За Магреба -Тунис, Алжир, Мароко!Древна история и екзотика-9

• 52 737
  • 309
  •   1
Отговори
# 225
# 226
# 227
Свеър , наистина е хубава !
 Flutter

# 228
Да пиша първо за чая-пие се зелен чай!Има огромно разнообразие от видове и цени!
На мен ми е любим китайски зелен чай с цветове от жасмин.
Гостите се посрещат задължително със чай и сладки.Във всеки квартален магазин се продава свежа мента.Тя се слага в чая.Сладките се приготвят или се купуват.На голяма почит са приготвените с бадеми.Цената им е 10-12 евро на килограм.
Сладките се съхраняват се в големи пластмасови съдове и не можеш да изненадаш домакиня без тях!Тук семейните връзки и традициите са много здрави.В почивните дни е задължително разменянето на визити.А по празници става голямо пътуване по родните места.
Казабланка е огромен град.Мисля,че има 6 милиона обитатели.Не го познавам много добре.
Разбира се най-забележителното нещо е джамията построена от крал Хасан II.Тя е втора по-големина в света.Минарето е с височина 210 метра!
Имах удоволствието да я разгледам от вътре.Просто ти спира дъха.Всичко е огромно и мноооого красиво!
Пода е от прекрасен мрамор,който се затопля през зимата,да не мръзнат молещите се.А през лятото има течаща вода с аромат на жасмин.Покрива се отваря и пуска прохладния въздух от Атлантическия океан.
Много е красиво и крайбрежието.Редуват се плажове,басейни и заведения.

Но аз лично си харсвам повече Рабат.

# 229
Муцка ,и на мен лично Рабат повече ми допада отколкото пушаците на Казабланка
Особена  заслуга на Покойния   Хасан 2  е зелената ивица която засява  около Рабат  Множество дървета и храсти което допринася за чистия климат тук а и наблизо е и гората Бен Слиман и морето и реката която е между Сла и Рабат
Напиши нещо ново за проекта за сливането на двата градове Доколкото знам е една Емиратска фирма се е заела с проекта отдавна не съм била в Рабат и някои неща ми се изплъзват
Марси  ,съвсем изчезна

Дани е без нет но я чакаме

Марси, тъкмо вчера обсъждахме с един приятел Как народа посреща отменението на хижаб от президента вече толкова години Доколкото знам това не важи за чужденци Вярно ли е

# 230
  • по пътеката
светле, не се приема като миродавно това изискване за фуларите, то е само за държавните органи и министерства, организации и тн, или пък там, където има посещение на млади хора, за да не се приема като рали4ие, университети, у4илища(държавни )! но те си носят фуларите де! споко! това не може да се премахне толкова лесно, то е като бг  имена на турците, те си ги знаят, ама си се казват хасан!

# 231
Да, чудесно е ,че най-накрая решиха да направят нещо за крайбрежието на Рабат!
Доколкото знам тази фирма ще строи хотели.Вече си построиха страхотен офис на брега на океана,но не сме имали време да го посетим.
А проекта за сливането на Сале и Рабат си е на младия крал.Строителството почна 2006  и ще е поне до 2010 год.
Ще има изцяло реконструиран мост между двата града.

Първият в Мароко трамвай!

Тунел под Юдея,който да облекчава ужасния автомобилен трафик!

Вече се вижда пристанището за яхти до плажа на Сале.
Брега край рака Бу Регрег е изцяло променен!Направиха пешеходна алея с много зеленина!
Много е радостно като виждаш как се разхубавява града!

Последна редакция: пт, 23 ное 2007, 13:28 от муцка

# 232
Муцка много ме изненада Значи ще си имаме трамвай  newsm44

# 233
Някай чувал ли е за това
Това е масло от ергеновото дърво със силно  козметично приложение Изключително заздравяващ ефект върху рани Използва се против образуването на стрии при бременност и също като изглаждащо бръчките масло
Миналата година японци обраха цялата реколта От това дърво дето се катериха козите спомняте ли си
http://www.beaute-argan.com/тук можете да прочетете но е на френски
http://i.pbase.com/u16/pierrotf/upload/42644607.281_huiledargan.jpg

# 234
а това са неговите клонки с много бодили затова никой не може освен козите да се сдобие с плодовете и семките от където се извлича аргеновото масло[urlhttp://desertification.files.wordpress.com/2007/01/2006-12-argan-01.jpg][/url]
ръчна обработка ,счупване на костилките и изваждане на ядките,нещо като бедимите тук се вижда добре След това се мели също ръчно Образува се една паста и като се прецежда се изтича маслото А тук се вижда как се счукват ръчно с камък костилките
А с това се поди на баня ,катранен сабун но за него друг пътhttp://lh3.google.fr/bgiveur/RssYJnFJKFI/AAAAAAAAAHo/eNH2i4aGygs … 0au%20naturel.JPG

# 235
Да,Swear,ще си имаме трамвай!По тази причина се разкопават много улици.Сменят първо канализацията,предполагам да не стават аварии от вибрациите и тежестта на трамваите.
Само малко ме е страх за инциденти? newsm78Като виждам колко са недисциплирани и пешеходци и мотористи? #Crazy
Много ти благодаря за разказа за аргана.При вас има ли го?Никога не съм виждала дървото.
Донасят ми олио и наистина помага за белези от шарка,например.
Аз готвя с него и е много вкусно.

# 236
Муцка ,привет   bouquet

Не при нас го няма Но ни го доставят роднини от Горите около Агадир
Все го пазя за да си го мажа по лицето и ръцете ,че при нас е много сух климата и особено сега през зимния сезон е много ветровито и сухо
Спомням си че го използвах при първата бременност и си мазах корема Оттогава повече нови стрии не ми се получиха и при останалите бременности Накои от роднинските мами ми показваха с 5 блеменности нито чертичка нямат но се мажат от първия месец
А като добавим и хамем веднъж седмично  Sickзатова са толкова ухажвани и с по 5 деца  #Crazy А на времето и по 12 са раждали  Joy

Аргеновото масло някои хора го слагат сутрин в чинийка си го попиват с топъл хлебец и чайче
От този хляб ,заради който все отскачам до диетичния форум  hahaha

# 237
  • по пътеката
светле, много скъпо е при нас това масло, дове4ера, щ? бода о4ите на свекъра да му покажа козите, хаха и продуктите! той каза,4е му викат едно друго и е към 13 евро бутилката, не знам за  литър ли казва! ама пък сапуни, не е виждал, само маслинения за избелване, ама те вси4ко си мият и знам ли може да действа епилиращо! хахахха Mr. Green

# 238

4ЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АЛЕКСМНОГО ЗДРАЕ И щАСТЛИВО ДЕТСТВО-ДИДЕ да ти е жив и здрав и да ви радва много

# 239
  • по пътеката
4естит рожден на алекс!  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 аз се 4ух по телефона с даниела3, тя е още много заета покрай местенето и най-вероятно в бъдеще ще се вклю4и с добри новини!

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 18:12 от marsy

Общи условия

Активация на акаунт