки 15 мин., половин час или един час до сутринта. Всичко приключи, когато му изби и последният зъб на 2 г. и 3 м. Тогава разбрах след две години какво е да спиш нормално през нощта. Твоето бебе навлиза точно в периода на избиване на зъбките и май ще трябва да се въоръжиш с търпение. Успех!!!
Здравейте мами! Моля, помогнете ми как да се справя с адаптацията на синът ми на Канадска земя! Ние сме от скоро в Монреал, но детето ми се чуства много самотно, взехме си коте, но това не помага. Пробвахме и с градина - ходи няколко дена , но се травмира много поради езиковата изолация  и поради това, че се отделя от мама. Освен това още от самолета лепна нещо и не е спрял да боледува, вече сме на изчерпване на лекарствата от БГ. Много трудно се оказа имиграцията за нашето слънчице. За сега решихме да не ходи на градина докато научи достатъчно думи. А той милия почти всеки ден ми повтаря, че не му харесва тук. Моля ви посъветвайте ме как да преодолеем този период. Къде мога да го водя, да се разнообразява, да поиграе, да контактува с други деца. Дали единтвения вариант е градината и на улицата, където няма деца. Благодаря ви предварително! Надявам се, че ще ми помогнете!     
Teta beta, представям си какво ти е. Но според мен вината за травмирането на детето е на учителките, които явно нищо не се направили да го приобщят. Моето дете е родено тук и преди три месеца тръгна на детска градина. Плака само два дни и до ден днешен ходи с удоволствие. Три седмици след началото учителката започна всеки божи ден да ми мрънка, че детето  не разбира английски и не говори (при положение, че предварително бях предопредила, че знае само български). Интересно как за три седмици се проговаря английски. Тя толкова ми опяваше на главата, че бях останала с впечатление, че иска едва ли не Шекспир в оригинал да рецитира. Търпях, търпях и тъкмо бях решила да говоря и с нея , и с директорката, когато дойде още една учителка. Жената веднага беше разбрала, че детето говори само български. Обърна му специално внимание и след една седмица Алекс започна да говори думички на английски и да пее две, три песнички. Благодарение на тази жена Алекс  след три месеца разбира всичко и говори на английски. Най-добре говори с учителките.
За другите неща не знам какво да ти кажа. В момента на него му липсва всичко.

# 260
  • Vaudreuil Canada
Здравейте мами! Моля, помогнете ми как да се справя с адаптацията на синът ми на Канадска земя!
Не знам дали ще помогне много но ми се сещам че в повечето търговски центрове покрай Коледа е много украсено има Дядо Коледа, джуджета и други от сорта, понякога карат и разни малки животинки - агънца, патета, зайчета, пиленца - май им казват ферма - децата много им се радват.
Друго, което ми хрумва е, че по библиотеките има разни сбирки за деца с четене на приказки.
И още нещо - Българското училище - поне ще се запознаете с други родители и деца.
Ако можете (финансово) запишете го да спортува нещо - пак с деца ще се среща. Купете кънки за лед - има много ледени пързалки -по спортните зали - така наречените арени, много поляни заледяват за пързаляне, дори в търговски център има пързалка - пика на тези занятия е точно зимната ваканция.

# 261
  • Калгари, Канада
Вери извинявам се, крема е за стрий Joy /все пак ти си ме разбрала де Peace/ 60 лева ми казаха, че е. Този дето аз ползвах беше много приятен. 25 долара от техния си магазин, имат промоция 3 броя за 50 долара. Аз си мазах краката и корема всяка вечер. На корема нищо ми няма, само на краката - сега като го гледам, не ми се струва много нацепеното. Ама все пак ще пробвам с крема на Гернетик по натам, така и така вече го имам.
Само да уточня /поради моята грешка горе/, че по време на бременност не е добре да се мажете за целулит.
А иначе аз ползвах и крема за уморени крака на ThymeMaternity /тогава работех и бях на крак доста време, та ме боляха всяка вечер/ - от него съм доволна много.

teta beta има разни занимания за майки и деца, ще ходите заедно. Има музикални - с песнички и инструменти, има за рисуване, за плуване, има и просто часове за игра с пързалки, топки и разни подобни. Обикновено има около 10 майки с децата си и класовете са за определената възраст на детето, тъй че ще е с връстниците си. В Калгари имаме Gymboree classes, Creativekids classes и доста други. Не знам дали ги има и при теб, може да се поровиш в нета. Заниманията са обикновено по веднъж в седмицата за 10 седмици и могат да са от 30 мин до 1 час
Може да се регистрираш в babyzone.com, от там всеки месец ми пращат какви събития има в моя град /понякога са безплатни събирания за родители и деца, понякога са платени/. Предполагам, че в техния сайт има информация и за това какви сбирки има за майки и деца.
Може да се запишеш в библиотеката - там има "приказки за деца" и "музика за деца", които са безплатни за членове на библиотеката. Пак са по около 10-тина участващите, тъй че трябва да се записваш отрано. Освен това може да му взимаш дискове с песни, филмчета и книжки.
В твоя квартал може да провериш към църквите, също организират сбирки и не е задължително да си към тази църква вярващ /поне така са ми казвали/. Може и на телефон справки да питаш за такива събития. А и в близкия ти салон за фитнес , ако имаш такъв с трениране, басейн и повече неща в сградата, винаги има по нещо за децата.
Ако ти се иска да ходи на детска, добра идея е да ходиш с него в началото, както  Вери ти е писала, но все пак веднъж оставиш ли го само там, трябва да си достатъчно устойчива да издържиш първия месец и да го водиш и взимаш по едно и също време горе долу /че моя сладур за го взимах понякога и на обяд, че ми тежеше без него и все си го представях, че реве, но веднъж като го започнах в определени часове и след седмица, две спря и сутрин да реве/. Лелките обикновено отделят повече внимание, като им обясниш, че не знае езика и му е трудно. А и може да се информираш от тях за всеки ден - какво е правил, как се е държал, всичко. Тук отговарят на въпросите ти и не трябва да те е страх да питаш. А езика най-лесно ще го научи в детската, казват за по малко от 4 месеца започвали да говорят повече от теб Laughing
Ако обаче не се чуства добре  не мисля, че детската е добра идея за зимата. Там едно дете да е болно и заразява всички, та ако не сте съвсем здрави ще сте доста податливи.
А твоето дете да не е болно от носталгия?
/аз веднъж заради едно гадже, с което не исках да се разделям, като отидох на село за два дни - вдигнах температура, получих главоболие и два дни лежах, а като се върнах, все едно нищо не ми е било. Странна работа, мислех си че ще умирам тогава, не можех да проумея как така ще съм без него цели два дни - детски истории/

Успех с детенцето!  Peace

Извинявам се за дългия пост, ама мъжа ми се качи на другия компютър, а бебето спи. Grinning

# 262
  • Калгари, Канада
Сега виждам, че повтарям  shemet_neveroiaten за библиотеките и  Mama Desislava има горчив опит от детските градини /така е като пиша дълго и не чета каквото излиза по бързо/
Все пак ти си познаваш детето и ще намериш нещо подходящо.

# 263
  • Canada
Еми, относно заспиването да ти отговоря. Аз бих искала да го науча да заспива сам, засега - без особен успех.   Simple Smile
Ирина сама ли спи в стая или е при вас? Ние все още сме заедно и преди около месец махнахме едната преграда на легълцето и го долепихме до нашето легло - стана нещо като продължение на спалнята. Започнах винаги да оставям Раян на неговото легло и той като че ли свикна. Лежах с него докато заспи. Понякога четейки книга, понякога - пеейки. Той обича да спи обърнат на една страна и като заспива е винаги към мен. После си се обръща и на другата, когато реши. От около седмица обаче се обръща сам от гръб по корем и се наложи да върнем преградата. Сега се гледаме през решетките  Simple Smile и аз си провирам ръката да го милвам или държа за ръчичките, като е обърнат към мен. Понякога заспива лежейки, понякога се налага носене, но гледам да го вземам за носене в последната фаза за около 2-3 до 5 мин.
Прави ми впечатление, че през деня не може да заспива сам. Ирина как заспива денем?

teta beta, да добавя, че може да проверяваш за занимания и тук: http://montrealfamilies.ca/
и по-конкретно: http://montrealfamilies.ca/calendar_parent.htm
Аз досега само списанието бях разглеждала, сега с твоя проблем се сетих, че има и сайт. От бързия прегед, който му направих, оставам с впечатлението, чи има доста полезна информация. Бърза адаптация ви желая!

Поздрави на новите бременелки   bouquet и всички с поводи за празнуване!

# 264
  • Canada
Продължавам да разглеждам горепосочения сайт и ето на какво попаднах - систематизирана информация за места за кърмене в и около Монтреал:

1. Carrefour Angrignon
Private room in washroom area
(ask for key at information desk)
2. Carrefour Laval
Private rooms in section between Mexx & B-2
3. Centre Rockland
Family room near washrooms in food court.
4. Fairview Pointe Claire
Room on 2nd floor of Sears and bathroom in food court
5. Place Montreal Trust
Private room on first floor near food court and washroom area
6. Place Vertu
Family bathroom and private area to breastfeed
7. Promenades St. Bruno
Private rooms by information desk next to Zellers

Аз съм пробвала само номер 4 в Sears, няколко пъти  Simple Smile

# 265
Благодаря ви за бързите и полезни отговори! Остава да започна да ровя и питам навсякъде. Точно от такава информация имах нужда.

# 266
  • Vaudreuil Canada
MrsK аз имах някъде малка книжка с местата за кърмене преповиване или фемили тоалетни ама не мога да я намеря - не че ми трябва де Simple Smile след като в БГ го кърмих къде ли не вече не се задълбочавам - сядам в колата на паркинга и действам - няма да седи гладно я ...

# 267
  • Canada
И аз го кърмех в колата като беше по-топло, но вече не ми е удобно. А за смяна на дайпер пък да не говоря.  Simple Smile

# 268
Вери извинявам се, крема е за стрий Joy /все пак ти си ме разбрала де Peace/ 60 лева ми казаха, че е.
Дааа, аз разбрах, че за него говориш. От Бг няма кой да му го прати, не искам да ангажирам никой. А тук, в нета де, го гледах за 100 $.

# 269
Еми, относно заспиването да ти отговоря. Аз бих искала да го науча да заспива сам, засега - без особен успех.   Simple Smile
Ирина сама ли спи в стая или е при вас? Ирина как заспива денем?
Спи при нас в нашата стая, че и при мен в моито легло даже  ooooh! . Някои вечери е много добре, заспива докато яде и само я премествам в леглото и. Обаче друг път се носиме на ръце, дундуркаме и прочие.. Ще почвам да пробвам с low-cry метода - да я оставям за по 5 минутки да реве в нейното легло и после да я взимам успокоявам и като е полу-заспала да я слагам обратно в нейното си легло.. но ще трябва да е в случайте когато не успее да заспи докато яде..

През деня нямам никакви грижи. Заспива като под часовник в 12 - 12:30, докато обядва или в car seat-a като излизам да напазарувам.  Не знам дали е полезна тая информация някак..

Общи условия

Активация на акаунт