Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

  • 44 263
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 069
МЕГИ, къде в София? В този магазин в кв. Редута ли?

# 181
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Да, същия. Но не съм ходила скоро.

Ето телефони: 02/9442053,  0888619693
Можеш да питаш, за да не се разхождаш напразно.

# 182
  • Мнения: 1 069
СУПЕР СИ  Hug Hug Hug

# 183
  • Мнения: 2 282
Момичета, имам нужда от съвет. Днес за първи път работих с маршмелоус. Чаршафа се получи добре, и наистина се разточва лесно, но тестото е адски твърдо. Хем правих на 2 пъти, 2рия път сложих по-малко пудра захар. Между другото, в Пикадили Варна има маршмелоус сърца - в 1 пакет (100гр.) има бели и розови.
Та на въпроса - на 2 пъти правих рози, но листата увисват и се слепват. Това не ми се е случвало с марципана Варна. На какво може да се дължи? Имам усещането, че утре навръх св. Екатерина ще се наложи да правя нови рози, затова искам да съм наясно... Дали има нужда от още захар, или са дебели, или са тънки, или има нещо друго, което не съм съобразила?  newsm78
Кофти, таман се понаучих с марципана, и днеска ... абе не съм доволна. А исках да се изфукам хем пред семейството, хем пред една моя леля, кояо наистина би го оценила

# 184
  • Мнения: 1 440
Ами, здравейте от мен Blush Чета ви редовно от доста време и съм страшно запалена по сладкарството...Доста неща разгледах от ликновете, които сте дали, порових се из предните теми, четох чуждестр.сайтове и съм готова скоро да спретна една тортичка.
Разбира се следват и няколко въпроса, за да съм 100% сигурна какво правя Simple Smile

1. Цялата торта и отгоре само с маслен крем ли се маже когато ще се слага чаршаф или под него има и нещо друго?
2. Рецептите, които сте дали за марципан Варна и млечен марципан какви цветове са? Бяло или жълтеникаво? Как да стане снежно бяло ако не е?
3. Количеството на кремовете за пълнеж за каква големина торти са (защото моято ще е кръгла 28см диаметър с два блата, т.е. един пласт крем)?

За сега е това май...но сигурно ще изскочат и допълнителни въпроси Hug Благодаря ви предварително Hug

# 185
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Сребърен облак, нямам опит с маршмелоусите...
Narina, ето това което знам аз:
  1. Отвсякъде където ще се допира до захарно покритие, тортата трябва да е изолирана - или с маслен крем, или с кайсиев конфитюр, или с ганаш.
  2. И марципан варна, и млечния стават жълтеникави. Бяла е сместа с желатин и пудра захар, но става твърда; затова слагат глюкоза и глицерин в нея. Другия вариант е бяла боя (избелител), което обаче не гарантира снежнобелия цвят.
  3. От кой крем точно се интересуваш, защото рецептите са на различни хора... Щом ще е с 1 пласт крем, може да е по-дебел, за да не е съвсем суха тортата.

# 186
  • Мнения: 1 440
Меги, благодаря ти за бързия отговор Hug

  1. Отвсякъде където ще се допира до захарно покритие, тортата трябва да е изолирана - или с маслен крем, или с кайсиев конфитюр, или с ганаш.
Значи в/у "сухия" блат отгоре мажа с масления и това е Peace

   3. От кой крем точно се интересуваш, защото рецептите са на различни хора... Щом ще е с 1 пласт крем, може да е по-дебел, за да не е съвсем суха тортата.
Питам за пудингово-масления на Наталина (този с пудинг др.Йоткер). Сигурно няма да е проблем да направя тортата с 3 блата тогова, за да не стане суха. А за сиропиране предложения сос ли да използвам или може и нещо друго?

# 187
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
Ако отгоре ще е само блат, пак е добре да намажеш, за да може да се задържи покритието после (да може да залепне на нещо). Маже се на много тънък слой, прозрачен, и не влияе на вкуса на тортата.

Наталина ще ти обясни за крема, аз не знам.
Можеш да сиропираш със захарен сироп, или със сок от компот, или с подсладено прясно мляко... Този сос, който аз съм дала е шоколадов (няма да върви на бяла торта); ако крема е шоколадов, а блатовете бели, можеш да да го използваш.

# 188
  • Мнения: 1 440
Опс, сетих се още нещо за питане:
От какво тесто се правят тези пандели (в оригиналната рецепта e фондан, но от кой вид newsm78)? Ще станат ли от марципан Варна?


# 189
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Нарина Млечно - масления крем на Наталина става за мазане на торити на 3 блата.Дори ако са достатъчно тънки не им трябва сиропиране.Стават доста приятни само от влагата на крема. Иначе аз правя за една торта два пудинга + 1 голямо масло(250 гр) И ми стига точно. Иначе за сиропиране можеш да ползваш всичко.Аз от мързел ползвам кока кола или каквото газирано има в момента!

Панделките можеш да направиш от най лесно от готова съхнеща маса. МОже от марципан Варна от млечно маслен марципан, от фондан но ще ти е нужно по - дълго време за съхнене! Намери покритието с което най лесно работиш! 

Облаче нямам идеи никакви за машмеролса. Купих таива бонбони но не съм го пробвала това покритие. Просто открих млечния марципан на Наталина  Mr. Green

# 190
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Сребърен облак, за маршмелоуз покритието съм чела, че ако искаш да правиш цветя с него трябва да му прибавиш още захар - да стане по-твърдо.

Narina Меги и Мими са те ориентирали добре  - и аз ползвам 2пк. пудинг + 250г масло за една торта точно 28см.
Аз за сиропиране също ползвам каквото имам сок, компот, мляко, кафе, ликьор - зависи кой ще яде. Но не прекалявай със сиропирането .

Не си спомням но някой май беше правил панделки от Варната. И от млечния марципан ще стане само си ги направи няколко дена по-рано за да изсъхнат добре!

ПС. Забравих да похваля последните торти - страхотни както винаги момичета!  bouquet Hug

# 191
  • малкия йеросалим
  • Мнения: 903
здравейте момичета.имам нужда от вашата помощ.винаги съм обичала да правя сладкиши и торти,но от както открих тази тема изпаднах във възторг от вашите произведения на изкуството.вие сте вълшебнички.просто не мога да си представя как мога аз да направя такава красота.та молбата към вас ми е стъпка по стъпка да ми обясните как да направя торта барби.смятам да правя тортата на лео и искам да я украся подобаващо.малката ми кукла днес има имен ден и утре с родата ще се събираме да празнуваме..мъжът ми настоява да купя торта ,но аз искам да изненадам всички.надявам се с ваша помощ скоро да мога да правя торти почти красиви като вашите  bouquet

# 192
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
здравейте момичета.имам нужда от вашата помощ.винаги съм обичала да правя сладкиши и торти,но от както открих тази тема изпаднах във възторг от вашите произведения на изкуството.вие сте вълшебнички.просто не мога да си представя как мога аз да направя такава красота.та молбата към вас ми е стъпка по стъпка да ми обясните как да направя торта барби.смятам да правя тортата на лео и искам да я украся подобаващо.малката ми кукла днес има имен ден и утре с родата ще се събираме да празнуваме..мъжът ми настоява да купя торта ,но аз искам да изненадам всички.надявам се с ваша помощ скоро да мога да правя торти почти красиви като вашите  bouquet

http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=2708

http://www.chefkoch.de/user-fotos.php?id=14284&picid=182013&page=0

Успех - изненадай ги всички!

# 193
  • Мнения: 1 069
Аз докато потърся сайта и тя Наталина ти е отговорила  newsm10 Успех и да се похвалиш с крайния резултат.

# 194
  • Мнения: 2 282
Да е честит рождения ден на М_е_г_и! Меги, да си здрава, усмихната, обичана, само хубави неща да ти се случват, живота ти да е пълен!


Нат, благодаря ти, и аз си мисля, че може би проблема е в захарта... Ако някой още сподели опита си за розите от маршмелоус, ще се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт