МНОГОДЕТНИ МАМИ 27

• 13 940
  • 374
  •   1
Отговори
# 180
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Наде   bouquet за изпита
Мене вчера ме отложиха за другият месец..щото искал да пише шестица.... Flutterама то целият курс върна  Rolling Eyesне искал да пише 4 или 5 Hug обаче днес по психология ШЕСТИЦА Embarassed....ПОСЛЕ СЪОТВЕТНО ПОЛАГАЕМА ПОЧЕРПКА С КУРСА..ударих едно малко столично пиво,малко картофки и айде на автобуса,децата сами се гледаха,баща им имаше работа в гаража до тъмно!Сутринта им оставих баница,имаше и какво да се яде за обяд,пък след почерпката имаше втора ,но с мамите от форума в Горна,да се разбереме кой какво майстори за базарът ни  и кого да каним за концерта,кой ще идва на рожденните дни в единият дом с деца с увреждания в сряда...!Утре се каня да почивам,после всеки ден ще майсторя по нещо за базар и ще уча за другият изпит на 26,че после на 30 при този дето иска да пише само шестици  Sad
Всички спят,аз наваксвам тука!Чакам и снимки от тазвечерната форумска среща!
Лека нощ на всички.... Heart Eyes

# 181
АМА много хубави снимки и страхотни деца!!!

# 182
... Наистина не полагам никакви грижи за себе си, нито кремове, нито нищо.

Не че това е най-важното, но все пак всеки иска да изглежда по-млад, колкото се може по-дълго време. Та ми е интересно дали ви остава време за вас от грижите за децата? Thinking

Наде, сега ще ти кажа МОЕТО виждане на нещата.
Аз никога не съм се чувствала по-млада и по-добре от както съм многодетна майка.
Живея със самочувствието на такава и това ми се отразява добре.
за сведение
1. Крем не ползвам- нямам навик
2. Парфюм - не ползвам - имам алергия - само стикчета без мирис
3. Гримове изобщо съм забравила какво е това - чат пат едно червило... и то го изяждам още в първият половин час Mr. Green
4. не съм на ТИ с новите модни тенденции, ама все си повтарям "хубавият кон и под скъсания чул си личи" Joy
5.Ако на всичко това не му казваш самочувствие ...не знам кое би било.

а всъщност изобщо не е така.
защото:
1. корените на косата ми са много черни на фона на русите кичури малко по надолу
2. Все ми стърчи косата
3. и със сигурност не изглеждам на 20, нито на 25 , нито на 30...
ама това не е важно - важното е ти да си добре, и да живееш пълноценен живот - щастлив с проблемите, с цирка около теб и с малките радости които растат в домът ти всеки ден.
Много важно че не ползваш около очен контур Joy или кремове за 50-60лв.
сигурна съм , без да съм те виждала че изглеждаш много по-хубава и млада от наперените си колежки.
Така че горе главата момиче - живота не е салон за красота. но пък душата е!
Това аз съм го писала.Джулка само ме е цитирала Joy hahaha Heart Eyes Grinning

Добро утро момичета.Днес неделя.Ден за почивкаааа
Цяла седмица с ремонти се занимавам.Аз си правя всичко сама.Утре ще си лепя и ламината.Щом един мъж може ,значи ще мога и аз.Досега само съм гледала,но не мисля,че е сложно.Иначе си боядисах,налепих цяла стена със страници от списания за интериор вместо тапети.Стана хитро/като е готово всичко ще снимам/Захванах се да реставрирам 2 шкафа./помещението е било аптека и имаше един стар шкаф с много чекмедженца-радост за очите ми.Сега ги мисля как точно да ги украся.Може би ще ги нарисувам newsm78.Масичките ми ще бъдат от кори за яйца/и такава лампа ще спретна/Но да не издавам всичкоооо

Дидке какъв е този даскал newsm78,не искал да пише 4-5.Имало и такива хора.
Браво на отличниците.
Моята Йоана в петък за първи път от как е ученичка получи 4/по история/Голям рев рева,а като си спомня батко и как се радва на четворки #Crazy hahaha
Шапчице-добре,че бързо му е минало,дано не се е притеснил много
Чудесни дечица и снимчици сте показали  bouquet Hug
лек ден на всички желая

# 183
  • София
Маги,много сте хубави! Трябваше да непишеш имената на всички ви на снимката,където си и ти,за да не си помисли някой,че това е някоя братовчедка на децата  Wink Абитуриентката е много хубава.Тя със сини очи ли е?С тази рокля е чудесна!
И домашните любимци са сладури,но аз такива у дома не искам,само отдалече  Grinning

Ани,то бива работлива,бива,ама твоето на нищо не прилича  Joy Не даваш възможност на никой друг да се изяви в ремонта  Naughty Теб те знаем,че имаш златни ръце и със сигурност ще стане много красиво,но няма ли някой да се чувства пренебрегнат!? (съпругът ти  Wink )

Дидка,тоз даскал е някакъв рядък екземпляр.Успех следващия път!

Раде,тези деца с какво ги поливате в Пловдив,че така растат?Много сте хубави!

Имам едно питане към нашите сладкарки.Бихте ли ми казали как се прави шоколадов мус?Много ми харесва!

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 14:08 от тедивас

# 184
Честит Рожден ден на Кристиян и Теодора!!!!!!Честит празник и на техните семейства и най- вече на мамите-Красим и Китбери!!!
Кабо Алма,поздравления за статията, издадената книга и успех за новата newsm10
Марги ,страхотно семейство  bouquetи животинките са много сладички.
Дидка,браво за изпита а за другия thumbsupедно време и нас черпеше с баница...виртуално. smile3503
Раде,много сполучлива комбинация - прекрасните ти дечица на фона на Стария Пловдив  love001
Шапцице, Praynigдано не се повтаря произшествието със Страцимир.А за него ще е урок  Naughty, да не излиза без да е ял.
Цитат
Цяла седмица с ремонти се занимавам.Аз си правя всичко сама.Утре ще си лепя и ламината.
Shocked
Браво Ани   bouquet
Само ще споделя ,че изкупих греха си към Венко (онзи дето му сервирах само зелен боб) Вчера цял ден бях  chef
Всичко както му е редът -супи ,яденета ,десерти...Не знам дали ме обича повече , но пък аз съм спокойна ......че ме гризеше отвътре Embarassed
Детенце Бояна нещо май се разболява Sadснощи кашля-лая като куче.От сутринта нищо ...а сега пак започна като легна да спи.
Лек ден на всички Hug

# 185
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
    newsm59  Flowers Four Leaf Clover  Flowers Sunflower  ura    Tada Сърдечни поздрави и благопожелания за днешните ни рожденници Кристиян на красим и Теодора на KiDBeRRy    Gift newsm04  newsm35 Tada Flowers Bouquetnadiaeuro много е красив гоблена...  newsm53дето го зърнах на едно друго място и разбира се ,че става за подарък...разкошен е newsm74 поздравления
тедивас     .......а тоя даскал е софиянец,ако не се лъжа е декан на богословският във София,симпатяга...на 30-ти  пак при него имаме изпит...ще изям материала  smile3502
ani69    bouquet искренно се възхищавам на фантазията и сръчността ти   friendship
mama3 разтрий Бояна с нещо загряващо,явно болеста се чуди да тръгва ли   costumed050 да нетръгва ли Crossing Arms Ваня си дойде кашляща и с гърлобол,обаче позоба в петък вечерта малко захарни бучки с едни капки ДЕНТИСЕПТ на RSI и в събота беше вече добре,разтрих я с един махлем с див кестен..загряващ и е като нова...замина по обяд за Троян за да си дойде в петъка пак почти настинала Sick
Отивам да полегна..днес ми е ден за почивка и пренареждане на ....какво ли не

# 186
Ох, грижовни, мили , работливи и креаетивни мами!

Чета и не вярвам на очите си- освен, че свършвате всичко, ви остава и време за почивка .

За мой срам ни къщата ми изчистена и подредена, ни десерти и основни ястия съм приготвила, камо ли да сътворя нещо творческо като Алма или Ани...

Усилията ми са изцяло  в посока към голямата, която толкова трудно учи, че ако я оставя на собствената й тяга със сигурност ще стане завършена фолк звезда или кючеклийка. Сериозно! Не съм свръх амбициозна, ама такава липса на желание да учи ме довършва.

Как се справят вашите деца и докъде се "простират" грижите ви? Оставяте ли ги самастоятелно да учат или им"наливате с фунията"?
В чудо съм се видяла...
На всичкото отгоре и се дразня, че трябва такива елементарни неща да й обяснявам, а тя...ще кажеш, че не говоря на нея. Веднага след това тръсне някоя глупост или просто каже: Не разбирам.
Няма някакви интелектуални затруднения или специфични нужди, ама на... Голяма борба под коша за нейната образованост! Побеля ми коса, а пък се чуствам и зле от факта...

Ето сега вместо да си препише преразказа, си играе със сетрите си на "Перфектната вечеря". Поне по една филия с масло и чубрица да хапнат горкичките  Laughing
Наоплаках се! Отивам да метна във фурната едни Войнишки курабии, че малката ми опече душата за тях.  Embarassed

# 187
ЗлатоПерка -все едно за Павката говориш.Когато той завършваше учебната година ми идваше банкет да дам.До четварти клас все се мъчех да му вися на главата и да го контролирам някак си.Трудно успявах да се сдържам и дупето му бая бой изяждаше Rolling Eyes.В пети клас реших вече да си запазя нервите и повиках една позната учителка да идва през ден за по 2 часа да се занимава с него.Когато учеха заедна добре,но когато не -зле.В 6 клас вече го оставих да прави каквото си иска.Чак миналата година/10кл/ му дойде акъла в главата и реши,че все пак може и да поучи малко.А може и това най ме е яд #Cussing out.Ето една случка с него:
Миналата учебна година /април месец/гледам в бележника му следните оценки по литература-2,2,4,2,5-и му викам,че тези оценки вече остават в дипломата ,ще си бие главата след време.Той ми заяви,да съм спокойна и,че ще изкара 5 за срока newsm78.Не му повярвах и се хванах с него на бас за 100 лв.Е спечели ги.Прави струва-сценки игра ,но накрая в бележника 5.
Виж с Йоана нямам проблем,но нея я остави съвсем сама и нито един ден не съм сядала даже да и проверя домашните.Резултата е пълна отличничка и приета в математическа гимназия от 5 кл.Явно си е до детето.
С Тони какво ли ме чака newsm78 #Crazy

mama3-и аз понякога изкупвам по този начин грехове,но многоооо рядко Joy
Теди-когато се местихме в ново жилище,само извиках моя мъж да удобри покупката ,след което трябваше само да дойде  да помогне за пренасянето на част от покъщнината ни.През това време,аз махнах повечето стени,изградих други,подредих и обзаведох всичко по мой вкус.Той ме оставя да си се вихря и не ми се меси

# 188
Ани-  smile3501 моята майка и тя е много оправна- лепи плочки, прави ел. инсталации, развали и се печката- оправи си я ............ама аз........  Embarassed момичета явно при някои от първите децо е така- моя Митак - #Cussing out уж се готвим за кандидатстване , а постоянно викам  и пвсе тая- ката пееш Иринке ле кой ли те слуша!? а девойките просто сядат и учат -това е. Тедивас - имам рецепти за шок. мус, но зависи какъв обичаш- в повечето заведения и сладкарници  се прави от готова смес ,която се разтваря във вода и... thumbsup за сега от мен - лека нощ.  newsm03

# 189
   Перчице скъпа,не ми се разправя за моите хубостници,че като почна,цялатата тема няма да ми стигне...И аз вече съм вдигнала ръце,и се чудя какво да правя...И са наказани отдавна,без пари,без компютър,без телевизия,без телефони,и пак си правят каквото искат...То като ни няма по цял ден,и те си разучили паролите,и пак цял ден на нета,а тел.сами си го нагласят...Обмислям вариант да им спирам тока,но звучи гадничко...И рожден ден няма да има големият,а и дядо коледа май ще ни пропусне,и пак нищо,ама нищо не правят да ни омилостивяват...Онзи ден на родителската,отново без домашни,отново без учебници...Но пък в бележниците шестици-големият,питам госпожата защо така,а тя ми отговаря,че си знаел иначе...Ма какво знание като е без домашно...Как да разбера аз,като учителката му пише само шестици...И с нея се карах,не можела да пише забележки в бележника,бил официален документ,а в тетрадката пък,не можела защото не можела всеки път да преглежда на всички деца,пък и забележка да пише... #Cussing out #Cussing out #Cussing outА аз от къде да знам?!И накрая излезе че не си гледам децата,и не се интересувам от тях...А пък моичките си ме лъжат вечер,че ходят на тренировки-не ходят,че нямат тренировка,пък имат,че са написали а не са,въобще за всичко си ме лъжат...А не мога като пъдар да ходя,след тях и да говоря със всекиучител,или треньор...И себе си да излагам,и тях,че им нямам вяра...Къде бъркам вече не знам?!Накрая съм им казала,ще зарежа всичко и ще си останао вкъщи,ама ще видят пари през крив макарон...Или други лигавщини от сорта на телефони,интернети и пр.Е и аз се оплаках!
       Теди а муса,истинският се прави от пресни яйца,но нали знаеш че трябва наистина да са пресни,защото са в суров вид:
       разделяш белтъците от жълтъците,и ги разбиваш и едните и другите до плътен сняг,с малко захар,разтапяш на водна баня  шоколад,и го прибавяш към жълтъците,след което много внимателно смесваш двете смеси,като бъркаш от долу на горе с дървена лъжица,без да натискаш отгоре сместа,за да не слегне и да се утаят белтъците...Но не си спомням пропорциите...А става и от тази течната сметана,изкуственната дето е,по същият начин-разбиваш я на пухкав сняг,и леко прибавяш охладеният разтопен на водна баня шоколад,казвам охладен за да не се пресече сметаната,а и яйцата...Ми в общи линии е това!Приятен апетит!!!

# 190
Мамо3, нали знаеш - веднага на котлона тенджера с чай от лайка и цял ден да ври! Ние миналата седмица бяхме с лай...
 Цоци , къде си бе, златце?

# 191
  • През девет земи в десета
Здравейте мами ние преди малко си пристигнахме от Варна и в къщи три дни без парно е успяло да стане кучешки студ!Таткото ни запали котела преди повече от два часа,но повече от 17 градуса неще да стане Rolling Eyes

... Наистина не полагам никакви грижи за себе си, нито кремове, нито нищо.

Не че това е най-важното, но все пак всеки иска да изглежда по-млад, колкото се може по-дълго време. Та ми е интересно дали ви остава време за вас от грижите за децата? Thinking

Наде, сега ще ти кажа МОЕТО виждане на нещата.
Аз никога не съм се чувствала по-млада и по-добре от както съм многодетна майка.
Живея със самочувствието на такава и това ми се отразява добре.
за сведение
1. Крем не ползвам- нямам навик
2. Парфюм - не ползвам - имам алергия - само стикчета без мирис
3. Гримове изобщо съм забравила какво е това - чат пат едно червило... и то го изяждам още в първият половин час Mr. Green
4. не съм на ТИ с новите модни тенденции, ама все си повтарям "хубавият кон и под скъсания чул си личи" Joy
5.Ако на всичко това не му казваш самочувствие ...не знам кое би било.

а всъщност изобщо не е така.
защото:
1. корените на косата ми са много черни на фона на русите кичури малко по надолу
2. Все ми стърчи косата
3. и със сигурност не изглеждам на 20, нито на 25 , нито на 30...
ама това не е важно - важното е ти да си добре, и да живееш пълноценен живот - щастлив с проблемите, с цирка около теб и с малките радости които растат в домът ти всеки ден.
Много важно че не ползваш около очен контур Joy или кремове за 50-60лв.
сигурна съм , без да съм те виждала че изглеждаш много по-хубава и млада от наперените си колежки.
Така че горе главата момиче - живота не е салон за красота. но пък душата е!

Peace И аз така,това изобщо не ми пречи да се чувствам отлично или пък непълноценна Wink
Единственото,което ми липсва на този етап е фитнесзалата.Цвети не е като кака си и батко си,тях съм ги мъкнала по залите с мене,даже и сега обичат да спортуват и двамата,предпочитат книгата и "топката"пред телевизора и компютъра,каката ни дори стана републикански шампион  по баскетбол миналата година.Малкото ми отроче обаче е много диво и не спира за секунда,а засега е много мъничка за да и се обясни какво трябва или не трябва да прави Tired

На моите зверчета не им вися на главите да учат,всъщност допуснах тази грешка с каката за около 5 години(много ми беше трудно да се откажа,а мъжа ми все ме бъзикаше,че имам болни амбиции) и с малкия не повторих,сега си учат сами тя от 5-и клас нагоре,той откакто е тръгнал на училище,ако имат въпроси към мене или нещо не е ясно помагам,но въпроси от сорта на:"Написа ли си домашното,ако има изобщо такова?","Научи ли си?","Приготви ли си раницата?",изобщо не задавам Wink
Златоперке,ама тя "голямата" дъщеря не е чак толкова голяма,още си е детенце,не се ядосвай толкова ще и дойде акъла в главата,а може би точно защото толкова държиш да и "набиеш"нещо в главата не ти се получава на финала!Пробва ли да я оставиш да си учи самичка Thinking

Ани,браво на тебе и аз така,добре,че мъжо поне ми признава и навсякъде се хвали(поне пред мен де) Wink

Ох и на моите главите им все в хладилника,малкото и то се научи,че там е папото и само дърпа вратата Mr. Green

Още нещо щях да пиша,но се вледених съвсем на компа,заминавам да спя,лека на всички Heart Eyes

Последна редакция: нд, 18 ное 2007, 23:43 от Пиги

# 192

Тук съм...Чета ви само...Ямата ми се оказа без дъно...Нещо сме на въпреки и на вие с Лъчо(аз стачкувам, т.е. сърдита съм му), Ани е виновна за моето отсъствие...Така ме е зарибила с фотошоп-а,че от Хоби не излизам....

Перфекто се справяте без мен тук и няма какво да допълня...Подфорум Красива мама не посещавам,защото женското ми е много чуждо....А и като ви знам всичките как изглеждате - направо е вярно следното - Големичко, стройничко, красивичко и сръчничко - що е то? Отг. - Многодетна мама!

А и какво да пиша...В последно време само цъкам с език.....На Ани и Юлка - за таланта и ръцете, дето имат, на Кабо-то - за децата и бягането насам натам за каузата, на Сватята - за Сл. дето я носи на ръце, Каишка, Шапчица - за сладкарството, Габи - готвенето и подредбата, Надето и Дидка - че им се учи, мама3 - че въпреки неприятностите около Венко все е свежа и на линия, Перка - че си е нашата Перка, ох, Перке, как ми се иска пак да сме на поляната до парк-хотел Москва и да слушам как чуруликаш......На всички останали - Радето, Нели, Теди(отгледала е достоен хакер, дето много я слуша) и всички,които моята склероза в момента е забравила(но не и сърцето ми) Hug Hug Hug Hug...А Галето....Тя Галето ми има специално място в сърцето ми,че нали по-убаво от добруджанката - нЕма......

Хубава и спорна седмица на всички ви! Без изключение - много целувки на всички оправни дами от темата!

# 193
Благодаря ви много за поздравите, момичета! Празникът мина добре, беше весело и цветно! Flutter

Много  Hug за всички вас от цялото ни семейство!

# 194
Добро утро, многодетни красавици (с и без околоочен контур  Wink )!
Къде сте се изпокрили тази сутрин?
В София вали нещо като сняг, ама не натрупва, а само ми създава усещане за студ. Добре, че съм си в къщи.

Ето ви нещичко за събуждане с пожелания за лека, успешна и весела седмица.
Айде, всички вън от дупките!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт