Майчинството счетоводно - 6

• 68 057
  • 1 194
  •   1
Отговори
# 960
  • В полите на Пирин планина
леле, не съм очаквала по-скоростен отговор. От сутринта ровя с гугъл да намеря за тази заповед, четох кодекса и какво ли  не, чак глава ме заболя  Rolling Eyes
страхотни сте  Hug  Incandescent БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО   bouquet
А сигурно ще ми е много гл;упав въпроса, но е явно,че не съм изобщо запозната  Embarassed какво е това "...Заявление Вх. № ......  "  и от къде да му взема номера,за да го напиша  newsm78

Incandescent БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО   bouquet

Моля, моля - пак заповядай  Hug

ДО ......
НА ......

З А Я В Л Е Н И Е

от  ...... , с ЕГН ......
с постоянен адрес: ......
на длъжност ...... в  дирекция ......
към ......

Уважаеми  Г-н   ......

С настоящото Ви уведомявам, че считано от ...... г .ще ползвам
регламентирания в чл. 164, ал. 1 от Кодекса на труда платен отпуск за отглеждане на детето ми
......  , родено на ......
до навършване на  ...... му възраст.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
1. Копие от акта за раждане на ......
2. Декларация относно поредността на родените деца;
3. Декларация по чл. 46, ал. 2 от Наредбата за работно време, почивките и отпуските.

дата ...... г.   С уважение: ......
град: ......   / ...... /

# 961
Incandescent  Hug Благодаря отново
Желая ти лека и безпроблемна бременност, здрави дечица и весели празници  newsm67

# 962
Incandescent,
извинявам се, че нахалствам, но може ли да ми кажете ако знаете нещо и по моето питане....

# 963
Incandescent  Hug Благодаря отново
Желая ти лека и безпроблемна бременност, здрави дечица и весели празници  newsm67

Благодаря за пожеланията  Peace

Incandescent,
извинявам се, че нахалствам, но може ли да ми кажете ако знаете нещо и по моето питане....

Съжалявам - не те пренебрегвам нарочно, но не съм сигурна какво да отговоря.

а това за 13-тата заплата отнася ли се за държавни служители при положение, че в момента съм в 45-дневен болничен преди раждането? в болничен съм от 9-ти ноември и до момента не съм излизала по никакъв повод в болични през годината?
т.е. тук не става въпос за персонална преценка на частен ръководител, а за решение на Министрество на финансите или на Столичен общински съвет.. не зная точно...
а товавъзнаграждение до колкото знам се полага за работата на служителя през годината.. все пак съм била на работа 10 месеца и 10 дни!

Най-вероятно имате колективен трудов договор, в който е упомената и тази хипотеза. Логично е да вземеш поне пропорционална на отработеното 13-та заплата.

# 964
благодаря ти! и този отговор ме устройва, защото и моята логика ме води на там...

# 965
Към Incandescent :

моля те кажи ми твоето мнение относно следното:
аз съм по майчинство, имам възможност да започна работа при друг работодател от януари 2008. работодателят ми предлага да си прекъсна майчинството или да работя без договор, докато ми изтече. Аз му казах, че има възможност да работя по втори трудов договор при друг работодател без дда прекъсвам при първия, който ще ми изплаща до края пълното майчинство (на база писмо на нои не зная в момента кой номер беше, но ти го знаеш).
 Какъв е твоят съвет, как би било най-удачно според теб?
Това писмо, за което говоря по-горе нали е всила и дали ще има промяна относно него през следващата година?

Благодаря ти предварително!

# 966
Това са извадки от системата на НОи за осигурителния ми доход през последните 6 месеца преди да изляза в 45-дневен болничен преди раждане. Интересува ме дали правилно ми е изчислено среднодневното възнаграждение на което ми изплащат болничните?

Знаеш ли какво си получавала като чисто възнаграждение в месеците април - септември?

Стики, за съжаление, незнам. Тъй като при мен се получи така, че заплатата ми беше/брутна/ - 950лв., но преди да изляза в болничен с работодателя ми се договорихме да ми увеличи заплатата, за да мога да получавам по-голямо обезщетение през тези 9-те месеца на платено майчинство. Подписах допълнително споразумение със задна дата/01,04,2007г/ и ми довнесоха сумите за осигуровките до 1400лв., като изпратиха и корекциите в НОИ. От системата на НОИ, виждам, че там са получили тази информация и ме водят на 1400лв., но единственно не ми е ясно това, дали е изчислено правилно среднодневното обезщетение. Тъй като през м. август, за който говоря, бях 3 дни в болничен, но тогава заплатата ми все още не беше корегирана и беше 950лв. Това обезщетение ми бе изплатено септември месец -77,48лв./при среднодн. обезщетение - 38,74лв./. Защо тогава е изчислено, при по-голямата заплата, че среднодн. обезщетение от 39,17лв/разлика само от 0,43лв./.Ето, това не ми се връзва!

# 967
Към Incandescent :

моля те кажи ми твоето мнение относно следното:
аз съм по майчинство, имам възможност да започна работа при друг работодател от януари 2008. работодателят ми предлага да си прекъсна майчинството или да работя без договор, докато ми изтече. Аз му казах, че има възможност да работя по втори трудов договор при друг работодател без дда прекъсвам при първия, който ще ми изплаща до края пълното майчинство (на база писмо на нои не зная в момента кой номер беше, но ти го знаеш).
 Какъв е твоят съвет, как би било най-удачно според теб?
Това писмо, за което говоря по-горе нали е всила и дали ще има промяна относно него през следващата година?

Благодаря ти предварително!

Няма никакъв проблем да работиш на втори трудов договор и да продължиш да ползваш отпуск за отглеждане на дете по първия. Според мен това би било най-изгодно за теб.

# 968
Здравейте, едно питане и от мен.

Приблизително колко майчинство ще взимам през 2008. Термина ми е на 24.04.2008г.
Нетната ми заплата е 810 лв, предполагам че ме осигуряват на 1100 лв.
Ползвала съм болничен :
 7 дни от 18 окомври до 24 октомври, и
30 дни, в момента, от 06.12.2007 до 04.01.2008г
 newsm78  Има ли смисъл да се върна на работа от 05.01 до 11.03 /45 дни преди термина/, за да получавам по-голяма сума и да се актуализира заплатата ми с новите данъци -10%.

Благодаря  bouquet

# 969
Здравейте, едно питане и от мен.

Приблизително колко майчинство ще взимам през 2008. Термина ми е на 24.04.2008г.
Нетната ми заплата е 810 лв, предполагам че ме осигуряват на 1100 лв.
Ползвала съм болничен :
 7 дни от 18 окомври до 24 октомври, и
30 дни, в момента, от 06.12.2007 до 04.01.2008г
 newsm78  Има ли смисъл да се върна на работа от 05.01 до 11.03 /45 дни преди термина/, за да получавам по-голяма сума и да се актуализира заплатата ми с новите данъци -10%.

Благодаря  bouquet

По-високото нетно възнаграждение, заради по-ниския данък ще повлияе на бъдещото обезщетение.

# 970
Благодаря за бързия отговор Incandescent, ама хич не ми се връща на работа Sad

# 971

Честно казано не съм изчислявала като абсолютна сума колко ще е влиянието ... Ако почакаш малко щре сметна и пак ще се включа.

# 972

Честно казано не съм изчислявала като абсолютна сума колко ще е влиянието ... Ако почакаш малко щре сметна и пак ще се включа.

Ако се върнеш на работа - ср. дневното обезщетение ще е 40.21 лева, а ако не се върнеш - 38.27 лева, т.е. около 2 лева на ден губиш или 40-45 лева на месец.

# 973
мм страхотна си, много Благодаря
  bouquet  bouquet  bouquet

# 974
Здравейте на вас, които много ни помагате тук! Бих искала да знам, колко дни имам право да бъда в болнични в рамките на 1 година. Ползвам болнични само заради малкото ми дете и понеже много боледува, откакто тръгна на ясла, се притеснявам. Тук, в рамките на 2 - 3 месеца ми се насъбраха около 40 дни - не съм смятала с точност. Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт