Коледа идва!

• 120 737
  • 1 001
  •   1
Отговори
# 705
имам един въпрос към natalina

съжалявам, ако ще повторя вече нещо уточнявано, но нямам време да изчета цялата тема
искам утре да правя меденките на Джули - ако утре, на 18,12 ги направя, ще стават ли за ядене на Коледа
Определено, ще стават!
Ние вчера ги направихме с децата и честно казано половината изчезнаха....успях само да ги намажа докато бяха топли със сместа от какао и яйце. А, до белтъчената глазура така и не стигнах. Rolling EyesДобре, че успях да нашаря част от тях с шоколадови пръчиции  и цветни кокосови стърготини и ги скрих, та се надявам да имам и малко за Колед. Днес ще правим банилените кравай4ета!
Благодаря на Наталина за хубавите рецепти! Peace

# 706
  • Варна
Аз имам малко шантав въпрос: Много искам да направя коледни сладки, изрязани с формички. Ама само меденки ли стават така? Нещо друго ми се иска да пробвам. Дайте идеи!
Например от тестото за Ванилените кравайчета на Наталина дали няма да се получи?

ванилените кравайчета не са подходящи за формички, защото са много крехки, затова и се навиват на кравайчета. Може да пробваш с линцеровите - те се изрязват, но не са подходящи за украсяване с глазура. Ако искаш да правиш с глазура, горещо препоръчвам Лимоновите маслени бисквитки на Таннита - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23585.msg457395;topicseen#msg457395
Стават много вкусни!
Благодаря за идеята! Сега видях, че и джинджифиловите сладки на Зори се изрязват с формички и пак съм в чудене  Laughing
Явно ще правя по 1 доза от двете Simple Smile

# 707
Аз имам малко шантав въпрос: Много искам да направя коледни сладки, изрязани с формички. Ама само меденки ли стават така? Нещо друго ми се иска да пробвам. Дайте идеи!
Например от тестото за Ванилените кравайчета на Наталина дали няма да се получи?

От това маслено тесто могат да се изрязват всякакви формички за сладки, бисквитки, или както там им казваш  Wink

рецепта

Тюх, извинявам се, смених Аванта-та с Мозила и още бъркам менютата  Embarassed.
Поправих се. Мерси, наталина  Simple Smile

Аз утре ще ги правя и ще ви покажа тазгодишната ми идея  Wink

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 15:18 от Taneto

# 708
  • Czech Republic

От това маслено тесто могат да се изрязват всякакви формички за сладки, бисквитки, или както там им казваш  Wink

рецепта

Тане, имаш някаква грешка в линка!   Hug

# 709
точно тези лимонови маслени бисквити на танита правих вчера с формички, може и да си ги украсиш, предната страница ги хвалех колко са вкусни Peace

# 710
  • София
Здравейте и благодаря за чудесните рецепти.
Имам два въпроса, моля:

Не открих никъде хартия за печене - мога ли да застеля тавата с разрязан термо-плик за печене на месо? (друг е въпросът, че и точилка не открих, но имам какво да приспособя).

И другият: имам тефлонова форма с формата (ега си) на елха. Какво е подходящо да изпека вътре?

Много ви благодаря, нямам търпение и у нас да заухае на Коледа  Heart Eyes

# 711
  • 7800
...И другият: имам тефлонова форма с формата (ега си) на елха. Какво е подходящо да изпека вътре?

Много ви благодаря, нямам търпение и у нас да заухае на Коледа  Heart Eyes

Ами, примерно можеш да изпечеш 2-3 блата за торта, да я сглобиш и от горе да я залееш с някаква зелена глазура и да я украсиш като елха.

# 712
queenmabb,
виж моя постинг на 32-та страница: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5876546#msg5876546

и ако твоята форма е от същия производител, може да пробваш рецептата ми от 33-та страница - много е вкусна Simple Smile

# 713
Справих се криво-ляво със Линцеровите сладки. На вид не са перфектни,но на вкус ,поне за мен са спуер. Още веднъж благодаря на Наталина за рецептите   bouquet
Предстои ми украсяването на меденките и чак не ми се почва- толкова си мисля,че ще ги окепазя  Confused Нито имам такова биволско търпение,нито съм голяма художничка  ooooh!

# 714
  • Варна
Имам въпрос по Джинджифиловите сладки на Зори: С какво се бърка това тесто? С миксер или лъжица? И може ли да постои в хладилника повече от час, преди да се разточи?

# 715
И аз да се похваля Flutter
част от меденките, които успях да украся вчера
ванилените кравайчета, страхотно вкусни са!
линцеровите сладки, още не съм ги слепила
Имам въпрос:дали ще стане да слепя линцеровите сладки с течен шоколад, защото нямам сладко?

Благодаря ви, момичета, за вдъхновението и рецептите  bouquet  bouquet  bouquet

# 716
  • София
успях само да ги намажа докато бяха топли със сместа от какао и яйце.
Цяло яйце ли или само белтък?
После печеш ли ги пак?

# 717
  • Плевен
Имам въпрос по Джинджифиловите сладки на Зори: С какво се бърка това тесто? С миксер или лъжица? И може ли да постои в хладилника повече от час, преди да се разточи?

Аз ги бърках с лъжица. Мисля, че няма да е проблем да престои и повече тестото в хладилника, ще поеме повече аромат от подправките.

# 718
Дика, не ми се мисли ако ги беше направила перфектни на вид Laughing.
Страхотни са  smile3501,какво повече искаш  Hug?
Много добър контраст  Peace.
А за меденките -като започнеш да ги украсяваш, ще ти дойде мерак, не се плаши толкова ,аз моите ги наплесках с обикнове найлонов плик и пак горе -долу се получиха Grinning.
Айскрем, браво на теб smile3501!
Мисля ,че и с течен шоколад ще стане, но все пак питай специалистките.
Защо не отскочиш до магазина да си купиш сладко, виж на Дика колко са красиви с този червен цвят ?

# 719
Цяло яйце ли или само белтък?
После печеш ли ги пак?
Само жълтък Simple Smile
не се пекат после

Алекс, мерси, вярно с алено червено сладко са страхотно красиви, освен ще потърся нещо подходящо и ако не намеря, тогава ще мажа с шоколад Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт