Тайната на дългата и здрава коса-17

• 40 316
  • 479
  •   1
Отговори
# 90

Цитат на: Anelia85
основата ми е Тривитаминола, мед, хума и малко газ. 
Тогава към тези съставки добави само някакво масло. Ама вместо мас. Да пробваш де. Wink

Аз най-накрая си оправих косата, smile3544 ама ми отиде половин шишенце минерално олио.Та вече ще си слагам маската там, за по-лесно нанасяне.
Зизи, маслото  от ши смятам да го затоплям малко, иначе половината ме остава по пръстите.А и Мис Бу правела така, ама в рецепта за крем.Е тя в микровелето, аз пък на водна баня...

# 91
Зизи, маслото  от ши смятам да го затоплям малко, иначе половината ме остава по пръстите.А и Мис Бу правела така, ама в рецепта за крем.Е тя в микровелето, аз пък на водна баня...
То инак е голяма цапаница. (Не съм ли споменала за затоплянето newsm78 Hug)

# 92
Цитат на: zizi top
То инак е голяма цапаница. (Не съм ли споменала за затоплянето newsm78 Hug)

smile3516 newsm66
Това  Hug не ще те спаси!

# 93
Лично аз бих започнала само с Тривитаминол, бадемово масло и лимонов сок. PeaceПосле бих добавяла. Flutter
Газ не смяташ да слагаш, така ли? newsm78
Ако този въпрос е към мен -тц, газ не ми се помирисва! Преди години пробвах веднъж подобна маска /без тривитаминола/ - 2 месеца ходих като газена лампа....Във фризьорския салон слагаха маски, като ме видеха ...Най-вероятно съм прекалила тогава с газта, но още ми държи влага. А и с този горчив опит не пробвах и друга домашна маска.
Съставките ти са добри, но май няма да ти стигнат за покриване на цялата коса. Поне на мен понякога не ми стигат и се налага да дозабърквам Tired
Алкохолът е за загряване на скалпа и по- лесно усвояване на съставките.
Лимоновия сок е вместо оцет - за по- лесно измиване на мазнината и по - добро емулгиране на всички съставки. Hug

Ами да увелича количеството пропорционално, или да сложа още нещо? Кисело мляко?

# 94
  • София
Аз пък сега седя намазана с едно олио от маслина, което се загрява преди нанасянето, на Ейвън. Да видим какво ще стане. За пръв път го ползвам.

# 95
Ами да увелича количеството пропорционално, или да сложа още нещо? Кисело мляко? 
Да. Ако искаш направи една маска без, а после ще сложиш И кисело мляко Peace

# 96
Цитат на: Гретел
газ не ми се помирисва! ...Най-вероятно съм прекалила тогава с газта,

Аз слагам 1 ч.л. газ, но слагам и една ампула Ревалид. Тушира миризмата много добре, пък и е против косопад. Може и с някое ароматно масло да пробваш. Вчера една дама писа за масло от жасмин...Ама както си решиш де. Hug

Ако от първият път сложиш много неща и после резултата не е такъв, какъвто си очаквала, няма да знаеш коя от съставките е причината.

Зизи, к`ви са тез` гащи, дето ги вееш?!Мхахаха....

# 97
Благодаря за отговорите на zizi  и красим. Т'ва за Ревалид-а е хитро, ама аз съм сериозно уплашена !! Laughing
Цитат
Ако от първият път сложиш много неща и после резултата не е такъв, какъвто си очаквала, няма да знаеш коя от съставките е причината.
И това звучи логично, но не вярвам от нещо от изброените да почне да ми пада повече косата. Иначе не търся друг по-конкретен резултат. Така, или иначе ще чакам - мъжа ми сега ми каза, че нямало тривитаминол. Чичкото във ветеринарната казал: "За косата на жената ли? Брее, к'во им стана на тия женоря - полудяха - зареждам го вече и поръчки... "  Laughing Laughing

# 98
Май в миналата тема беше, Зизи беше споменала, че си слага лавандулово масло и имало страхотна миризма. Аз като прилежен ученик опитах и резултатът е - ухаех на лавандула  Flutter така че слагайте него, за туширане на газта или както Краси - Ревалид.

Ами добре, Краси - по твоето предложение да направя маската с Тривитаминол, мед, хума, оцет, ракия, газ и някакво масло ... май така ще стане  Peace

Сега отивам да се снабдя с хума, защото предната свърши  Peace

# 99
не вярвам от нещо от изброените да почне да ми пада повече косата.

Имах предвид да се омазнява по-бързо, или да стане прекалено суха.
А газта, ако е с изтекъл срок на годност, мирише по-малко.
Ти при злополучния си опит колко беше сложила? Flutter

Серпентина, какво стана с олиото от маслина?Резултатите добри ли са? FlutterЧе имам една маска с нещо си от маслина, орифлеймска...

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 15:27 от красим

# 100
[Ти при злополучния си опит колко беше сложила? Flutter
Ооо, не помня. Отдавна беше. Най-вероятно грешката е била в мен - прекалила съм.
В предната тема някой беше питал за Керастас и професионалната серия на Лореал- много съм доволна и от двете, но не знам дали подсилват ефекта на маската. Ползвам на Лореал - за боядисани коси, а на Керастас - за изтощени коси/оранжевите/. Супер са, както и цените им /на Керастас, де, аз затова си "почивам" от тая серия/.

# 101
Аз сложих в маската от ароматното масло, но то не покри миризмата на оцет... ooooh!
Като си измих косата и я изсуших, си сложих по крайчетата от маслото - то не е много мазно и не омазнява изобщо косата - мъжът ми ме попита на какво ухая толкова хубаво. Така че пробвайте след маската, определено има ефект...

# 102
Я да попитам аз...Ябълков оцет ли слагате в маската?Който слага оцет имам предвид...В Библиотеката прочетох, че е полезен за косата... Flutter

# 103
Аз сложих в маската от ароматното масло, но то не покри миризмата на оцет... ooooh!
Аз за оцета съм споменала Blush Лимон...четвърт лимон и край с миризмите на туршия, салата и т.н Mr. Green

# 104
dessy_g,кое е това ароматно масло? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт