Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

• 44 240
  • 294
  •   1
Отговори
# 210
Момичета, днес ходих до този магазин, има комплекта на Уилтън, ама аз не си го купих. Взех си други формички, купих и моделираща маса. Само че жената в магазина ми каза че става само за чаршафи, но не и за фигурки.

Та въпрос - има ли начин да стане на фигурки? Толкова ли е зле? Ще направя експеримент, ама да питам има ли начин да се подобри. Нишесте или пудра захар да добавя?

Нели, извинявай изтървала съм нишката на това за кой комплект става въпрос. Какво имаш предвид под чаршафи и фигурки? Имам доста неща на Уилтън и мисля, че мога да ти помогна, но честно казано не разбирам за какво точно са ти казали, че не стават тези формички?  newsm78

# 211
  • София
Nelly Dieva , благодаря ти!  bouquet Да питам за моделиращата маса, какво е количеството и съответно цената? А цената за комплекта на Уилтън?

# 212
Ето и еднa тортичка за чрд на моята дъщеря прeди седмица!
http://images20.snimka.bg/004571669.jpg
http://images20.snimka.bg/004571672.jpg

Много хубава тортичка Барби!

# 213
Tandoori, аз много исках да си взема комплекта на Уилтън за цветя, но се отказах като го видях. Не е честно в действителност да струва 19$ а в БГ да го продават за 70лв.

Но не това е важното, ами купих си Моделираща маса - несъхнеща. Та за нея ми обясни продавачката че не става за фигурки (не за комплекта). Та въпрос - има ли начин да стане и за оформяне на фигурки? Нишесте или пудра захар да добавя?

Да питам за моделиращата маса, какво е количеството и съответно цената?

Ами 4,5кг и струва 32лв.

# 214
Нели, аз не съм много запозната, но щом е несъхнеща... Знам, че момичетата правят фигурки от бавно- и бързосъхнеща маса.
Всъщност наистина е голямо разочарование като видиш цената на комплекта Уилтън в БГ Sad
Аз се надявам днес да успея да ви пусна и двете торти, които правих тази и предната седмица. По първата съм правила лилиуми като в уилтъновската книжка и без форма ги докарах - само с моделиране по картинка Wink Но като видите ще поясня подробно Grinning

# 215
 newsm45 ми тя ми каза че ако си купя от другата за фигурки, пък няма да стане за покриване на торти smile3518

# 216
  • Варна
С тането си взехме такава несъхнеща. Смятам тези дни да ескпериментирам, ако не е още днеси д а видим за какво става и з акакво не... Дали да не опитам начина за правене на розички от първата страница на темата, нагледния с кръгчетата?

# 217
Не е като напълно да не става, но общо взето е мъчна работа с бавносъхнещата да семоделират цветя. Няма проблем да зе изрежат цветя и да се сложат отгоре върху тортата - тип маргаритки, например. В ей тоя случай цветятя са правени с такава маса - стоят си:

Но ако трябва да се правят рози, е нужно да се подготвиш няколко дни по-рано, да оформиш цветето и да го закрепиш с много салфетки и пр., за да позасъхне в дадената форма. Иначе тестото си е меко и се смъква надолу. То се вижда и от букетчето отгоре на тортата какво имам предвид. Аз лично предпочитам да моделирам цветя с тестото от маршмелоуз, а с бавносъхнещата маса само да покривам.

# 218
  • Пловдив
М_е_г_и, честит рожден ден и от мен мила. Съжалявам, че е на патерица, но нямах грам време за форума (правих 3 торти  Embarassed) Бъди много здрава, щастлива и обичана жена.

И да си покажа провалите. Днес имам РД, а брат ми 1 година от годежа и реших да им направя тортичка, естествено и за себе си да спретна нещо (отделно и за нашите без украса). Моята се оказа пълен крах. Млечния марципан не ми стана и мисля, че виновно беше сухото мляко на Радиком. Оттам нататък насторението ми се скапа- нямах достатъчно машмелоуз да покрия още една торта (за брат ми е с маршмелоуз) и скалъпих каквото можах за да имам все пак торта.

Провала за РД-то ми:

И тортата за брат ми и снаха ми по случай 1-вата година от годежа им:

Дано в П-в си намеря бели маршмелоуз, защото с тях се работи мнооооооооого лесно. А за жалост сега съм ограничена цветово Sad

# 219
Здравейте мами със златни ръце.Следя ви от дълго време с голям интерес и възхита. Научих много неща от вас ,за което ви благодаря от сърце  newsm51 .Полека-лека и аз като много от вас се ентусиазирах и реших да сътворя нещо.Имам малък син Атилла,който не ме оставя да работя на спокойствие и затова използвах времето за следобедния му сън .Както и сами  може би сте се убедили, украсяването на торти е наистина удоволствие.Самата аз се уверих в това,макар да ми е едва първи опит,но знам ,че ще следва  и продължение. Simple Smile
Днес ще го изненадам с ето това.Много обича влакчета и се надявам да му хареса.

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 16:37 от benmary 2

# 220
  • Варна
  bouquet Пепи, честит рожден ден!!!  bouquet

Бъди усмихната и здрава, радвай се на близките хора!!! Ако това, което си сътворила е провал, не знам какво да кажа!!! Тортите са чудесни, макар ти да си знаеш какво ти е струвало... Не се ядосвай. Страхотни са.  Hug

# 221
Меги, честит рожден ден! Всичко най-хубаво желая!

Днес имам рожденник у дома - мъжът ми. Два дни сглобявам една торта, изникна ми малък проблем по средата, но в крайна сметка торта има Wink....украсата не е като за мъж, но товаа защото ще бъде по-голяма радоста за дъщеря ми, отколкото за татенцето й  Laughing

Торта цвете

Пак торта цвете

# 222
  • София
ЧЕСТИТО на рожденичките и от мен! Желая ви още по-вдъхновени творчески пориви!

# 223
Честит рожден ден, Меги!!! (със закъснение) Пожелавам ти много здраве и да продължаваш да твориш такива красоти!

Ще ме светнете ли в/у какво оставяте фигурките (докато ги моделирате и докато съхнат) и поръсено ли е то с нещо?
Наталина, за пудингово-масления крем какъв точно ползваш - Pudding или може крем Оле?

# 224
  • Czech Republic
denny_k, чудесна Барби! Браво!  Heart Eyes

_Пепи_ - честит рожден ден! Желая ти много здраве, усмивки и хубави мигове с любимите хора! Продължавай да ни радваш с хубави торти!

Не знам защо имаш чувството, че тортите не са успешни - на мен много ми харесват - изчистени и елегантни!   bouquet

benmary 2, влакчето е страхотно - имаш дар за моделиране! Браво на теб! Hug Сега чакаме торта!  Wink

Ще ме светнете ли в/у какво оставяте фигурките (докато ги моделирате и докато съхнат) и поръсено ли е то с нещо?
Наталина, за пудингово-масления крем какъв точно ползваш - Pudding или може крем Оле?

Narina, фигурките ги оставям върху чиния облепена с прозрачно домакинско фолио (ако има боя да не мия после). За Рафаелото ползвам пудинг с варене, спокойно става и с обикновен крем нишесте!

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 19:42 от natalyna

Общи условия

Активация на акаунт