"Второкласници"1

• 25 848
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Може просто да не стигнали до "съответния урок". Иначе когато се наложи да се мъкнат и те става още по- ужасно от към теглото /ученическото, по принцип, и на раницата- по- конкретно/.

# 211
И ние ползваме същия правописен речник,който е показала Весела 77.Ползват го в клас и при писане на домашното,вчера  имаха такава задача от сборника.Иначе имаме 3  6 -тици: по БЕЛ,английски  и  ДБТ.В петък ще правят контролно по математика,но не знам върху кой материал.

# 212
О, оценки имаме вече доста. Даже и една петица по БЕЛ, която загрози пейзажа.  Laughing Мен ако питат по БЕЛ и 5 му е много. По математика е добре, но то кой ли не е до четвърти-пети клас. До тогава на всички им е по-лесна математиката, но после изпокапват. А литературата става още по-сложна. Или беше, поне по моето време - съчинения разсъждения, а сега - преразкази.  Rolling Eyes Имам наблюдения и че историята масово затруднява народа.  Confused

# 213
Ужас,на моя син още не е подпечатан бележника.Много ми е интересно,какво ще кажат довечера на родит. среща.
 Успешен ден на майки и ученици!
И при нас същата работа.Днес на родителската среща госпожата каза че не всички деца са занесли подписани бележници и затова ooooh!

# 214
Оценките при нас ще са срочна и годишна! Peace
Сиреч това ,което е  направено по-тест.
По-не засега имаме само две оценки.
Едната е от теста по БЕЛ,а другата по-математика,
също от теста.Ние сме по-друга програма. Joy
Имам наблюдения и че историята масово затруднява народа.  Confused
Напълно съм съгласна,че Историята е сложна нука! Peace

# 215
Момичета, имам проблем!   #Cussing outТолкова съм бясна, че треперя, за първи път се сблъсквам с подобна ситуация, моля ви, помогнете ми със съвет и ме успокойте!
Разказвам. Миналата година, последния учебен ден, когато отидохме да се черпим майките с децата всички деца започнаха да крещят от радост, че вече са свършили часовете по музика. Ние се изсмяхме вие пък, какво ви става? И като започнаха децата да разказват едно през друго, госпожата наказвала момичетата които са с пуснати коси да стоят прави до стената, момчетата които говорят дърпала за ушите и гонела да стоят в коридора момичетата не трябвало да бъдат с поли и т.н. Ние направо онемяхме, питахме защо нищо не са казали, а те всички казаха защото било много страшно и пак щяла да ги накаже и колко било ужасно да стоиш прав цял час до стената.
Лятото мина, стачката мина и днес мъжа ми взима децата от училище и Ники реве истерично, не можем да я успокоим цял час, правили тест по музика, който тя изгубила някъде а трябва да го върне във вторник на учителката, ако не ще има СТРАШНО НАКАЗАНИЕ #Cussing out #Cussing out #Cussing out
Ани хълца ужасено до нея, Ники направо трепери, а аз в този момент съм в състояние наистина да я претрепя тази учителка.  Децата са абсолютно стресирани, психясали, ужасени... Не бях ги виждала в такова състояние. А и двете обожават музиката, ходят на балет, музикални са и да им се случи такова чудовище  #2gunfire
Сега се чудя какво да правя: 1. Да говоря ли изобщо с тази учителка?? При директорката ли да отивам, направо в инспектората ли да пиша? Тази учителка от дълго време е в училището, непрекъснато е имало проблеми с нея, удряла е деца, оплаквали са се родители, но какво- правени са й забележки ли, мъмрене ли, не знам как се казва и тя продължава да тормози децата. АЗ НЕ МОГА ДА ОСТАВЯ НЕЩАТА ТАКА!!! Но искам да си съставя план за действие, който да е ефикасен. Моля ви, помагайте с идеи! Някой имал ли е такива проблеми?

# 216
Тази учителка наистина е ужасна и  не би трябвало да работи като такава.

# 217
Мама на Ани и Ники,много съжалявам за ситуацията в която се намирате цялото семейство.Това първо е нечовешко да не говорим,че няма право да удря дете ,да накаже да,но в рамките на нормалното.Моят съвет, е щом е имало и други оплаквания от тая учителка.
Направо при деректора и тогава ако няма промяна от нейна страна,
в инпектората.Това,че е от дълго време в това училище не и дава право да тормози децата с подобни наказания.И това трябва да стане със съгласието и на други родители за да се реши проблема по-скоро.

# 218
  • София и там където не се пуши
Учителката задължително да я насочат към лекарска помощ. Говорете първо с класната и тя да ви каже какво да правите.

# 219
И още - името на учителката, публично! За подобно отношение не трябва да се мълчи!

# 220
Защо не сте реагирали още миналата година? Бил е идеалният момент, тъй като сте били много и накуп, даже с децата. Може би щяхте да предотвратите това сега...Както и да е, миналото си е минало, настроението може би е било друго- предваканционно. Сега обаче не бих се занимавала нито с учители, нито с класни ръководители. Защото е невъзможно индивид в такова неустановено равновесие на психиката да не направи впечатление на колегите си. И ако те бяха достатъчно внимателни и заинтересовани, тихомълком проблема щеше да е решен, без дори родителите да разберат, че има такъв. И най- важното- преди да е нанесъл такива стресови изживявания на децата. Бих УВЕДОМИЛА директора, че съм информирала инспектората, министерството, а ако се наложи- и органите за защита правата на детето относно проблема. Защото аман и от учителския произвол! Предвид нежеланието да се работи в системата много директори са склонни да си затворят очите за явни отклонения било в поведение, било в психиката на някои учители. Но ние няма за какво да ги търпим. Не получаваме заплати от децата си, нито сме си ги намерили случайно на улицата.

# 221
Лелеее, тая учителка с удоволствие бих я изплющяла Close

# 222
Благодаря ви момичета за отговорите. Утре се организираме майките за изготвяне на план за действие

# 223
Много ми е мъчно , когато стават такива неща. За съжаление и мойто дете си има едни спомени от една госпожа по англ. в 1 клас (не сегашното ми второлаче, а батко му). Ми,,,,той си я спомня, как ги е замеряла "с гъби от носа". Правилно сте прочели, няма грешка. Не знам какво става с тази госпожа в момента, и не ме интересува. Важното е да не я срещам повече.
Заплахите с министерства, инспекторати и др. институции действат добре, защото повечето хора не знаят правата си, и вярват на всичко. Може даже да кажеш, че и на Бойко Борисов си се оплакала, дори да не си го направила. Важното е, да знаят, че някой ги наблюдава.
Въпреки, че когато човек изгуби доверие в някого, разочарова се, просто не му се иска да се среща с него, а не да го променя.
 Hug

# 224
Момичета, днес малката Моника,на Вече Петя,
има ДЕн-ДЕН!  bouquetВесел празник на цялото семейство! Hug

Общи условия

Активация на акаунт