Коледа идва!

• 120 597
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 165
Деси мерси за бързия отговор,но се опитваме да помогнем на Линдита...     bouquet

# 166
  • Torino,IT
Ок, разбрах, не се пекат с глазурата...мерси  bouquet

# 167
Аз както казах ще съм на гости - мама и свеки ще готвят.Обаче си избирам сладки. Иска ми се да ги направя да престоят и да ги занеса в кутии готови .На място ще направя питката само.
Да питам за меденките  в началото на декември ако ги направя достатъчно ли е престой до Коледа. Не се ли развалят.Другите сладки който сте пуснали - джинжифиловите и други дребни сладки също ли се нуждаят от престой.Притеснявам се заради яйцата няма ли да се развалят толкова време? newsm78
За Щолен разбрах че по рано се прави.

# 168
Ето моята рецепта за содена питка:

500гр брашно
1 с.л. олио
сол
1 ч.л. сода за хляб/ в малко гореща вода/

Омесването на всички горни продукти става с хладка вода.
Слага се в тава намазана с олио  и веднага се пече.Отгоре също леко може да се намаже с олио.

Винаги е ставала. Не очаквайте да бухне.

# 169
Вери в албумчето ти видях един сладкиш от банани ,ще ми споделиш ли рецептата Grinning

# 170
Това е рецепта на Лео. Заповядай:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=157120.msg3039685#msg3039685

# 171
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquetБлагодаря ти и на Лео разбира се  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 172
Днес пробвах рецептата за Палечки. Страхотни са.  Благодаря Rumya   bouquet
Определено тази година те ще присъстват на Коледната ни трапеза. Вероятно обаче дотогава ще ми се наложи да ги направя поне още няколко пъти  Laughing
Ето и снимков материал

# 173
  • София
И ние все мааме по Коледа по гостита. Правя само баклава, че половинката обожава, а майка му я прави много суха.

Но с тия творения започвам да се замислям дали да не почна и аз това да правя по цял ден.
А и на детето ще му е интересно да ми помага.

Ето едни шаблончета и готова шейничка от медено тесто, пусках ги и миналата година:
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=81827 - от една Бурда от 89-та година.

# 174
Зори, би ли споделила рецептите за "Шкембе яхния" и Специалитет "Книга". Ще ти бъда много благодарна  Hug

# 175
  • София
Ralfieta, чудни са станали  Peace

# 176
Ralfieta, сега и аз ще ги правя- събота и неделя, че през седмицата няма време...страхотни са станали! Аз нещо се бях заблудила относно тези палечки, че са с бутер тесто и набързо пропуснах рецептата. Някой ще ми каже ли...коледната шейна, предполагам и тя трябва да престои известно време преди Коледа...обаче колко е най - добре и каква е глазурата, с която я украсявате, за да не се разваля?

# 177
Ееее, много съм недосетлива...може би я украсявате точно преди Коледа, а само изпеченото тесто престоява  newsm78

# 178
  • Czech Republic
Още веднъж за белтъчната глазура, че виждам има много въпроси!  Hug

Глазурата за меденките(или друг вид сладки които ви харесват и могат да се изрязват с формички) НЕ СЕ ПЕЧЕ! Тя си засъхва сама на сладките (доста бързо). В никакъв случай не ги слагайте във фурна - има опасност глазурата да се втечни и разтече! За издръжливостта: не забравяйте, че в глазурата има много захар, която действа като консервант и издържа много дълго - поне месец със сигурност(че и повече, защото тук продават по панаирите медени сърца с белтъчна глазура и годността им е дори 3 месеца - нямат консерванти).

ПС. Освен това количеството захар която се слага варира според големината на белтъка, както и според това колко течна глазура искате - дали е само за заливане или и за украсяване. И все пак, ще разберете колко е гъста, като напълните фунийка и отрежете около 1 милиметър върха и. Глазурата не трябва да тече (ако е така прибавете захар), но и не трябва да се използва сила за да излиза, а и не трябва да се накъсва при рисуване (тогава прибавете няколко капки лим. сок).  Peace

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 13:43 от natalyna

# 179
natalynaHug
А може ли някой да даде подробно описание и за глазурата с прясно мляко?  Blush

Общи условия

Активация на акаунт