Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

• 44 240
  • 294
  •   1
Отговори
# 225
Нели, значи аз не съм те разбрала! А за цената на комплекта направо нямам думи!! Как е възможно? Може би заради пощенските разходи....ама то един колет 2-3 кг е 40$, пък комплекта не тежи 2 кг.  newsm78

Ако тръгна да се прибирам към БГ ( което засега не се очертава в скоро време, но все пак) обещавам да ви взема от тука каквото ви трябва и да го донеса.  Hug Heart Eyes

Пепи, честит рожден ден и от мен!!! Чудесни са ти тортите, не виждам за какви провали говориш  newsm78

Сладка хапка, тази торта ти ли си я правила? #Crazy Страхотна е!  bouquet

БенМари2, ако кажеш сега, че и тази торта ти е първи опит, направо ще се застрелям #Crazy Mr. Green Невероятно добре си се справила!!! Продължавай, не се отказвай, явно имаш талант!  bouquet

# 226
  • 5 етаж в ляво
АЗ да попитам за комплекта на Уилтън,понеже имам на кого да го поръчам,гледам,че има и книга на отделна цена,и приспособленията за цветенца и др.красоти на друга цена/сега не ги помня за да ги цитирам Blush/,та въпроса ми е ако си взема само комплекта с приспособленията,без книгата,в него има ли упътване за работа,как се приготвят цветя и др.неща?И всъщност  книгата,ако я има някой какво и е съдържанието.Благодаря ви  bouquet

# 227
Сладка хапка, тази торта ти ли си я правила? #Crazy Страхотна е!  bouquet
Тандури, разбира се, че аз съм я правила  Laughing, но изобщо не мога да се меря с теб.
Иначе на живо беше много по-хубава от снимката, а и огромна - тук направо размерът се губи. Правих я през лятото за една приятелка, любителка на розите.

# 228
Уф, аз нещо не успях да се справя с оцветяването на моделиращата маса. Червеното ми стана розово, жълтото отиде към бледо оранжево, зеленото стана един такъв цвят каки, че нямам думи, а лилаво хич не можах да докарам. Та освен синьото нищо друго не стана като цвят

Как да постигна наситени цветове със сухи боички?!?

А тортата хич не е за показване, формата ми е с едни вдлъбнатини, които не успях да корегирам после с масления крем.

Сега вече след този провал се чудя дали има смисъл да експериментирам с трансфера, направо се чувствам сломена. Такова желание имах.......  Tired Tired Tired

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 21:40 от Nelly Dieva

# 229
  • София
Как да постигна наситени цветове със сухи боички?!?

А тортата хич не е за показване, формата ми е с едни вдлъбнатини, които не успях да корегирам после с масления крем.

Сега вече след този провал се чудя дали има смисъл да експериментирам с трансфера, направо се чувствам сломена. Такова желание имах.......  Tired Tired Tired
Nelly, от боите е, не се кахъри  Hug ! Аз като им научих параметрите на боите и на марципана, съм наясно какво може и какво не да се постигне с нашенски материали...

АЗ да попитам за комплекта на Уилтън,понеже имам на кого да го поръчам,гледам,че има и книга на отделна цена,и приспособленията за цветенца и др.красоти на друга цена/сега не ги помня за да ги цитирам Blush/,та въпроса ми е ако си взема само комплекта с приспособленията,без книгата,в него има ли упътване за работа,как се приготвят цветя и др.неща?И всъщност  книгата,ако я има някой какво и е съдържанието.Благодаря ви  bouquet
danidji , на сайта на Уилтън има два варианта - целият комплект - книга, имструменти и формички за 20 $ или само книгата за 10$, няма вариант да си поръчаш само формичките, искам да кажа.

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 22:48 от Rumya

# 230

БенМари2, ако кажеш сега, че и тази торта ти е първи опит, направо ще се застрелям #Crazy Mr. Green Невероятно добре си се справила!!!

Благодаря ,тортата наистина е първи опит,и то се разбра като я разрязахме Confused
На вид беше добре,но от към вкуса се поизложих... EmbarassedАз и без това предполагах,че ще стане така,тъй като вложих повече старание в украсата.Блатовете ги направих по рецепта взета не от тук,не ги сиропирах и като цяло се получи доста суха и безвкусна торта...но така или иначе целта ми бе както казах не вкуса,а вида.В най-скоро време обаче ще запретвам ръкави,тъй като ще правя торта за посещение при бебе.Идеята за украсата е готова.Изработила съм и част от фигурките,само чакам поканата Simple Smile
А ..като казах бебе,ето какво занесох вместо букет цветя в болницата на една току-що родила мама/тук се допускат посещения при бебето и майка му в болницата/

# 231
benmary 2, супер са - какво е покритието ?

Аз чакам да се зареди батерията на фотоапарата за да ви покажа все пак моя "провал". Ще искам съвети, май няма да се откажа  Mr. Green

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 23:20 от Nelly Dieva

# 232
  • на брега на Дунав
Първо да кажа, че сте направили страхотни тортички, Пепи, benmary 2  браво на вас  Hug
Пепи, айде и тук да ти честитя РД-то. Много късмет миличка и много усмивки в живота ти да има винаги  Hug

А за комплекта на Уилтон и аз да кажа. Нели наистина тук цената му е супер висока, но не навсякъде цената му е 19,99 долара ако трябва да бъдем точни. Значи ако се купи от САщ е така, но с шипинга пак е поне с 6 долара нагоре при положение, че поръчаш онлайн = около 40 лв. Моя комплект примерно е от Канада там цената не е 19,99 долара ами 33 канадски долара с шипинга ето ти пак 40 канадски долара или някъде 50 левчета. В Англия пък както вече някой се убедиха цената е 19.99 но английски лири и обърнато в български левчета колко идва почти 60 лв. Така, че много зависи кой откъде е успял да се снабди с тоя комплект Wink. В крайна сметка дори и в САЩ пак си е много за някакви платмасови фигурки да дадеш 20 долара при положение, че подобни нещица има в магазините за по 1 долар, ама това е то, те са един вид екстра въпреки че себестойността им е много малка  Peace
Айде стига съм философствала  Mr. Green
Да ви покажа каква тортичка сътворих днес. Ама първо да се оплача, че от към цвят овапцах работата  Sick, ужасно зелен цвят с получи на листенцата и направо загрози работата. Ама пак я харесаха макар, аз да съм критична към себе си... аба то боичката беше проблема, ама  следващия път по-добре. Иначе от вкуса и орхидеите съм във възторг от постигнатото  Mr. Green

# 233
Корнелия, вече нямаш стигане, жено!
Станала си профи!

# 234
  • У дома
Пепи и Меги, сърдечни поздрави по случай хубавите празници!!!

Леле, КорНиШонка, нямаш спиране! Запали и мен по рисуваните торти и вече съм си приготвила четките. Само чакам повод сега.

# 235
  • Пловдив
Момичета, много ви благодаря за пожеланията. Много сте мили всичките (особенно за тортите)

natalyna, Tandoori , не съм доволна само от тортата за моя рожден ден. Не трябваше да изглежда така. Сутринта всичко беше идеално. Пренесох по-малката торта върху по-голямата и тръгнах да слепвам елементите на една огромна панделка. И за мое нещастие марципана на вторият етаж взе да се свлича. Махнах етажа, но по долната имаше отпечатъци от блат, които все пак замаскирах с покритие от малкото маршмелоуз които имах. Та за това ме е яд. И нямах нерви пак да редя единият етаж върху другия и самият млечен марципан не стана както трябва (за всичко е виновно сухото мляко). Отсега нататък ще работя само с маршмелоуз (остава да намеря бели). И може би ще се  пробвам с покритието с желатин.
... ох, май се поулях, сори  Embarassed

benmary 2, и влакчето и букета са супер  Simple Smile

КорНиШонка, направо онемях при вида на тортата ти. Орхидеите са супер, направо са като истински. Чакам утре разяснения на скайп как се правят Wink

# 236
Корнишонка, наистина е страхотна тортата. Питах по-напред за предишната ти торта да споделиш белия цвят как го постигна! Ти се оплакваш за зеленото, а аз не мога да го постигна. Ето и моята първа торта с безумни цветове.

А ето и безумния зелен цвят, дайте идея как да го подобря?

Боичките с които се мъча са тези:

на фирма Меркурий

# 237
Корнелия, направо онемях и аз!! #Crazy Като истински са орхидеите! Аз даже в началото като я мернах за секунди и казвам, а ама те са истински, после като се вгледах видях, че не са, но са станали страхотни!!! Hug  bouquet И никакви обяснения на скайп Simple Smile и ние искаме  Mr. Green Heart Eyes

Нели, това ли е тортата дето пък ти оплакваш??? Много ми харесва и цветовете може да не са били каквито си искала, но пък си пасват, защото са пастелни! Супер се е получила!

# 238
Честито на всички рожденнички и всички празнуващи  Party  bouquet

Тортичките както винаги са супер.На тези, които правят първи опити искам да кажа да не се отказват-с всеки опит ще ставате все по добри, не се отчайвайте.
И набързо да представя сегашните си творения
Първата тортичка е за откриването на един бар тук, а втората е за съдържателката на друг български бар-с майтапчииска нотка  Laughing

Ето ги и тях:

Лека нощ на всички и приятни сънища.   bouquet

# 239
  • София/Сливен
Благодаря за пожеланията на всички!

Честит рожден ден, Пепи! Много щастие и много късмет!

Момичета този път и аз не съм доволна от моето произведение. Първо ме притисна времето. После не стана млечния марципан (явно наистина е от това сухо мляко), беше много лепкав. Уж го пооправих, разточих го сложих го върху тортата... но когато го режа така залепва по ножа, че настава цапаница и половина. Но аз съм упорита и ако вече не бяха дошли гостите, сигурно щях да измисля нещо. А и така и не ми дойде идея - каква точно да е тортата.
Иначе на вкус си беше за шестица с плюс (даже аз я харесах).

Снимки ще ви покажа малко по-късно, че още са в апарата. Довечера ще имам пак гости и започвам да приготвям за хапване. И едва тогава ще имам повече време.

Благодаря на Мимито дето ми изпрати от бързосъхнещата маса. Наистина фигурките задържат форма за около час.
По повод писаното по-нагоре - бавносъхнещата маса си остава еластична и след няколко дни, нали идеята е да може да се реже тортата и да не се напуква покритието.

Много красиви торти сте показали - браво на вас! Корнишонка, то си личи, че имаш дарба за рисуване... На мен това не ми достига, но аз още от малка си знам че не съм много на "ти" с рисуването и съм се примирила.

Общи условия

Активация на акаунт