Баба зима на вратата чука, ФЕВРУАРЧЕТО не знае що е скука

• 10 500
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте сладки мами,
Олимпия ,мила пази се  Hug,дано скоро преминат неудобствата и да се радваш на бремеността, а на вредителите /извиниме за сравнението/ да си гледат работата,радвай се на дечицата и татито, те ще те заредят с положителна и успокояваща енергия,
Хармани браво на вас ,хубава разходка и покупки Peace, и аз нямам обяснение на какво отгоре в българия цените вървят нагоре нагоре особено за празниците при условие ,че по цял свят правят разпродажби Thinking Crossing Arms
още нямаме асансьор  #Cussing out, но ще тренираме за маратон Mr. Green,
лек ден за сега   bouquet

# 196
О,  де да беше разходка, но бе командировка.  Ве4ерта се разходих по една  от основните търговски улици и установих , 4е действително определени стоки, които тук има по моловете, са по евтини. Така е- имах време да сравня H&M, M&S, Mothercare, Etam, Esprit,  Jessica - тези предимно, които си харесвам и от преди. Аз не съм особена фенка на шопинга и рядко обикалям, но си го бях поставила като цел този път.

# 197
Здравейте и от мен. Hug
 krasykm06  мерси за кафето,аз вече съм на второ.
Навън нещо се опитва да изгрее слънце.Дано леко се затопли най накрая.
Желая ви лек и спорен ден. Heart Eyes

# 198
Здравейте!

bouquetЧестит празник на всички именници, на патерици!  bouquet

Олимпия, честита победа! Дано по скоро нещата при теб се нормализират, почивай си повече. Ако си по-добре и можеш да пътуваш иди при свекърва си, щом там е по-спокойно. Ако си останеш тук, дръж майка си по настрана. Радвай се на любовта на децата и съпруга.

Иринополис, браво на Рая. Дано бързо да свикне и винаги да ходи с желание.

Много се зарадвах че сте се сетили, че и аз съм именничка. Благодаря за пожеланията, да ви се връщат.
Всеки ден включвам компютъра, но не ми достигаха силите да чета и пиша. Чак днес ви изчетох.
Този път грипа ни повали и двете с Вили. За голям късмет при нея по-леко, защото аз имах два дена температура. Наложи се да мина на АБ за да я предпазя до колкото мога. Днес я водих до лекарката, защото хремата й е доста упорита, пък и да погледне гърлото, че на нас там ни е най-болното място. Оказа се че е в отпуск, а заместничката е болна. Следобед ще идем до друг детски лекар.

Още мога да пиша, но ще оставя за утре, че става доста дълго.
Лека вечер

# 199
  • София
Здрасти, здрасти bye

Тинче, оправяйте се бързичко и двете и дано не е сериозно положението с гърлото  Praynig

Олимпия, само здрави да сте, другото не го мисли и хич не се ядосвай  Hug

Новото момиче ivanka.1975  сигурно е искала да се впише в списъка, но не е успяла.Първо тук трябва да се представите и след това ще бъдете вписани.

Хармъни, браво на теб, че си успяла все пак да се поразходиш.А цените само в Б-я ги завишават около празниците  #Cussing out  Даже и румънците ни надминаха във всяко едно отношение.

Ние сме добре, излизаме , но тук е супер поледица и не става много за ходене.Предимно с колата мърдаме до някоя градинка или до наште.

Краси, караш ли вече сериозно?А другите шофьорки как сте, Игси...?

# 200
Здравейте сладки мами,
Олимпия ,мила пази се  Hug,дано скоро преминат неудобствата и да се радваш на бремеността, а на вредителите /извиниме за сравнението/ ....
Ооо, не се извинявай - вредител, паразит и използвач са точните термини...
Просто не знаете за какво "чудо" става въпрос, а и няма да повярвате, ако ви кажа  Mr. Green

# 201
Здравейте мами!  Hug
Аз доизпивам следобедното кафенце пред компа.
Напоследък се замислям за подаръците /както вече ви писах/, но по друг начин. Сега ще уточня с една случка от съботата. Ходихме с мъжи до Илиенци и взехме по нещо дребно за децата, колкото да не се прибираме с празни ръце /нали същинските подаръци ще ги даваме на Коледа и трябваше бъъързо да се скрият/. На Сузи взех едни готини чорапи до коляното, а на Рони едно кученце /от твърда гума някакво/. Сузи хареса чорапите, но като всяко дете се вълнува повече от играчки и като че завидя на Рони за кученцето, игра с него цяла вечер, а Рони едвам се докопваше до него. Дадох си сметка, че трябва да внимавам вече по-сериозно какво им подарявам. Чудя се какви ще са реакциите на Коледа, защото наистина са им доста различни подаръците, но и възрастта им е различна и не може все бебета и сервизчета да подаряваме на Сузи.
Кажете и вашето мнение по този въпрос!  Praynig  

Олимпия, мила, притесни ме с тези контракции, а и като споменаваш пътуване, и то не кратко, някак се смутих  Rolling Eyes  Дано всичко е наред  Praynig  Явно малката сладуранка показва характер отсега  Heart Eyes  Старай се да не вдигаш Коки, колкото и да е изкушаващо. Пращам ви целувчици!
Тинче, ама и вие късмет сте извадили с доктор  Crazy , дано все пак се намери някой, който да ви прегледа в крайна сметка  Grinning
Хармони, хубаво е, че освен за работа, си намерила време и за малко удоволствие и разходка!  Heart Eyes  Сестра ми пътува често в чужбина и много пъти сме сравнявали цените на стоките тук в БГ и там. Най ме е яд, че и храната е по-скъпа, хляба и спрямо заплатите е направо престъпно, че и по празници да се качват цените, вместо да се постараят повече хора да купят подаръци и да преглътнат малко от алчността си.
Краси, как са децата? Играят ли си заедно? Разбират ли се? При нас положението е доста променливо - веднъж Сузи ще се заиграе с Рони, друг път Рони се е заиграла сама, а Сузи ще дойде при нея да й развали играта, друг път я бута и се дразни, че малката се интересува от нещата на кака си. Ей такива ми ти работки, не винаги успявам обаче да намеря решение, оставям ги сами да си изградят отношения /колкото и да повтарям всеки път, че Рони много я обича, то си зависи явно от тях/.
Хайде, лека вечер!

# 202
  • БГ
Добро утрооо!   Hug    Ето ви кафенце и от мен, в този студен, но слънчев ден!!!

Как сте днес мамета, бонбонки и бонбончовци? Стягате ли се за навън или сте в къщи на топличко?

anitza, радваме се, че успяваш да отделиш минутки и за нас! Браво на Деянчо за ентусиазма да ходи на ясла, дано следващата седмица е добре и желанието му да се изпълни! И Марти тази седмица е много въодушевен от яслата, едвам изчаква да обуем пантофките, целувки, гушки и бегом в стаята!!!

tinka81, как сте днес, успяхте ли да намерите доктор вчера? Дано на Вили й се размине, а ти се възстановявай бързо!

harmony_broken, добре дошла у дома! Как ми се иска и на мен да се поразходя някъде, да разнообразя ежедневието, но засега няма такива изгледи...

Хайде, лек ден от мен!

# 203
Хехее, здравейте!
Аз преди малко се прибрах от чудесна студена разходка с комшийката и дъщеричката й  Hug  Намерих много сладурски чорапки за Сузи и за Рони, взех и пръст за цветята, че някои плачат за пресаждане  Crazy .
Стеф, разбиваш ме с тия картинки с ароматни кафенца  Flutter
Хубав следобед, отивам да се поизлегна и да почопля семки  Mr. Green

# 204
Здравейте  и  от  мен,момичета!Да  знаете  само  как  съм  ядосана...Нямаме  бойлер  от  вторник,а  ще  ми  го  поправят  най-рано  др.седмица.По-рано  не  може  щом  искам  да  си  използвам  гаранцията.За  капак  вчера  цял  ден  нямам  интернет,  а  през  нощта  малката  плака.Аз  съм  сама , тати  е  на  нощни  дежурства  и  направо  полудях.Ох,  споделих  и  малко  ми  олекна!Да,цените    в  чужбина  са  по-малки,а  и  по   празници  има  намаления.Това  е  със  сигурност  за  Испания  и  Англия,знам,защото  имаме  близки  там.И румънците  ни  разминаха  и  то  доста...Аз  съм  родом  от  Русе  и  като  се  прибера  при  нашите  и  като  видя  комшиите  как  пазаруват-свят ми  се  завива.Имам  приятелка,която  работи  в  Метро  и  тя  сподели,че  румънците  идват  всяка  седмица  и  правят  хубави   сметки.Това е  положението,който  може  да  си  позволи   харчи,а  ние...Момичета,все   още  немога  да  измисля  подарък  за  Михаела.Тя  не  се  заиграва  с  играчки,направо  се  чудя...Е,стига  толкова,че ви  досадих!Чао и  приятен  ден! Flowers Bouquet

# 205
Здравейте!

При нас също е слънчево, но доста студено.

Рибка, май тези дни доста подаръци си накупила. Много хубаво, че вече сте готови за дядо Коледа, само гледай да ги опазиш, че да не ги открият малките госпожички.

Вчера следобед закарах Вили на друг детски лекар. Жената излезна доста любезна, каза че винаги когато има нещо може да разчитаме на нея, никога няма да върне деца. Дори не ми взе пари. (То така и трябва. Но има всякакви лекари. Когато трябваше да бием инжекциите, вечер на дежурния лекар искаха по 2лв, затова тогава плащах на сестра да идва в къщи. Така че, всичко се очаква от днешните лекари.)
Доста кашля и дори гласът и взе да изчезва, но след прегледа се оказа че гърдичките са чисти гърлото също. Всичко е в резултат на хремата.

Като чета с какъв ентусиазъм ходят децата ви на ясла, вече си мисля че само ние сме ревливи.
Вчера завеждащата ме срещна и каза че днес ще идват да ги снимат за календарите, да идем към 10. Пуснаха ме и аз да влезна с нея, за да не плаче, но тя пак се дърпа и мрънка. Аз стоя и бърша сълзите, а момчето дебне да я снима. Като я питах искали да иде до децата да ги види, тя търчи навън.
Ето така бяхме днес на снимката. Само че без фибичката, там не успях да я сложа.
http://images20.snimka.bg/004604903.jpg
http://images20.snimka.bg/004604904.jpg

Сега и аз отивам да полегна до Вили и да почета малко, утре ще ви пиша какво сме поръчали на  Дядо Коледа.

# 206
tinka81 , Вили е много сладка с тези къдрички и обички   Hug Да оздравява по-бързо  Hug
Заговорихме се за Коледа, подаръци и се сетих за Мама Нина, която няма да гушне рожбите си на празника и ми стана много мъчно...

# 207
Здравейте и от нас!
Ние днес бяхме с Красито и Мони сутринта на едно детско барче и децата се наиграха хубаво.После към обяд ги водихме при един специалист уши,нос,гърло.На Чечо му откриха,че има трета сливица Cry и тя евентуално ако се маха ще стане чак най рано на три годинки.И хремата и кашлицата,която непрекъснато имаме е от това и няма оправия докато не махнем сливицата.Написахани бележка за яслата,че хремата и кашлицата не са заразни и можем да ходим.А Мони беше за ушенцето,но повече предполагам Красито ще ви каже.Чечо с днешният следобеден сън направо ме изуми спа от 13,30ч до 16,50ч Shocked незнам довечера кво ще правим.
Тинка,Вилито е голяма сладуранка.Много е готина с гъдричките и жалко,че не е стояла мирно зада я снимат с фибичката.Дано оздравява бързо и не плачка вече като я водиш в яслата.
Рибка,браво на теб само колко много подаръци си накупила за дечицата,а пък аз все още не мога да реша кво да купя на моя звяр. newsm78 Joy
Наистина е много мъчно като се сетиш за мама Нина,че няма да могат да бъдат цялото семейство заедно за празниците. Tired

# 208
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Днес имах много работа и не успях да стигна до вас, само ви четох, а за отговор не остана време...Пловдивските майчета се опитваме да се съберем за Коледа и настана една дискусия...

Коледното настроение нещо не се усеща в темичката...А аз вече съм изцяло на Коледна вълна, въобще не ми се работи, само за подаръци мисля...

good mamma, съжалявам за бойлера, представям си какво ти е... ConfusedАлтернатива имате ли? Централна топла вода? С гаранциите винаги е така, или не я признават или се мотат докато оправят проблема  ooooh!

OLYMPIA, как си? Нищо не казваш? Минаха ли контракциите? Аз имах точно в 7-мия, 8-мия месец, но бързо отшумяха ...и всъщност не бяха болезнени. Но не ми даваха да вдигам нищо над 2 кг  Naughty

tinka81, сладурана е малката, дано да е излязла добре на календара  Laughing Моята Руми също много се опъва на фотографите, на Кръщенето всички снимки й са нацупени, даже разревани.

Рибче, аз също трябва да пресаждам китки, корените са им излязли от саксията, та даже и нова саксия ще трябва да купувам. Ама се чудя, в това време по принцип не се присаждат, нали само на пролет? Не съм добра цветарка Embarassed По въпроса за подаръците - не мога да ти помогна, все още сме с едно дете, но забелязах, че детето на кумовете ни (което е с 2 год. по-голямо от Руми) винаги се заиграва с нейните играчки, много са му интересни.

Елих, дайте малко сняг насам  Praynig Тук е студено, ама сняг няма... Sad Аз имам шоф. книжка от преди 10 години, ама почти не съм карала, а движението тук постоянно нараства и все повече ме хваща страх да карам, сигурно никога няма да карам отново...Мислех да запиша опреснителен курс, но като гледам какво е по улиците...май ще се откажа. Whistling

# 209
  • БГ
Добро утрооо!!!  Hug   Не мога да повярвам, че и тази сутрин съм сама, къде сте бе мамета??? botzi, с теб поне си пийвахме сутрешното кафенце, вярвам всички сте на тази вълна, но имате и други ангажименти, а аз като една свободна мама се чудя с какво да си запълня времето, без детенцето?!?

bouquet   ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС - Андрей, Адриана!!!     bouquet

tonita76, виждам джипа!!! Лелеее, ама той наистина е огромен, двуместен, ще има да возите мацки лятото ...   Joy

tinka81, много ти е чаровна куклата! За яслата - не се притеснявай - Марти чак сега започна да се отпуска, но май не е за добро?!? Вчера ухапал едно момиченце по пръстчето, днес тича към една групичка и госпожата, която го посрещна ми каза, че все към тях се присъединявал, а те - групата на палавниците, беладжиите и т.н.  newsm78  Ние също имаме заявка за календари в яслата, но тук при нас ги има и по фототата, така че се чудя дали да не направя в някое от тях.

ribkata, преся ли цветята? Ако не си, да ти изпратя моят мъж, обожава тази дейност, а аз гледам все да съм заета с нещо по време на това му удоволствие, никак не ми е приятно да му асистирам.  Rolling Eyes

Катерина78, само желание да имаш, китки могат да се пресаждат по всяко време на годината, стига след това да не ги изложиш на други условия, различни от тези, при които са били досега! Браво на вас, пловдивските мами за организацията! Ние тук нещо се ослушваме все още и май няма да се съберем?!  Confused

good mamma, искрено ти съчувствам за липсата на топла вода, в днешно време това си е живо мъчение!!!

Ами това е от мен, лек и спокоен ден на всички!!! 

Общи условия

Активация на акаунт