Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 15

• 44 305
  • 294
  •   1
Отговори
# 105
Двете тортички по-горе са разкошни!
Искам да споделя с вас нещо, на което попаднах в руския форум - подробно е обяснено как се слага чаршаф от марципан, фондан и прочие върху торти. Струва ми се, че е чудесно за начинаещи - http://kuking.net/my/viewtopic.php?p=1194324#1194324 - седмото мнение и надолу, има и техники за многоетажни торти, боядисване и залепване на захарни фигурки...

Искам да попитам - на няколко места четох за мазане на тортата с маслен крем или кайсиев мармалад. Защо точно кайсиев, няма ли всяко сладко да свърши работа?

Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 11:29 от Сребърен облак

# 106
Атланта, невероятна тортичка. Hug Животинките са като истински.Майсторка си на моделажа.

Sbruny ,  fior , готини тортички, като за първи опит сте се справили перфектно.  Hug

# 107
Sbruny ,  fior , готини тортички, като за първи опит сте се справили перфектно.  Hug
Мерси, е чак пък перфектно Embarassed,ама няма значение  bouquet
Да попитам сега-искам да правя фигурки и се чудя с кое ще ми бъде най-лесно(като за начинаеща),преди съм правила от захарен фондан с глюкозата,но беше от времето,когато бях още ученичка. Laughing
Обаче тук сте предложили още много други варианти и се чудя-с кой ще ме посъветвате да започна? newsm78

# 108
Atalanta, fior, Sbruny страхотни торти сте направили....Ей какво въображение имате само- БРАВО

# 109
  • Czech Republic
Още веднъж благодаря за всички пожелания! Hug Heart Eyes

Atalanta - каква стархотна торта - фигурките са като живи - браво! И без листата е добре, но с тях ще е още по-добре - стискам палци да ги направиш!  bouquet

fior, много, много добър пръв опит! Чакаме следващите с нетърпение! Whistling Grinning
ПС. По въпроса за фигурките - опитай се ги направиш с млечен марципан - много лесно се работи с него - като пластелин е! Peace

Sbruny, не знам какво си очаквала, но тортата ти е страхотна и много професионално изпипана! И това е само пръв опит! Shocked   bouquet

Сребърен облак, кайсиевия мармалад е по-кисел и лек отколкото ябълков да речем, и си подхожда с повече продукти. Добре е да се сложи светъл(за да не прозира под чаршафа) и то мармалад, а не сладко - мармалада е гъст и е плодовете в него не са цели. Аз друг бял мармалад освен от кайсии и ябълки не съм чувала, но може да има. И по принцип за по-сладки сладкиши е препоръчителен точно по-кисел мармалад, иначе става убийствено сладко. Hug Peace

Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 13:47 от natalyna

# 110
natalyna,Сладко и Солено smile3525
Благодаря ви за коментара,със сигурност продължавам. newsm44
natalyna,и аз май на него се бях спряла,но...друго си е като вече имам съвет от истинска майсторка!  bouquet

# 111
Нат, Атланта, Фиор, Sbruny, прекрасни торти!  chef  bouquet
Рядко пиша, но не спирам да ви чета и да ви се възхищавам! Hug

# 112
  • на брега на Дунав
Аталанта, Sbruny, fior разкошни тортички  smile3501 smile3501 smile3501.  Браво!

# 113
Просто нямам думи,голями майсторки сте всички!

# 114
  • В кошера...
И аз ще се присъединя към поздравленията. Направо ме побърквате. Аз съм пристрастена завинаги. Сега нямам никакво време...само ви чета. Честито на рожденника на Наталина!!! Да е жив и здрав и много да ви радва!

# 115
Здравейте и от мен, НЕВЕРОЯТНИ!!!!!!!!!!!!  smile3525 newsm51 smile3525

Възхитена съм от всичко което видях и изчетох.... Вдъхновихте ме да пробвам и аз. Но имам хиляди въпроси, които докато четях забравих........

Имам огромното желание да се пробвам, за резултата не знам... Като начало нямам нищо, дори боички нямам. Четох за някакъв склад в кв.Редута, но искам да питам, тези прекрасни цветове стават ли с обикновенни сладкарски боички (без сол  Laughing), които стават и за яйца?

Четох за много начинаещи, като мен мами, които ви питат с кой марципан да започнат. И мненията са две - или млечен или Варна-та, но все пак кой е по-лесен и с по-малко опасност да се прецака. Мисля да се пробвам с марципан Варна, пък да видим... как мислите дали е подходящ? И колко време да го чакам да се охлади, в хладилника или на плота? За моделиране на фигурки, доколкото разбрах, препоръчвате млечния.

Имам желание да направя на най-големия си син торта за рождения ден, и не знам дали за начало е добре, но искам да му направя трансфер (на Грижовните мечета или Костенурките нинджа). Въпросче - найлоновото пликче лесно ли се отделя на финала?!? Има ли опасност да се "разкъса" картинката? С масло ли се маже? Запечатва ли се някак?!? Нещо не успях да разбера точно финалната част

Наталина, можеш ли да дадеш рецептата за коледните сладки от аватара ти?!? Трябва да сътворя нещо коледно до 30-ти ноември..., а те изглеждат просто страхотни

Много въпроси имах, ама... с тези моите ревливи мънъци съм изкукала...  #Crazy #Crazy #Crazy Ще питам в "движение"

# 116
  • У дома
Момичета, благодаря за похвалите. Ето какво успях да добавя-

Мислех и да ги рисувам, но не ми остана време. Колежките само ахкаха днес. За съжаление тази, за която я правих май е правила донос срещу мен и май ще и приседне тортата, но карай... Всеки случай не съм плюла вътре Grinning Всяка зло за добро, нали така?

# 117
Здравейте, момичета!
След дълго четене на темата/ започнах от първите теми/ сътворих за рождения ден на моя син тази торта:

Благодаря на всички ви!
М_е_г_и   bouquet

# 118
След дълго четене на темата/ започнах от първите теми/ сътворих за рождения ден на моя син тази торта
леле мале! Браво! Ама и човечето ли е твоя работа?

Нат, много ти благодаря за обяснението! ще включа и кайсиев мармалад в списъка за пазаруване  Simple Smile

# 119
  • У дома

Eто един пример за Бързата работа, срам за майстора. Лошо ми се втвърдяваше белия кувертюр от боите и не съм доволна, но малката искаше пуйка.

lina d , красота! Дай подробности за фигурката.

Общи условия

Активация на акаунт