кокоши трън??+

• 220 022
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
На дъщеря ми и излиза един път и една баба ми каза да взема лук и да му отрежа частта откъм "мустака" накисва се за 24 часа в оцет. След това същата тази част се залепва с лепенка върху кокошят трън за една нощ. Да ви кажа на другата сутрин като махнахме лепенката кожата беше се отлюпила и тръна го нямаше. Вече няколко години минаха оттогава и не се е появявал повече. А това за смокинята на мен лично не ми помага, пробвала съм го. Имах навремето и не помогна.

# 136
Здравейте,тази вечер забелязах на едно от пръстчетата на крачето на сина ми,много прилича  на кокоши трън Tired възможно ли е на толкова малко дете да излезе?

# 137
На дъщеря ми и излиза един път и една баба ми каза да взема лук и да му отрежа частта откъм "мустака" накисва се за 24 часа в оцет. След това същата тази част се залепва с лепенка върху кокошят трън за една нощ. Да ви кажа на другата сутрин като махнахме лепенката кожата беше се отлюпила и тръна го нямаше. Вече няколко години минаха оттогава и не се е появявал повече. А това за смокинята на мен лично не ми помага, пробвала съм го. Имах навремето и не помогна.

Накисваш малка част от лук и мустака, така ли?

# 138
  • Там....където всичко е възможно ....
Направо като чуя кокоши трън и косата ми се изправя Whistling
Имах такова чудо преди 6 години някъде .По упорито нещо не съм срещала.Стигнах до заключението ,че за да го надвиеш трябва да си два пъти по упорит от него в лечението Mr. Green
Всяка вечер си слагах краката в топла вода и сода ,натърквах кокошия трън с сапун да омекне мястото,после накапвах някакво лекарство приготвено от аптеката,но не мога да си спомня съдържанието му и наи накрая си слагах от лепенките за кокоши трън WinkСлед дълга и мъчителна борба тръна изчезна Whistling

# 139
  • Варна морето
Здравейте,
моята рецепта за кокоши трън е мастило.Драскаш го с химикал или направо слагаш мастилото,после една лепенка да не цапа чорапите и се ходи така цял ден.На ман ми мина така много бързо,може би около 3-4 намазвания.Успех Simple Smile

# 140
Здравейте ,аз от няколко дни ползвам продукта на Д-р Шол Seal and Heal Verruca!
Това е едно гелче(прозрачно)-слага се по една капка на ден от него.Става за мазоли,кокоши трън , твърди образования и брадавици.
Ако се излекувам от този гаден кокоши трън,ще пиша!За сега се обели един слой кожа,но като гледам имам още черни точици (корените на тръна) на пръста.

# 141

Накисваш малка част от лук и мустака, така ли?
Ами отрязваш мустака с с малка част от лука и това е

# 142
Момичета аз мисле ,че го изчистих тоя трън с това което ви казах.Сега изчаквам да видим дали ще се появи отново,че той беше много голям моя трън.Но определено това лекарсво чисти-чудо на чудесата и не боли. Който го сподели да е жив и здрав Hug

# 143
Аз имах на петата в меката част преди 4 години и отидох на хирург. Той ми би една упойка и после с нещо като лъжичка го извади. После 2 пъти ходих на преглед за една седмица,докато се затвори. След 1 година ми излезе на средния пръст на лявата ръка , та сега го боря с пчелен клей. Има го по пазарите - 4-5 лева е за достатъчно количество. След 3 дни вече тръна тръгна да излиза, ама понеже не слагам клея между два левколпаста(единия с размера на тръна, а другия върху клея) май и малко от здравата кожа ще замине с него..... Дотук разбрах че трябва да се слага първо един левкопласт с дукпа с размера на тръна, после пчелния клей, и отгоре левкопласт , за да държи клея.

# 144
И аз в отбора на борещите се с кокошия трън. Срам ме е да кажа от колко време ги имам. Все отлагам във времето и сега се е разпространил. Август месец ходих на кожен. Изписа ми някакъв мехлем който го правят в аптеките, но каза , цялото стъпало да мажа, един вид ще ми омекоти кожата. От типа на свинска мас, ама на мене не ми трябва да ми омекотява кожата, ами нещо което да ги премахне. И така мазах няколко пъти и се отказах. И така проблема пак си остана. Смятам да пробвам със салицил на прах, но не знам дали когато е от няколко години ще помогне. Искаше ми се направо да ми ги горят, бях с направление, а тя каза, че не препоръчва горене. А с това мазило пак нищо не стана и така...проблема си остана.

# 145
И аз в отбора на борещите се с кокошия трън. Срам ме е да кажа от колко време ги имам. Все отлагам във времето и сега се е разпространил. Август месец ходих на кожен. Изписа ми някакъв мехлем който го правят в аптеките, но каза , цялото стъпало да мажа, един вид ще ми омекоти кожата. От типа на свинска мас, ама на мене не ми трябва да ми омекотява кожата, ами нещо което да ги премахне. И така мазах няколко пъти и се отказах. И така проблема пак си остана. Смятам да пробвам със салицил на прах, но не знам дали когато е от няколко години ще помогне. Искаше ми се направо да ми ги горят, бях с направление, а тя каза, че не препоръчва горене. А с това мазило пак нищо не стана и така...проблема си остана.

Пробвай с фуроталгин (нищо, че е капки за уши) , намазваш и слагаш лепенка дане се изтрие, на мен от това ми мина за няколко дена и вече години не се е появявал. Но незнам може да са различни видове самите тръни.

# 146
  • София
На безимения пръст на крака ми се появи нещо и се чудя дали е обикновен мазол или кокоши трън?
Твърдо е и има точка в центъра и ме боли като ходя с обувки.

# 147
  • София
Пробвах с Фуроталгин 3 дни - нищо не става.
Днес си купих мазилото на Scholl за мазоли.
Намазах се, кожата побеля, но само много тънък слой.
Май ще трябва да продължавам да мажа...

# 148
  • Бургас
Май ще трябва да продължавам да мажа...

Няма как - все-още злата вълшебница си пази пръчицата. Налага се поне седмица постоянство, за да има ефект!

# 149
На дерматолог е най-добре да се отиде.  Peace
Кокошият трън се причинява от вирус. Може да се заразите от чужди обувки, басейни, сауни и др.
Важно е когато се премахва да не се нарани околната кожа, защото вирусът прониква там и се появяват нови вроговени образувания. Най-специално внимание трябва да се обърне на първия появил се кокоши трън.
Сокът от смокиня помага. Когато отчупите плод или листо, се отделя бял лепкав сок. С него намазвате само увредения участък.
Знам, че кашица от няколко смлени скилидки чесън, изгаря бързо и ефикасно засегнатия участък, но трябва да се налага само заразеното място.
Помага и смес от 3-4 счукани на прах аспирина и свинска безсолна мас.

Общи условия

Активация на акаунт