Тайната на дългата и здрава коса-17

• 40 311
  • 479
  •   1
Отговори
# 75
Гентамицина преди време си спомням, че ми го препоръчваха за акне и имаше ефект. Но за косата  Shocked мисля че не е препоръчително  Naughty

# 76
  • На небето
Аааа, то онова беше Геритамин!Извинете ме! Embarassed
Редактирах се... Blush Banghead

Мацката, вече каза, че се с объркала, не става дума за Гентамицин, а за Геритамин.  ooooh!

# 77
Браво dessy_g, поздравления за косичката. Хумата е нещо страхотно не само за нея  Peace
А ти какво количество хума сложи в маската, защото съм забелязала, че тя силно поема всичко мазно. Явно трябва доста да се сложи, за да има количество, по-голямо от бебешки юмрук  Laughing Иначе останалото ти е по оригиналната маска, нали така?

# 78

Мацката, вече каза, че се с объркала, не става дума за Гентамицин, а за Геритамин.  ooooh!

Това не е мацката,която задава въпроса!  Laughing

# 79
Да, това беше Краси  Joy

# 80

Цитат на: Анелия 85
количество, по-голямо от бебешки юмрук 

Какво ще рече колкото бебешки юмрук?! Shocked

# 81
Сложих около 2с.л. хума и добавих толкова оцет и вода... След това добавих стимуланта на Икаров, тривитаминол, мас и алкохол. Честно казано доста трудно се смесиха съставките, защото разтопих маста малко повече от необходимото. Получи се доста като количество...

# 82
Мерси,Dessy! Hug Аз понеже още експериментирам може и да опитам твоя вариант плюс изплакване с хума и след маската.

Krasi, това си беше шегичка  Wink исках да кажа, че толкова малко се получава като количество, че почти може да се сравни с един бебешки юмрук и понеже почти всички сте мами, така ми хрумна да е бебешко   bouquet

# 83
  • На небето

Това не е мацката,която задава въпроса!  Laughing

Ама и аз чета между редовете, понеже не съм влизала отдавна и погледнах само последната страница.  ooooh!

# 84
Anelia85, защо не пробваш оригиналната маска от първия пост, но вместо мас сложи някое от маслата на Икаров. Имаш ли вече някаква основа? newsm78

# 85
Днес ми е ден за маска. Преди няколко дни се боядисах обаче и няма да слагам оцет или лимонов сок, страх ме е да не ми падне боята.

# 86
Такааа - снабдих се с масла, чакам да ми донесат тривитаминола /колко бъзици отнесох от мъжа ми, като нарочно му обясних, че е за овце.../. Смятам да спретна такава комбинация :
2 с.л. тривитаминол
1 с.л. бадемово масло
1 с.л. масло от пшеничен зародиш
1 с.л. масло от шеа/карите
1 с.л. коняк
1 с.л. лимонов сок
Подходяща ли е,  не се ли припокриват маслата, алкохола за по-лесно отмиване ли е, лим. сок  за блясък ли е? Да добавя ли още нещо, или да  спестя нещо от гореизброените? И дали да сложа и мед? Уточнявам, че имам нужда предимно от заздравяване - почна да ми капе косата от 2 месеца. Иначе е гъста, чуплива, до средата на гърба ми. Много е третирана /боядисвана/, но нямах проблеми досега. Ако на някой не му е много досадно, моля за отговор!

# 87
Лично аз бих започнала само с Тривитаминол, бадемово масло и лимонов сок. PeaceПосле бих добавяла. Flutter
Газ не смяташ да слагаш, така ли? newsm78

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 13:21 от красим

# 88
Иначе е гъста, чуплива, до средата на гърба ми. Много е третирана /боядисвана/, но нямах проблеми досега. Ако на някой не му е много досадно, моля за отговор!
Съставките ти са добри, но май няма да ти стигнат за покриване на цялата коса. Поне на мен понякога не ми стигат и се налага да дозабърквам Tired
Алкохолът е за загряване на скалпа и по- лесно усвояване на съставките.
Лимоновия сок е вместо оцет - за по- лесно измиване на мазнината и по - добро емулгиране на всички съставки. Hug

# 89
Krasi, ами основата ми е Тривитаминола, мед, хума и малко газ. Другото вече го експериментирам май още.. маста, видовете масла, аспирина и т.н.

Със сигурност обаче мисля да направя като Зизи - хума в и след маската  Peace

Само искам да не ми е хубава единствено през първия ден  #Cussing out и дано експериментирам всеки път по-успешно от предния, докато накрая открия "златната" комбинация.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт