недоносени дечица 5

• 18 943
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
Ади дъвче сингулар вечер за алергията.
Лекувахме стафилиокока с бактробан 2 курса.
Последната посявка показа че няма.Ама как им вярвам на тия лаборатории Thinking
Иначе при сериозна хрема ,нищо освен ксилометазолин не помага.
Тази зима определено по са овладяни симптомите.
Правихме и физиотерапия и след нея като че настъпи подобрението.
Иначеот непрекъснатата хрема имаше възпалена носоглътка,
задържаше се секрета там и като падне в гърлото настава давене.

# 181
  • София
ние ползвахме бактробан 3 курса първия 10 дни,втория 7 третия 5дни по двапъти на ден.
Моя Ради може да се обръща прави го по един път на ден сам,ама за повече няма желание,като му кажа дай ръчика и ела при мама се завърта,има ли и други такива и да се притеснявам ли?
За какъв период се научиха да седят стабилно вашите бебета?

# 182
моя жорко вече се обръща и от едната на другата страна обаче не може да седи стабилно.подпирам го с възглавници и така.сега ходим на рехабилитация и там ми казаха, че ще го научат да седи та да видим дали ще стане.

# 183
  • София,
Здравейте кажете ми задължително ли е недоносените дечица да се водят на рехабилитация. Вие защо водите вашите, по препоръка на лекар ли? На нас нищо не са ни казали. И ние все още не се обръщаме, само с помощ или може би един два пъти да се е обърнала сама. А за сядането сега се учим, ставаме от легнало положение с помощ и се държим за да седим изправени иначе полуседнала или по точно подпряна на голяма възглавница стои отдавна ние и така се храним засега. Като се научи да седи стабилно мисля да и купя столче за хранене. Вие имате ли? Удобно ли е. Аз не съм ползвала със сина ми, него го хранех в проходилката или между две възглавници в ъгъла на леглото. То и сега се чудя, защото нямям място и за столче, ама много искам.

# 184
Аз не съм водила моето,също не са ми казвали.
сега кто чета в темата,за колко неща е трябвало да се тревожа.....
Благодаря на Господ ,че всичко с Ади е наред.
на 4-5 месеца започват да се обръщат доносените деца,не се безпокой излишно.
Ади се обръщаше от корем на гръб към6-7 месец,а от гръб по корем някъде към осмия.
но както и друг път съм писала,след годината ,навакса много бързо.

# 185
още докато жорко беше в майчин дом му се правеше рехабилитация .неонатолога ми каза ,че е добре да се прави защото е много недоносен а и бил с разширени мозъчни стомахчета.

# 186
Здравейте и от мен, скоро не съм писала тук. )))

Ние сме добре, Калина започна да хапва понякога и по 150мл АМ, след 10дена ще сме на консултация, за да видим как вървим с мерките.
Станала е страшно разглезена, за което аз съм си виновна де, такъв характер и инат проявява, ужас направо.

Исках и аз да попитам относно рехабилитацията и повишеният мускулен тонус.
При какъв специалист се ходи за установяване на тонуса на детето?
Когато миналият месец ходихме при невролог, каза че всичко е наред, включително и мускулният тонус, но ако има някой специалист при когото да отидем ще съм благодарна да ми кажете какъв. ))

# 187
Mirama на нас първо неонатолог ни каза че имаме нужда от рехабилитация ,след което заведох малкия при невролог и потвърдиха ,че наистина жорко е с леко повишен мускулен тонус.ама щом вие сте посетили вече специалист и той ви е казал, че сте добре тогава защо се притесняваш?недей така Wink

# 188
  • София,
Mirama ние с теб май прекалено много се притесняваме, щом са ни казали, че засега всичко си ни е наред май трябва да се радваме, а ние май само търсим да извадим под вола теле  newsm62 newsm62 newsm62
И ти ли като мен висиш пред компютъра и ровиш всички възможни темички, одеве те засякох в Дом и семейство, аз като заспи малката и не можеш ме отлепи от компютъра, даже малкият одеве ми се разсърди, че през деня от мен, а вечер от баща си не може да се вреди да поиграе. Ама то и без това за децата е вредно! А аз и домакинската работа така не мога да си я свърша. Все чета нещо, рядко пиша, но много съм се запалила. Всички ли сте така? Къде другаде обичате да надничате и да пишете? Освен в нашата темичка де?

# 189
Здравейте мамчета,
моето момченце приема храна и вода добре, но не могат да го откачат от апарата за дишане, защото не се е затворил дуктуса, а ако не се затвори ще се наложи операция.Проблема, е че в момента е в Пазарджик и трябва да се транспортира в София. А бебчо е твърде слабичък за транспортиране.Някой сблъсквал ли се е с такива проблеми.Пишете ми моля, защото вече ще се побъркам.Вече 26-ти ден е на апаратно дишане, не качва, а лекарите казват:" просто ще чакаме".

# 190
Здравейте мамчета,
моето момченце приема храна и вода добре, но не могат да го откачат от апарата за дишане, защото не се е затворил дуктуса, а ако не се затвори ще се наложи операция.Проблема, е че в момента е в Пазарджик и трябва да се транспортира в София. А бебчо е твърде слабичък за транспортиране.Някой сблъсквал ли се е с такива проблеми.Пишете ми моля, защото вече ще се побъркам.Вече 26-ти ден е на апаратно дишане, не качва, а лекарите казват:" просто ще чакаме".
Съжалявам миличка Hugбъди силна и вярвай.
лекарите са много добри,предполагам си се убедила,иправят всичко за твоето бебче

# 191
  • София,
Здравейте мамчета,
KНе се предавай ние сме с теб, щом лекарите смятат, че трябва да го транспортират до София, може би така е най добре, той ще се справи, силно вярвай в това. Ако мислиш че губиш силите си иди в някоя църква и запали свещичка на Богородица помоли се и ще видиш, че ще ти олекне, ще се почувстваш по силна, аз правех така и на мен много ми помагаше, а и все още ми помага. Много е важно да не губиш вяра. А бебчо ще се оправи ще видиш.

# 192
Veni_Bo, стискам палци всичко да се оправи.
Не знам при какви случаи предприемат транспортиране, но докато лежах в болницата с Калина караха едно бебе от Ловеч до Плевен, май разстоянието София-Пазарджик е подобно.
Има си специални кувиози за тази цел, които изглеждат доста по-различно, но определено си е напрежение.

Dundurela, да, изчитам каквото намеря за недоносените деца, даже понякога сама се спирам, че ми става зле.
Иначе за другите форуми, мотая си се навсякъде. )))

# 193
Veni_Bo и моята малка дъщеря седя 30 дена на апаратно дишане, 2 пъти се опитваха да я разкачат, но отново я връщаха и чакахме само, от 1980гр. беше станала 1450гр. Колкото до транспортирането има специални кувиози. Тя е транспортирана в такъв,на 3-я час след раждането от Шейново до Педиатрията на Д. Несторов. Вярно не е пътя София-Пазарджик, но пак в работен ден и то в най натовареното време. Стискам палци. Скоро да и махнат апарата и да задиша самичка.

Относно това кой какво чете, казвала съм, че многото информация в повечето случаи обърква, а не помага. Голямата ми дъщеря така спокойно отгледах, не знаех, колко и как трябва да качва, не знаех за рисковете от стоенето в кувиоз и кислородотерапията, не знаех и за рехабилитацията  и т.н. Сега с Веселина бях се побъркала, колкото повече четях, толкова повече изпадах в паника. Сега гледам да не мисля лошото, че ей го на 2 години стана а в речниковия запас я има 10 думи, я няма. Гледам да не се шашкам макар да чета доста. А във форума се вра навсякъде. Дори и при татковците:)))

# 194
  • София
УФСЪ много си права,колкото повече чета толкова повече се притеснявам.Понякога плача.
Veni_Bo  Hug ще стискам палци за двоето детеце. Praynig

Общи условия

Активация на акаунт