Отговори
# 150
DVV,  и ти като мен днес си блокирала компютъра....
 Аз май не съм давала чист фреш от портокал ама не съм и против, една приятелка го черпи с такъв от кутия.. знам, че не е много полезно ама нищо му нямаше..
Денис, добро дошли и на вас, това с разопаковането на багажа след пък ми е най -омразната прецедура, не ти завиждам..
 Аз пък друг въпрос искам да подвигна Мислите ли да украсявате коледно дома   Аз може би ще сложа скромна украса само по горната част на дома и може би лампичките на прозореца, за елха категорично мисля да пропусна освен малка изкуствена върху хладилинка и клонче за аромат....

# 151
mama_meggie   сраснах се със стола Joy Ама като отворя фото-шопа и докато не си свърша рамката не ставам ooooh!

за украсата -ще сложа  Peace и елха ще сложа пък да видим дали ще я увардим - по принцип ми е послушен но Whistling

# 152
Такааааа, бях подготвила вече бележника за неизвинените отсъствия, но се усетихте  Grinning
Здравейте приятелки!
Добре завърнали се на Стели и малкия Додо /ама мулепнахме този прякор на Стенли с красивите очи и това е, но на мен ми е мноого мило и се надявам мама Силви да няма нищо против/ Стели, почини си добре. Дечицата бързо забравят лошото /и за това трябва да се учим от тях/ и вярвам, че скоро всичко ще си бъде както преди. А преживеният ужас ще служи само, за да цениш още повече щастието, което имаш когато близките ти са добре. Прегръщам те !!!  Hug
Добре завърнали се и на другарчетата Денис и Арен на Софийска териотрия!  Hug Сега поне до Коледа не ви пускаме никъде  Naughty
Добре дошли и на двете дами от Лондон  Heart Eyes Ави, представям си как си се чувствала когато си прегърнала човечето си на БГ територия. Направи ли лек шопинг?
Двв, сладък Ники! и аз съм като теб с рамките. Ама нещо напоследък - време не остава  Rolling Eyes а имам и на Ивелинка да довърша още 3-4  Embarassed
Естрелла, как реагира Ники на кучетата? Общуват ли си? каква порода са и как те го възприемат?
Коледната украса, Мамо Меги, ние горещо се надяваме до Коледа да сме си в КъщаТА! И тъй като искам да съберем фамилията в Коледната нощ, а аз съм маниачка на тема декорации и украси - планирам да украсявам. Но... дано време остане.
Фрешове - Спаси пие почти всеки ден фреш от цитруси и то от около 8мия си месец! Обожава да яде и мандарини и общо взето ако не го спра ще яде по 3-4  Shocked
Доника, радвам се, че ръката ти поминава... а за мечтата ти по приключената къща и плановете  за пътувания и совобда... Как добре те разбирам!!! И това ще се случи  Peace
Цвети Русимова, добре че си имаш Алексчо в къщи, че представям си как мъчно щеше да ти е без Ивето днес. Да разкажеш подборно за настроението й след първия ден!
Бебе Дунди, успех на устния изпит! Ама и Стефи, голяма бърборанка! Това е, жените сме си по-бързо развиващи се от раждането още!
мамо Капи , и аз много се радвам, че си във все по-добра кондиция и настроение.
За "висенето по крачолите" и активното участие в моите дейности - Спаси не прави изключение от вашите бебоци - готвене, пране, миене, работа, дори и гледане на тв - всичко имитира. Напоследък обича да вади покривките от чекмеджетата и да ги "постила" върху масата за хранене. После слага отгоре разни негови пластмасови прибори, а накрай прибира всичко пак по чекмеджетата. Това се повтаря около 20 пъти в продължение на вечерта. Голям домакин!  Heart Eyes

Днес съм на фризьор и ми се ще нещо малко да експериментирам, но какво... Любимият държи на дълга коса, аз държа на цвета...  newsm78 А после имаме пак гости - четвъртъците се заформят все с партита у нас  Crazy но пък Спаси обоава да имаи други хора у дома - показва им какво има, какво може и не иска нон -стоп мама.

# 153
Айдееее аз си я сложих вече моята коледна украса......като не знам в коя къща да я слагам и тук става!Радвам се много, че идват празниците, че приятели и роднини ще се завърнат и много веселби ни очакват.

Леле, ама irinii вярно бая ви е стреснала - не мога да ви изчета днес....

irinii - голяма си сладурана.... Hug И аз тъй се надявам, ама ще видим. Целувки за оздравелия, сладък Спаси!
steli-ssd - много се радвам, че вече сте си у дома. Да си почините хубаво и двамата!
Ави - welcome back! Наистина, както се казва - навсякъде хубаво, но вкъщи най-хубаво! Айде подаръци като не носиш, белким снимки да покажеш! Peace
tzvety roussimova - да кажеш довечера, какво разказа порасналото ти момиче за първите си впечатления в градината. Надявам се да и е харесало и с удоволствие да ходи.
Много сладки снимки на септемврийчета пак видях  Heart Eyes
la estrella - давам цитруси отдавна. Слагам и портокали в следобедната закуска от плодове и бисквити, но и цели ги яде с голямо удоволствие.
dennis - добре дошла на Рая! Дано бързо свикне със сученето и мама да не се тревожи. И на вас добре завърнали се в София. Отсъствието ще го поправим на извинено. Wink
bebe_dundi - ама голяма бърборана е тази Стефи. Нашата знае само Дай, Айде и Дугото /другото/ и с тях се разбираме чудесно. Grinning
Ние вчера вечерта излизахме по женски - аз, Йоанка и приятелки. Изкарахме си страхотно и съм много доволна, че Йоничка наистина е голямо момиче вече,  не иска все с нея да се занимаваме, а ни оставя на спокойствие да си гооовооорим, докато тя си боцка от пицата или се разхожда наоколо без да прави белички.  Grinning
Хайде ЧАО ви, че сладураната се събуди и ме вика за нещо....

# 154
  • Русе
След като Ирини така ни "уплаши" всичките,включително и мен ,падна голямо отчитане и писане Embarassed
Първо да споделя за нас -вече много по-често Ема се пуска сама  да ходи,верно на кратки разстояния,но е най-страхливото дете което сте виждали.не е падала сериозно,но......така просто я е страх. и всяко залитане или падане по дупе е свързано с рев и гушкане в мама и голяма мъка е за нея . и ако аз съм твърде далеко в другата стая и тя ме вика и аз не идвам-започва да пълзи #Crazy #Crazy на 1г и 2м тя пропълзя,това е най-новото от 2 седмици.но както една мама тук писа ( извинявам се,но беше някъде назад и не помня името Sad ) децата най-добре показват кога за какво са готови,а и тук не сме да ги сравняваме,а да сме си полезни когато има нужда,затова мисля че Ема ще проходи нормално до коледа.Във всички физически упражнения е по-бавна- на 1 година се изправи на решетката на леглото , на 10мес се обърна от гръб по корем и обратно и сега си е така,където я оставя там я намирам.
Иначе приказва доста-"мама,тати,баба,ето,чао,дай,був=обувка, когато види че имам шнола или ластик на косата казваме "аууууу" което идва от мето" ауууу колко си хубава"когато нещо й сложа на главата, казваме па= падна,АМ= ням-ням така викаме на шишето с мляко,понеже е много вкусно Crazy и така мога да пиша до безкрай.
dennis не ти завиждам за разопаковането на багажа и на мен ми е най-омразното както бе писала mama_meggie
за фреша Ема от 2 или 3 мес пие често -добре го понася и доста й харесва
Доника на Ема съм й забранила да разхвърля така,ама просто ние живеем в гарсониера и имаме само 1 гардероб и 1 скрин на Ема и ако ги извади....... #Crazy не ми се мисли.толкова време ми отнема докато ги прибера и събера всички дреха на толкова малка площ,но някои ден и ние ще имаме голяяяяям апартамент-татито обеща Naughty
tzvety roussimova знам че ще споелиш за градинката как е минала,ама и аз да напомня.Ема ще е на ясла от август 2008г ,от сега ми е свито като си помисля,а тогава сигурно ще съм полудяла от вълнение.
mari_anka признавам си  доста съм пропуснала от септемврииските отчета в тази и предната тема,но все се сещам за Веселушка и нейните ръчички,нали е по-добре видимо вече Praynig
mamaKapi много позитивно звучиш,само така Mr. Green
bebe_dundi  софия бие всички по говорене,справя се с целите думи,не като Ема (падна=па) Joy
Сега ще спра,защото искам да сложа в албумът ни някоя снимка,че не съм се отчитала отдавна и понеже нямаме наш,ще ползвам този на "Отбора ни" Wink

П.С.докато си напиша поста fibi4ka ме изпревари с публикуването,лелеее много "страшна" тази Ириниии Heart Eyes Mr. Green

# 155
Ехооооо, и аз съм тук,имам си бележка от мама за отсъствията Mr. Green Mr. Green Mr. Green

При нас -ами сложиха ни ваксината,след дълго отлагане,всичко е наред,имаме вече 3 Shockedкътника,не ме питайте как съм спала последните две седмици,но здраве да е ,и това ще мине,моят палавник просто не спира!Ама като ви казвам,че не спира,разбирайте,че концентрацията му върху едно нещо е не повече от 5 минути(даже са много),единственото,което го вълнува повече е топката,толкова силно я рита,че чак се плаша WinkНаборът ни от думички,вече е завиден,казва почти всички думи,които казвам аз,но по бебешки разбира се,новото е че прави изречения от две думи,чаках да каже поне няколко ,за да ви се похваля."Тати,лааа"-в превод Тати ела,беше първото му изречение,излишно е да описвам как се чувства тати Laughing
За Коледа-ама разбира се,че ще украся,ще каня гости,ще приготвям сладкиши и изненадки,ще купувам подаръци,всичко това ми доставя огромно удоволствие Heart Eyes
Стели,радвам се,че вече сте си вкъщи! Hug
fibi4ka,ама много послушно това Йоанче,харесах си я за снаха Laughing,тя ще подрежда и ще стои кротичко,без да прави белички,а нашият ще разхвърля,ей ,това свекървите голяма напаст,все на синчето да му е добре! Mr. Green
irinii,позволявам си да се включа в темата за кучетата-ние имаме немска овчарка,която е на 4 години,живее на двора,но малкия го обожава,играят си,не го е страх въобще и даже,когато се карам на кучето ,той започва да плаче и да вика по мен!
la estrella,аз също съм давала портокал,не му е от любимите,но си хапва! Peace
tzvety roussimova,да разказваш довечера новите преживявания,аз също много мразех да ставам сутрин рано Wink
Ей,аз не пиша,но като малкия спи,ха да видите какво става!
Лек ден и усмивки! Hug

# 156
Леле каква активност цари днес!
И аз се включвам.
За коледната украса - непременно ще украсим дома,направих го и миналата година заради Дария ,въпреки че беше прекалено малка да обръща  внимание.Подозирам ,обаче ,какво ще стане тази година с коледната елха -едва ли ще останат играчки по нея.На Коледа ще сме със семейството обаче Нова Година ще я празнуваме по младоженки с приятели в Созопол.Малко ме гризе съвестта ,но ....трябва да помислим и за нас.
Съжителство куче/бебе -с две думи мога да кажа ,че малката побърква песа.Той горкия като я види и направо му се иска да се скрие.То са дърпане на мустаци,уши ,бъркане в очите и ноздрите,ритане по муцунката и голямо кикотене.Да си призная  много рядко допускам подобни "срещи ".Въпреки ,че нашия Макс е редовно обезпаразитяван ,все си имам едно на ум.Освен това пропорцията 45 / 10 кг. е малко стряскаща.Със сигурност комбинацията от малко кученце и дете ще е по-приемлива.
Биба -срам ме е да го призная ,но ние сме все още с биба ,а аз не полагам никакви усилия да я отуча.Всяка вечер заспива с нея ,а през дена си я търси.
Цитруси - на нас нещо не ни харесаха особено.Кивито и хареса,но не и портокал и мандарина.

# 157
Хайде и ние с Ивета да се отчетем набързо.
Стели ССД радвам се че всичко неприятно е вече зад гърба ви, дано никога повече не изживявате подобен стрес - ти и най-вече сладкия Додо.
За коледната украса - Фибичка, мислех си, че сестра ми, която днес ми се похвали, че е сложила вече коледната украса,  е най-нетърпелива да докара празниците, но ти определено й успорваш първото място. Иначе и аз мисля да направя коледна украса в началото на декември, но за елхата още съм в голяма чуденка  newsm78, дали да сложа естествена или малка изкуствена, която ще мога да сложа някъде по-нависоко, далеч от обсега на моята шетница.
За цитрусите - за съжаление, още не съм давала, но не защото не искам, а просто в момента Ивета пак има някакви обриви по бузите, които дори не мога да разбера от какво са и затова не смея да включвам нищо ново в менюто й.
Денис - да са ви е живи и здрави новородената Рая и майка й, и бързо да се възстановяват от тежкото раждане.
Цвети Русимова стискам палци Ивето да се върне много доволна от детската градина и занапред да ходи с удоволствие там.
Мама Капи радвам се, че вече звучиш по-оптимистично и ведро, надявам се вече по-честичко да се включваш.
Муцката привет и на теб, радвам се да прочета как е сладката Ема. Не се притеснявай за развитието, всяко дете си е напълно индивидуално, както си писала и ти самата, Ивето пък хич я няма по приказките, но това не ме притеснява особенно, след като педиатъра е на мнение, че нямаме никакви проблеми, значи е така.
Ще трябва да приключвам, че Ивка ще се събуди след малко, а искам да й сваря овесени ядки за следобедна закуска.

# 158
ехаааа
раз-два раз-два всички не отчет-сега  Mr. Green

Ави, добре дошла, чакаме снимки  Hug

Денис, честита ви Раичка, дано скоро всичките притеснения на приятелката ти са само минало  Hug

Чочи, дано се оправите бързичко с малкия боримечко, въпреки че и аз като мама Меги се радвам, че така поне се обаждаш  Party

Стели, бързо да се възстановите с Додо и ви чакаме заредени, и напълно здравички, и двамата!  Hug

Мама Капи, много се радвам за добро то ти настроение, песничката е супер.

Двв, супер са снимките на Ники

Е как без Коледна украса... малките очички греят като звездички... като започнем на 1.12 и до Коледа всеки ден нещо доукрасяваме.

Боян сокове не пие, но пък плодове, включително и цитрусови папа.

Браво на Мишето, Ема, Стефи за речевите им умения. Боян напоследък се е научил и иска всяко нещо, което му видят очите и казва даИ, но толкова бърза и отсечено, наистина звучи с И а не с Й на края.

Алексалллл, ще се борим за сладката Йоанка, дето не прави белички  Mr. Green

Доника, а честита му секция на разхвърлянчо, много е хубава. Аз притеснения за това нямам, само период е, ще мине няма и да се сещаш, докато на дойде втори номер Simple Smile

Ще водя в събота Ивайло на Куклен театър и се чудя дали да взема и Боян... обаче с това шило хич не ми се бори, сигурно ще го завещая на баща му  Mr. Green

Ирини, хайде, че я пречакахме вече тази къща, чакаме с нетърпение преместването и обещаните снимкиии  Naughty

Хайде весел след обяд и поздрав от мен т.е. от сестра ми  Mr. Green (бъдете снизходителни, толкова след около 5 години прекъсване)

п.п. ааа не, cazo и Vergin да знаете, че не съм ви чела  Mr. Green

# 159
Лелеееее, че сте се разписали днеска  #Crazy. Много ви кротки децата, щом можете толкова време да стоите пред компа. Joy
Да се разпеша и аз. Имаме разтройство  Crazy Не щем да ядем, не щем да спим, та не даваме и на баткото да спи - днес не е на градина, щото има суполи. Абе общо взето днес е пълен купон.  #Crazy
Ави добре си си дошла.  Hug Аз когато се включих в тази тема ти тъкмо заминаваше.
Steli-ssd дано вече нямате никакви препятствия и тези болнични истории останат само спомен.
tzvety roussimova дано сте мераклийки градинарчета и най-важното не ти се разболява момато.
DVV абе този Ники голям сладур бе - пу-пу да му не е уроки. Колко ли мацки ще тичат след него Joy
Доника да ти е жива и здрава къщницата. И аз имам двама шътника, та съм се в чудо видяла с тия помощници. newsm62
Добре сте си вие от София - правите си партита, ами ние. Само виртуално ли ще се забавляваме  newsm12
muckata и моя Минко е много страхлив. Като се пусне сам и стъпва като някоя кокона.
За коледната украса - ще ми се още сега да я направя, но ще изчакам още малко. Полъчала съм си обикновенна ела, която е много по-ароматна и издържлива от смърча, дето го продават.  People Santa Nature Snowman
Айде, че се заплеснах.

# 160
Естрелла, как реагира Ники на кучетата? Общуват ли си? каква порода са и как те го възприемат?

Имам две болонки - Тоби и Дона, на които Ники много се радва, голям кикот и цвърчене пада  Joy, обаче те като видят, че се е запътил към тях, гледат бързо да се "изпарят".  hahaha Случвало се е да реве много силно и безутешно и когато отидем при тях /защото те спят в коридора от неговото раждане/ му минава набързо и се успокоява. Иначе си играят /доколкото е възможно за сега/ с по-малкия пес Тоби, защото са на един акъл.  Joy  Докато Дона /майката на Тоби/ предимно си лежи. Иначе съм доволна, че и двете кучета го приеха нормално, очаквах ревност от тяхна страна, но не. Така че, действай смело, кучето е наистина един голям и верен приятел.  Peace Но съм сигурна, че това вече го знаеш.  Hug

# 161
Привет, момичета!

Така така, Ирини! Само ред и дисциплина!  Simple Smile

Ето снимките от Лондон. Късчето дъга на небето и дъгичката във фонтанчето са поздрав за вас.  Heart Eyes

Аз не се похвалих вчера, че съм настинала, но взимам сега мерки да се оправям по-бързо. Сдобих се с лондонски вирус. Не съм пазарувала кой знае какво - малко подаръци за момчетата и нашите. За себе си даже нищо не купих - нищо не ми взе акъла!

Денис, да е жива и здрава малката Рая! Въпреки трудния старт, нека животът и бъде лек и вдъхновяващ!

Задължително ще има коледна украса вкъщи. По традиция се слага на Никулден и се маха на Ивановден.

Болничките дечковци и майчета бързо да оздравяват! Лека и спокойна вечер от нас!

# 162
  • София
Е, вие ме разбихте днес с писане...Няколко дни няма да имам нет и сега ви пиша от свекърва ми. Тук съм на превръзка. Започнало е да ми расте ново месце и кожичка, нокът 1 мм. Чувството на болката е като да ти влезе нещо под нокътя Sick
Иначе монтираха ни секцията в хола.С Мартин имаме доста различия във вкъсовете и не се получи мечтаната от мен секция, но здраве да е.
Фибичка, завиждам ти-аз с Хриси едно кафе не мога да изпия-все някой трябва да тича след него-прави бела след бела и ме изумява с изобретателността си. Ако не може да стигне нещо си избутва стол, качва се на него и така пипа навсякъде.
Двв, Ирини, знам каква краста са рамките, но хич нямам време напоследък.А и сега ме чака едно   newsm79 и редене на новата секция...
Ави, страхотни снимки.
За партито нямам претенции за датата.

# 163
Привет пак Simple Smile
Днес пак добре си помързелувахме и забавлявахме, Яни  мн рядко кашля, остана само малко от  моята хрема, и сме ОК.
Какво да ви споделя  за нас newsm78 Ежедневието ни е горе долу в едни релси, сутрин Малчо ни буди с целувки и ровене в очите и носовете към  6.30 - 7 ч, изпращаме тати, до към 8 се подмотваме, мама се опитва да се разсъни, мием си заедно зъбите (Ян напоследък е доста старателен),  закусваме (попара, кусукус, овесени ядки с плод..). Пия едно мляко с нес, играем си, обличаме се, натоварваме катуна в колата и газ към баба в Княжево. Към 10-11 стигам в офиса, докъм 3-4 ч, после обратния път и пак към хралупата. Рядко оставаме да спим при майка ми, вкъщи си ни е по-гот, ама  т'ва шофиране в трафика, напараво ме  #2gunfire, яка загуба на време, събират  ми се по 50-100 км/ден, ще предприемам друга тактика. Яни спи 1  час преди  обяд, забавления,  хапване, вършеене из двора и квартала, пак спане 1-1.5 час, хапване и мама пристига. Вкъщи чакаме любимия,  преди  ходехме навън, сега се веселим в нас,  или в някои близък детси клуб, вечеря към 19.30 (всъщност Яни напоследък нищо не ще да вечеря), баня и най-късно в 8.30 се приспиваме в нашето легло. Биберон не ползваме,  както и преди.
Все още готвя за малечко, главно в неделя, бърза  любима манджа за обяд е домати (леко завряли на котлона),  извара/сирене, масло, сухар, преди слагах и жълтък, но заради алергията  вече не. Следобедните закуски са грис, бишкоти с крем, само крем, нещо с плод, досега в  живота  си не бях правила нито един грис или крем,  ама сега ги въртя  здраво Simple Smile
Моето момче си е голям пипчо, вкъщи му е позволено да ходи навсякъде, освен в банята, и той всичко подрежда  и  дърпа, катери се по  всички легла, столове и пр.,  проявява разум. От известно време когато иска нещо да вземе или направи, но не му давам, следва здраво тръшкане, и като види, че не се отваря парашута,  все едно нищо не е било. А като му се разсърдя (ако удря с нещо по мен или някои д руг или др  подобно нещо),  което е да му обърна гръб и да не му говоря, идва и ме целува и  ме гледа сериозно в  очите и казва нещо многозначително, мн мило и смешно ми става.  А когато не  проумява нещо,  или той ми говори и сочи нещо,  което аз не успявам  да разбера на секундата, вдига рамене по няколко пъти.
Денис,  добре завърнали се в Софийското поле, браво на малката принцеска Рая и смелата  и майка Simple Smile
Ави, и на теб  същото добре дошла, мн хубави снимки, хайде другия път дасте четирима на пътешествие Heart Eyes  Как  е Сашко след отсъствието ти?
Цвети Р, как сте след първия вълнуващ градински ден Simple Smile
Ирини, весела вечер на вас
Доника, дано бързо се оправиш
И един процедурен въпрос: водите ли дребчовците на детски културни мероприятия - концерти, театри (за Щастливка вече разбрахме Simple Smile)...Обаждах се в Център за работа с деца или нещо подобно, но  мн рядко имат прояви, а мисля че кукления театър няма да е особено атрактивен.
Ее, току що слушам по новините, се родили петзнаци, супер.
хайде целувки на всички, че май се улях Mr. Green

# 164
Ето ме да разкажа за първия ни "градински" ден!
То сигурно за мен беше повече притеснения и емоции, отколкото за Ивето! Цял ден мислите ми все натам летяха. По обяд, като отидох за детската кухня,/тя е в същата градина/, отбих се в групата и говорих с госпожата как се чувства Ивето и дали да си я взимам да си спи в къщи. В този момент им обличаха пижамките на повечето/12.30 Shocked/, и тъй като тя била спокойна от сутринта, реших да я оставя да спи там, като ме помолиха да я взема скоро след като се събудят. Може да се досетите, че цъфнах първа, даже ги чакам да привършат закуската. Ивето излезе от групата омърлушена, може би защото още беше сънена, и на мен ми стана много жал. Като излизахме  попитах дали й харесва, можете да се досетите за отговора-не! Cry Вече в къщи се отпусна , говорихме си какво са правили през деня, хубавото беше , че са ги водили на куклен театър сутринта. И като мина малко време, почнахме да си говорим с какъв тоалет ще е утре и коя кукличка ще си носи, аз й подарих нова кукла, която тя вчера си хареса, и днес беше като награда, с цел, ако утре плаче сутринта, да я прилъжа с това , че трябва да си покаже подаръка Laughing!
Общо взето каза, че не си е играла с никой, защото не ги познава, не е пила вода през целия ден #Cussing out явно и не са се сетили да й дадат, за храната -не мисля, че си е хапвала!
Нямаше уговорки да не ходи утре, ще видим като я събудя как ще е! Опитвам се да я убедя колко е хубаво там, и че всичките й приятелчета ходят на градина, тъй като са вече големи!
Това засега, утре пак ще разказвам !

Общи условия

Активация на акаунт