"Второкласници"1

• 25 848
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Надявам се да се видим на коледния купон.

Това с учебниците по музика и рисуване е добра идея. Ще се опитам да я прокарам.

# 196
Нашата класна даже предложи и анцузите и гуменките да стоят в шкафчетата. До сега обаче синът ми не е оставял, тъй като съм малко предубедена относно състоянието на  съмнителна чистота, в което се намира екипът му. Но е вариант.

# 197
Я да ви попитам - каква е проверката за правописа на думата комин  newsm78

# 198
Правописният речник според мен  Joy
По принцип, проверката на неударените гласни се прави, когато измислите близкозначна дума(с общ корен с дадената), на която ударението да пада върху спорната гласна. Например- дърво- дървен. Предполагам, че това го знаете. Има обаче и думи,чийто правопис просто трябва да се наизусти. Такава е и комин и ъгъл и куп други, за които в момента не се сещам.

# 199
Правописният речник според мен  Joy
По принцип, проверката на неударените гласни се прави, когато измислите близкозначна дума(с общ корен с дадената), на която ударението да пада върху спорната гласна. Например- дърво- дървен. Предполагам, че това го знаете. Има обаче и думи,чийто правопис просто трябва да се наизусти. Такава е и комин и ъгъл и куп други, за които в момента не се сещам.

Ами и аз така знам, ама пусто като има такова домашно  ooooh! Казах му да го остави празно и утре да пита госпожата  Rolling Eyes

# 200
отдавна не съм ви чела, имате ли вече оценки в бележниците Twisted Evil

# 201
  • ново
Привет, момичета  Hug

Нашите гуменки и принадлежностите по рисуване стоят в гардеробчето в класната стая още от миналата година. Това е удачен вариант, и без тях раницата е достатъчно тежка. От миналата седмица си оставя там и правописният речник, който иначе всеки ден трябва да носи.

Shoni, в бележникът на дъщеря ми има вече 13 оценки /три 5-ици и десет 6-тици/. При всеки тест оценката се нанася в бележниците.

# 202
  • гр.София
 Ужас,на моя син още не е подпечатан бележника.Много ми е интересно,какво ще кажат довечера на родит. среща.
 Успешен ден на майки и ученици!

# 203
Привет, момичета  Hug

Нашите гуменки и принадлежностите по рисуване стоят в гардеробчето в класната стая още от миналата година. Това е удачен вариант, и без тях раницата е достатъчно тежка. От миналата седмица си оставя там и правописният речник, който иначе всеки ден трябва да носи.

Shoni, в бележникът на дъщеря ми има вече 13 оценки /три 5-ици и десет 6-тици/. При всеки тест оценката се нанася в бележниците.

ейй, браво на вас Grinning ние имаме до сега само 2 оценки по математика  6 и БЕЛ-преразказ 5 1/2.
А какъв е този правописен речник newsm78при нас няма такова нещо, а имат думи, които трябва да ги тълкуват Rolling Eyes

# 204
И ние снощи бяхме на род. среща. Нищо ново, отчет, но полезен.
Shoni , не знам при вас какви речници конкретно се искат, но ние работим в кла и за домашна работа и с правописен и с тълковен. Думите, "които трябва да се тълкуват", не са в правописния, а в тълковния. Освен това имаме и синонимен речник, но за сега са работили само веднъж с него.
didkapitka, именно това учат децата- първо се опитват да направят проверка сами и ако установят, че не могатн- отварят се правописните речници и се пише думата поне по два реда /10 пъти/- при нас поне е така.
Позволявам си да пиша така уверено, тъй като, както вече съм споменавала, ние не сме стачкували и сме минали през материала и то не по няколко урока на веднъж, а както си е по плана. Освен това имам познати от бившата си работа в РИТ, които са любезни да ми обясняват, а и класната още в началото на учебната година ни запозна подробно с учебния план за текущата година и с целите, които децата следва да постигнат в нейния край.

# 205
  • ново
Ето този ползваме ние

http://www.pe-bg.com/?cid=9&pid=1221&pt=0&cat=185

Както писах по-горе, Стели си остави нейния в училище, за да не го носи всеки ден. За вкъщи си имаме още един, който много често ни е от помощ /дори и на мен Wink /

# 206
  • София-България, Израел - където си поискам
отдавна не съм ви чела, имате ли вече оценки в бележниците Twisted Evil
имаме, имаме. И аз да похваля моето гардже - има 7 шестици.Две по рисуване, две по околен свят и по една по математика,четене и иврит.

# 207
Ох, Джуди, благородно ви завиждам! Но и нашата класна е малко суровичка, иска (по нейному) да ги учи на самостоятелност и по тази причина нищо не казва. А като чета някои упражнения, виждам- "проверете в речника", та от там се светнах и му купих речник. Смятаме го за практичност у дома. Тя нито е казала кой, на кое издателство, никакви изисквания относно речниците. Дори не е казала, че ни трябва речник. Аз пък няма да я питам, защото се ориентирам по вашите  Hug Само знам, че ако трябваше синът ми сам да се сети(т.е. да бъде докрай самостоятелен, каквото цели тя), щеше да се усети около Нова година. Без да преувеличавам.

# 208
Ами то от самостоятелността наистина по- хубаво няма, но не става от раз, ние вече втора година това се мъчим да постигнем и знам, че ни трябва поне още толкова /минимум/- ако не проверя вечер какво е правил след обеда на другия ден най- вероятно нещо ще сме забравили.
На нас ни казаха за речниците още в края на І клас, като купихме тълковните за подарък на децата при завършването им, по идея на класната. Така вместо разни вафли и шоколади поне всеки има барем по един такъв речник, наистина им трябва за самостоятелна работа.
За правописния- имали сме домашни да проверим думите еди кои си и да ги напишем правилно.

# 209
 newsm78 ooooh!Божкееее, нашата `спожа Mr. Green нищо до сега не е споменала за речници Rolling Eyes иначе имаме у дома и тълковен и правописен, утре ще я попипам що не им изисква Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт