Част от НОЕМВРИЙКИТЕ гушкат бебчета, а другите - още галят коремчета

• 10 998
  • 285
  •   1
Отговори
# 180
  • Плевен
Катеринке стискам палци да е по скоро,аз така се успокоявам до една седмица все трябва да родим,дали предизвикано дали секцио,дано по раничко да е,но най късно до седмица ще гушкаме малки мишки,тя и Теди днес се отчете,така че още е в клуба,но Тиха вода утре ще го напуска и ще си гушка бабката,стискам палци всичко да е наред.Хайде дай боже днес утре всички да напуснем дебеланския клуб. Grinning

# 181
Честит син на Валенсия. Много да слушка, много да папка и да порасне голям и силен мъж

# 182
Валенсия    да ти е жив и драв малкия мишок! Много да радва мама и тате Simple Smile

# 183
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ВАЛЕНСИЯ!!! Много до ги радва, слушка и обичка!!   bouquet
Да се отчета и аз, че съм още към клуба. Като гледам как го давате ше зема да остана последна  Crazy Те бебетата по на 2 месеца ша станат, а ние си се помотваме с моята щерка  Wink

# 184
За колко бързо се прибрах от работа до вкъщи, и ето го бебето за днес, пък може и да не е последното, Рени никаква я няма,...за сега.
 Честито бебче на Валенсия!Да и расте умно и красиво дете за радост на всички в къщи!

# 185
m_face, ние пием от този 4ай на Хип за колики от първата седмица,тои ми пие по малко някаде по 80гр дневно.сяка сутрин му правя по 100гр и редовно изхварлям около 20 -30 гр.досега нямахме проблем с изхождането.редожно си акаше ,даже в на4алото на всеки памперс имаше по малко.от една седмица ходим веднаж на ден обилно,но от онзи ден не ми акал.педиатарката ми каза да му дам Дуфалак .и ще давам.едно време го давах и на каката.и действаше до време.
при нас има и друг проблем с каката-то е ревност,реве постояно,отговаря ми.аз се нервя и я пошляпквам и става ужас.комщиите се оплакват ,4е 4уват нея да пла4е а не бебето.

# 186
Лили ... това е много неприятно,но май с пошлапване само своите нерви успокояваш...  Tired Представям си какво ти е,ама помоли таткото за малко помощ с нея

# 187
Честито голямо синче на Валенсия!

Лили, мен напоследък като ме хванат нервите след емнайстото повтаряне "не на ... (котката, цветята, шкафа, чиниите, дивана,...)" просто го хващам и го прегръщам насила, докато се укротим и двамата. Опитай се да намериш малко време през деня, което да посветиш изцяло и само на нея.

# 188
  • София
Честит син на Валенсия! Много да е здравичък и да я слушка, а на мама бързо възстановяване   bouquet

Цеце, мерси за милите думи  Heart Eyes

Арабела, знам..и баба и дядо гладаха тук, в двора зайци...ама някак не ми е минало през акъла, че възрастна жена може да обърка нещо подбно..знам ли Thinking Ти сега ме замисли.
А пък за ябълките от бабите...аз преди купувах от тях моркови за баткото (има на Театър София такова "пазарче"), докато не станах свидетел, как един чичко с бус докара от борсата зеленчуци ooooh! Толкова се втрещих и уплаших...а уж изглеждаха, като домашни- кални и криви. И от тогава нямам вяра и на тях. Купувам си и гледам да не мисля много, много Blush

# 189
  • София
при нас има и друг проблем с каката-то е ревност,реве постояно,отговаря ми.аз се нервя и я пошляпквам и става ужас.комщиите се оплакват ,4е 4уват нея да пла4е а не бебето.
Ох, и при нас е същата драма, само реве и се тръшка, в градината също се оплакват от нея...Търпение и здрави нерви! При нас таткото много помага, обаче то понякога и на него му кипва...тя направо ни се е качила на главите. Дано по-скоро и мине, че едвам се издържа. Аз дори бях пускала тема в Нашите деца - ако искаш се порови да прочетеш какво са писали другите мами.

# 190
Честито момченце на Валенсия! Да е живо и здраво детето и да радва много мама и тате!

Аз да се разпиша, че все още съм 2в1. Днес бях на запис на тонове. Всичко е нормално и естественно, не сме се разбързали с мойто мишленце да раждаме. Даже лекарката ми се майтапи с мен,че нещо много съм се умързеливила.

Днес от Криси4, чакаме новини. Тя сигурно вече е родила, но ми е притеснено да й звънна, да не би да я притеснявам. Но ще почакаме още малко.   

# 191
ЧЕСТИТО РОЖБА НА МАМА ВАЛЕНСИЯ! МНОГО РАДОСТ И ЩАСТИЕ ОКОЛО БЕБО! smile3525 newsm51
Мома Катерина , АДАШКЕ, SAILY2, хич не се кахърете толкова по въпроса, защо бебо не излиза. Ами те старите хора казват, че плодът пада от дървото когато узрее. Така, че вашите бебета нещо още си чакат.... Ама то ще е всеки момент, да знаеш. После ще сте на нашето място - тревожни, недоспали, търсещи напрекъснато отговори. СПОКО!!!!
m_face
ДАВАТЕ ВИЕ ЧАЙЧЕТА И ВОДА,  а моята Лили не ще да ги близне дори. Кърма и само кърма. Даже езичето й е побеляло с тази кърма, но не мога да й пробутам и глътка вода, за да изчисти езичето. И аз се притеснявам какво да ям и пия, за да не объркам стомахчето, въпреки че още няма признаци за колики все още. Но нали е на 9 дни, може би й е рано.
За ревността - баткото все иска да я държи и да я носи, но не му давам, защото ме страх. Само за малко му я поставям на ръцете когато е седнал - и тогава се мръщи и сърди. И определено са замисля за повечето внимание към бебо, но с приказки до някъде овладявам нещата.
Говорихте за прибиране на кореми и "течовете". Почти вече нямам корем, но линия негра си седи. Сигурно кърменето ми прибра корема толкова бързо. А като чета за тези лохии, ами срам не срам ще си кажа, че не съм ги имала. Дали са изтекли в болницата или дали кърменето отново е изиграло някаква роля, не знам. След като родих имах изтичане като при цикъл, после спря и сега от два дни отново като цикъл, но нищо обилно.
И да се похваля НАШЕТО ПЪПЧЕ ПАДНА НА 7 ДЕН. Но не къпя бебчо на коремчето. Както във Вита го къпеха под чешмата и основно гръбче дупе и глава.
И да ви споделя, че от два дни сядам да драсна някой ред и докато изчета всичко се налага да стана и направя нещо..... Абе, мами с бебоци #Crazy
За излизането вън не зная как ще закарам бебо на мерене при доки. Преди ден беше слънчево, увих я и я изкарах на терасата за 1 мин. и ревна - как усети този хладен въздух незнам. АМИ КАК ЩЕ Я ИЗКАРАМ ВЪОБЩЕ И КАК ДА Я ЗАВИЯ, ЧЕ И ТРЯБВА ДА ПОДГРЯВАМ КОЛАТА ИЗГЛЕЖДА ПРЕДВАРИТЕЛНО. ----ей трудна работа ........ Ама вие как се справихте с това?

# 192
Честито беб4е на мама Валенсия,живо и здраво да е и да си папка и слушка!

Гледам не сте пла4кали за мен,ама ей ме на, тука съм.Тази нощ сме били спокойни,ама много гладен бе,лелеееее,къде го побира това стомах4е толкова ядене,незнам.Ама по-добре яшни деца,отколкото злояди,ми така ми.Simple SmileВе4е се заиграва и заслушва в една игра4ка,която свети и свири,ще му търся нещо по-интересно,което е с дълга мелодия.Голям рев ревем като е гол,хи4 не оби4а да се събли4а,а от 2 дни само да го сложим във ваната нещо се шашка и реве пак,а преди си се кефеше и се плицкаше милото,незнам кво си промени режима,забравил ли е,4е се е къпал.....?

# 193
  • София
Тотонто, внимавай с това бяло езиче. Виж как и е непцето на красавицата и като ходиш при педито и обърни внимание че и е беличко. Моята ме предупреди да давам по глътка вода след ядене, за да си изплакне устичката. Моя не я ще много водата след ядене, но му слагам една капчица във устичката, колкото да се изплакне. Получавали се афтички, които боляли и тогава бебето можело да не иска да яде. И във Вита ми го казаха това, гледам че и други го правят... Иначе вода давам като хълца, и заради жълтеничката, от която има малко още. ..

Иначе току що сложих един рев...Значи вижте - мойто бебе много спи. Не спи само когато яде, когато се къпе и когато е гладно (тогава врещи). Обаче на ядене повече от 50 мл. не изяжда. Средно яде около 40 мл от гърда. След това се буди точно на 3-тия час (с малки изключения вечер когато ми понамалява кърмата) и иска да яде още. Днес, след като Педи ми каза, че 40 е малко, в 12 часа му дадох 60 мл (повече нямах) и той въобще не иска да се събуди за яденето в 3, а в 4:30 го събудих с хиляди мъки и ревове, та го нахраних... Дадох му 50 мл. и той пак заспа като къпан... И сега със сигурност ще се събуди (ако се събуди, ако не - аз ще го буда) чак за яденето в 9. Бебето нощем не се буди да яде - храним се в 12 и после чак в 6. Иначе е спокоен, спи си като пич, мнооого рядко плаче, майка ми каза че е порастнал (на кантара не мога да го хвана, защото миналия път имах неблагоразумието да го премеря с дрехи), направил е бузки, обаче повече - повече от 40 гр. според мен (от гърда) не яде. А ако му додам повече от това което е от гърда, не можем да спазваме 3 часовия режим...

Както и да е - няма да ви занимавам повече с глупости, че тамън се успокоих, че не съм най лошата майка на света щом бебето спи и пак ми стана гадно

# 194
m_face,

Боян е на 4 часов режим от 15-ия ден. С топ не можех да го събудя, той спеше и повече защото нали недоносен, така че си действах-когато огладнее. Огладнявеа на 4 4аса, понякога на 3, 30 и хапва повече.
Защо трябва да спазваш стриктно 3 часов режим...то бебето си знае..айде сега казарма от малки.
Консултирах се  и с доктор Нивея, а и моето педи ми каза-най спокойно е като само си направи режим и ако наддава 6 яденета не са малко.

Общи условия

Активация на акаунт