Коледа идва!

  • 120 600
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 3 271
Момичета, бързам да Ви се похваля - вчера направих Английския коледен кекс - стана доста хубав на външен вид Blush и на аромат. Скрих го бързо от домашните любимци, че има вероятност да не дочака до Коледа  Mr. Green. Тези дни ще се пробвам да направя и щолен.
Сега ще си харесам някоя друга рецепта от вашите Hug

Джема, много ти благодаря за прекрасната рецепта  bouquet

# 181
  • Мнения: 2 922
Момичета, бързам да Ви се похваля - вчера направих Английския коледен кекс - стана доста хубав на външен вид Blush и на аромат.

И на мен ми се иска да го направя, но още се чудя в какво да го изпека  Thinking

# 182
  • Мнения: 7 144
Зори, би ли споделила рецептите за "Шкембе яхния" и Специалитет "Книга". Ще ти бъда много благодарна  Hug

Заповядай :

Шкембе яхния

"Книга" от свинско месо

# 183
  • Мнения: 4 583
Искам само да се запиша в темата, че до Коледа съм на диета. Но веднага след фирмените купони почвам да готвя Simple Smile

# 184
  • Мнения: 4 358
Тези Палечки на Ralfieta и те са супер - направо не знам какво по напред да пробвам

# 185
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джема, много ти благодаря за прекрасната рецепта  bouquet

Моля, да ви е сладко.

# 186
  • Мнения: 4 358
Кажете ми за меденките де : baby_neutral:колко време по рано да ги направя - искам да блесна със сладкиши тази година

# 187
  • Мнения: 375
Откакто от години на Коледа правя капама, празникът е друг - не вися целия ден на печката, а за 10-15 мин. зареждам съда за капама и после се пече, правя и една бърза и много вкусна баклава с готови кори - тия дни ще пусна рецептата, и остава много време да се наспя, да погледам телевизия, да се поразходя, да се срещнем с приятели.

# 188
  • Мнения: 143
А колко време по-рано трябва да се направят джинджифиловите сладки?

# 189
  • Мнения: 3 456
Аз реших да правя специалитета на Зори "Книга".
За салдките още не съм решила какво.

# 190
  • Мнения: 3 034
Откакто от години на Коледа правя капама, празникът е друг - не вися целия ден на печката, а за 10-15 мин. зареждам съда за капама и после се пече, правя и една бърза и много вкусна баклава с готови кори - тия дни ще пусна рецептата, и остава много време да се наспя, да погледам телевизия, да се поразходя, да се срещнем с приятели.

моля те пусни я баклавата, че вкъщи е голям зор за баклава, а никога не съм правила и ми се иска тази година да се пробвам! благодаря ти Hug

# 191
  • Мнения: 4 358
Реших да похваля и да дам рецепта за моята баклава  Blush (и друг път съм я пускала тук)

1 пакет точени кори
125 гр масло

за плънката:
1 чч смлени орехи
2 сл захар
1/2 чл канела

за сиропа:
1 чч захар
3 чч вода
1 ванилия
канела
кора и сок от лимон

На котлона се слагат захарта и водата до разтапяне на захарта. Добавят се ванилията, канелата и парчета кора от лимон (само жълтата кора, без бяло). След като се сгъсти се маха от котлона, вадят се парчетата кора и се добавя сокът на половин лимон.

Разтапя се маслото. Точените кори се сгъват на две (по средата на късата страна) и се намазват с масло. Слага се плънка и се завива на стегнато руло.
Рулцата се редят в тавичка, заливат се с останалото масло и по желание може да се нарежат.

Пекат се до зачервяване.
Горещите баклавички се заливат със студения сироп. Хубаво е да престоят поне 24 часа.
Ето и снимка на опечените баклавички   chef

# 192
  • Мнения: 375
 simplyaven, ще погледна рецептата и утре ще я пусна. Баклавата става много сочна, защото освен готови кори има и плънка с брашно.

# 193
  • Мнения: 1 505
Аз искам да попитам тези оцветяващите бои които се слагат в глазурите-има ли опастност да се боядисат езиците.И при работа с тях боядисват ли ръцете.Моля ви отговорете ми че скоро ще ги правя и не ми се иска да се излагам.

# 194
  • София
  • Мнения: 2 671
мими6669, ако не прекалиш с концентрацията - няма да боядисват езика. Слагай по мнооого мъничко в глазурата - на върха на клечка за зъби-  и добавяй докато получиш желания цвят.

Общи условия

Активация на акаунт