Отчет на набор 2003 - 12

• 10 937
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
  • Бу-у-урга-а-ас
Цитат
Една потенциално зла свекърва сигурно щеше да направи опит да му избие всякакви такива миси от главата , но не и аз

Внимавай с ореолчето на главата, че лекичко ти е килнато назад, да не ти падне  Mr. Green

Всъщност, Дивиана (добре си си дошла в темата  Wink), по мои наблюдения, горе долу на тази възраст децата започват леко да се осъзнават полово. Много често явление е , момиченцата да се срамуват от мъже. За момчетиите не знам. Към петата година започва половата идентификация и тогава е големият купон. Малките госпожици започват да си съперничат с мама, а момченцата да се правят на големи като тати. В проективната методика "Моето семейство" в тази възраст при някои деца се наблюдават много интересности.

# 106
Добре дошла на Дивиана!!!!  Heart Eyes  bouquet

# 107

Да ви питам, срамуват ли се децата ви от представителите на другия пол?
Дъщеря ми преди няколко дни ми каза, че от всичките ни приятели мъже я било срам, само от баща й не - нищо, че е мъж.

Срамува се,да.Вече го е срам някой да го види гол,срам го е да заговори някое момиче,което не познава. Grinning

# 108
Леле, Дивианич, ти чак сега ли се престраши да се цопнеш у наш'то блато-ЗАПОВЯДАЙ! Hug
Ами таковата, мойта Кейта от нищо не я е срам. В същност, къпят се заедно с баща си, та е свикнала да гледа голи и да я гледат гола....На плажа особено иска да е нудистка.... Половото разграничаване го направи още миналата година, когато постъпи в дг. След първите няколко дни каза:"Ау, много чури има в дг"... Shocked Joy
Напоследък иска да има цици като мама, бебе в коремчето и прочие женски неща. Flutter
Vivi, много са напред тия момчетии вашите! Кейти е много заспала в тази част явно (като майка си Embarassed), въобще не мисли за такива неща.  Crazy
Кейти мина периода, в който си мислеше, че всичко завъшващо с "а" е в ж.р., както и че думите, завършващи на "ка" са умалителни. Казваше "салфета", "хлебара", и т.н. Grinning Сега възпитава брат си по отношение на родовете, защото него хич го няма горкият-в повечето случаи всичко е м.р. Понякога обратно. Но рядко са назовани с истинските им родове хората и предметите. Та вчера ги чувам, как той назовава нещо по грешния начин и Кейти му казва:
"Не той, а тя. Мъжете са той, а жените тя.
"Защоооо?
"Ами защото природата така е решила!" Joy Joy Joy Joy

# 109
И при Румен такова нещо като срам няма за сега. Изобщо не се притеснява, нито от момичета, нито от възрастни. За гаджета пък да не говорим. Много е далеч от тези неща още Simple Smile
Да ви питам, вашите деца лесно ли се справят с учебния материал в градината? Вие помагате ли им и занимавате ли ги допълнително?
Снощи на родителската ни среща госпожата се изказа, че трябвало повече време да отделяме на децата в къщи и да ги изпитваме на наученото през деня. Като цяло групата трудно се справяла с материала, с изключение на 2-3 деца (моето не е сред тях).
Аз не знаех, че от дете на 4 години се изисква да направи сбит преразказ на приказка, която е чуло веднъж или да наизусти стихотворение за 20 минути... явно трябва да ги умеем тези неща. Освен това трябвало да оцветяват почти безупречно, да рисуват, да апликират почти без помощ. Е, аз как да науча сина си да рисува, като аз самата не мога?
Замислих се да купя още един комплект тетрадки и в къщи и вечер да минаваме материала повторно. Но като знам колко е концентриран след градината, не виждам как точно ще стане това. Пък и не ми се иска нещо от 4 годишен да започва с "домашните" Confused

# 110
  • Варна
Ваня, коя група сте?  Grinning

На нас не са ни казвали такива неща, но Вики и без госпожите знае доста. Аз ако разчитам те да я научат...  ooooh!

# 111
Втора група е Румен.
Ти целенасочено ли занимаваш Вики, или тя си е по-схватлива? Мен това най-много ме изненада, че едва ли не трябва да ги изпитваме и да ги обучаваме по конкретния материал, защото не се справяли сами. Аз все си мислех, че това се прави в училище, не в градината, но явно съм бъркала ooooh!
Иначе е ясно, че децата са много различни и с много различни възможности. Моето не е от най-схватливите и можещите. Не обича да оцветява, предпочита да драска. Не умее и да рисува добре. Иначе знае много неща и не бих казала, че не го занимавам. Но те не са свързани конкретно с това, което учат. Аз даже не винаги знам точно какво учат. Затова си мислех за варианта да купя тетрадките и да доучваме в къщи Rolling Eyes

# 112
vania_ip, какви са тия неща? Те да не са в училище децата? Да ги изпитваме у дома,  Joy Joy Joy ще падна.Тия вашите госпожи са изперкали направо...Аз като я питам Кейта какво са правили, ми отговаря-нищо, и ако са имали танци-танцували. За нея е важно кои деца са били в дг (от приятелите й) и с кого си е играла. И съответно ако има награда. Flutter
Честно казано не зная какво учат. От време на време има изнесени обяснения с какво са се занимавали, но не винаги я вземам аз, почти никога не я водя в градината, а баща й и дядо й (които най-често го правят) изобщо не обръщат внимание на разните му там бележки  Mr. Green
Истината е, че аз си се занимавам доста с нея у дома. И в общи линии зная какво може и не може. Аз не бих купил асъщите тетрадки като в градината. Така на детето може да му е скучно и да му липсва разнообразието. Може да си мисли, че пак е на дг, знам ли. Купи му други книжки (Кейти изключително много обича Бърборино), има много неща, които може да прави. Като не му се оцветява ами няма да стане художник пък! Grinning

# 113
Логопетка, ще стискаме палци и като има резултат да ни информираш.
За гаджетата при нас е най интересно че вече сме се "оженили". Разговора беше следния: "Мамо, аз ще се оженя за Тони."
"Той знае ли?"
"Аз му казах"
"А той какво каза?"
"Добре"
 Laughing
Не че в понеделник като се прибра  от градината не беше нахапана до синьо от Тони.
Момичета, днес нямаме температура, адски кашлями цяла нощ не сме спали  и сме на Зинат от вчера.

# 114
ГалаМа,дано се оправи детето бързо.Дани много мрази Зинат-а,повръща от него. Sad
Иначе моя син вече е Женен:
-Мамно,аз ще се оженя за Симона.
-Добре,мамо,щом я харесваш.
-Да,харесвам я,те ми казва МЪЖ...
Много ми стана мило,но и тъжно..Порастват си децата,да са живи и здрави.

# 115
Доня Туфиня, Румен ми отговаря по същия начин като го питам какво са правили.
Произведенията им ги окачат на таблото и си ги взимаме. А и аз си го знам там колко може. Но по български и математика мога сама да гадая какво "учат". А и щом почти цялата група не се справя, значи проблемът не е само в моето дете. Май много на сериозно го взимат това "учене" госпожите.  Буквално на ученици ги обърнаха.

galaMa, дано да ви мине бързо кашлицата. На Румен много добре му действа чай от мащерка. Ако Сави обича, можа да и даваш да пие.

# 116
Доня Туфиня, Румен ми отговаря по същия начин като го питам какво са правили.
Произведенията им ги окачат на таблото и си ги взимаме. А и аз си го знам там колко може. Но по български и математика мога сама да гадая какво "учат". А и щом почти цялата група не се справя, значи проблемът не е само в моето дете. Май много на сериозно го взимат това "учене" госпожите.  Буквално на ученици ги обърнаха.

[
Тези госпожи във вашата градина не са добре,Децата в нашата група учат доста неща,но основно играят.Моето постоянно отсъства и нищо не знае,хваща нещо оттук-оттам.Ако го питаш,обаче,нищо не учели.Няма интерес да учи,рисува,оцветява.Гледам ,че напоследък е започнал да се занимава повече с подобни неща-ходи с едни ножищи,реже,лепи с тиксо.Оставила съм го да прави неща,които да му интересни.Дай му на него коли и камиони.

# 117
Дай му на него коли и камиони.
Сега се сетих, че единствената награда, която получи Румен в градината миналата година беше, за перфектно подредени колички. В това грешка нямаме. Може цял ден да си ги кара и подрежда Laughing

Сега си мисля, че наистина в госпожата ни е "проблемът". Тя е една от най-прехвалените в градината, винаги е водила "най-добрите" групи. Явно е разочарована от нашите мързеливи и неможещи деца. Ще вземат да й развалят реномето ooooh!

# 118
На родителската среща казаха, че според учебната програма имат да учат:
Български език:
- да разказват частиот приказка,
- да правят по-дълги изречения, и да разбират колко думи има едно изречение
- да съставят прости и сложни изречения
- да съгласуват съществително с прилагателно
- да разказват по картина

Математика и природни науки:
-броене
-сравняване на обекти, измерване
-положение на обекта в пространството, посоки
-части на денонощието
-геометрични фигури - кръг, квадрат

Ориентиране в социалния свят:
-да разказва за себе си
-да оценява къде се намира детето спрямо другите
-да различават предметите според белезите

Това накратко, колкото успях да запиша, защото не се спряха особено обширно на учебния материал. По-важното бе да се наградят с грамоти спонсорите, да се направят забележки, да се съберат пари.

# 119
  • Русе
GalaMa, Praynig за бързо оздравяване.
Не се интересувам много какво учат.Когато го питам,той важно отговаря че се учи в у-ще а не в градината.Там само играят.Рисунките които излагат,винаги са някакви драсканици.Е,и?Не му се рисува.Когато го хвана на кеф,казва стихчета и песни.Това ми стига.
За мен е по-важно да усвои онова за "първите седем години".След това има цял живот да учи.
Повечето неща  изброени от Доня Туфина, Алекс ги може  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт