Коледа идва!

• 120 677
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 435
Казвам ти аз как ги правя: студени меденки ги топя в топъл разтопен шоколад, в който съм прибавила и малко масло. След това ги слагам на решетка / примерно от фурната/ и като изсъхне шоколадовата глазура ги прибирам в кутия.

Благодаря, че си отговорила Simple Smile точно така ги правя и аз Simple Smile
Аталанта и Наталина страхотни красоти сте сътворили!

Последна редакция: чт, 06 дек 2007, 12:00 от exxo

# 436
Още нещо да питам.
Като направя меденките - ако пък вземат че станат добре hahahaами нещо няма да мога да се стърпя и ще искам да ги украся да им се радвам.
Е и скришом да похапна де Joy
Момичета помогнете ми коя глазура е подходяща тогава  - иска ми се да е без сурови яйца, защото нямам домашни а с купени не ми се рискува.
Питам за нещо което някой е правил друга година и знае ,че издържа до Коледа.
Ще правя меденките на Наталина и Мама Вики, Сладките на Зори, Маслените сладки на Тането в 2 цвята - това е засега.
Дано да се получат добре - не съм се изявявала друг път със сладкиши, пък да видим - с ваша помощ смело напред  bouquet.

# 437
Да си кажа за гафовете днес.
Направих глазурата с мляко и пудра захар- нищо не става .
Докато ги украся и се разлива.
За пасти ,торти, рула е чудесна, но за тънки ,нежни украси не става.
После реших да разбия белтък със захар и по закона на Мърфи ,когато най- много искаш да се получи нещо, то не става, не се сгъсти белтъка .
Ще го оставя за утре. ooooh!

# 438
  chef Уфф най-после.
Направих меденките на Джули ( Наталина  Heart Eyes ) и Линцеровите сладки. Естествено не станаха всички 1 цвят, първо ,защото не са с точно еднаква дебелина и второ,защото фурната ми не пече равномерно. Но се ядват де. Не съм снимала нищо. Прибирам в кутиите и като имам муза ще окрасявам. И най-важното като съм сама...  Mr. Green

Аталанта  Shocked за 1 път ли ти е? Аз никога няма да ги докарам така.  Naughty Ще ви показвам идните дни. И цветовете със сладкарски боички ли ги прави? В смисъл прави няколко глазури и ги оцветява?

# 439
Наталина, първата ти рецепта за меденки за елха също ли е за такова количество (70-80бр)? Аз смятам другата седмица да ги спретна и да ги украся веднага с белтъчената глазура...дано се получи Praynig Те могат да си стоят на масата, не да са в кутии прибрани, нали така?

# 440
Да си кажа за гафовете днес.
Направих глазурата с мляко и пудра захар- нищо не става .
Докато ги украся и се разлива.
Aleks
- то сигурно и на мен няма да се поличи глазурата. Хората ми казаха да чакам до Коледа  ама аз не та не - искам още като опека меденките и да ги украся.
Да не би малко захар да си сложила.
Ще чакам майсторките тук да отговорят. Може би ако се сложи повече пудра захар в млякото newsm78 знам ли.

# 441
И моето сърце не трае Grinning.
С такава глазура много пъти съм уkрасявала сладкиши, плодови пити и тнт..., но те са с голяма площ .
Освен това там най -често правя мрежички, диагонали, по- едри фигури.
На тези малки курабийки трябва като конец да стават линийките.
Направих белтъчната глазура, сега ги украсявам, но като че ли очаквах по- добър резултат Sad.
Ще ги снимам и ще ви ги покажа ,но не ме съдете строго.

# 442
Ще ги снимам и ще ви ги покажа ,но не ме съдете строго.

Няма не бой се. Тука всички мами са любезни Hug - поне в готварския.
Кой знае колко си критична към себи си? Като ви гледам какви красоти творите. Преди и аз си мислех ,че правя и готвя нещо. Правя аз дръжки #Crazy
Една приятелка каза ,че със нова четка за рисуване ставало или с клечка за зъби и точна ръка. Но не съм опитвала. Ще се потя и мъча в събота и неделя, пък да видим моите дали ще са за показване. Mr. Green

# 443
Направих щолена newsm44. Сега така ми се иска да го опитам! Weary

# 444
Направих щолена newsm44. Сега така ми се иска да го опитам! Weary

Би ли дала рецептата!?  Praynig Praynig Praynig

# 445
Ето ги част от курабийките.
Утре ще потърся боя да направя малко цветни.

# 446
  • София/Осло
алекс-мисля ,че изглеждат страхотно  Peace

# 447
Би ли дала рецептата!?  Praynig Praynig Praynig
Правих го по рецептата на Зъхи: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=11707.0
Мисля, че стана добре. По съвет на aleks, сложих сушени кайсии вместо портокалови и лимонови корички.
Благодаря на Зъхи, на aleks, на всички ентусиазирани мами от тази тема!   bouquet  bouquet  bouquet/стана като на Оскарите Joy/

# 448
алекс-мисля ,че изглеждат страхотно  Peace
Благодаря ти Hug, след днешните  премеждия това е балсам за ушите Laughing.
Е Fansy N ,радвам се ,че съм помогнала  Hug.
За щолена мога да кажа, че съм майстор ,защото всяка година го правя, но тези курабийки -за първи път.

# 449
aleks, много са красиви курабийките! Heart Eyes  bouquetАз отивам да меся тесто за рохлинките на natalynaooooh!, защо трябваше да влизам въобще в тази тема! #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт