Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

• 44 297
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!
Имам едно въпросче-намерих си бои за яйца на капсули,стават ли за сладки или не?По принцип за яйца са доста силни и стават много наситени цветове.Не съм от София и за това не мога да намеря бои за сладки-помолих в два сладкарски цеха,ако мога да закупя,но не ме огря.А иначе ще ходя до София другата седмица и ще си взема.
Ама нямам търпение-сега съм се запалила и докато не ми е угаснал огъня ще действам Joy
Ето какво спретнах вчера:

Тортата е на Лео с рулата,но идеята беше да направя панделката,която много ми харесва! Wink Има дефекти,но все пак е втори опит за три дни Wink
А сега искам да правя млечния марципан на Наталина и да видя какво ще стане с него.

# 136
Много благодаря за съветите Меги, ще опитам пък каквото стане  Hug Hug Hug  Няма да се откажа лесно

Ще пробвам с млечния марципан и тортата на Лео, че ми се видя лесничка. И сега имам следното въпросче - трябва ли да правя маслен крем за да не прозират рулата под чаршафа?

vst_80
, аз ако успея да постигна твоя ефект ще съм щастлива. На мен ми харесва нищо че е набръчкана

# 137
  • София/Сливен
Аз винаги слагам - да ми е мирна главата. Особено ако чаршафа е по-тънък - и формата става по-добра, и не прозират рулата.

# 138
  • Czech Republic
vst_80 тортата е станала много добре!  Hug Няма нужда целия крем да е с масло - достатъчно е да намажеш съвсем лек слой само отгоре и отстрани!

Nelly Dieva Меги много добре е отговорила на въпросите ти. Не се шашкай предварително - просто опитай - каквото стане, следващия път ще е още по-добре!   bouquet

fior много сладка тортичка - обожавам съчетанието на розово и кафяво! Чакаме и следващите опити!

# 139
Благодаря ви за хубавите думи   bouquet
Снощният ми провал тотално се разпадна към 4 сутринта  Sad - захарното покритие се разтопи, сигурно от крема. Та посред нощ го обирах с един нож, и  днес намазах хубаво с маслен крем и поставих ново покритие. Бързам да ви я покажа, следвайки мъдрия съвет на Tandoori  Mr. Green, че току виж след малко пак се сбръчкала и клюмнала  hahaha Благодаря ви за помощта. А поводи ще имам още доста да се упражнявам, баща ми има рд след 2-3 седмици, така че ще гледам да ви прочета по-подробно и със сигурност ще ви досаждам с въпроси  Embarassed, за което моля да ме извините от сега   bouquet

# 140
Браво!!! Разликата е ОЧЕИЗВАДНА!!!  bouquet Справила си се превъзходно с второто покритие.
Мисля, че баба ти, а и всички близки ще го оценят по достойнство. Сърдечни пожелания за здраве и късмет Hug

# 141
Аз се разписвам да ви чета редовно, че ви бях поизпуснала.
Скоро и при мен се задават празници и ще има тортиии  Hug

# 142
Аз питах, ама пак - от къде да намеря боички - например тези геловите - къде се продават?! Някой беше писал че в Пловдив има едни течни боички, в някакъв склад - в София има ли ги?

Днес си гупих някакви от Перник но са на гранулки. Ако искам цялото тесто да стане например оранжево, колко прахчета ми трябват (от оранжевия цвят). Т.е. за една торта какви количества отиват, и цветовете наситени ли са като на снимките ви или вие използвате някакви други боички?
Във вода ли се разтварят и колко? На пакета пише 250мл, ама е за яйца
Някой беше писал няколко капки, ама?
------------------
В софия има малко магазинче за подправки и други неща. Там има течна сладкарска боя - различни цветове, както и такава на прах. За оцветяване се слага съвсем малко, защото е доста силна. Не е скъпа. Намира се на ул. "Три уши" мисля, че беше № 5 - фирма Жанина (или Жанет). Самата улица се намира зад Съдебната палата - малка уличка, която започва от първата спирка на трамвай № 5 и продължава до Христо Ботев. Работят до 18 часа, ако не се лъжа.
Иначе за оцветяване също могат да се използват цветни степчета, но лично аз не съм използвала такива. Не ползвам и боя за яйца - все си мисля, че не са съвсем безвредни.
Успех

А за тортата за бабка - чудесно изпълнение! Браво !  chef

# 143
vst_80,супер! Hug
И аз като начинаеща се изказвам,но разликата е очевидна!  bouquet

# 144
Искам да ви покажа тортата за РД на моя мъж. Не е нищо особено, направена е набързо. Не сме празнували/баща ми почина наскоро/ и беше само за нас.

Искам да похваля Мус-а на Танита. Страхотен е! Първо е много вкусен, а и с него правих украсата, че нямаше много време.  bouquet

# 145
  • Варна, морето и сините вълни!
Ще ме извините, но ше се запиша да гледам красотите ви!
Тортите са невероятни! Аз за съжаление нямам свободно време никакво. Ще ви гледам красотите само Peace

# 146
Porsha, много съжалявам за татко ти... Sad
Тортата ти е много хубава, а изглежда и много вкусна.  Hug  bouquet

Vst_80, браво!!!

# 147
Момичета, а искам да ви попитам: как правите най-малките детайли от фигурките - клепачи, вежди, зеница на окото  Laughing Гледам, че вашите фигурки са напълно достоверни откъм детайли, и просто умът ми не го побира как бих успяла да налепя толкова ситни парченца марципан, или не дай си Боже да ги нарисувам с крем  Shocked

# 148
  • Варна, морето и сините вълни!
Гризка, наи лесно е да рисуваш директно с четка и боя по фигурката Peace

# 149
  • София
Привет!

Новичка съм и имам нужда от вашата помощ.
В събота ще правим първи РД на дъщеричката ми и съм решила да направя торта с готови блатове, ананас... и готов крем за торти на Др Йоткер, тортата е вкусна, но украсата ще ми е трудничка.

Избрала съм си картинка за шоколадов трансфер.. сигурно ще ми е трудно да го направя, но ще пробвам, та питанката ми е: Този трансфер върху какво трябва да го направя? задължително ли е да имам маслен крем отдолу? Или може и от крема на Др Йоткер?

И освен това, боите за оцветяване само като бои за яйца ли са? нещо не мога да нмеря през този сезон такива...дайте идея дали мога да използвам сироп някакъв, или нещо друго за боядисване?
Мерси...

иначе тортите ви са страхотни!

Общи условия

Активация на акаунт