Коледа идва!

  • 120 604
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 150
  • Русе
  • Мнения: 410
mama1+2,  smile3501 моите поздравления- страхотни неща за празника.......... и другите момичета са уникални, направо ви се възхищавам  thumbsup

abet , благодаря   bouquet
Както не веднъж съм казвала - вие сте ми вдъхновението, с вашите красиви предложения  Laughing

# 151
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Здравейте момичета  Hug

Днес ще пробвам една рецепта за сладки, коят открих на гърба на едни коледни немски формички за сладки и ще споделя..
Исках да попитам понеже имам един белтък, ако го разбия на сняг и прибавя пудра захар мога ли да използвам после това за глазура и със шприца да украся сладките после по ръба?

Кажете и други рецепти за глазури , моля  Hug Money

# 152
  • Мнения: 937
Момичета я да питам - бях се засилила за Бъдни вечер питката да е от мене (а не купена) и си мислех да направя Болярската питка но не се сещам на кой беше  Embarassed много се извинявам за което но в нея има яйца и к. мляко а нали трябва да е посно, та моля ви кажете как правите такава посна питка за Бъдни вечер. SZA сподели твоята питка с масло как се приготвя??? Praynig то май и масло не трябва охххххх кажете вие....

# 153
  • Мнения: 2 160
И аз искам да правя питка за Бъдни Вечер ще се радвам ако някой сподели рецепта, че никак не съм наясно

# 154
  • Мнения: 3 379
SZA сподели твоята питка с масло как се приготвя??? Praynig то май и масло не трябва охххххх кажете вие....

Довечера ще погледна рецептата и ще я напиша утре. Но по принцип тя не е за Бъдни вечер, а за Коледа - нали има масло. Е, ако не спазваш стриктно тези традиции, може Simple Smile

# 155
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Ето една рецепта, която преди време си бях копнала от една коледна тема.
Ето я  Hug

СОДЕНА ПИТКА

ПРОДУКТИ
1 кисело мляко
1 яйце
1ч.л. сол
1ч.л. сода
2 с.л.олио
брашно за меко тесто

ПРИГОТВЯНЕ
Меси се малко, колкото да се омесят съставките и да стане гладко тесто. Ако прекалите с месенето, питката става сбита. Пече се в набрашнена тавичка и предварително загрята фурна, като освен украсите отгоре, се набожда и с вилица, за да не прави "коремче". Когато е готова, веднага щом се извади от фурната, се напръсква с вода и се завива добре с кърпа, за да омекне кората й.

# 156
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Моля ви за съвет как да си украся сладките, че всеки момент ще ги вадя от фурната, с каква глазура????

# 157
  • Мнения: 5 001
Моля ви за съвет как да си украся сладките, че всеки момент ще ги вадя от фурната, с каква глазура????
Я виж тук дали ще свърши работа?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68944.0

# 158
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 410
На един дъх прочетох темата,и за сега съм си избрала джинджифиловите сладки.За друго ще видим...
Линдита,глазурата тъй като прочетох е 1 белтък с 220гр.пудра захар ,но пресята 2 пъти,и 2-3 капки лимон.Бс.това се бърка с дървена лъжица до гладка и лъскава глазура.Наталина е дала рецептата.
Само да не е вече късно....

# 159
  • Мнения: 1 117
Тази година още не ме е обхванало все още Коледното настроение, но и това ще стане. Ще следя темата за идеи.
При всички случаи ще си направя меденки, торта , питка,капамата , а за другото ще мисля допълнително.
За протокола: Козунака на Наталина е невероятен Simple SmileЗа Велик ден го правих два пъти и се омете много бързо.

# 160
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
На един дъх прочетох темата,и за сега съм си избрала джинджифиловите сладки.За друго ще видим...
Линдита,глазурата тъй като прочетох е 1 белтък с 220гр.пудра захар ,но пресята 2 пъти,и 2-3 капки лимон.Бс.това се бърка с дървена лъжица до гладка и лъскава глазура.Наталина е дала рецептата.
Само да не е вече късно....

Мерси, да, определено белтъчната ще е.
Но понеже за пръв път ще украсявам сладки, глазурата да я сложа, след като извадя сладките от фурната или се пече с тях... Blush
Малко тъпо, ама....да знам  Crazy

# 161
  • Мнения: 5 001
Eто и първата ми рецепта за коледни сладки наречени
"Новогодишни звезди"
За 12 броя продуктите са :
5яйчени белтъка,
щипка сол,
800 грама кафява захар,
500грама счукани бадеми,
2 чаени лъжички канела,
2 супени лъжици лимонов сок,
150 грама смес от шамфъстък,орехови ядки слънчогледови семки и фъстъци .
Бълтъците и захарта се разбиват с миксер.Три четвърти от тази смес се оставя за глазура.Бадемите ,канелата и лимоновия сок се прибавят към останалата част и се измесва тесто.Разточва се и с помощта на форми се изрязват 12 звезди.В тавичка намазана  и постлана с  хартия за печене се оставят 2-3 часа.Сладките се пекат за 20 минути на средната релса м предварително загрята на 180 градуса фурна.Изваждат се и се отлепят от хартията. Да се охрадят за 1 час.Сладките се покриват с отделената глазура  и се украсяват с бадеми и други ядки.Готовите звезди се позреждат в тавичка и се изсушават 30 минути при температура 50 градуса.  chef santa2
Виж тук не пише да се пече глазурата,ама де да знам... Embarassed Опитвам се да помогна...

# 162
  • Мнения: 5 001
Айля. щолена не бухва!

Някой питаше за белтъчната глазура - на един белтък се слагат няколко капки лимонов сок и около 210 г пудра захар - пресята два пъти(не я прескачайте тази стъпка, много е важна)! И всичко това се бърка с дървена лъжица докато се получи гладка и лъскава глазура. Има вариант да се разбие с миксер, но тогава глазурата се пълни с въздух и после при украсата се получават неравни линии и мехурчета с въздух!

Ето и част от моите приготовления от миналата година(за съжаление не остана време да снимам много от нещата които приготвих Rolling Eyes): http://natalyna.multiply.com/photos/album/19

ПС, Тането писали сме заедно Hug
Ето и тук също....Къде изчезнаха всички майсторки - сладкарки? Някой има нужда от вас...... Laughing

# 163
  • Мнения: 3 036
TheNMaster
Понеже видях чуе гледате моите звезди - наистина ако имаш фурна с вентилатор:
сладките се оставят да "изсъхнат"при 50 градуса т.е. сушат се

# 164
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Rumya, много са интересни предложенията ти, ще се възползвам.  Peace
Другите рецепти са вкусни и оригинални, но вече са изпробвани. Иска ми се нещо ново.

Общи условия

Активация на акаунт